Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Португалия е страна с изключителна природа, великолепни плажове и богато наследство. Посещението на Португалия може да бъде шанс да се насладите на някои от най -добрите сърфове в света, разрастваща се винарска индустрия и вълнуващи градове като Лисабон и Авейро. Въпреки че прекарването на време в Португалия е фантастична идея, може да искате да проучите и извън континента. Най -добрите острови в Португалия могат да бъдат намерени край бреговете на Алгарве и архипелазите на Азорските острови и Мадейра в Атлантическия океан. Разгледайте по-отблизо някои от тези португалски острови, много от които могат да се похвалят със спираща дъха природа и плажове от световна класа.

10. Илха де Армона

https://maps.google.com/?ll=37.025002,-7.780000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Португалският регион Алгарве е изключително популярен сред туристите, но познатите се насочват малко по -на юг до остров Армона. Разположен точно до брега, Armona е лесно достъпен с ферибот, но е напълно без автомобили и усеща свят далеч от континенталната част на Португалия. С четири мили пясъчни девствени плажове, Армона е мечтана дестинация за тези, които искат слънце, пясък, море и топлина. Армона все още запазва автентична атмосфера, с калдъръмени улички и мавританска архитектура, и малко по пътя на традиционната туристическа инфраструктура. Това означава, че Армона е извън пътя и е идеална за релаксация.

9. Остров Фаиал

https://maps.google.com/?ll=38.575832,-28.712500&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В средата на Северния Атлантически океан са Азорските острови, колекция от автономни острови, принадлежащи на Португалия. Фаял е един от Азорските острови и е известен като Синия остров. Има три основни атракции във Фаял: вулканичните кратери, град Орта и плажовете. Най -добрият начин да изпитате вулканичния произход на Фаял е като посетите Калдейра до Фаял, който е с диаметър близо една миля. В Хорта можете да ровите в приказна, автентична португалска кухня и да се любувате на корабите в яхтеното пристанище. Марина от Орта е изпъстрена с легенди и всички моряци, преминаващи през нея, допринасят за стенописите по стените й.

8. Остров Сао Хорхе

https://maps.google.com/?ll=38.669167,-28.121944&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Друг от Азорските острови в Атлантическия океан е Сао Хорхе. Островът е дълъг и тънък и се гордее с високи скали, които допринасят за драматичния му пейзаж. Традиционно планините, деретата и скалите правят всички, с изключение на бреговете, необитаеми, но днес вътрешността на острова е идеална за туризъм. Тези, които търсят допълнително приключение, могат да разгледат пещерите Монтосо и Бокас ду Фого. Сао Хорхе е мечтата на заведения за хранене, предлагащи местна кухня като уникални за острова ястия от миди, както и остър, непастьоризиран кашкавал, произведен с мляко от кравите, хранени с трева на острова.

7. Остров Порто Санто

https://maps.google.com/?ll=33.084442,-16.322222&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Северно от Мадейра в Северния Атлантически океан се намира остров Порто Санто. Основните атракции на острова са неговите плажове и той може да се похвали с повече от четири мили девствена, пясъчна брегова ивица. Порто Санто предлага и редица исторически забележителности, включително бившата къща на Христофор Колумб. Можете също така да обиколите Paços do Concelho от 16 -ти век, кметство и дворец, както и църквата Matriz от 15 -ти век. Други популярни забавления на остров Порто Санто включват голф и туризъм до най -високото място на Порто Санто, връх, известен като Пико да Фачо.

6. Остров Сао Мигел

https://maps.google.com/?ll=37.766666,-25.466667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Друг от забележителните Азорски острови е Сао Мигел, най -големият в островната верига. Ако летите до Азорските острови, вероятно ще кацнете на голямото летище в град Понта Делгада. Разпръснати по целия остров са вулканични калдери и горещи минерални извори, а туристическите пътеки около калдерата Sete Cidades са едни от най -добрите на Азорските острови. След ден на екшън, отпуснете се в известните горещи извори на Понта да Ферария. Сао Мигел е известен и с възможностите си за наблюдение на делфини и китове и няма недостиг на обиколки с лодка с екскурзовод, които да ви позволят да ги забележите в дивата природа.

5. Илха да Тавира

https://maps.google.com/?ll=37.087002,-7.666000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Само на няколкостотин метра от южния бряг на Португалия и град Тавира, се намира подобно име Илха да Тавира. Достъпен само с лодка, островът често е зает в слънчеви, топли дни, когато пътниците идват за ден за слънчеви бани и плуване. Колкото по -далеч по плажа вървите, толкова по -уединен ще стане. Дъфаните дюни създават визуална привлекателност, а барове и ресторанти могат да бъдат намерени точно на плажа. Това е мястото, където да отидете, ако търсите този перфектен пясъчен плаж без големи тълпи.

4. Остров Пико

https://maps.google.com/?ll=38.467724,-28.400000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Върнете се през Северния Атлантик към Пико, където се намира огромната планина Пико. Тази планина е нещо повече от най -високата на Азорските острови: тя е и най -високата в цяла Португалия. Изкачването до върха на Пико отнема около два часа, ако сте готови за пешеходен туризъм и това е най -доброто място да видите залеза. От върха на планината Пико всъщност можете да видите някои от другите острови, като Сао Хорхе и Фаял. Островът е дом и на най-големия открит, изкуствен плувен басейн със солена вода, който е изненадващо дълбок и идеален за обиколки за плуване.

3. Остров Терсейра

https://maps.google.com/?ll=38.730278,-27.319445&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Третият по големина от Азорските острови в Северния Атлантик е Терсейра. Този остров е по -слабо развит и земеделието все още е основна част от местната икономика. Град Angra do Heroismo е дом на колониална архитектура, но истинската привлекателност на Terceira е активността и пейзажът на открито. Можете да се отпуснете по пясъците на плажовете Прая де Витория или да тръгнете на обиколка на невероятните Алгар до Карвао и Грута до Натал. Островът дори е дом на зашеметяващ замък, наречен Castelo de São João Batista, където испанците и португалците веднъж са водили епична битка един срещу друг. В рибарското селце на остров Сао Матеус, разкопайте местната кухня и я измийте с бутилка местно зелено вино, португалски специалитет, известен като Виньо Верде.

2. Остров Флорес

https://maps.google.com/?ll=39.466667,-31.227222&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В Западните Азорски острови се намира остров Флорес, известен понякога като Ilha Amarelo Torrado, или Жълтия остров. Името Flores произлиза от изобилието от пъстри цветя на острова. Пейзажът на Флорес е впечатляващ, с високи върхове и дълбоки долини. Огромна колонна базалтова формация, наречена Rocha dos Bordões, е основна забележителност на острова, но също толкова живописна са огледалните повърхности на нейните мирни вулканични езера. Флорес също може да се похвали с изобилие от водопади, включително водопадите Poco do Bacalhao близо до Faja Grande.

1. Мадейра

https://maps.google.com/?ll=32.651112,-16.909721&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Наречен Градинен остров и перлата на Атлантическия океан, Мадейра очевидно е остров с много привлекателност. Разположена в Атлантическия океан, Мадейра се превръща в португалска колония през 15 -ти век и бързо става известна с местното вино Мадейра. Днес Мадейра е дестинация, която съчетава история с отдих. Ако посетите, можете да видите аквадуктите Levadas, датиращи от 15 -ти век, или да се възхитите на невероятната дървена църква от 15 -ти век, наречена Sé Cathedral в град Фуншал. Основната атракция на Мадейра е богатството на зелени пейзажи, вариращи от буйни паркове, цветни градини, омайващи гори и природни резервати до възвишени планини и каменисти плажове, обхванати от сини океански вълни.

Вижте също: Най -добрите атракции в Мадейра

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: