Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Юта, която може да се похвали с природна красота, пет национални парка, 43 държавни парка и огромни територии със спираща дъха пустиня, е една от най -популярните щати в страната за туризъм. Наред с това, което е признато за най-добрия сняг на земята, посетителите на Юта също могат да се насладят на отдих на открито, живописни гледки и пазаруване и хранене от световна класа.

Благодарение на идеалното местоположение на Юта, този прекрасен щат представя най -доброто от югозападната пустиня и Скалистите планини. Преглед на най -добрите места за посещение в Юта:

10. Езеро Пауъл

https://maps.google.com/?ll=36.936111,-111.484169&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Резервоар, разположен на река Колорадо на границата между Аризона и Юта, езерото Пауъл е вторият по големина изкуствен резервоар в Съединените щати. Привличайки приблизително 2 милиона посетители годишно, езерото може да се похвали с множество забележителности, включително Rainbow Bridge, който е един от най -големите естествени мостове в света.

Тук могат да бъдат намерени и много други функции, включително множество каньони, които са дом на руините на Анасази. Езерото е служило и като място за заснемане на десетки телевизионни сериали и филми, включително версиите на Планетата на маймуните от 1968 и 2001 г.

9. Остров антилопа

https://maps.google.com/?ll=40.958057,-112.207222&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в югоизточната част на Голямото солено езеро, държавният парк на остров Антилопа е отворен целогодишно и предлага безгранични възможности за отдих. Посетителите ще намерят изобилие от диви животни в парка, включително едно от най-големите свободно роуминг стада бизони в страната.

Паркът е дом и на елен елен, овце бигхорн и различни водолюбиви птици. Докато остров Антилопа е особено известен със своята дива природа, има и многобройни събития и дейности, на които да се насладите, включително ежегоден фестивал на балоните. Колоезденето и туризмът също са популярни занимания в парка.

8. Моав

https://maps.google.com/?ll=38.572498,-109.549721&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в източната част на Юта, Моав е един от най -популярните градове в Юта и привлича много туристи всяка година. Повечето посетители, идващи в Моав, също се отправят към близките национални паркове Canyonlands и Arches. Моав служи и като база за много планински колоездачи, които пътуват до района, за да се възползват от многобройната мрежа от близки пътеки.

Известен със своите зашеметяващи природни условия, Моав може да се похвали с множество дейности в близкия район, включително каяк и рафтинг по река Колорадо, каране на кану по Грийн Ривър, планинско колоездене, скално катерене, скачане на база, туризъм, туризъм и екстремни 4 × 4.

7. Парк Сити

https://maps.google.com/?ll=40.659443,-111.499725&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в северната част на Юта е Парк Сити. Този бивш миньорски град се възстанови през 80 -те години и бързо се превърна в популярна туристическа дестинация благодарение на наличието на три големи ски курорта наблизо. Deer Valley Resort, Canyons Resort и Park City Mountain Resort Park предоставят отлични възможности за сноуборд и ски.

Парк Сити също се превърна в основен център за най -големия независим филмов фестивал в Съединените щати - филмовия фестивал Сънданс. Посетителите на Парк Сити също могат да отидат в многобройни фабрични магазини, ресторанти, барове и клубове. Точно извън града има резервоари, гори, горещи извори и пътеки за колоездене и туризъм.

6. Солт Лейк Сити

https://maps.google.com/?ll=40.750000,-111.883331&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Солт Лейк Сити е не само най -големият град в Юта, но и столицата. Вероятно е най -известен като домът на мормонската църква и Зимните олимпийски игри през 2002 г. Разположен между планините Oquirrh и Wastach Range, Солт Лейк Сити може да се похвали с невероятна красота.

Тук посетителите ще намерят множество атракции, включително хотел Grand America, който е дом на някои от най -скъпите огледала и полилеи в света. Зоопаркът Hogle е дом на различни експонати, включително две масивни експонати на примати и слонове.

Други популярни забележителности в Солт Лейк Сити включват аквариума The Living Planet, Музея за съвременно изкуство в Юта, Temple Square и множество паркове.

5. Национален парк Capitol Reef

https://maps.google.com/?ll=38.200001,-111.166664&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в южната част на Юта, Националният парк Capitol Reef е по-малко претъпкан от другите национални паркове в щата, но също толкова живописен. Докато паркът е с дължина 160 мили, той е доста тесен. Представлявайки цветни каньони, монолити, припои и хребети, паркът е известен с особено здравата линия от бели скали и куполи, които представляват значителна бариера за пътуване до началото на 60 -те години.

Вътре в парка посетителите могат да се насладят на просторен къмпинг и живописна пътека Burr Trail. Паркът може да се похвали с редица дейности, включително конна езда, пешеходен туризъм и обиколки с кола. Овощните градини, първоначално засадени от пионерите на мормоните, все още се поддържат в парка.

4. Каньонланд

https://maps.google.com/?ll=38.200001,-109.933334&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в югоизточната част на Юта, този национален парк се намира близо до град Моав. Посетителите на Canyonlands могат да се насладят на запазването на огромен колоритен пейзаж, включващ безброй каньони, задници и меси покрай река Грийн и Колорадо.

Паркът е разделен на четири района със свой отличителен характер; Иглите, Лабиринтът, Островът в небето и реките. С толкова много разнообразни пейзажи, паркът се счита за едно от най -уникалните места за посещение в Юта. Посетителите на Canyonlands могат да се насладят на множество развлекателни дейности, включително туризъм, планинско колоездене, раниране, четириколки, рафтинг и каяк.

3. Национален парк Arches

https://maps.google.com/?ll=38.683334,-109.566666&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Друго произведение на изкуството на природата, намерено в Юта, Националният парк Arches е известен със своите вдъхновяващи естествени арки. Солените лехи, депозирани преди 300 милиона години от отстъпващия океан, помогнаха за образуването на повече от 2000 арки в парка, включително Delicate Arch, една от най -известните икони на щата.

Извисяващи се кули, перки и балансирани скали допълват арките, създавайки забележителна природа. Изключителните черти на парка се подчертават от поразителната среда от контрастни цветове, релефни форми и текстури.

2. Национален парк Bryce Canyon

https://maps.google.com/?ll=37.566666,-112.183334&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в югозападната част на Юта, Националният парк Bryce Canyon се отличава с колекция от масивни естествени амфитеатри (а не каньон въпреки името), сгушени до платото Паунсогунт. Посетителите на парка могат да се насладят на зрелищен калейдоскоп от разноцветни скали.

Първоначално заселен от пионерите на мормоните в средата на 19 век, каньонът Брайс става национален паметник през 1923 г. и по-късно е определен за национален парк. Паркът се отличава с огромно биоразнообразие и е дом на повече от 400 местни вида растения в три зони на живот въз основа на надморска височина. Посетителите на парка могат да се насладят на 13 гледни точки, гледащи към амфитеатрите и различни туристически пътеки.

1. Национален парк Сион

https://maps.google.com/?ll=37.202621,-112.987846&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Дори сред американските национални паркове малцина могат да се сравнят със зашеметяващата красота на Национален парк Сион. Разположен близо до Спрингдейл в южна Юта, паркът защитава поредица от невероятни скални образувания и високи скали от пясъчник и е любимо място за туризъм, туризъм, каньониране и катерене.

За разлика от много други паркове в американския югозапад, където посетителите гледат надолу от ръба на каньон, посетителите на Сион ходят по пода на каньона и вдигат очи. В допълнение към великолепните монолити и скали, паркът е известен със своя пустинен пейзаж от каньони от пясъчник, меси и високи плата.

Карта на Юта

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: