Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Северна Каролина наистина има по нещо за всеки пътешественик. Това е щат, благословен с красиви плажове, зашеметяваща планинска природа и изобилие от чар на Стария Юг. Северна Каролина е и фактически дом на NASCAR, спорт за зрители номер едно в Америка.

Посетителите могат да се насладят на дейности на открито от туризъм, планинско катерене и каране на ски, заедно с вкус на апалачанската култура в планините Син хребет и Смоуки или да посетят някои от все по -разнообразните градове на Северна Каролина. Слънце и пясък очакват посетители в крайбрежния регион на щата с уединени бариерни острови във Външните брегове и оживения крайбрежен град Уилмингтън. Преглед на най -добрите места за посещение в Северна Каролина:

10. Държавен парк Chimney Rock

https://maps.google.com/?ll=35.433056,-82.250557&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Държавният парк Chimney Rock, който се намира на около 40 километра от град Ашвил, може да се похвали с километри пешеходни пътеки и красивите водопади Хикори (120 метра). Разбира се, най-известната дестинация в този държавен парк е над 300-футовия (90 метра) монолит, известен като коминната скала, който може да се похвали с невероятна гледка към околностите.

Посетителите могат да се качат на 26 -етажния асансьор или да изкачат 500 стъпала - или приблизително еквивалент на 31 стълбища - за да достигнат върха на комина. Този парк е сравнително нов и е одобрен само от Общото събрание на Северна Каролина през 2005 г.

9. Остров на плешива глава

https://maps.google.com/?ll=33.867222,-78.006668&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Посетителите, които търсят дестинация, където темпото е по -бавно и няма коли, трябва да се отправят към остров Плешива глава. Този остров, до който можете да стигнете само с ферибот от град Саутпорт или с частна лодка, може да се похвали с 14 мили (23 км) плажове и спокойна атмосфера. Пътуването от едно място на друго на този остров се извършва пеша, с велосипед или с голф количка.

Пейзажите на острова 1 включват блата, морски гори и голф игрище на остров Плешива глава. Този остров също е място за гнездене на костенурки и през летните месеци неговото съоръжение за плешиви острови е домакин на разходки с костенурки за посетители, които искат да помогнат да наблюдават гнездо за новородени бебета или да наблюдават майките, които идват на брега, за да гнездят.

8. Hanging Rock State Park

https://maps.google.com/?ll=36.391388,-80.266113&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този прекрасен парк, който се намира близо до района Уинстън-Салем в планината Сауратаун, предлага на посетителите над 29 мили (29 км) пътеки, които варират от лесни до трудни, и езеро, което е идеално за разходка с лодка, риболов и плуване. Паркът също е дом на редица красиви водопади.

Hanging Rock State Park разполага с десет каюти, както и палатка и лагер за ремаркета, достъпни за посетители, които искат да останат в парка. Държавният парк Hanging Rock е известен със своите зашеметяващи кварцитни образувания и хребети, като комина на дявола и едноименната висяща скала.

7. Старият Салем

https://maps.google.com/?ll=36.085278,-80.241943&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Старият Салем е жив музей, пресъздаващ какъв е бил животът в района Уинстън-Салем в Северна Каролина през 18 и 19 век. Чрез взаимодействие с реконструкторите на Стария Салем и като се разхождат по улиците на тази национална историческа забележителност, посетителите могат да видят и изпитат от първа ръка културата и различните занаяти на моравските заселници, които са живели в този район.

Гостите в Old Salem, например, могат да наблюдават обущари, оръжейници и шивачи да вършат съответните си услуги или да произвеждат конкретните си изделия. В допълнение, някои райони на Old Salem също предлагат на посетителите практически дейности.

6. Ашвил

https://maps.google.com/?ll=35.580002,-82.555832&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Град Ашвил, разположен в красивото подножие на Blue Ridge, се радва на репутация на жизнена, артистична общност. Центърът на града разполага с редица бутици, които показват местни творения, както и барове и чудесни места за хранене.

Разхождащите се музиканти и уличните изпълнители само допринасят за цялостното творческо настроение на Ашвил. През годините този красив и уникален град спечели множество награди, включително „Най -странният град в Америка“ от „Пътувания и свободно време“ през септември 2014 г., и беше обявен от „Добро утро Америка“ като един от „Най -красивите“ Места в Америка. "

Ашвил също се намира много близо до световноизвестния Biltmore Estate. Построено между 1889 и 1895 г., това имение в стил Шато е най-голямата частна къща в Съединените щати и привлича почти 1 милион посетители всяка година.

5. Blue Ridge Parkway

https://maps.google.com/?ll=36.518612,-80.935837&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Мнозина считат, че паркът Blue Ridge е един от най -живописните пътища в Съединените щати и едно от най -добрите места за посещение в Северна Каролина. Този криволичещ участък асфалт, който е спечелил обозначенията на National Parkway и All-American Road, е особено великолепен през есенните месеци, когато околните хълмове придобиват нюанси на портокали, жълти и червени цветове.

Паркът също е много красив през пролетните месеци, когато рододендроните и дряните на Каролина са в разцвет. Паркът Blue Ridge Parkway се простира на 755 км от Националния парк Great Smokey Mountains до националния парк Shenandoah във Вирджиния.

4. Шарлот

https://maps.google.com/?ll=35.226944,-80.843330&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Шарлът, който е най -големият град в Северна Каролина, може да предложи много на посетителите, особено на тези, които обичат автомобилните спортове. Наричан Кралица Сити, Шарлът е дом на редица интересни атракции, включително увеселителния парк, Carowinds; най-големият изкуствен парк за бели води, американският Национален център за бели води; и семейното Discovery Place, което съчетава научен музей с аквариум.

Този град е и мястото, където посетителите могат да намерят Залата на славата на NASCAR и моторната спирка на Шарлот. В допълнение, почти всеки състезателен магазин на NASCAR, повечето от които са отворени за обществеността, могат да бъдат намерени в близкото предградие Mooresville.

3. Уилмингтън

https://maps.google.com/?ll=34.223331,-77.912224&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Районът Уилмингтън е дом на някои от най -популярните плажове в Северна Каролина - плажовете Каролина, Куре и Райтсвил. Този исторически пристанищен град също е подходяща за семейства дестинация. Неговият NC аквариум във Форт Фишър беше обявен от „Travel Channel“ за един от най -добрите в Съединените щати.

Посетителите също могат да се насладят на спокойни разходки по речния път на Уилмингтън, който минава покрай река Кейп Страх. В района има и редица имения и насаждения, включително Плантацията на тополовата горичка, най -старата фъстъчена плантация в Съединените щати и преддверието Bellamy Mansion.

2. Национален парк Great Smoky Mountains

https://maps.google.com/?ll=35.682999,-83.533302&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Тъй като Националният парк Great Smoky Mountains се намира на лесно разстояние за шофиране от редица големи градове на Източното крайбрежие, той е най -посещаваният национален парк в Съединените щати. Но не само достъпността на този парк го прави толкова популярен.

Националният парк Great Smoky Mountains е известен и с богатата си дива природа и красивата природа. Над 1500 черни мечки, например, обикалят тази природна страна на чудесата, както и елените, лисиците, пуйките и дори лосовете, които наскоро бяха въведени отново. В допълнение, Националният парк Great Smoky Mountains може да се похвали с приблизително 850 мили пътеки и много красиви водопади.

1. Външни банки

https://maps.google.com/?ll=35.373650,-75.495300&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Външните брегове - или OBX, както е известно на местните - са поредица от бариерни острови, които прегръщат крайбрежието на Северна Каролина. Тези тесни острови някога са били предпочитано място за посещение на пирати, включително скандално известната Черна брада. Днес Външните банки са популярна дестинация за туристи, търсещи почивка от летните жеги.

Северният край на Външните брегове е известен с дивите коне, които все още се скитат по дюните. В средната част се намират градовете Нагс Хед и Кити Хоук на остров Боди, където пътуващите могат да намерят множество миниатюрни голф игрища, магазини за подаръци и ресторанти.

Остров Роанок, западно от остров Боди, е дом на град Мантео, дом на „Изгубената колония“, чиито британски заселници изчезнаха безследно през 1580 -те години. По -на юг се намират красивият и сравнително див национален морски бряг на нос Хатерас и националният морски бряг на нос.

Карта на Северна Каролина

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: