Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

С дълго зашеметяващо крайбрежие и множество красиви градове, осеяни по бреговете му като Дубровник и Сплит, да не говорим за мечтаните острови, разположени в Адриатическо море; Хърватия е популярна туристическа дестинация.

Всяка година милиони посетители се отправят към тази прекрасна страна, за да се чудят на всичко, което тя предлага, и да се отпуснат под горещото слънце, което къпе нейните планини, долини и езера. С изобилие от запомнящи се пейзажи и незабравими пейзажи, естествената красота на Хърватия е невероятна.

Независимо дали се отправя към вътрешността, за да проучи Динарските Алпи или се плиска през тюркоазените си водопади; Хърватия има за какво да се наслади на всеки. Относително непосетени в сравнение с другите предлагани забележителности, националните паркове в Хърватия също си заслужават да бъдат посетени.

Карта на националните паркове в Хърватия

10. Природен парк Биоково

https://maps.google.com/?ll=43.330002,17.059999&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този прекрасен природен парк е скалист, див и неопитомен и като такъв създава прекрасни преходи. Поради изобилието си от змийски пътеки и пътеки, които криволичат по неравен терен, Природният парк Биоково е популярен парк в Хърватия за туристи.

Доминиращите планини на парка са с изглед към близкото Адриатическо море и тъй като скалистите върхове се извисяват над 1500 метра височина, посетителите се уверяват в панорамна гледка към околностите, след като стигнат до билото по -горе.

Разпръснати и скрити сред върховете и скалите са редица прохладни пещери, които можете да разгледате. С богат масив от фауна и флора, обхващащ над 1500 вида различни растителни видове; Биоково е малко проучено съкровище, което чака да бъде открито.

9. Природен парк Учка

https://maps.google.com/?ll=45.285000,14.201944&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Като най -високият връх в този планински парк, Вояк наднича впечатляващо над редица живописни забележителности под него. Сгушена сред другите планини в обхвата, гледките от върха й са изумителни и просто подчертават изобилието от естествена красота, с която Хърватия трябва да се похвали.

Покрити с буйна растителност, крайбрежните планини изглеждат красиви от Ривиерата отдолу и образуват зашеметяващ фон към плажовете и скалите, които доминират крайбрежието. Разположен на полуостров Истрия, по -голямата част от природния парк Учка се състои от карст, което обяснява изложените варовикови скали и скални образувания.

8. Национален парк Корнати

https://maps.google.com/?ll=43.783333,15.333333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този необитаем и следователно недокоснат и див архипелаг от острови прави едни от най -добрите плавателни съдове в цяла Хърватия. С над 140 големи и малки острова, изследването на уединените плажове и заливи е завладяващо и изглежда ще ви върне назад във времето към пътешествията на откритието.

Девствената морска среда със своите рифове и корали е идеалното място за гмуркане с шнорхел и опознаване на подводните забележителности. Останки от човешки селища и жилища могат да бъдат намерени на някои от островите с някои следи, датиращи чак до неолита!

Римски мозайки също могат да бъдат намерени и свидетелстват за дълготрайната привлекателност на тези фантастични острови. Качете се във водите и се насладете на кит от време, тъкащ в и извън Корнатите.

7. Национален парк Северни Велебит

https://maps.google.com/?ll=44.693054,15.006944&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Тези планини с буйни и зелени гори, разпръснати между наклонените долини, са гледка. Планините Велебит са най -големият обхват в цялата страна и като такива имат невероятна природа и пейзажи, които чакат да бъдат открити.

С някои очарователни алпинизми, които предлагат, както и безброй малки пътеки, които трябва да се следват, Национален парк Sjeverni Velebit прави едно прекрасно посещение. Разпръснати из парка са руините и останките от стари къщи и ложи, отдавна се поддали на суровите ветрове на времето.

Остарели и разлагащи се, тези стари остатъци само допълват живописните пейзажи на парка; диви и неукротими селища намекват за коварната среда около тях. Скалисти върхове, пукнатини, пещери и пропасти изобилстват в скалистите части на парка и създават забележителни гледки в дивата природа.

6. Национален парк Пакленица

https://maps.google.com/?ll=44.366669,15.433333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

С два огромни каньона, пресичащи пътя си през парка, крайбрежни канали и изобилие от флора на показ; има редица прекрасни екосистеми за разглеждане в националния парк Paklenica. Обширните скали, които се издигат над каньоните, се спускат драстично към земята, като само техните долни райони са почти приветстващи дървета и храсти, които могат да растат в суровите граници на техните сенки.

Свивайки се между деретата и клисурите, малките реки и потоци се стичат по скалите сред сухите скалисти терени. Върхът на планинското било в Национален парк Пакленица предлага зашеметяваща гледка към дивите и прекрасни пейзажи, които го заобикалят.

С над хиляда растителни вида в района, това е ценна гореща точка за биологичното разнообразие, която също е дом на редица застрашени и редки птици, които гнездят сред скалите. С някои от най -добрите катерене в Югоизточна Европа и маршрути с различна степен на трудност, планинарите силно се препоръчват да посетят този великолепен парк.

5. Национален парк Ришняк

https://maps.google.com/?ll=45.428333,14.745000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Дом на редица планини и диви гори, Национален парк Рисняк рядко се посещава от туристи, въпреки масивът от природни чудеса, които предлага. Това означава, че ще имате голяма част от парка за себе си, за да разгледате, насладите и се насладите на всички прекрасни и спокойни гледки около вас.

Планината, на която паркът е кръстен, е част от Динарските Алпи и хребетът, който бавно се спуска от върха си, е прекрасен за разходка. Тесни на части, планинските склонове и отсечки от двете страни на вас, оставяйки зашеметяваща панорамна гледка към останалата част от парка.

Красиви зелени гори покриват по -ниско разположените планински склонове, преди те бавно да избледнеят в залесени долини и зелени ливади. Сивкаво -белите скални образувания се открояват драматично на фона на зеленината на дърветата, а яркото синьо небе отгоре помага да се добави към зашеметяващата природа. Кафявите мечки, елените, вълците и дивите свине наричат парка свой дом и ако имате късмет, ще видите някои от тях да се катерят по планината или да се хвърлят крадливо в гората.

4. Национален парк Млет

https://maps.google.com/?ll=42.776638,17.388891&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен точно на юг в страната, паркът е кръстен на острова, на който е частично разположен. С крайбрежните води и редица различни острови, затворени в неговите граници, Mljet е скрит скъпоценен камък на национален парк.

Буйните гори покриват склоновете, които се спускат надолу към перфектните сини води, само с тесни ивици от ослепително бели пясъчни плажове или сиви скалисти издатини, разделящи двете. Идеален за картината, националният парк е зашеметяващ за гледане и гръцко-римляните го споменават чак през 6-ти век пр.н.е.! Арестуваща и изумителна гледка, природните чудеса в шоуто са се променили малко през хилядолетията.

3. Национален парк острови Бриуни

https://maps.google.com/?ll=44.916668,13.766667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Тъй като гърците, австрийците и венецианците са били собственици на островите в един или друг момент, е справедливо да се каже, че националният парк на островите Бриуни е бил страна в дълга и разнообразна история.

Поради дългото участие на човечеството с островите, има редица завладяващи археологически и исторически обекти, като например крепостта от бронзовата епоха, датираща от 14-ти век пр.н.е.! Римски руини, църква на рицарите тамплиери и следи от динозаври също са изложени около островите.

Зашеметяващо красив, паркът всъщност е известен главно с прекрасните си пейзажи. С прекрасни брегове и очарователни пейзажи, националният парк е удоволствие да посетите и има богатство от разнообразна фауна и флора, които можете да проучите.

2. Национален парк Крка

https://maps.google.com/?ll=43.801945,15.972778&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Обхващайки река Крка, която дава името на парка, бреговете на реките и водопадите са невероятни, за да видите такава е тяхната красота. Тази гореща точка за биологичното разнообразие е дом на над 850 различни вида растения, които растат и процъфтяват в този влажен и див пейзаж.

Безспорният акцент на парка обаче е Скрадински бук. Този обширен воден басейн е просто зашеметяващ и с красиви водопади в единия край и леко течащи каскади в другия; създава страхотна гледка.

Чувствено оформен от изобилието от диви цветя и растения, басейнът е прекрасен за гледане. Друго възхитително място за посещение е остров Висовац, който, напомнящ за прочутото езеро Блед в Словения, има красив манастир, разположен на малкия остров в средата на езерото.

1. Национален парк Плитвишки езера

https://maps.google.com/?ll=44.880554,15.616111&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Заедно с Дубровник, вероятно Националният парк Плитвишки езера създава перфектното изображение на пощенска картичка на Хърватия. Разпръснатите тюркоазени, сини и сиви езера с техните завладяващо красиви каскади и водопади превръщат този парк в Хърватия, който трябва да се види.

Все по -популярен поради скорошната си известност, Plitvice сега посреща над един милион туристи всяка година; оправдано такава е красотата му. С прекрасните дървени пътеки, криволичещи през девствените басейни, очарованието на националния парк е неоспоримо и наистина трябва да се види, за да се повярва. Незабравим, Национален парк Плитвишки езера е съществена част от всяко посещение в тази прекрасно красива страна.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: