Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Непрекъснатият град Хонконг е пълен с вълнуващи неща за вършене и разглеждане. Можете да запълните бягството си с фериботи в пристанището на Виктория, да пазарувате по нощните пазари в Монг Кок или да се возите с трамвая до върха на върха.

Въпреки че има много неща за вършене в Хонконг, не пропускайте възможността да разгледате региона. Еднодневните екскурзии от Хонконг са лесно достъпни с организирани обиколки или обществен транспорт и можете да се осмелите да излезете извън атмосферата на големия град. Пътуванията могат да включват походи, традиционни села, тематични паркове и дори бюджетно пазаруване в Китай.

Карта на еднодневни екскурзии от Хонконг

7. Ченг Чау

https://maps.google.com/?ll=22.210556,114.028893&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Отдалечените острови на Хонконг предлагат много на пътуващите, а Cheung Chau е един от по -малките и по -интересни острови за изследване. Разположен край брега на по -голям отдалечен остров, наречен Лантау, Cheung Chau е известен със своята морска кухня и слънчеви плажове.

Чудесен начин да разгледате острова е да пристигнете с ферибот и след това да тръгнете по една от многото добре маркирани туристически пътеки. След това се отдръпнете на пясъка и гледайте как вълните се разбиват, докато местните рибари привличат улова си. Намерете ресторант с морски дарове до плажа, където можете да се насладите на вкусни и невероятно свежи ястия.

Как да стигнем до Cheung Chau

 • За да стигнат до остров Ченг Чау, посетителите могат да вземат ферибот от Централния кей № 5 на остров Хонконг. Пътуването отнема между половин час и час, в зависимост от това кой ферибот ще вземете. След като слезете, всичко на малкия остров е на пешеходно разстояние.
 • Обиколка с екскурзовод е чудесен начин да видите възможно най -много Cheung Chau за един ден. Обиколките включват посещения на храма Пак Тай, пещерата Cheung Po Tsai и спирка на плажа. Вижте отзивите и цените на пътуването.

6. Дисниленд в Хонконг

https://maps.google.com/?ll=22.313334,114.043335&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Независимо дали пътувате с деца или просто сте голям фен на Дисни, Хонконгският Дисниленд е забавна дестинация. Тъй като е по -малък от някои от другите тематични паркове на Дисни, лесно е да се насладите с еднодневно пътуване. Хонконгският Дисниленд се намира на остров Лантау и забавлението започва, докато карате влак с тематика на Дисни от MTR станция Sunny Bay.

Ако търсите адреналин, има много вълнуващи разходки, от които да избирате. Има обаче и много живописни места, красиво езеро, възможности за среща с костюмирани герои и по -спокойни разходки за деца.

Как да стигнем до DisneyLand в Хонконг

 • Тъй като Дисниленд се намира на остров Лантау, ще трябва да вземете MTR, за да стигнете до тематичния парк. Просто се качете на MTR в Hong Kong Central и вземете Tung Chung Line. От гара Sunny Bay вземете MTR на тема Дисни, докато стигнете до курорта. Като цяло, трябва да отнеме около час, за да стигнете до там общо. Вижте отзивите и цените на пътуването.

5. Гуанджоу

https://maps.google.com/?ll=23.133333,113.266670&z=13

(ВИЖ КАРТА)

За по -продължително еднодневно пътуване, което ви позволява да напуснете напълно Хонконг, помислете да се отправите през границата към Китай. Огромният град, третият по големина в Китай, е дом на няколко исторически будистки храма. Храмът Дафо от осми век е един от най -старите и исторически значими.

Гуанджоу е известен и с многото си зелени площи и обществени паркове. Паркът Yuexiu е най -големият градски парк в цял Китай и може да се похвали с поредица от скулптури и статуи, няколко езера, хълмисти зелени хълмове и кулата Zhenhai на династията Мин, която сега е дом на прекрасен музей.

Как да стигнем до Гуанджоу

 • Тъй като сега между Гуанджоу и Хонконг се движат високоскоростни влакове, забележително може да отнеме само 50 минути, за да пътувате от един град в друг. Трябва обаче да се явите около 45 минути преди влака си, за да можете да преминете през сигурността и имиграцията - не забравяйте да носите паспорта си. Влакът тръгва от гара West Kowloon и ще ви отведе до Южен Гуанджоу, където можете да продължите с метро или автобус.
 • За да се впише възможно най -много в деня, се препоръчва обиколка с екскурзовод. Те ви водят да се срещнете с панди, научават ви повече за известните воини от теракота и включват живописно пътуване с катамаран. Вижте отзивите и цените на пътуването.

4. Сай Кунг

https://maps.google.com/?ll=22.426001,114.322998&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Малко встрани от утъпканите пътища са Новите територии, голям регион, който е по -малко населен от Хонконг. Сай Кунг е полуостров в Новите територии, който е популярен както сред пътуващите, така и сред местните жители, които искат да избягат от тълпите и да се насладят на зрелищна природа.

Туризмът е голяма причина да посетите Sai Kung, а пътеката Maclehose е предизвикателен начин за опознаване на пейзажа. Посетителите могат да изберат и нежелано пътуване от Хонконг, което ви позволява да разгледате забележителностите през Сай Кунг от водата. Повечето нежелани екскурзии могат да препоръчат места, където можете да се отправите направо към уединен плаж и да се потопите във водата.

Как да стигнем до Сай Кунг

 • От центъра на Хонконг можете да вземете MTR линията Tseung Kwan O до гара Hang Hao. Тъй като няма метро директно до Sai Kung, тогава трябва да вземете микробус до Sai Kung Town. Можете да ги намерите точно пред гарата и обикновено отнемат около половин час, за да стигнат до там. Друг вариант е да вземете метрото до станциите Mong Kok или Choi Hung и отново да продължите пътуването с микробус. Всички пътувания с автобус преминават през някои много живописни пейзажи, с девствена природа навсякъде около вас.
 • Поради отдалечената си природа, много хора избират екскурзия до Сай Кунг. Освен пешеходен туризъм около красивите скални образувания и посещение на блестящ водопад, можете да се разходите и с моторна лодка из околните крайбрежни зони. Вижте отзивите и цените на пътуването.

3. Шенжен

https://maps.google.com/?ll=22.549999,114.099998&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Милиони пътуващи пътуват всеки ден между Шенжен, Китай и Хонконг. Пътуването с влак е под час, но може да бъде натоварено в пиковите часове. Въпреки това, заминаването за един ден в Шенжен може да бъде фантастично преживяване. Причината номер едно, че местните жители на Хонконг се отправят към Шенжен, е ниските цени за пазаруване.

По -специално, Шенжен е известен с евтините дрехи. В Шенжен има големи търговски центрове, пълни с шивачи и шивачки, и можете да поръчате костюми или да сте облечени на много разумни цени. Докато сте в Шенжен, може да искате да разгледате и Великолепното китайско и китайско селище за народна култура, което ви позволява да изпитате различните култури на Китай за един ден.

Как да стигнем до Шенжен

 • Стигането до Шенжен от Хонконг с обществен транспорт не може да бъде по -лесно - просто не забравяйте да носите паспорта си. От Kowloon Tong или Hung Hom вземете 45-минутно пътуване с влак до границата. Можете или да се отправите към гара Lo Wu - която е по -близо до всички търговски центрове - или до Lok Ma Chau - която има по -къси линии, но е по -далеч от основните забележителности. От двете станции това е кратко пътуване до метрото, където искате да отидете.

  От Хонконг Централ можете да вземете и едночасов превоз с ферибот до пристанището Шензен в Шекоу. Докато фериботите тръгват по -рядко от влаковете и са по -скъпи, те са много живописни и има по -малко опашки, след като пристигнете.

 • Друг вариант е да направите обиколка с екскурзовод. Това ще ви помогне да се насладите на разглеждането на Shenzen, без да се налага да се ориентирате по пътя си до там и обратно. В допълнение към разглеждането на всички основни забележителности, обиколките включват достатъчно свободно време за пазаруване. Вижте отзивите и цените на пътуването.

2. Манастирът По Лин

https://maps.google.com/?ll=22.255510,113.907890&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Построен през 1906 г., манастирът По Лин разполага с три известни месингови скулптури на Буда. Има няколко походи в и около манастира, а зелените планински гледки са невероятни. Основната атракция обаче е извън самия манастир. Гигантският Буда е трудно да се пропусне и това е една от най -големите седящи статуи на Буда в света. Изкачете стъпалата, за да го видите отблизо.

Как да стигнем до манастира По Лин

 • Разположен на остров Лантау в Нгонг Пинг, манастирът По Лин е достъпен с обществен транспорт и посетителите имат няколко възможности за тях. От центъра на Хонконг се качете на MTR и излезте на гара Tung Chung. Пътуването с метро трябва да отнеме около половин час в зависимост от това къде се качвате. Оттам можете да вземете живописната кабинков лифт Ngong Ping - който отнема около 25 минути - или автобус New Lantao 23 - който отнема около 45 минути. И двата варианта включват десет минути пеша до манастира, след като слезете, и той е много добре обозначен.
 • За да придобиете по -добра представа за историята и културата на района, си струва да направите обиколка с екскурзовод. Освен че ще ви отведе до великолепния манастир, са включени и спирки в традиционно рибарско селище и красив плаж. Вижте отзивите и цените на пътуването.

1. Макао

https://maps.google.com/?ll=22.166668,113.550003&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Макао е точно от устието на река Перла от Хонконг, което го прави леснодостъпно еднодневно пътуване. Има много причини да се отправите към Макао, но повечето посетители се интересуват от казината или от португалското културно влияние. Макао генерира повече приходи от хазарт годишно от Лас Вегас, а търговските му центрове и казината са сред най -добрите в света.

В същото време Макао е дом на редица завладяващи исторически забележителности. Започнете еднодневното си пътуване, като разгледате Rua da Tercena, очарователен пазар на открито и след това пазарувайте за антики в магазините близо до катедралата в Сао Пауло. Архитектурата на колониалната ера и вкусната португалска кухня карат части от Макао да се чувстват повече като Европа, отколкото Азия.

Как да стигнем до Макао

 • Когато пътувате до Макао от Хонконг, независимо от начина на пристигане там, ще искате да вземете паспорта си със себе си. Въпреки че може да се наложи да попълните карта за пристигане, повечето посетители на Макао не се нуждаят от Visa, но те са лесно достъпни при пристигане.
 • С обществен транспорт можете да вземете ферибот от остров Коулун или остров Хонконг; това ще ви отведе до Макао след около час. Ако искате да разгледате историческите забележителности на Макао, вземете ферибот до главния терминал. Ако търсите пазаруване и казина, по -добре е да се отправите към терминала Taipa. Фериботите се движат много често и билетите струват между 150 и 210 HKD в едната посока. Веднъж в Макао има много автобуси, които могат да ви отведат навсякъде, където искате да отидете.

  Друг вариант е да вземете совалков автобус през най-дългия морски мост в света. Билетите струват около 65 HKD, а пътуването отнема 45 минути, като автобусите заминават много редовно. Много автобуси в Хонконг сега спират в пристанището на Хонг Конг HZMB, където можете да получите автобуса през устието на река Перла.

 • Ако искате да се възползвате максимално от времето си в Макао, може да помислите за обиколка с екскурзовод. Те ще ви пренесат около всички основни забележителности, като руините на Свети Павел и храма А-Ма. Много от тях включват спирка в едно от скандалните казина на Макао. Вижте отзивите и цените на пътуването.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: