Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Заобиколена от Гватемала, Ел Салвадор, Никарагуа, Карибско море и Тихия океан е страната Хондурас. Континенталната част на Хондурас може да предложи много, а градове като Тегусигалпа и Сан Педро Сула са културни горещи точки. Нацията също е дом на страхотни плажове и спиращи дъха дестинации като Национален парк Кусуко. Докато бихте могли да запълните седмици ваканция, като проучите Хондурас, отделете време да разгледате и островите. Разгледайте някои от най -добрите острови в Хондурас, които са неразделна част от тази красива централноамериканска държава.

5. Исла Ел Тигре

https://maps.google.com/?ll=13.272000,-87.640999&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Южно от Хондурас, във водите на залива Фонсека, се намира островът, известен като Исла Ел Тигре. Този вулканичен остров образува коничен връх, който излиза от водата по драматичен начин. В допълнение към епичните плажове, Isla El Tigre е дом на един -единствен град, наречен Ампала. В Ампала, някога значимо пристанище, можете да видите исторически дървени домове и наскоро реставрираната църква на Parque Central. Ако сте готови за сериозен поход, започнете от Плая Гранде и се отправете нагоре, следвайки пътеките, които водят до върха на вулкана. Повечето пътешественици избират обиколка с екскурзовод за този поход, тъй като пътеката може бързо да се обрасли.

4. Cayos Cochinos

https://maps.google.com/?ll=15.966667,-86.466667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Cayos Cochinos, или Cochino Cayes, се състои от два острова и допълнителни 13 cayes, разположени северно от Хондурас. Известни още като Hog Islands, тези отдалечени дестинации често са достъпни с моторизирано кану. Не идвайте тук, ако търсите спа процедури или търговски центрове, защото най -голямата атракция тук е самата природа. Като част от по -голям морски резерват, Cayos Cochinos се посещават предимно от тези, които се интересуват от приключения на открито, разглеждане на забележителности и природна красота. Кораловите рифове са впечатляващи благодарение на забраната за закотвяне и търговски риболов, така че гмуркането и гмуркането с шнорхел са популярни занимания. Тези острови в Хондурас също са едно от малкото места в света, където можете да забележите конструктори на розови удави в дивата природа.

3. Гуанаджа

https://maps.google.com/?ll=16.466667,-85.883331&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Един от островите на залива, разположен северно от Хондурас, е Гуанаха. Много хора с изненада откриват, че островът до голяма степен е покрит с борови гори и много малко от земята е развита. Всъщност приблизително 90 процента от Гуанаха е защитен в известна степен, било като национален горски резерват или като морски парк. Ако планирате посещение, това е страхотна новина, защото ще можете да видите красивия терен без разсейване. На острова няма големи градове, а най -голямото селище е просто известно като град Гуанаха или Бонака. Повечето посетители идват за грандиозното гмуркане, което е създадено благодарение на развити коралови рифове и корабокрушения, които създават още по -голям подводен интерес.

2. Утила

https://maps.google.com/?ll=16.100000,-86.932999&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Най -малкият от островите на залива е Útila. През последните години Útila спечели репутацията си като най -доброто място да се научи как да се гмуркате евтино. Въпреки че островът вече не е добре пазена тайна, той все още е дестинация за гмуркане от световна класа. На Útila има много училища за гмуркане, а най -големите подводни атракции включват невероятно биоразнообразие в кораловите рифове и изобилието от млади китови акули точно до брега. В град Útila можете да посетите няколко магазина и ресторанта, а също така можете да се разходите до двата големи плажа на острова.

1. Роатан

https://maps.google.com/?ll=16.383430,-86.417831&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Роатан е най -големият от островите на залива и също така е най -развит. Той е популярна спирка за круизни кораби и се намира до втория по големина коралов риф на планетата. Практически от всяко място по крайбрежието можете да си сложите маска и да се възхитите на невероятна подводна екосистема. Ако търсите великолепни плажове с бял пясък, се отправете към West Bay и Tabyana Beach, известен със спиращите дъха залези. Роатан също е чудесно място да опознаете местната култура на Гарифуна, а обиколките с водач могат да Ви позволят да посетите селата Гарифуна и да говорите с местните жители. Гмуркане, гмуркане с шнорхел, туризъм и каяк са популярни занимания на Roatan.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: