Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Очарователен град за посещение в Чили, Валпараисо има много различни страни. Разлагащите се квартали на хълма, пълни с красиви къщи с ярки цветове, гледат надолу над оживеното пристанище и докове. Въпреки че има песъчинки в това, красотата е навсякъде, където погледнете, под формата на прекрасна архитектура, възхитително улично изкуство и спиращи дъха гледки, които благославят Валпараисо.

Скитането по стръмните му улици е едно от най -забавните неща за вършене във Валпараисо, а многото фуникуляри в града - които вече са туристически атракции сами по себе си - прегръщат склоновете и помагат на хората да избегнат изкачванията. Някога дом на известния чилийски поет Пабло Неруда, градът е пълен с изкуство и живот, а гледките към Тихия океан са страхотни.

10. Pasaje Bavestrello

https://maps.google.com/?ll=-33.041714,-71.629204&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Проучването на многото хълмове на Валпараисо е абсолютно задължително за много посетители; красивият Pasaje Bavestrello със сигурност си заслужава да се отбиете заради неговото фантастично улично изкуство и ярки стенописи. Проходът се намира на върха на Cerro Alegre, а хълмистият квартал е прекрасен за разглеждане с бохемското си настроение и изкусни жители.

В многобройните му барове и ресторанти често се провеждат музикални и поетични изпълнения и там цари оживена атмосфера. Любим сред местните жители и чужденците, Pasaje Bavestrello е перфектното въведение във Валпараисо и неговите очарователни квартали на хълм.

9. Ascensor Artilleria

https://maps.google.com/?ll=-33.033772,-71.630051&z=18

(ВИЖ КАРТА)

С над четиридесет хълма, осеяни около Валпараисо, посетителите бързо ще открият, че най -добрият начин да преминете през този хълмист град е с фуникуляр; Ascensor Artilleria е само един от шестнадесетте разпръснати наоколо. Третият, който ще бъде построен, той е построен през далечната 1892 г. и сега е популярна туристическа дестинация; хората го използват, за да стигнат до върха на хълма Артилерия.

Единственият фуникуляр във Валпараисо с четири писти, Ascensor Artilleria предлага на посетителите фантастични гледки от високо, а карането по него е великолепно преживяване. Въпреки че може да изглежда малко изтощен, това само допринася за очарованието на фуникулера. Неговата трайна популярност означава, че по нея често има опашки.

8. Паласио Бабурица

https://maps.google.com/?ll=-33.040401,-71.628899&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Построена през далечната 1916 г., тази възхитителна сграда сега е исторически паметник и е кръстена на хърватския бизнесмен Паскуал Бабурица, който е живял тук. Дворецът е много отличителен по стил и не би изглеждал на място в Алпите с прекрасната си дограма, балкони и малки кули.

Вътре е също толкова възхитителен; в двореца сега се помещава Музеят на изящните изкуства и изложената колекция е очарователна за скитане наоколо. Галериите са дом на някои големи произведения на изкуството на чилийски и европейски художници.

7. Museo Maritimo Nacional

https://maps.google.com/?ll=-33.032108,-71.631363&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на Paseo 21 de Mayo, този прекрасен музей си заслужава да бъде разгледан, когато във Валпараисо и посетителите със сигурност ще научат много за богатата морска история на страната. Във входа на музея се намират стари оръдия, а изложбените зали са пълни с интересни предмети и маслени картини, както и карти, макети и статуи.

Докато голяма част от музея е посветен на събитията, случили се по време на Тихоокеанската война, има много неща за разглеждане и правене. От горния етаж има страхотна гледка към целия град отдолу. Голяма част от историята на Чили разбираемо е оформена от морето и музеят предлага очарователен поглед върху това как е възникнала нацията.

6. Ascensor Concepcion

https://maps.google.com/?ll=-33.040833,-71.626419&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Най -старият фуникулер в града, Asencor Concepcion, забележително датира от 1883 г. Ракетното пътуване се е превърнало в популярна туристическа атракция, макар че точно толкова местни жители го използват, за да се качват и спускат по стръмния хълм.

Евтиното и бързо каране ви отвежда встрани от Серо Консепсион - за нула време ще се разхождате из фантастичния Paseo Gervasoni, който се намира на върха на хълма. С фантастична гледка от върха и множество чудесни ресторанти, магазини и кафенета, които посетителите могат да проверят, Ascensor Concepcion е забавен и лесен начин за достъп до всички тези страхотни забележителности.

5. Плаза Сотомайор

https://maps.google.com/?ll=-33.038666,-71.629051&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Най -важният площад в града, Plaza Sotomayer, е облицован с впечатляващи сгради, от които възхитителният Edifico Armada de Chile е изборът на партидата със своите меки сини тонове и дворцови черти.

В центъра на площада има паметник, който доминира на площада; той е посветен на чилийските моряци, загубили живота си по време на Тихоокеанската война през 1879 г. Площадът, кръстен на Рафаел Сотомайор, се намира недалеч от пристанището и всъщност е разположен върху регенерирана морска земя.

С множество красиви сгради, представящи различни архитектурни стилове, Plaza Sotomayor капе в историята и определено си заслужава да се отбиете, когато сте във Валпараисо.

4. Ascensor El Peral

https://maps.google.com/?ll=-33.039429,-71.629356&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Присъединявайки се към спокойния площад Plaza de la Justicia към живописния Paseo Jugoslavovo, Asensor El Peral е чудесен начин да пропуснете тежкото изкачване до върха на хълма и да стигнете до върха за секунди.

Пътуването е много стръмно и фуникулярът несигурно прегръща склона. На върха има страхотна гледка към Валпараисо, залива отдолу и планините в далечината. Музеят на изящните изкуства също не е далеч. Забавно, бързо и евтино каране, Ascensor El Peral ще ви спести много време, а тесните улички на върха са очарователни за скитане.

3. Пасео Гервасони

https://maps.google.com/?ll=-33.041267,-71.626656&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на върха на Cerro Concepcion, Paseo Gervasoni е прекрасна разходка, която ще отведе посетителите покрай една от най -колоритните части на града. Тук можете да намерите множество магазини, кафенета и ресторанти.

Това е много артистичен район и има много ярко боядисани стенописи, на които посетителите да се насладят. Прекрасните стари сгради и калдъръмени улички само допълват живописната сцена. С редица страхотни гледки, които се предлагат, Paseo Gervasoni е чудесно място за прекарване на известно време и в района има много страхотни пазарувания.

2. Асцензор Рейна Виктория

https://maps.google.com/?ll=-33.044044,-71.626457&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Датиращ от 1902 г., този фантастичен фуникулер е кръстен на кралица Виктория и гледките, които предлага до Валпараисо, са абсолютно грандиозни. Свързвайки улица Elias Street с Paseo Dimalow, фуникулерът отвежда местните жители и туристите по стръмния хълм за по -малко от минута; това е много евтин начин да избегнете изкачването по хълма. В горната част се предлагат множество ресторанти и кафенета, където можете да спрете за кафе и да се насладите на спиращата дъха гледка.

Докато Acensor Reina Victoria може да изглежда малко изтощен и нестабилен, той продължи повече от сто години. Възхитителната архитектура в шоуто подчертава влиянието на германските и британските имигранти, които са се заселили тук. Забавно и евтино нещо за правене във Валпараисо, карането на този фуникулер се превърна в популярна туристическа атракция.

1. Ла Себастиана

https://maps.google.com/?ll=-33.053932,-71.622650&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на върха на хълм с изглед към красивия залив на Валпараисо, La Sebastiana някога е бил дом на най -известния поет на Чили - Пабло Неруда - и сега е фантастичен музей, посветен на неговия живот и творби.

Докато разходката до върха на хълма със сигурност е стръмна и доста тежка, гледките от върха и от вътрешността на пететажната къща са зашеметяващи и си заслужават усилията. Бившият дом на Неруда е много отличителен и архитектурата е еклектична за гледане, с цветните си истории, които стърчат една над друга. Тук той печели Нобеловата награда за литература.

Музеят съхранява сувенири, мебели и изкуство, а аудиогидът ще ви разкаже всичко за живота на Неруда и самата Ла Себастиана. Интересно място, което си струва да посетите, за да спечелите по -голяма оценка за живота на поета и да видите Валпараисо през очите му.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: