Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Преглед на най -популярните еднодневни обиколки в Хърватия:

Еднодневно пътуване от Дубровник до Черна гора

Дубровник, известен като Перлата на Адриатическо море, е забележителна и вълнуваща дестинация за пътешественици. Докато сте там, се възползвайте максимално от това, като проучите отвъд Хърватия и ще видите някои от другите невероятни и исторически градове и държави, които са толкова близо. Целодневно пътуване от Дубровник може да ви отведе до Черна гора, малка държава, която може да предложи много на пътниците.

Започнете еднодневното пътуване за цял живот в Дубровник и се насладете на живописно пътуване на юг по крайбрежието. През прозореца ще видите голяма част от Адриатическо море и Дубровнишката ривиера, а след това ще преминете в Черна гора и ще се приближите до Которския залив. Пераст в Черна гора е първата спирка и тук ще имате избор да разгледате сами или да тръгнете на кратка екскурзия до остров Дева Мария от Скалите, невероятно място, което е дом на барокова църква.

След това се отправя към Котор, градски фиорд, който е заобиколен от вода и потопен в историята. Пешеходна обиколка с екскурзовод ще ви преведе през акцентите на Котор, които ще включват катедралата Свети Трифон, замъка Сан Джовани и очарователните, калдъръмени улички.

След Котор е само кратко пътуване до Свети Стефан на Адриатическо море. Тази живописна спирка някога е била малко средновековно рибарско селце, но с времето се е превърнала в грандиозен луксозен курорт. Само на 15 минути от Свети Стефан е ограденият град Будва, който има история, датираща от повече от 2500 години. Ще можете да видите средновековна архитектура точно до плажовете с бял пясък, което го прави една от най -впечатляващите дестинации в Европа. Разгледайте града сами или просто се отпуснете и се насладете на храна на открито. Разходка с ферибот в Которския залив е черешата на върха на един невероятен ден, а след това се връща в Дубровник до настъпването на нощта.

Проверете цените и информацията за дневната обиколка

Еднодневно пътуване от Дубровник до Мостар

Граница с Хърватия е Босна и Херцеговина, често недооценена дестинация в Европа с невероятна история и завладяваща култура. Ще откриете замъци, спиращи дъха пейзажи и прекрасно наследство и всичко това е относително близо до големи градове като Дубровник. Еднодневното пътуване от Дубровник до Мостар може да бъде идеалното въведение в красотата на Босна и Херцеговина.

На комфортен автобус денят ви започва с шофиране от Дубровник през границата в Босна и Херцеговина. Едно живописно пътуване през Балканите разкрива невероятната красота на тази част на света. Първата спирка за деня е в Неум, единственият морски курорт в страната. Тук ще имате възможност да пазарувате и да изследвате сами за кратко, преди да продължите до следващата спирка на маршрута: Počitelj.

Това малко селце си струва да спрете, защото е дом на спираща дъха турска архитектура, включително къщата Гавраканпетанович от 16 -ти век и забележителната джамия Хаджи Алия.

След това това е основната атракция на Мостар. Някога най -културно разнообразният град в страната, Мостар пострада много през последните войни. Голяма част от историческата архитектура обаче остава и туризмът помага на града да процъфтява. Името на самия град идва от моста, наречен Стари мост, или Старият мост, който е създаден от турците през 16 век. Други забележителности, които трябва да се видят в Мостар, са 300-годишната къща Муслибеговица, Големият кръст на хълма и джамията Коски Мехмед паша, където можете да се изкачите на минарето и да видите целия град. След обиколка с екскурзовод, отделете известно време за самостоятелно проучване или заснемане на сувенири, а след това се насладете на комфортното пътуване обратно до Дубровник.

Проверете цените и информацията за дневната обиколка

Пловдивски езера еднодневно пътуване от Загреб

Чувствате ли се малко като градския живот на Загреб е малко прекалено градски за вас? След това се отправете от столицата на Хърватия за еднодневна екскурзия до красивите Плитвишки езера със супер гид. Това ръководство - с местни познания и много друга информация - ще ви научи на всичко за хърватската история.

След като сте в парка, пригответе се да бъдете очаровани от зашеметяващия природен пейзаж. Езерата и водопадите са спиращи дъха и изглеждат повече от приканващи в топъл летен ден!

Ще посетите и очарователното историческо село Растоке; истинска част от хърватската провинция, това място е като лек за градския живот и ще ви хареса. Спрете за обяд в автентичен ресторант, за да опитате местна кухня.

Тази обиколка включва и пътуване с влак - винаги перфектен начин да се насладите на красива природа - както и охладен круиз през езерото Козяк. В зависимост от времето на годината, което отивате, може дори да видите националния парк на Плитвишки езера, покрит със сняг, който е особено красив. Но нека бъдем честни: независимо от времето на годината, през който и сезон да посетите тази част на света, винаги е зашеметяващо.

Проверете цените и информацията за дневната обиколка

Водопадите Крка и еднодневна екскурзия в Шибеник от Сплит

За да можете да опитате невероятната природна природа на Хърватия далеч от историческите крайбрежни градове, които са толкова често посещавани, излезте от Сплит за еднодневно шофиране чак до Шибеник. Ще се разхождате из града, пълен с исторически забележителности. Ако сте фен на Игра на тронове, това ще бъде за вас; има няколко места от известния сериал на HBO, скрити около Шибеник.

След това е време да отидете в Национален парк Крка. Ако сте активен човек на открито, това ще ви хареса. Пътеводителят (който наистина допълва този прекрасен ден) ще ви отведе на пешеходна обиколка из живописния пейзаж чак до водопадите Крка. И когато сте гладни, не се притеснявайте, ще спрете за обяд. Ако времето е топло, може дори да си помислите да се потопите в басейните на водопада.

За да завършите всичко, ще се качите в лодка и ще отплавате към Скрадин за дегустация на сирене и вино. Става ли много по -добре от това? Това е перфектен начин да завършите деня - особено ако храната и напитките ви харесват.

Проверете цените и информацията за дневната обиколка

Круиз по островите Елафити от Дубровник

За да оцените наистина колко грандиозен е Адриатическо море, отидете отвъд град Дубровник. Круиз до островите Елафити е прекрасен начин да прекарате деня и наистина е пътуване, равно на дестинацията. На традиционна платноходка ще бъдете заобиколени от синя вода и невероятна природа, а на Елафитските острови ще имате възможност да се върнете назад във времето и да се насладите на историческа, културна и спокойна страна на Хърватия.

Най -добрият начин да разгледате крайбрежието на Хърватия е с лодка и това турне предлага възможност да се качите на уникален галеон, традиционна платноходка. Изходната точка е в Дубровник, а първата спирка за деня е остров Колочеп. Ще имате малко свободно време на острова и най -добрият начин да потопите всичко това е пеша.

Следващата спирка на острова е Лопуд, където доминират маслиновите горички и селото е топло и приветливо място. Лопуд е вторият по големина от Елафитските острови и е най -известен със своите пясъчни плажове. Финалът на трите острова е Шипан, още едно очарователно място, където времето сякаш е спряло. В сравнение с Дубровник, този заспал остров има чувството, че принадлежи в различен свят.

Шипан също е подходящият момент да спрете и да се насладите на обяд. В истински хърватски стил това е по -скоро празник, отколкото бърз сандвич. Вечеряйте с пресни морски дарове на скара, пресни продукти и домашно приготвени десерти и отпийте вино или силно кафе, за да завършите. Далматинската музика на заден план допринася за невероятната атмосфера. След това отново е на платноходката, но денят далеч не е приключил. Пътуването за връщане е само по себе си наслада, тъй като лодката се връща обратно по няколко острова, през синия Адриатика и до пристанището на Дубровник.

Проверете цените и информацията за дневната обиколка

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: