Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Преглед на най -добрите еднодневни обиколки в Перу:

Еднодневно пътуване от Куско до Мачу Пикчу

Това еднодневно пътуване е напълно страхотно, докато пътувате с влак през планините Анди от Куско до Мачу Пикчу, едно от най-големите чудеса в света, създадени от човека.

Еднодневното ви пътуване започва с вземане от вашия хотел в Куско и трансфер до гарата. Можете да изберете местата си за каране: Експедиция, с декор от местни тъкани; Vistadome, с панорамни прозорци за отлична гледка, или Executive, със своите луксозни удобства от висок клас. След това потегляте за 80-километровото пътуване до Агуас Калиентес, малко селце близо до Мачу Пикчу. Там ще се качите на автобус за последния етап от вашето пътуване назад във времето.

Мачу Пикчу е символ на Цивилизацията на инките. Построен за император, Мачу Пикчу функционира като крепост, религиозен обект и дом на много инки. Построен е през 15 век, но изоставен век по -късно, когато испанците завладяват инките. Конквистадорите така и не откриват този древен град и той остава относително неизвестен до началото на 20 век, когато е преоткрит от американски историк.

Днес ще имате възможност да откриете тази каменна цитадела и да научите повече за нейната история. Вашето ръководство ще обясни как е построен градът, използвайки традиционни техники за изграждане на инките. Много сгради са възстановени през миналия век, но все още има много руини за разглеждане. Ще научите също за това как са живели инките и ще видите храмовете, където са се покланяли и са правили човешки жертви, за да умилостивят своите богове.

Обиколката на Мачу Пикчу е бавна и подходяща както за малки, така и за възрастни. Удобните обувки за ходене са задължителни; не забравяйте да пиете и много вода, тъй като дехидратацията може да настъпи бързо на голяма надморска височина. След като приключената част от обиколката приключи, ще имате време да разгледате руините сами. The гледките са грандиозни, така че не забравяйте да имате много филми или карти с памет със себе си.

Проверете цените и наличността

Еднодневна обиколка от Куско до Свещената долина

Ако пътуването ви до Перу включва стремеж да научите повече за древната империя на инките, то това еднодневно пътуване от Куско до Свещената долина е за вас. Еднодневната обиколка започва и завършва в Куско, град високо в планините Анди, който някога е бил столица на империята на инките.

Първата ни спирка по пътя за Свещената долина ще бъде Писак, андско село, известно със своя живописен пазар. Това е добро място за пазаруване на перуански занаяти, като цветни ръчно изработени одеяла и сувенири, включително сушена царевица в цветове на дъгата. Ако пътувате в неделя, ще имате възможност да присъствате на литургия, която се провежда както на кечуа, така и на испански. Това също е възможност да видите и чуете музика, свиреща на пътуту или клаксон.

След като спрем в живописния Писак, ще продължим по -дълбоко в Свещената долина, докато пътуваме до Олантайтамбо, крепост, а след това към Храма на Слънцето. Олантайтамбо е село, завладяно от император на инките, който го превръща в храм, който служи като крепост по време на раздори, терасира земята, водеща нагоре към Темпъл Хил и инсталира напоителна система. Този комплекс, направен от огромни камъни, е бил административен център на империята на инките. Освен императора, в Олантайтамбо живеело и друго благородство на инките.

The Храмът на Слънцето е короната на Темпъл Хил. Храмът е функционирал като календар, отбелязващ лятното и зимното слънцестоене. Уви, храмът беше изоставен, преди строителството да приключи, така че никога няма да разберем колко велик може да е бил. След обиколка на руините с екскурзовод и след това самостоятелно проучване, автобусът ще ви върне до вашия хотел в Куско. Денят е натоварен и дълъг; тя включва обяд и входни такси.

Проверете цените и наличността

Обиколка на линиите Наска и островите Балестас от Лима

Ще пътувате с автобус, ферибот и самолет до две от по -завладяващите забележителности на Перу - островите Балестас и линиите Наска - на това турне. Това ще бъде дълъг, изпълнен с екшън ден, но си заслужава всяка минута. Ще бъдете взети в хотела си в Лима в 4 часа сутринта, ще се върнете 16-1/2 часа по-късно със спомени, които ще останат за цял живот.

Денят започва с разходка с автобус по перуанското крайбрежие до Паракас, град, известен със своите красиви плажове. След това ще се качите на ферибот до морето Острови Балестас, морски резерват, известен като „Галапагос на бедния човек“ поради разнообразието от диви животни. Вероятно ще видите пингвини, морски лъвове и голямо разнообразие от морски птици, включително корморани, чилийски фламинго и перуански пеликани.

Ще видите и Канделабри на Андите, 180-метров (600 фута) праисторически геоглиф, издълбан на два фута дълбоко в планина на полуостров Паракас. Датиращ от около 200 г. пр. Н. Е., Се смяташе, че той е пътеводител за древните моряци, подобно на фаровете днес. Обяснение: океанът може да бъде накъсан, така че ако сте склонни към морска болест, може да искате да донесете нещо със себе си.

След завръщането си в Паракас ще видите по -древно изкуство, когато излитате за линиите Наска. Всеки има седалки до прозореца на този полет, така че ще можете да видите тези древни геоглифи, които се простират на над 80 км (50 мили). The Наска Линии са били издълбани в земята преди повече от 1500 години. Те показват различни животни, от ягуари, риби, птици и маймуни и дори хора. Някои фигури са с дължина до 360 метра (1200 фута). Всяка фигура има специално значение в културата на Наска. Например, паякът представлява зимата и плодородието. След полета ще се насладите на обяд, преди да се върнете в Лима.

Проверете цените и наличността

Полудневно пътуване от Куско до Саксайуаман

Тази обиколка ви забавя да пуснете вашия вътрешен археолог навън, докато пътувате до древните руини на Саксайуаман (изписва се още Saksaywaman) за половин ден проучване. След качване в хотела ви в Куско, тази обиколка с екскурзовод ще ви отведе до археологическия парк и няколко руини на инките около Куско в климатизиран миниван.

Първата ви спирка ще бъде Тамбомачай, естествен извор, почитан от инките. Руините се състоят от терасовидни акведукти, канали и водопади. Може да е служило като място за почивка на инките, въпреки че основната му цел е била да защитава долината на Куско. Следващата е Qango, голяма руина от тип лабиринт с жертвена промяна в центъра. Тук ще видите спирални стълби и тайни проходи.

Археологически парк Саксайуаман е връхната точка на турнето. Тук инките изравниха планински връх и след това построиха три огромни стени. Тези стени послужиха като платно за техните рисунки на змии, кондори и пуми върху големите камъни, някои от които са високи до 10 метра (35 фута). Животните представляват трите свята на древните инки. Голяма кръгла структура може да е била слънчев календар. Мястото, което предлага великолепна гледка към Куско, също се състои от резервоар за вода от 500 000 галона.

Крайната спирка е Кулата на Puka Pukara, крепост на инките с огромни стени, стълбища и тераси. Скалите изглеждат червени привечер, което може да е източникът на името на крепостта. Тази крепост е била използвана за защита на Куско и Империята на инките от нашественици. Това е добър пример за военна архитектура и също може да е бил използван като контролен пункт за премахване на нежелани пътници. Обиколката завършва във вашия хотел в Куско.

Проверете цените и наличността

Обиколка на град Лима

Като столица на Перу и най -големият град в страната, Лима може да предложи много на пътуващите. Докато можете да прекарате дни в пълно разглеждане на града, едно полудневно разглеждане на забележителности на Лима може да ви запознае с акцентите на столицата. Експертно ръководство може да ви покаже страна към Града на царете, както се нарича Лима, с местна перспектива.

Изберете дали да направите тази обиколка сутрин или следобед, като вземете предвид джет лаг или лични предпочитания. Така или иначе, обиколката започва с вземане от вашия градски хотел. След това се отправя към историческия център на града, където Перу някога е бил управляван от колониалното вицекралство. След това разгледайте зашеметяващия парк Love, зелен парк до брега, който беше силно повлиян от архитекта Гауди и може да се похвали с емблематична скулптура от перуанския художник Виктор Делфин.

Отстъпете назад във времето, докато се отправяте през Сан Исидро, жилищна част на Лима, която е дом на Хуака Пуклана. Този церемониален обект датира преди пристигането на Испания в Перу през 16 -ти век и е невероятна глинена и кирпичена пирамида в квартал Мирафлорес. Според някои оценки Хуака Пуклана може да е на 1800 години.

Докато се приближавате до главния площад в Лима, ще видите двата големи дворца напред. Общинският дворец и Президентският дворец са две от най -важните политически сгради в цялата страна. Наблизо, в Пласа де Армас, ще имате възможност да видите гробницата на испанския конкистадор Франсиско Писаро, както и 16 -ти век Катедралата в Лима. Можете също така да видите манастира Санто Доминго, огромен манастирски комплекс в града, където монасите живеят в традиционни условия сред оживената градска среда. Последните няколко спирки за деня включват Църквата Санто Доминго и Музей на религиозното изкуство. След това ще бъдете върнати обратно в хотела си в сърцето на Лима.

Проверете цените и наличността

Еднодневно пътуване от Пуно до островите Урос

Това невероятно турне ви пренася над водите на Езеро Титикака, най -голямото езеро в Южна Америка и най -високото плавателно езеро в света. Езерото Титикака се споделя както от Перу, така и от Боливия; това турне се придържа към перуанската страна.

Ще обикаляте езерото от Пуно до Островите Урос и Такиле където ще видите доста уникални къщи. Урос, една от най-добрите туристически атракции на езерото Титикака, се състои от 42 изкуствени острова. Плаващи по езерните води, тези къщи са направени от плаваща тотора тръстика, която расте по бреговете. Преди векове те са проектирани като защитен механизъм: те могат да бъдат преместени в случай на атака.

Вашето ръководство ще ви обясни как се правят тези уникални къщи и за проблемите с основите, причинени от гниеща тръстика. Ще имате възможност да видите вътре в къщите и да общувате с местните жители на тях. Това е чудесна възможност да научите повече за техните обичаи и традиции.

След като посети Урош, той е на остров Такиле, който съвременният свят изглежда минава. Е, не наистина. Островитяните използват слънчеви панели за генериране на електричество. Все пак това е място, където хората все още носят традиционни дрехи. Това е място, където жените въртят вълната в прежда и я боядисват, а мъжете правят плетенето. Островът е известен със своите текстилни изделия и занаяти, изработени по древни методи. Докато сте на острова, ще се насладите на обяд с традиционни ястия от региона.

Това целодневно турне започва и завършва в Пуно, град в югоизточната част на Перу, който седи на ръба на езерото Титикака. Районът е известен с отглеждането на лами и алпаки.

Проверете цените и наличността

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: