Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Докато Чърчил е подходящо обявен за „Световната столица на полярните мечки“, малкият канадски град също има безброй други възможности за разглеждане на дивата природа и дивата природа. Разположен на уединено място на брега на залива Хъдсън, той може да бъде намерен в устието на река Чърчил, заобиколен от безкрайна арктическа тундра и огромни бореални гори.

Поради девствената природа и разнообразните екосистеми около нея, Чърчил е едно от най -добрите места на Земята, които можете да видите, не само полярните мечки, но и птиците и китовете белуга. Въпреки че повечето посетители идват да разгледат и направят снимки на дивата природа или ефирното северно сияние, други чудесни арктически неща за вършене в Чърчил включват шейни за кучета и изграждане на иглу.

В допълнение, селището има няколко исторически туристически атракции, които предлагат завладяваща представа за уникалната история, наследството и екологията на Манитоба.

10. Наблюдение на птици

Докато повечето хора идват в Чърчил, за да видят величествени полярни мечки или трептящото Северно сияние, живописната околност на града също е дом на невероятна гама от красиви птици. Общо над 270 вида са забелязани наблизо, като от май до август е най -доброто време да видите огромни ята, които гнездят или мигрират през района.

Освен снежната сова и лебеда от тундра, посетителите могат да забележат соколи -сапсани, белоглави орли и американския златен плоч заедно с много други. Някои от най -добрите места за наблюдение на птици са по бреговете на залива Хъдсън. Субарктическата тундра и бореалните гори също предлагат неизброими възможности. Забележително е, че е доста лесно да се забележат над сто вида само за няколко дни.

9. Мис Пигги Самолетна катастрофа

Само на кратко разстояние с кола от центъра на града можете да намерите невероятната развалина на Miss Piggy Plane Wreck, която се разби точно пред летище Чърчил през 1979 г. Тя е наречена така заради големите товари, които е носела, формата на въртенето и слуховете, че веднъж е превозвала товар прасета. Покритата с графити развалина си заслужава да се провери, ако имате възможност.

На 13 ноември товарният самолет загуби налягане на маслото в левия си двигател малко след излитането си от летището. При опит за аварийно кацане самолетът се разби върху някои скали, малко след лентата за кацане. По чудо и трите членове на екипажа оцеляха. В наши дни добре запазената развалина е популярна атракция и прави страхотни снимки сред неравен терен.

8. Национален парк Wapusk

Макар и доста предизвикателни за посещение, дивите и отдалечени области на националния парк Wapusk налагат проучване поради невероятната природа, природата и дивата природа. Разположен по бреговете на залива Хъдсън, паркът е основан през 1996 г., за да защити една от най -важните зони на Земята за полярни мечки.

Освен бореална гора и безкрайна арктическа тундра, паркът е дом и на нос Чърчил, който е най -доброто място в света за разглеждане и заснемане на полярни мечки в дивата природа. Тъй като толкова много хора живеят в парка, посетителите имат голям шанс да забележат могъщите бозайници, когато обикалят автомобил с тундра или пътуват с хеликоптер от Чърчил. В допълнение към полярните мечки, от време на време можете да шпионирате и арктически лисици, карибу и вълци.

7. Шейни за кучета

Освен че е важна традиция, начин на транспорт и спорт, шейната за кучета сега е и една от най -популярните туристически дейности в града.

Ако сте след вълнуващо и изпълнено с адреналин преживяване, когато сте в града, тогава няма как да победите да ходите на кучешки шейни. Докато плъзгането по околните покрити със сняг пейзажи създава незабравимо време, през лятото са възможни и обиколки с кучешки шейни, като вместо тях екипи хъскита теглят колички с колела.

За няколко мили гостите могат да седнат, да се отпуснат и да се насладят на зашеметяващата природа, докато са увити топло в задната част на шейната. Освен, че просто се наслаждават на разходката и гледките, посетителите могат също да се срещнат и да играят с кучетата и да научат всичко за историята и настоящата практика на кучешки шейни в Чърчил.

6. Център за северни изследвания на Чърчил

Разположен на малко под половин час път с кола източно от града, е отличният център за северни изследвания на Чърчил, разположен на много спокойно и уединено място. Освен че действа като важен образователен и изследователски център, той приветства студенти, изследователи и туристи да останат и да научат всичко за историята и екологията на Севера.

Основана през 1976 г., за да подобри разбирането на хората за района, тя се намира по протежение на залива Хъдсън на мястото, където се срещат три основни биома. По време на посещението на полевата станция посетителите могат да обиколят арктическата тундра, бореалната гора и морската среда и дори да видят полярни мечки в дивата природа. В допълнение, можете също да ходите на шейни с кучета, да научите как да изграждате иглута и дори да видите как вълшебното сияние полярно сияние осветява нощното небе.

5. Крепостта Принц на Уелс

Друга от основните забележителности на района е фантастичната крепост Принц на Уелс, която заема стратегическо място точно срещу река Чърчил от града. Достъпен само с лодка, той е построен от компанията Hudson's Bay Company през 1717 г., за да укрепи и защити контрола им върху търговията с кожи.

Сега Национален исторически обект, крепостта във формата на звезда прави впечатляваща гледка поради здравите си каменни укрепления и вековни оръдия. Докато се скитате из увисналия от вятъра крепост, ще се натъкнете на останките от казарми и работилници, с величествени гледки, от които да се наслаждавате над залива от парапетите му.

Наръчниците са на разположение, за да ви научат на всичко, което трябва да знаете за очарователното минало на крепостта и какъв би бил животът на издръжливите трапери, които са живели тук.

4. Обиколки на Северно сияние

Тъй като Чърчил се намира толкова далеч на север и е разположен точно под Авроралния овал, градът и околностите му правят чудесно място, от което можете да видите Северното сияние. Докато посетителите имат шанс да видят зрелищните въртящи се светлини почти по всяко време на годината, най -добрият сезон е от януари до март, тъй като това е, когато нощите са най -дълги и има по -малко валежи.

Невероятно природно явление, полярните светлини и техните завладяващи цветове, форми и вихри се появяват, когато има слънчева активност. Освен да ги гледате от прозореца си, можете също да направите обиколки в канадската пустиня, за да видите блестящите светлини от уединени места без светлина и да останете в уютни хижи, къмпинги и хижи.

3. Музей Ицанитак

Въпреки малкия си размер, великолепният музей Itanitaq може да се похвали с една от най -старите и впечатляващи колекции от инуитски артефакти в страната. Отворена през 1944 г. от християнски мисионери, едната стая е дом на всякакви интересни експонати и археологически находки, които задълбочават историята и културата на коренното население на Канада.

Освен вековни резби и каяк, ще откриете и древни оръжия и стари ловни принадлежности с таксимидиран мускусен вол, морж и бяла мечка. Докато тези масивни препарирани животни веднага привличат вниманието ви, има също толкова малки, но поразителни скулптури и резби, които изобразяват ежедневния живот на инуитите. В допълнение, музеят разполага с добре зареден магазин за подаръци, където можете да се отбиете и може да бъде намерен точно в центъра на града.

2. Наблюдение на китове от белуга

Освен че е известен с полярните си мечки, Чърчил е известен и като най -доброто място в света за наблюдение на китовете Beluga. Това е така, защото всяка година над 3000 от величествените същества се впускат в река Чърчил, за да се хранят и телета с безброй други китове, мигриращи по западното крайбрежие на залива Хъдсън по едно и също време.

От средата на юни до средата на август масивната река е пълна с шушулки на игривите китове, които са прекрасно известни като „морските канарчета“ поради мелодичните си щраквания и обаждания. Посетителите могат да направят обиколки с лодка, за да видят китовете, както и каяк, плуване и дори гмуркане сред масите на сладки и любопитни китове белуга.

1. Наблюдение на бяла мечка

Тъй като Чърчил е „световната столица на полярните мечки“, никое посещение не може да бъде пълно, без да видите някои от тези невероятни животни отблизо и в дивата природа. Всяка есен над хиляда от големите бели мечки мигрират по живописната брегова ивица на залива Хъдсън, предлагайки неописуеми възможности да ги видите на обиколки с тундра или от носовете на лодки.

Докато странната бяла мечка може да бъде забелязана в и около Чърчил през лятото, най -доброто време да ги видите е от октомври до ноември. Това е, когато ледът започва да се образува в залива и колонията се натрупва около нос Чърчил, готова да потегли в търсене на тюлени. Незабравимо преживяване, наблюдаването на полярни мечки наистина е основната причина повечето хора да посещават Чърчил.

Карта на нещата за вършене в Чърчил

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: