Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Известни в цял свят със своята величествена природна красота, обширните пейзажи и панорамите на Нова Зеландия са като никое друго място на земята. Високите заснежени планини се издигат драматично в ярко синьото небе, докато безкрайни зелени долини и напоени със слънце ливади се простират в далечината с бездънни кристално чисти езера, отразяващи пухкавите облаци над тях.

Далеч далеч от света, зашеметяващите пейзажи в шоуто станаха известни в популярните филми за Властелинът на пръстените. Поради своята изолация обаче националните паркове в Нова Зеландия за щастие са добре защитени и запазени, като приемат сравнително малко посетители за такава невероятно красива страна.

Карта на националните паркове в Нова Зеландия

В тази непокътната пустиня ще намерите спокойствие и чувство за огромно благополучие, такова е уединеното великолепие, в което ще се потопите.

10. Национален парк Папароа

https://maps.google.com/?ll=-42.083332,171.500000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Дом на отличителните скални палачинки, които са основното привличане на парка, Папароа има редица прекрасни пейзажи, които посетителите могат да разгледат. Разположени точно на брега на Южния остров, красивите планини от веригата Папароа са с изглед към Тасманово море, а буйните гори, които ги покриват, само допринасят за очарованието на района.

Със стръмни дерета, преминаващи от двете страни на девствени реки и каньони, пресичащи древната скала; Националният парк предлага богатство от живописни гледки. Скрити в границите на парка са редица пещери, които правят чудесно проучване. Националният парк Папароа има изобилие от зашеметяващи геоложки образувания, които правят този прекрасен парк за посещение.

9. Национален парк Te Urewera

https://maps.google.com/?ll=-38.750000,177.149994&z=13

(ВИЖ КАРТА)

С разтегателните гори, простиращи се докъдето поглед стига, стъпването в пустинята на Националния парк Te Urewera е едно незабравимо преживяване, такова е неопитомената природа на парка.

Короната на Te Urewera несъмнено е прекрасното езеро Waikaremoana. Тук ще откриете зашеметяващи пейзажи и съпоставянето на дивата гора, заплашваща да нахлуе по бреговете й, и все още спокойствието на водите на езерото е хипнотизиращо.

Сред свръхрастежа са разпръснати редица възхитителни водопади, на които можете да се натъкнете. Лишей и мъх покриват скалите от двете страни на каскадите, омагьосващи в своя блясък, далеч от външния свят. Този национален парк наистина е невероятен за изследване и както в по -голямата част от Нова Зеландия ще откриете сцени с такава красота, че ще искате да се връщате отново и отново.

8. Национален парк Nelson Lakes

https://maps.google.com/?ll=-41.819168,172.837494&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако сте живописни езера, заобиколени от мечтани планини, тогава Националният парк Nelson Lakes е мястото за вас. Разположени дълбоко между скалистите дерета и долини, които отстъпват на низинските планини, двете езера Ротоити и Ротороа изглеждат абсолютно зашеметяващи благодарение на тъмносиния оттенък, който излъчват.

Отразявайки небето над тях и планинските вериги Сейнт Арно и планината Робърт, този живописен пейзаж със сигурност ще ви послужи за множество незабравими възможности за снимки. Пътеки и пътеки се извиват от бреговете на езерото, преди да се изкачат спираловидно нагоре по скалистия склон на планината, преди да завършат със зашеметяващи гледни точки с изглед към перфектните панорами отдолу.

С изобилие от риба, пребиваваща в езерата, това е популярен район за риболов и много посетители на парка избират лагера и нощуват в уединената красота. Националният парк Нелсън Лейкс е спокоен и живописен парк за посещение с редица спиращи дъха забележителности.

7. Национален парк Westland Tai Poutini

https://maps.google.com/?ll=-43.383331,170.183334&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Phwoar! Гигантските господстващи върхове на Южните Алпи са наистина внушаваща страхопочитание гледка. Достигайки над 3700 метра в най -високата си точка, тези красиви планини правят Westland Tai Poutini невероятен национален парк за посещение.

Тази неукротима верига се простира чак до бреговата линия и като такава доставя фантастични гледки към планините, потъващи в океана. Сред скалистите върхове се намират редица прекрасни спокойни езера, които можете да откриете и част от радостта на парка се препъва по билото, за да откриете още една невероятна панорама пред очите ви.

Високите ледници доминират в пейзажа и две популярни атракции са ледникът Франц Йозеф и ледникът Фокс. За да видите изглед от птичи поглед към всички красиви пейзажи, излезте в небето с хеликоптер за най -доброто изживяване при гледане.

6. Национален парк Mount Aspiring

https://maps.google.com/?ll=-44.383331,168.733337&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Тази планинска част на страната наистина трябва да се види, за да се повярва, че такова е богатството й от невероятни забележителности, които се предлагат. Снежните планини се издигат високо над деретата и долините отдолу, преди да се потопят драстично в езерата и реките, които се извиват между тях.

На височина над 3000 метра, надвисналата планина Аспиринг подходящо дава името на парка. С скалисти скали и скалисти хребети за разглеждане, този национален парк е популярен сред планинари и любители на природата, които се стичат до скритите пътеки и пътеки, които изобилстват сред пустинята.

Неукротен и недокоснат, подобно на много места в Нова Зеландия, паркът има множество незабравими забележителности, на които можете да се насладите; господстващи планини, пресечени със спокойни и спокойни езера, какво повече бихте искали?

5. Национален парк Arthur's Pass

https://maps.google.com/?ll=-42.950001,171.566666&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Докато слънцето залязва над националния парк, множество златисти нюанси рисуват планините в танцуваща гама от ярко жълти и портокали, преди бавно да избледняват в по -тъмни лилави нюанси, докато още един красив ден наближава.

Националният парк Arthur's Park обхваща дива част от планинската верига на Южните Алпи и като такъв предлага редица прекрасни места за разглеждане в околностите, като залезите са особено красиви.

Разделен на две от веригата, която минава през него, едната страна на парка е покрита със скалисти върхове, а другата се състои от буйни гори и криволичещи корита на реки. С предлагането на ски, алпинизъм и дори лов, Arthur's Pass предлага редица приключенски дейности, с които да примами посетителите.

4. Национален парк Aoraki/Mount Cook

https://maps.google.com/?ll=-43.733334,170.100006&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Дом на най -високия връх на нацията, огромният Aoraki/Mount Cook дава името на парка. Разположен на колосални 3724 метра, той е основната атракция, която привлича посетителите в района. Ледниците покриват огромна част от повърхността на парка и това намеква за студените и нежелани метеорологични условия, които често измъчват най -високите върхове.

Искрящо ярки и красиви, ледниците и заснежените планини ще ви заслепят на слънчевата светлина, отразявайки слънчевите лъчи и ярко блестящи в тъмно синьото на небето. С богата гама от флора и фауна за изследване, буйната растителност контрастира зашеметяващо с безжизнената скала на склона на планината.

3. Национален парк Абел Тасман

https://maps.google.com/?ll=-40.833332,172.899994&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Кръстен на първия европейски изследовател, който хвърли поглед на Нова Зеландия, човек може само да си представи какво е мислил, като е видял невероятното крайбрежие пред очите му. Девствените тюркоазени води на Национален парк Абел Тасман, зашеметяващите пясъчни плажове и покритите с гори задни части са невероятно красиви и не приличат на никой друг национален парк в Нова Зеландия.

Въпреки че може да е най -малкият по размер, той определено надвишава теглото си благодарение на впечатляващата природа, която привлича огромен брой туристи всяка година. Любителите на природата може да искат да отседнат в някой от къмпингите, които се намират в парка, или да се отправят към гората, за да открият един от прекрасните водопади, които се спускат в басейните по -долу.

Тихите крайбрежни води са приветливи и създават чудесно каяк; Във водата красивият бряг е внушаващ страхопочитание гледка.

2. Национален парк Тонгариро

https://maps.google.com/?ll=-39.200001,175.582993&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Пустата скалиста природа, пробита с ослепителни тюркоазени езера, е с почти отвъден характер. Забележително е, че това е четвъртият национален парк, създаван някога в света и само това свидетелства за това колко зрелищна е природата.

В рамките на парка има три действащи вулкана, един от които е Тонгариро, който дава името на националния парк. Разположен мъртъв в центъра на Северния остров, паркът също съдържа лава и езера, които са се образували в кратерите на изчезнали вулкани.

Снежната планина Тонгариро е известна по целия свят със своето завладяващо великолепие, което беше толкова красиво подчертано във филмите за Властелинът на пръстените. Родина на маори, съдържаща множество религиозни обекти; Националният парк Тонгариро трябва да се види, за да се повярва, че това е богатството на изложените природни чудеса.

1. Национален парк Fiordland

https://maps.google.com/?ll=-45.416668,167.716660&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Един от най -големите национални паркове в света, обширният и обширен национален парк Fiordland е невероятно за изследване. Древната природа на този невероятен пейзаж наистина се връща у дома, когато виждате огромните дерета и фиорди, които са останали от ледници, пресичащи скалите през хилядолетията. Най -известните фиорди в парка са Milford Sound и Doubtful Sound - ежедневните живописни полети и круизи разкриват красотата си пред посетителите.

Дом на непокътната пустиня, метещи гори, възвишени върхове и кристално чисти езера; Fiordland наистина има всичко. Докато Нова Зеландия като цяло наистина е просто безкрайно пространство от спиращи дъха красиви пейзажи, Фиордланд по някакъв начин успява да стои сам, такова е неговото ненадминато великолепие.

Сърцето ви ще боли от това, че трябва да напуснете това прекрасно кътче на света и несъмнено ще решите да се върнете веднага щом напуснете парка зад вас. Очарователно. Незабравим. Съкровище, което трябва да се цени.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: