Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

С по -древни крепости на квадратна миля, отколкото навсякъде другаде в Европа, Уелс е безспорен крал на замъците на Великобритания. Повечето от структурите датират от управлението на крал Едуард I, който построи замъците, за да му помогне да удържи новопридобитите си земи. Известни днес като едуардски замъци, крепостите отбелязаха нова ера в строителството на замъци. Вместо класическия дизайн „мот и бейли“ с централната му част и външната част, замъците на Едуард се отличават с пръстени от стени и множество кули, които ги карат да изглеждат сякаш са извадени от приказка. Това качество на книгата за разкази прави замъци в Уелс особено атрактивни като дестинации за семейна ваканция, но хората от всички възрасти със сигурност ще ги очароват.

10. Замъкът Criccieth

https://maps.google.com/?ll=52.915947,-4.232500&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Почивайки на върха на носа, стърчащ в залива Тремаддог, замъкът Criccieth демонстрира влиянието, което крал Едуард I имаше върху строителството на уелската крепост. Построен от Llywelyn Велики в края на 13-ти век, дизайнът включва много характеристики на едуардианските замъци, включително външна стена, насочени навън стреловидни прорези и дупки за убийства в проходите. Замъкът е сменил собственика между уелския и английския до 15 -ти век, когато е изгорен по време на последния голям уелски бунт. Посетителите на Criccieth могат да се разхождат из руините и да разгледат експонати за историята на уелските замъци.

9. Carreg Cennen

https://maps.google.com/?ll=51.854286,-3.935252&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на скалист варовиков хълм в град Лландейло в Кармартеншир, Уелс, замъкът Carreg Cennen е ценен както за гледките, които предлага, така и за древната си история. Уелската структура от 12-ти век е построена от Rhys of Deheubarth и е възстановена през 13-ти век от John Gif.webpfard от името на Edward I. Въпреки че голяма част от замъка е разрушен по време на Войните на розите, руините си заслужават да бъдат посетени. Посетителите, които се изкачат по върха на хълма, са възнаградени със спиращи дъха гледки.

8. Замъкът Кардиф

https://maps.google.com/?ll=51.482201,-3.181026&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Построен на брега на река Таф, замъкът Кардиф има история, датираща от римската окупация на Великобритания. През вековете той е трансформиран в норманска крепост, средновековна крепост и готическа резиденция. През 1800 г. третият маркиз на Буте превръща структурата в приказен замък в готически възрожденски стил. Днес замъкът се управлява от град Кардиф като туристическа атракция. Посетителите могат да обиколят разкошните апартаменти на замъка, да разгледат полковия музей Firing Line и да се разхождат из красиво озеленените паркове около замъка.

7. Замъкът Раглан

https://maps.google.com/?ll=51.770348,-2.850017&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Замъкът Раглан в графство Гвент беше един от последните средновековни замъци в Уелс и структурата демонстрира как британските крепости в крайна сметка отстъпват на дворците. Въпреки че е проектиран за отбрана, когато строителството започва през 1435 г., внимание се обръща и на човешкия комфорт с множество луксозни апартаменти, построени около живописен двор. Изкачване до върха на Голямата кула предлага гледка към рова отдолу и околностите. Посетителите могат да разгледат избите, построени за стотици бъчви с вино, и да разгледат средновековни дърворезби, все още видими в дългата галерия на замъка.

6. Замъкът Пемброк

https://maps.google.com/?ll=51.676693,-4.920580&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в окръг Пемброкшир в Югоизточен Уелс, замъкът Пемброк е най -големият частен замък в Уелс. Той е и един от най -старите и най -добре запазени. Строителството датира от 1093 г., когато граф Шрусбъри превзема града от уелските. Известен като мястото, където е роден Хенри VII, Пемброк започва да изпада в разпад през 17 -ти век, но е напълно възстановен в началото на 1900 -те. Отворен за обществеността, замъкът разполага с инсценирани таблици, които изобразяват събития от историята на замъка, пресъздаване на битки и изложби на соколи.

5. Замъкът Caerphilly

https://maps.google.com/?ll=51.576099,-3.220300&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на остров в масивно имение в графство Гуент, замъкът Caerphilly се счита за първия истински концентричен замък, построен в Уелс. Вътрешното отделение със заоблените ъглови кули е обградено от външна стена с прикрепена охрана. Изграждането на крепостта започва през 1268 г. от граф Жилбер дьо Клер, който построява замъка на мястото на древноримска крепост. Въпреки че по -късно камъкът от замъка е взет за изграждане на домове в региона, Каерфили е възстановен от въглищен барон през Викторианската епоха.

4. Замъкът Beaumaris

https://maps.google.com/?ll=53.264675,-4.089859&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Крал Едуард I и неговият облагодетелстван архитект Джеймс от Сейнт Джордж са усъвършенствали изкуството на строителството на замъци, когато са започнали строителството на замъка Beaumaris през 1295 г. Разположен на остров Ангълси в графство Гуинед, красиво проектираният концентричен замък с ров свързани с морето, кръгли кули на всеки ъгъл и разпръснати входове и портали между вътрешното отделение и външната стена. Въпреки че вътрешните апартаменти на замъка никога не са били построени, замъкът остава внушителна гледка. Посетителите са свободни да изследват териториите и да се скитат през проходи в стените.

3. Замъкът Конуи

https://maps.google.com/?ll=53.279999,-3.825556&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в живописния град на Конуи на северното крайбрежие на Уелс, замъкът Конуи е построен от крал Едуард I между 1283 и 1289 г. Замъкът се счита за едно от най -добрите произведения на архитект Джеймс от Свети Георги. Построен, за да се възползва от местоположението си на скалист хълм на брега на устието на Конуи, добре запазеният замък разполага с две укрепени портали, осем гигантски кули и масивна голяма зала. Знаещите водачи предлагат едночасови обиколки, които отвеждат посетителите от кралските стаи на замъка и параклиса до върха на бойниците.

2. Замъкът Харлех

https://maps.google.com/?ll=52.859894,-4.109330&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Построен на върха на 60 -метров (200 фута) висок хълм с изглед към залива Кардиган и полуостров Llŷn, замъкът Harlech може да бъде белязан от векове на битки и разпад, но все още е един от най -популярните замъци в Уелс. Построен за Едуард I през 1283 г., архитект Джеймс от Свети Георги се възползва от отвесните скали на обекта на северната и западната граница, за да укрепи укрепленията на замъка. Замъкът е нападнат почти веднага след като е завършен и служи като крепост през 1600 -те години. Днес посетителите могат да се разхождат из руините на замъка и да се насладят на една от най -хубавите гледки на камбрийското крайбрежие.

1. Замъкът Caernarfon

https://maps.google.com/?ll=53.139305,-4.276968&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на устието на река Сейонт в град Caernarfon, замъкът Caernarfon е красив пример за едуардианския стил на замъка. Проектиран от главния архитект на епохата Джеймс от Свети Георги, строителството на замъка започва през 1283 г. с изграждането на огромна външна стена, обграждаща цялото селище, голяма част от която стои и до днес. Поредица от кули и порти, построени по вътрешната стена на замъка, предлагат допълнителна защита. Синът на крал Едуард е роден в Caernarfon и е наречен принц на Уелс, титла, която наследникът на трона се присъжда оттогава.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: