Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Киото, което някога е било столица на Япония, е известно с многото си красиви храмове, светилища, както и с многото си исторически забележителности, включително замъка Ниджо. Този град всъщност е едно от най -добрите места за зърване на „Стара Япония“. За пълния исторически ефект може дори да помислите да останете в старомоден риокан или да яздите в рикша през зашеметяваща бамбукова гора.

Една от най -популярните дестинации в Киото е квартал Гион, където ще намерите голяма концентрация на традиционни дървени търговски къщи. Тук също може да видите гейши или майко (чираци) да се разхождат по улиците. След като приключите с разглеждането на този прекрасен град, помислете дали да разгледате следните сайтове, които са в рамките на еднодневно пътуване от Киото.

Карта на еднодневни екскурзии от Киото

7. Хиконе

https://maps.google.com/?ll=35.266666,136.266663&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този град е дом на замъка Хиконе, който е един от само 12 оригинални замъка в цялата страна. Завършен през 1622 г., замъкът Хиконе служи като седалище на феодалите до 1868 г. Днес той е определен за национално съкровище. Атракция номер две на Хиконе е градината в подножието на замъка.

Паркът съдържа обширна вила, построена в стила на китайската династия Тан през 1677 г. за Наооки Ии, господар на Хиконе. Градът, който се гордее, че е запазил вида и усещането от периода Едо, се намира на езерото Бива, което е най -голямото езеро в Япония.

През лятото това езеро е идеално бягство, ако се занимавате с риболов, плуване или каяк. Също така ще намерите няколко интересни храма и светилища в Хиконе, включително малкия храм Шингон-шу Дайшиджи.

Как да стигнем до Хиконе

  • Разположен точно на североизток от Киото, Хиконе е само на час път с влак по линията JR Tokaido-Sanyo. Ако наистина бързате, винаги можете да се обръснете двадесет минути от пътуването си и да вземете куршумния влак Shinkansen до гара Maibara северно от Хиконе. След това се отправяте на кратко пет минути с влак до гара Хиконе. Като цяло това трябва да отнеме около 40 минути. След като пристигнете, величественият замък Хиконе е само на един хвърлей.

6. Осака

https://maps.google.com/?ll=34.693890,135.502228&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Като третият по големина град в Токио, Осака предлага на посетителите множество съвременни, както и исторически забележителности. Той е дом на красивия замък Осака, който датира от 1583 г. и е една от най -известните забележителности на Япония.

Търсите тръпки и тръпки? Няма проблем. В Осака можете да посетите Universal Studios Japan, в която е представен The Wizarding World of Harry Potter. Не сте в тематични паркове? Няма проблем. Осака също е дом на зоопарка Tennoji и аквариума Osaka Kaiyukan, който е един от най -големите аквариуми в света и дори има изложена китова акула.

В Осака има и голям брой музеи, включително Националния музей на изкуствата и Историческия музей в Осака. Любителите на нощния живот няма да искат да пропуснат да посетят Дотонбури. Този район, който пулсира както с неонови знаци, така и с енергия през нощта, е мястото, където ще намерите страхотни пазаруване, хранене и пиене.

Как да стигнем до Осака

  • Тъй като Осака е толкова голям град, транспортният вариант, който изберете в Киото, наистина зависи от това къде искате да се озовете, когато стигнете до там. Ако се отправяте например към гара Осака, винаги можете да вземете JR Kyoto Line, която ще ви отведе там за около 25 минути. Друг вариант от гара Киото е да вземете куршумния влак до гара Шин-Осака, която забележително изминава 50-те километра до Осака само за 12 минути. Въпреки че това е най -бързият вариант, той е и най -скъпият около 1400 йени.

5. Кобе

https://maps.google.com/?ll=34.689999,135.195557&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Въпреки че вероятно е най -известен с прочутото говеждо месо, произхождащо от кравите, отглеждани в тази област, Кобе също е прекрасен пристанищен град. Разположен на приблизително 65 км (40 мили) от Киото, този град може да се похвали с множество светилища и храмове, включително Икута, красив и спокоен синтоистки храм, основан през 201 г. сл. Хр.

Искате ли да се насладите на автентични китайски кнедли и юфка? След това се отправете към китайския квартал на Кобе, където можете да се насладите на страхотна китайска храна и да пазарувате за интересни сувенири от Китай.

Паркът Meriken, който се намира на брега, е друго популярно място за разходки. Разбира се, вие също ще искате да опитате прочутото говеждо месо Кобе в един от многото ресторанти, които сервират това специалитетно месо. Има дори места, където можете да опитате суши Kobe, което включва сурови филийки говеждо месо върху ориз.

Как да стигнем до Кобе

  • Докато отнема само половин час, за да стигнете до Кобе с шинкансен от Киото, това ще ви отведе само до гара Шин-Кобе, така че ще трябва да вземете кратко пътуване с автобус или влак до центъра на града. Това обаче трябва да ви отнеме само още 15-20 минути. Друг вариант е да вземете специалния бърз влак до гара Sannomiya, която е в сърцето на Киото. Това струва около 1000 йени и трябва да отнеме малко по -малко от час. Освен това избягвате неприятностите при смяна на обществения транспорт.

4. Миядзима

https://maps.google.com/?ll=34.275555,132.307785&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този красив живописен остров е най -известен със своята прочута порта Торий, която сякаш плава по вода по време на приливи и отливи. Предполага се, че Мияджима е и островът, на който живее Бог, така че - не е изненадващо - той е дом на множество светилища и храмове. След като разгледате красивата порта Торий и многото светилища, се отправете към Омотесандо, главната улица на острова, където можете да опитате местната бира или да вземете някои интересни сувенири.

Има и места за разходки из острова. Интересувате ли се от невероятна гледка към острова и околното море? Тогава определено ще искате да се повозите по въжената линия Miyajima, която ще ви отведе до върха на планината Мисен.

Как да стигнем до Miyajima

  • Когато посещават прекрасния Миядзима от Киото, много хора решават да направят обиколка с екскурзовод. Това не само ще ви транспортира до острова, но и ще ви разведе из движещия се Мемориален парк на Хирошима и обитаващите руините на Genbaku Dome. Следователно обиколката е ефективен и информативен начин да видите възможно най -много Миядзима и Хирошима само за един ден. Вижте отзивите и цените на пътуването.

3. Замъкът Химеджи

https://maps.google.com/?ll=34.839443,134.693893&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Това е един от 12 -те оригинални замъка на Япония, а също така може би и най -известният му. Това е и един от най -внушителните и грандиозни замъци в страната. И за разлика от много други исторически забележителности в Япония, тя никога не е била унищожавана от война, земетресение или друго бедствие - естествено или причинено от човека. Така че посещението на замъка Химеджи е отличен поглед в миналото на Япония.

Този замък, основан през 1333 г., се намира на върха на хълм с изглед към град Химеджи. За да стигнат до замъка, посетителите трябва да се изкачат по стъпала, които постепенно намаляват, докато се приближавате до върха. Това беше с отбранителни цели, така че нападателите да не могат да бързат с замъка. Замъкът Химеджи понякога се нарича и замъкът на бялата чапла или замъкът на бялата чапла, защото се казва, че зашеметяващата бяла структура прилича на голяма бяла птица в полет.

Как да стигнем до Химеджи

  • От Киото до Химеджи отнема само между 45 минути и час от Шинкансен и ще ви върне около 5000 йени. По -евтин вариант, който работи на около половината цена, е вместо това да вземете Специалната бърза услуга до гара Himeji. Това обаче отнема около час и половина и е много по -пренаселено в сравнение. От гарата е само на 15 минути пеша до главната атракция на града - нейния грандиозен замък.

2. Хирошима

https://maps.google.com/?ll=34.385277,132.455276&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Хирошима и Нагасаки са двата града, върху които САЩ хвърлят атомни бомби през август 1945 г. Бомбата е изравнена с Хирошима и са необходими много години за възстановяването й. Но днес Хирошима е оживен, разрастващ се град, известен с това, че е рай за храна. Но дори и Хирошима да гледа напред, тя определено не е забравила трагичното си минало. Има много паметници в чест на жертвите на опустошителната бомбардировка, включително Мемориалния парк и музей на мира, където се намира Куполът на атомната бомба Genbaku, и Детският паметник на мира.

Можете също така да научите за историята на пред-атомната бомба в Хирошима, като посетите замъка Хирошима. Докато оригиналната структура е разрушена от атомната бомба, тя е възстановена и сега е музей, посветен на историята на района преди Втората световна война. Въпреки че Хирошима се намира доста далеч от Киото, отнема малко повече от два часа с влак с куршуми, за да стигнете до там.

Как да стигнем до Киото

  • Въпреки че се намира на повече от 350 километра от Киото, може да отнеме само час и четиридесет минути, за да пътувате от един град в друг, ако вземете шинкансен - или високоскоростен влак с куршуми. Можете да си купите билет за шинкансена на гара Киото за около 10 000 йени; двете линии Tokaido и Sanyo ще ви отведат директно до Хирошима. От гара Хирошима това е само кратко пътуване с автобус или трамвай до повечето от основните забележителности.
  • Въпреки че е сравнително лесно и бързо да стигнете до Хирошима с влак, много хора избират да посетят града с обиколка с екскурзовод, тъй като това ви позволява да се впишете много повече в еднодневното си пътуване. С посещения на такива забележителности като Мемориалния парк в Хирошима и красивия остров Миядзима, които често се комбинират, е вълнуващо и вълнуващо преживяване да чуете коментара на вашия водач за трагичните събития, които се случиха тук. Вижте отзивите и цените на пътуването.

1. Нара

https://maps.google.com/?ll=34.683334,135.800003&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Подобно на Киото, Нара някога е била столица на Япония. Това е живописен град, който съдържа голям брой културни и исторически обекти, включително Дайбуцу (Великият Буда), който може да се намери в храма Тодайджи. Тази голяма бронзова статуя е една от най -известните забележителности на Япония. Градът е известен и с изключително кротките и дружелюбни елени, които живеят в парк Нара.

Ще намерите и множество храмове и светилища в Нара, включително най -известната му, Касуга Тайша, която е известна с многото си каменни и бронзови фенери. Нара е известна и със своя огнен фестивал на планината Вакакуса, който се провежда на четвъртата събота на януари. На този ден тревата на планината Уакакусаяма е подпалена в грандиозен блясък на слава.

Как да стигнем до Нара

  • Разположен само на 35 километра южно от Киото, е лесно да се стигне до Нара, а пътниците имат на разположение редица възможности за обществен транспорт. На линията JR Nara отнема само 45 минути с експресен влак и това ще ви отведе директно от гара Киото до гара Нара. Другият вариант е да вземете частната линия Kintetsu от гара Kintetsu Kyoto; това отнема 35 минути, ако вземете експресния влак. Въпреки че последният вариант е по -скъп, той е и по -удобен и по -бърз, което ви оставя повече време да разгледате забележителностите на Нара - всички те са на пешеходно разстояние, след като пристигнете.
  • За да се възползват максимално от времето си в града, много хора избират да направят обиколка с екскурзовод, тъй като това означава, че можете да видите храма Тодайджи, парка на елените и светилището Касуга, без да се налага да се движите по Нара. С професионален водач на ръка, вие също ще получите по -голямо разбиране и признателност за бившата столица и богатата й история. Вижте отзивите и цените на пътуването.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: