Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Повечето посетители, които пътуват до Русия, прекарват времето си в западната част на страната. Докато градове като Москва и Санкт Петербург могат да предложат много, не пропускайте всичко, което може да се намери в Източна Русия. Това е мястото, където трябва да бъдете, ако се интересувате от суровата природа, тъй като Далечният изток на Русия е дом на безброй национални паркове, вулкани и покрити със сняг планински върхове.

Островите край брега ви позволяват да видите уникална страна на Русия, а Далечният изток дори може да бъде чудесна отправна точка за международни пътувания до Китай или Монголия. От Якутск, най -студения град на Земята, до остров Врангел, известен като остров на полярната мечка, Далечният изток на Русия е невероятна дестинация, която си заслужава да бъде посетена.

10. Оймякон

https://maps.google.com/?ll=63.460835,142.785828&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Докато Якутск може да е най -студеният град в света, Оймякон е още по -студен. Този град е най -студеното постоянно обитавано място на земното кълбо. Извън Антарктида най -студената регистрирана температура на Земята е регистрирана в Оймякон. При такива екстремни зимни температури самолетите не могат да кацнат за част от годината.

Групи за пътуване могат да се придвижват от съседни градове, но най -добре е да не изследвате през зимата сами. Не пропускайте монумента Полюс на студа, забележителност, прегръщаща студения климат на Оймякон, независимо дали посещавате през лятото или зимата.

9. Долината на гейзерите

https://maps.google.com/?ll=54.431000,160.139008&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Долината на гейзерите е гейзерно поле, открито на полуостров Камчатка. Той има впечатляваща концентрация на гейзери в една област, всички от които са разположени в басейн с горещи извори и криволичеща река. Той е част от природния резерват Кроноцки. За съжаление Долината на гейзерите не е толкова впечатляваща, както някога.

През 2007 г. бързият кал потопи долината. Повече от 60 % от гейзерите бяха покрити, причинявайки необратими щети на района. Добрата новина е, че част от калта се оттегля и Долината на гейзерите може отново да възвърне предишната си слава.

8. Природен резерват Сихоте-Алин

https://maps.google.com/?ll=45.033333,136.333328&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Природният резерват Сихоте-Алин е известен с много неща. Първо и най-важното е домът на планинската верига Сихоте-Алин. Тези величествени върхове, заедно с красиви долини, се комбинират, за да създадат спиращ дъха пейзаж, който много фотографи обичат. В допълнение към страхотните гледки, природният резерват Сихоте-Алин е изключително биоразнообразен.

Ако го посетите, може да видите Кафяви мечки, коза, известна като амурския горал, и дори следите на сибирския тигър. Любителите на астрономията биха могли да разпознаят името Сихоте-Алин, защото през 70-те години един от най-големите метеорити, които някога са ударили Земята, падна върху природния резерват, озарявайки нощното небе по пътя като огнена топка.

7. Якутск

https://maps.google.com/?ll=62.033333,129.733337&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Град Якутск има интересна претенция за слава: Това е най -студеният град в целия свят! Докато лятото може да бъде доста топло, зимите са много студени. За щастие, има много дейности, на които да се наслаждавате на закрито и на открито през цялата година. Не пропускайте да разгледате Стария град, архитектурата в стила на 19 век. След това, за нещо наистина незабравимо, се отправете към Подземната лаборатория на Института по криогеника, за да видите замразени артефакти и дори останки от мамут.

6. Есо

https://maps.google.com/?ll=55.927685,158.701920&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Село Есо се намира в област Камчатка, хладна дестинация с изненадващо чудесен начин да останете на топло. Горещи извори има в изобилие и дори живописните дървени вили в града се отопляват с тази топла вода.

След разходка из Природния парк Бистрински, посещение на северните ферми или разходка с кучешки шейни, можете да се затоплите в тези фантастични, достъпни и лесно достъпни горещи извори. Останете за ежегодното състезание по кучешки шейни, което привлича посетители от цял свят.

5. Природен парк „Лена стълбове“

https://maps.google.com/?ll=60.948444,125.985031&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Само на 80 км (50 мили) южно от Якутск се намира природният парк Лена стълбове. Най -добрият начин да стигнете до парка е с лодка, качване в Якутск и заминаване на юг по река Лена, докато пристигнете в природния парк. Lena Pillars е естествено скално образувание, датиращо от палеозойската ера, а на места е високо над 300 метра (980 фута). Това създава епични гледки от водата, но също така си струва да се отправите към брега, за да направите малко туризъм около основата на стълбовете и близо до върха. Здравите издатини съдържат слоеве от варовик, доломит и шисти, създаващи още по -голям интерес и визуална привлекателност.

4. Петропавловск-Камчатски

https://maps.google.com/?ll=53.016666,158.649994&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Град Петропавловск-Камчатски е дестинация, обичана от пътешествениците, които търсят природа, приключения на открито и отдих. Този град с приблизително 200 000 жители е вторият по големина град в света, който е недостъпен по шосе и е достъпен само със самолет или лодка.

Докато самият град е дом на няколко интересни атракции и център, наречен площад Ленин, голяма част от забавлението се намира извън границите на града. Може да тръгнете на еднодневни екскурзии, за да забележите мечки в дивата природа, да опитате парапланеризъм или да отидете на риболов в залива Авача.

3. Курилски острови

https://maps.google.com/?ll=46.500000,151.500000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Курилските острови се намират край бреговете на Русия, северно от Япония. Островите са слабо населени и много жители говорят както руски, така и японски. Хората идват на Курилските острови, за да изпитат девствената красота на архипелага. Курилските острови съставляват част от Тихоокеанския огнен ръб, колекция от активни вулкани в Тихия океан.

Ако можете да си осигурите разрешение за посещение на Курилските острови, ще имате възможност да видите невероятни природни забележителности като планина Тятя, великолепни сини лагуни, изпаряващи се геотермални реки и зашеметяваща гледка към скалите на нос Столбчати.

2. Остров Врангел

https://maps.google.com/?ll=71.233330,-179.416672&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Остров Врангел се намира в Северния полярен кръг и посетителите могат да очакват студено време и пейзаж на тундра. Въпреки климата и трудностите при достигането до острова, Врангел е световноизвестно място за любителите на природата. Ако някога сте искали да видите дивата природа на Арктика, това може да е най -добрата ви възможност да направите точно това. Някои от сухоземните бозайници на остров Врангел включват полярни мечки, арктически лисици, елени и моржове.

Безброй бърлоги на полярни мечки означават, че с обучен водач това е почти гаранция, че ще забележите полярните мечки в естественото им местообитание. Можете също така да забележите сиви китове от брега или от лодки точно на брега.

1. Владивосток

https://maps.google.com/?ll=43.133331,131.899994&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Владивосток е голям пристанищен град в Тихия океан и също само на 130 км (80 мили) от границата със Северна Корея. Много туристи са запознати с Владивосток, защото това е крайната точка за Транссибирската железница в Русия. Насочете се към водата за някои от най -добрите гледки и започнете от залива Златен рог, за да видите флота на руския флот.

Ако е топло, плувайте в Спортивна пристанище или разходете се през леда, ако се окаже зима. Можете също така да пазарувате сувенири на огромния пазар Спортивна, да обиколите музея Владивостокската крепост или да се разходите из ботаническите градини.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: