Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Десетият по големина щат в Съединените щати, Орегон илюстрира красотата и дивотата на американския северозападен Тихи океан. Въпреки че в Орегон има много културни места, които си струва да бъдат проучени, разнообразните пейзажи на щата привличат много пътешественици в този ъгъл на страната. От пресечените брегове и гъстите зелени гори до извисяващите се вулканични планини и стръмните речни клисури природните забележителности на Орегон са просто спиращи дъха.

Независимо дали се разхождате по скалист плаж, разхождате се през розова градина във висок разцвет или се разхождате по планинската страна, посетителите ще намерят широка гама от дейности на открито, на които да се насладят в Орегон, където и да ги отведе пътуването. Преглед на най -добрите места за посещение в Орегон:

10. Дефилето на река Колумбия

https://maps.google.com/?ll=45.704723,-121.791664&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Само на няколко мили източно от Портланд се намира обширният U-образен коридор, известен като дефилето на река Колумбия. Образувана от катаклизмични наводнения в ледниковата епоха, широката до километри долина се простира на повече от 110 мили (110 км) по протежение на река Колумбия на северната граница на Орегон.

Построена в началото на 1900 -те години, историческата магистрала на река Колумбия отвежда посетителите покрай дузина водопади, които се спускат по стръмните стени на долината. Независимо дали посещавате през есента, когато околните гори са покрити с цвят на есента или през пролетта, когато дивите цветя избуяха, дефилето на река Колумбия предлага невероятни гледки през всеки сезон.

9. Езеро Wallowa

https://maps.google.com/?ll=45.308887,-117.210556&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположено в североизточния ъгъл на Орегон, езерото Wallowa е сгушено в извисяващите се планини Wallowa, известни още като „Малката Швейцария на Америка“. Валовите някога са били дом на индианците от Нез Персе, докато изследователите на Златна треска не ги изгониха, а близкият град Джоузеф е кръстен на техния известен вожд.

Плувен плаж, изстрелване на лодка и широк спектър от хижи и къмпинги правят езерото любимо място за лятна ваканция за семейства. Разположен близо до езерото Wallowa е въздушна гондола, която посетителите могат да карат до 8000 фута (2400 метра) връх на връх Хауърд.

8. Ячати

https://maps.google.com/?ll=44.311111,-124.104721&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Обявен „yah-hots“, малкият град Yachats е разположен в подножието на носа Перпетуа, висок 800 фута (250 метра) на северното крайбрежие на Орегон. Малкото село е популярна дестинация за пътуващите, които искат да се насладят на цялата непокътната красота, която бреговата ивица на Орегон предлага, без тълпите.

Скалисти приливни басейни и малки джобни плажове се намират точно извън границите на града и посетителите често могат да забележат сиви китове, плуващи близо до брега през пролетта. В живописната зона на нос Перпетуа над Ячат са разположени 42 километра пешеходни пътеки и обществен къмпинг.

7. Зона за отдих Hell Canyon

https://maps.google.com/?ll=45.599998,-116.500000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположена близо до малкия град Джоузеф в североизточен Орегон, зоната за отдих Hells Canyon изпреварва Големия каньон, когато става въпрос за дълбочина. Части от каньона около реката Змия са дълбоки до 2400 метра.

С малко асфалтирани пътища, водещи в района, повечето посетители избират да влязат в каньона с реактивна лодка, въпреки че някои пътеки са достъпни с превозни средства с четири колела. Обиколката на каньона на сал с бяла вода е популярно занимание. Предлагат се и нощувки с кон в каньона.

6. Монтирайте качулката

https://maps.google.com/?ll=45.373512,-121.695915&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Най -високият връх в Орегон, връх Худ, е много повече от зашеметяващ фон за град Портланд на 100 километра. Това е туристическа дестинация, която привлича посетители през цялата година.

Пет ски зони за спускане и мили пътеки за бягане поддържат склоновете на връх Худ претъпкани през зимата, а летен снеговалеж привлича посетители на планината Худ и за ски извън сезона.

За опитни планинари изкачването до върха на връх Худ е друго популярно занимание. Историческата къща Timberline Lodge, използвана за външни кадри във филма „The Shining“, предлага страхотна гледка към южните каскади.

5. Каскадни езера Scenic Byway

https://maps.google.com/?ll=44.049999,-121.300003&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Един от най -добрите начини да изпитате красотата и великолепието на Каскадните планини на Орегон е като обиколите живописния път на Каскадните езера. Маршрутът от 66 мили (106 км) се вие по речни долини, нагоре по планини и покрай живописни езера, предлагайки на посетителите живописни гледки и изобилие от възможности за отдих по пътя.

Маршрутът започва в град Бенд, изкачвайки се в горите от бор пондероза към планината Ерген. Бързо се появяват гледки към езера, образувани от древни потоци лава, всяко от които предлага дейности като плуване, риболов или гребане. Маршрутът завършва в зимната курортна общност Sunriver.

4. Астория

https://maps.google.com/?ll=46.188000,-123.821098&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Историческият град Астория се намира само на няколко мили югозападно от мястото, където изследователите Люис и Кларк са прекарали зимата на 1805-06 г., преди да се върнат на изток. Пет години по -късно Джон Джейкъб Астор основава Астория, което я прави първото селище в САЩ на Западното крайбрежие.

Разположен в устието на река Колумбия, на фона на града е живописният мост Астория-Меглер, най-дългият непрекъснат фермен мост в страната. Атракциите в Астория включват вълнообразния морски музей на река Колумбия, който съдържа 30 000 артефакта от морската история на северозападната част на Тихия океан. Уникалната викторианска архитектура в региона е най -добре представена от многоцветната Flavel House, построена през 1880 -те години.

Градът с 10 000 души е популярен сред сезонни спортни рибари, като рибарите идват от Аляска и от целия северозапад на Тихия океан за ежегодното събиране на поети от рибар. Доминиращият силует на града е колоната Астор; стръмно изкачване до върха, но гледката си заслужава. Астория също е западният край на велосипедната пътека TransAmerica от брега до брега на 4250 мили.

3. Портланд

https://maps.google.com/?ll=45.520000,-122.681946&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Най -големият град на Орегон се простира над река Уиламет близо до точката, където се среща с могъщата Колумбия. С планината Худ в далечината и Тихия океан само на кратко разстояние с кола, Портланд е заобиколен от естествена красота и от огромния брой паркове, градини и зелени площи в Портланд става ясно колко жителите на града ценят живота на открито.

Непрекъснато променящите се ресторанти, музикални и художествени сцени в града си заслужават да се изживеят, а посещенията в странните музеи на града също са забавни, но за много посетители места като Форест Парк и Международната розова градина правят „Града на розите“ едно от най -добрите места за посещение в Орегон.

Вижте също: Най -добрите атракции в Портланд

2. Национален парк Кратер Лейк

https://maps.google.com/?ll=42.911831,-122.148071&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Най -популярната природна атракция в Южен Орегон, езерото Кратер е това, което е останало от вулканичното изригване, случило се на планината Мазама преди 7700 години. С дълбочина близо 2000 фута (600 метра) това е най-дълбокото езеро в Съединените щати, а спокойните му сапфирово-сини води са гледка.

С 90 мили (150 км) пътеки, виещи се през националния парк, районът е рай за туристите. Дългият 33 км (53 км) Rim Drive предлага на по -малко приключенски посетители много живописни гледки. Задължителна е обиколка с езеро и централния му остров с лодка.

1. Cannon Beach

https://maps.google.com/?ll=45.889168,-123.960831&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Кръстен на оръдие, излязло на брега след корабокрушение, Cannon Beach е един от най -популярните морски курорти, които се простират по дългото 300 мили (480 км) крайбрежие на Орегон.

Разположена на около 80 мили (130 км) западно от Портланд, някога селската художествена общност се е превърнала в луксозен курорт, изпълнен с ресторанти, бутикови магазини и художествени галерии. Атракциите в града включват Историческия център Cannon Beach, който се отличава с автентична репродукция на индианска дълга къща.

Най -забележителната характеристика на самия плаж е високата 235 фута (72 метра) скала Haystack, най -голямата от монолитните скали, които осеяват пясъчната брегова линия и осигуряват място за гнездене на морски птици. На север от Cannon Beach е щатският парк Ecola, който предлага множество туристически пътеки от всички нива и някои от най -зашеметяващите гледки към брега на Орегон навсякъде.

Карта на Орегон

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: