Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Красив град за посещение, Лугано е благословен, когато става въпрос за невероятната му обстановка; той се намира на брега на езерото Лугано, а Монте Бре и Монте Сан Салваторе гледат над него. Разположен на юг от Алпите в Швейцария, планинският район, в който е разположен, е вдъхновяващ за гледане, а предлаганите гледки са изумителни.

С италианско усещане, архитектурата, кухнята и близките крайбрежни села на Лугано са много забавни за разглеждане и посетителите никога няма да се уморят да гледат над тъмно сините води на езерото.

Наистина предлаганите живописни пейзажи се оказаха вдъхновение за романисти като Антонио Фогацаро и Херман Хесе и е лесно да се разбере защо. С толкова много неща за гледане и правене, Лугано със сигурност ще изуми и възхити посетителите с невероятните си експозиции от девствена природа, възхитителни църкви и красиви паркове.

10. Музей Херман Хесен

https://maps.google.com/?ll=45.982937,8.918869&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Недалеч от Лугано се намира възхитителният музей на Херман Хесен. Именно тук известният писател е живял последните 43 години от живота си. Casa Camuzzi, както е известно, е красива тухлена сграда и сега съхранява много предмети и сувенири, които някога са принадлежали на Хесен, като пишеща машина и различни книги и снимки от неговия живот.

Именно тук той пише най -известните си произведения, включително класици като Сидхарта и фантастичния Степов вълк. За почитателите на творчеството му има и страхотно турне с аудиогид, което ще ви разведе из странното село, където е живял - именно тук той стана носител на Нобелова награда през 1946 г.

9. Вила Фогацаро Рой

https://maps.google.com/?ll=46.021324,9.033250&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Всъщност разположена в Италия, красивата вила Fogazzaro Roi лежи по брега на езерото Лугано, само на кратко пътуване от града. Спокойно и красиво място, пълно с цветя, растения и зеленина, именно тук Антонио Фогацаро - италианският писател - прекара голяма част от живота си. От описанията, които възникват в неговото писане, можете да видите, че той понякога черпи вдъхновение от вилата.

Посещението му е прекрасен начин да прекарате един следобед. Някои от неговите сувенири и лични дела все още остават. Градината е приятна за прекарване на време, а гледката към блестящото езеро е просто спираща дъха.

8. Гандрия

https://maps.google.com/?ll=46.005505,9.002317&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Прегърнал край езерото, този очарователен малък град се намира на долните склонове на Монте Бре. Той е включен в Лугано през 2004 г. и изглежда недокоснат от времето, такъв е живописният му вид.

Скитането по малките улички и стръмните стълби на града е да се върнете назад във времето. Удивително е да се мисли, че това старомодно място някога е било център за контрабандисти, преминаващи между Италия и Швейцария.

Швейцарският митнически музей, който документира тези незаконни дейности, не е далеч и прави едно интересно посещение. Сгушена сред тесните улички е прекрасна малка църква и редица малки кафенета и ресторанти.

7. Катедрала на Сан Лоренцо

https://maps.google.com/?ll=46.004601,8.948600&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Красива за гледане, фасадата на il Cattedrale di San Lorenzo е направена от ослепително бял варовик и мрамор и е издигната през 1517 г. С възхитителни мотиви и орнаменти над трите портала, както и мраморни бюстове и дърворезби също на показ, посещения могат да едва ли не може да бъде впечатлен от катедралата.

Отгоре има прекрасна тераса, която предлага фантастична гледка към Стария град - толкова възхитително оформен от планините и езерото. С великолепна камбанария, издигаща се над нея, катедралата с богатството на барокови, готически и ренесансови архитектурни стилове определено си заслужава да се отбиете, когато сте в Лугано.

6. Маслинова пътека

https://maps.google.com/?ll=46.002396,8.989644&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Започвайки в малкото градче Гандрия, Маслиновата пътека (Sentiero di Gandria) криволичи през древни горички, които прегръщат слънчевия планински склон на Монте Бре. Походът е възхитителен и предлага завладяваща гледка към езерото отдолу.

Скитането сред терасите се освобождава; чувствате се необременени и свободни, докато се скитате из природата. Има много дисплеи, документиращи историята на маслиновите дървета и тяхното отглеждане. Перфектен за любителите на природата, тази релаксираща пътека ще ви остави освежени и готови да видите останалите невероятни забележителности на Лугано.

5. Пиаца дела Риформа

https://maps.google.com/?ll=46.003601,8.950975&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в сърцето на Стария град, Piazza della Riforma е задължително място за посещение, когато сте в Лугано. Животът се върти около този красив площад и именно тук се намира кметството. Пастелните сгради, които заобикалят пиацата, са толкова красиви и има много кафенета, бистра и ресторанти, от които посетителите могат да избират.

Оживено място, площадът е чудесен за посещение през вечерите и през почивните дни, когато е пълен с местни жители и туристи. Тук през цялата година се провеждат много фестивали и културни събития, така че внимавайте, когато посещавате всичко, което се случва.

4. Църквата Санта Мария дели Ангиоли

https://maps.google.com/?ll=45.997761,8.945343&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Докато екстериорът на църквата Санта Мария дели Ангиоли може да не е толкова специален, интериорът е грандиозен и със сигурност заслужава посещение. Абсолютно зашеметяваща фреска покрива голяма част от стените вътре и наистина е чудесно да се видят детайлите.

Смятан за най -добрата фреска, датираща от Възраждането в цяла Швейцария, тя е нарисувана от ученик на Леонардо да Винчи - Бернардино Луини. Скитането из църквата е завладяващо и човек може да прекарва часове в гледане на ярките цветове, оживените фигури и религиозни сцени, които тя изобразява.

3. Монте Бре

https://maps.google.com/?ll=46.009792,8.985016&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на изток от Лугано, Монте Бре се обслужва от възхитителен стар фуникулер, който транспортира посетителите до върха му, който се извисява на височина 925 метра над града и езерото отдолу.

Гледките са зашеметяващи и планината е известна като най -слънчевата в страната; доказателства за това могат да се видят в богатата фауна и флора. След като се насладят на гледката, посетителите могат да се насладят на някои от велосипедните пътеки и пешеходните пътеки, които се извиват около планината. Село Бре е живописно място, където да се отбиете за питие или нещо за хапване.

2. Парко Чивико

https://maps.google.com/?ll=46.004314,8.957416&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен до езерото Лугано, Parco Civico е разгърната зелена зона, която е идеалното място за разходка и релакс след сутрин на разглеждане на забележителности. С прекрасни цветни лехи и фонтани, това е живописен парк, пълен с дървета и добре поддържани градини.

Освен зеленината си, паркът е дом и на Природонаучния музей, Кантоналската библиотека и прекрасната Вила Ciani. С красива гледка към Монте Бре и Монте Сан Салваторе, Parco Civico е идеалното място просто да се отпуснете, да се отпуснете и да наблюдавате как светът минава.

1. Монте Сан Салваторе

https://maps.google.com/?ll=45.976753,8.947156&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Извисявайки се над Лугано и езерото със същото име, Монте Сан Салваторе наистина предизвиква страхопочитание. Гледането на планината, отразено в сладката вода, е грандиозна гледка. Популярна туристическа атракция в Лугано, много посетители се качват на фуникуляра до върха на планината. От върха се разкриват изумителни 360-градусови панорами.

С живописното село Карона, кацнало високо на планината, за да се скитат посетителите, и множество пътеки и пътеки, които се преплитат около планината, има какво да се види и направи.

По -приключенските гости могат да се насладят на страхотното скално катерене, което се предлага. За мнозина обаче невероятните гледки към езерото, града и Алпите правят Монте Сан Салваторе задължително място за посещение в Лугано.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: