Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Когато мислите за Япония, често гигантският мегаполис на Токио идва на ум заедно с оживеното си технологично общество, което е толкова впечатляващо със своята изобретателност и иновации. Друг добре познат образ и наистина символ на Япония е емблематичната планина Фуджи, която красиво се издига грациозно към небесата.

Дърветата на вишневия цвят също могат да се появят, когато се сетите за тази прекрасна страна, която има такъв набор от невероятни неща, които да видите и направите. Във всеки случай, в сравнение с голямото разнообразие от атракции, японските национални паркове често попадат донякъде под радара на посетителите на бреговете му. Природните чудеса обаче изобилстват и изобилието от невероятни гледки ще ви остави изумени от живописната красота пред очите ви.

Карта на националните паркове в Япония

10. Национален парк Огасавара

https://maps.google.com/?ll=26.866699,142.182999&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ожесточено оспорвани по време на Втората световна война, островите Бонин, както понякога са известни, съставляват архипелага от острови, които образуват националния парк Огасавара. Достъпни само с лодка, дългите пътувания с ферибот до този отдалечен парк определено си заслужават, такава е невероятната красота в шоуто.

Приближаването на зашеметяващите заливи и уединените плажове, които осеяват бреговете му, създава невероятно и освежаващо преживяване след дългото пътуване. Уникален по отношение на своето еволюционно наследство, Огасавара понякога се нарича „Галапагос на Ориента“ и като такъв е завладяващ за изследване.

Тюркоазените води, заобикалящи островите, красиво оформят невероятната природа, която съдържа много видове фауна, флора и бозайници, които са ендемични за тази уникална среда. Зашеметяващата скална арка в Minamijima е само един от акцентите на националния парк.

С невероятно гмуркане с шнорхел, възхитителен туризъм и невероятно разнообразие от водни спортове, на които да се насладите; какво чакаш? Усамотената красота на Огасавара е едно незабравимо място за посещение.

9. Национален парк Ириомоте-Ишигаки

https://maps.google.com/?ll=24.316668,123.883331&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Известните с дивата котка Iriomote, която живее в нейните граници, уединените острови на този национален парк са просто прекрасни за изследване. Лагуните обграждат някои от островите и техните кристално чисти води само допринасят за красотата на тази неопитомена пустиня, както и субтропичната фауна и флора, които покриват ниския им интериор.

Огромни гледки изобилстват и се откриват редица панорамни гледки, когато се скитате по варовиковите скали, които рядко гледат над плажовете отдолу.

На всичкото отгоре каскадите осветяват гъстия подраст с възхитителните звуци, които издават, както и прекрасната картина, която рисуват сред дърветата. Птиците, кръжащи над главата, само допълват живописната природа на прекрасния национален парк Iriomote-Ishigaki.

8. Национален парк Aso-Kuju

https://maps.google.com/?ll=32.884998,131.104172&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Кръстен на планината Асо и планините Куджу, красивите пейзажи на този национален парк са доминирани от техните високи върхове, които се издигат драматично от равнините около тях. Планината Асо, действащ вулкан, има прекрасна калдера, която посетителите могат да се разходят, а наблизо има редица горещи извори, в които е приятно да се къпят.

Вулканичният пейзаж е безплоден и белег от потоци лава и още по -впечатляващ за него. На равнините под планините Куджу са цветните градини Куджу, които експлодират с цвят и живот. Релаксиращо и освежаващо за посещение; зашеметяващият фон на градините с планини го прави още по -прекрасен за гледане.

7. Национален парк Towada-Hachimantai

https://maps.google.com/?ll=40.733299,140.716995&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този планински район има редица прекрасни пътеки и пътеки, които правят чудесно туризъм през пустинята. Паркът се променя със сезоните и през зимата заснежените гори Juhyo са грандиозна и необичайна гледка.

През лятото се появяват безброй цветове и дават живот на района чрез богатия набор от фауна и флора, които покриват планините в парка. Вулканичната природа на района означава, че горещите извори могат да бъдат намерени в границите на Towada-Hachimantai, а прекрасните реки и езера също са разпръснати сред безкрайните планини.

6. Национален парк Йошино-Кумано

https://maps.google.com/?ll=33.798889,135.940002&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Уникалният вид на скалните образувания, които се намират впечатляващо по крайбрежието на този национален парк, са само едно от зашеметяващите природни чудеса, които можете да намерите в Йошино-Кумано.

Излизащи навътре в морето, тези интригуващи геоложки чудеса са очарователни, както и различните пейзажи, които се смесват и сливат, за да създадат красива мозайка от невероятни сцени. Мирните реки се извиват през стръмни дерета, които се превръщат в планини пред очите ви, гори покриват хълмовете и долините и между всички тези светилища и водопади могат да бъдат намерени.

Свещената планина Омине, покрита с буйна фауна и флора и обвита в мъгла, е приятна за посещение, както и планината Йошино, която предлага красиви панорами на околността от върха си. Старите калдъръмени пътеки си проправят път през мистериозните гори и следването на тези пътеки създава незабравимо преживяване.

5. Национален парк Керама Шото

https://maps.google.com/?ll=26.033333,127.550003&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този идиличен архипелаг от острови, разположени край Окинава, е ослепителен, такъв е мечтаният им вид. Тропически по природа, девствените тюркоазени води, които заобикалят островите, отстъпват място на кремавите бели плажове, на които е толкова приятно да се отпуснете.

Буйна фауна и флора покриват ниско разположените интериори на островите и пренощуването в един от предлаганите миншуку си заслужава разходите. В морето, еклектичните цветове на кораловите рифове привличат водолази и шнорхели, които се наслаждават на красивото подводно царство, което рисува толкова красива картина.

Морските костенурки лениво плуват и късметливите посетители могат да зърнат гърбави китове, които понякога минават през водите му. Национален парк Kerama Shoto е земен рай, който просто ви приканва да дойдете и да му се насладите.

4. Национален парк Nikko

https://maps.google.com/?ll=36.978611,139.395004&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Дом на зашеметяващия храм Тошогу, Нико е един от най -красивите национални паркове в страната и като такъв определено си заслужава да бъде посетен. Историята изобилства в парка и гореспоменатото светилище е задължително място за посещение, както и будисткият храм на Рино-дзи. Спиращи дъха пейзажи са често срещани в Nikko и посетителите са гарантирани, че ще обожават всичките му невероятни забележителности, които се предлагат.

Водите на водопада Кегон, например, с удоволствие се потопят в басейните отдолу и са поразително видими сред гъстите гори от двете му страни. Точно зад водопадите се намира огромното езеро Чузенджи, което толкова красиво лежи между планините и хълмовете, които го заобикалят. От тях планината Нантай е най -впечатляващата и тя очарователно гледа към езерото, живописно в своето великолепие.

Планината Нико-Ширане е друга невероятна особеност на парка, а снежният му връх е отличителен и царствен, изпъкващ на фона на ярко синьото небе. Безкрайни са чудесата, изложени в Национален парк Нико.

3. Национален парк Ширетоко

https://maps.google.com/?ll=44.099998,145.183334&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположено точно в североизточния край на Хокайдо, отдалеченото и уединено място на Национален парк Ширетоко помогна да се запазят красивите му пейзажи недокоснати и неопитомени. Основното привличане на парка са Петте езера, които са толкова блестящи, за да се видят; сияещи по своята красота езерата са очарователни да се скитат наоколо, а планините и горите около тях само допълват блясъка им.

Възхитителна атракция в парка е водопадът Камуивака, който си заслужава усилията да бъде посетен. Изкачвайки се по скалите, осеяли реката, водата постепенно се затопля, докато се намирате близо до източника на горещите извори и къпането в топлите им води създава прекрасно изживяване с девствената природа навсякъде около вас.

За прекрасна гледка в Национален парк Shiretoko, се отправете към Shiretoko Pass и погледнете красивата природа пред вас.

2. Национален парк Акан Машу

https://maps.google.com/?ll=43.544445,144.283615&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Един от най -старите национални паркове в страната, околната среда на Akan Mashu отдавна е защитена и запазена, за да се наслаждават на всички. Зашеметяващият пейзаж прави парка прекрасен за разглеждане, а разнообразните му екосистеми и широка гама от атракции само допълват блясъка му.

Посетителите можеха да прекарат седмици сред всички природни чудеса на Акан Машу и все още не са видели всичко. С невероятни вулканични кратери, разтегнати гори и кристално чисти езера; потапянето в девствената среда ще ви изпълни с мир и постоянно чувство на удивление от спиращата дъха красота около вас.

От прекрасните езера Onneto и Akan до планините Me-Akan и Nishibetsu и горещите извори на Kawayu; Акан Машу трябва да се види, за да се повярва, че това е богатството на красиви неща, които да видите и направите.

1. Национален парк Фуджи-Хаконе-Идзу

https://maps.google.com/?ll=34.666668,139.000000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Състои се от огромно разнообразие от природни чудеса, националният парк Фуджи-Хаконе-Изу притежава всичко и контрастиращите пейзажи са вдъхновяващи за изследване. Основното привличане е емблематичната планина Фуджи, която е толкова отличителна по своя външен вид и макар да не е единствената причина, че е най -популярният японски национален парк, със сигурност помага.

Паркът има над хиляда вулканични острови, разпръснати по бреговете му и красиви водни пътища, които блестящо галят пътя си сред планините, хълмовете и долините на района. Езерата и горещите извори се размножават, както и дърветата от вишни, които характеризират пейзажите му.

Водопадите също изобилстват, както и древните гори, които растат в старите лавови полета, които някога са пламнали по склоновете на вулканите. Носете камерата си; ще ви трябва за всички невероятни забележителности, които се предлагат. Просто невероятно за посещение.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: