Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Има 8 живи вида мечки, открити в континентите на Северна Америка, Южна Америка, Европа и Азия. Някои видове могат да бъдат опасни за хората, особено в райони, където са свикнали с хората. Всички мечки са физически мощни и са способни да атакуват фатално човек, но в по -голямата си част те ще се опитат да избегнат хората.

Понякога е възможно да видите тези великолепни животни без водач, но през повечето време сафарито с мечки е най -добрият начин да се осигури безопасно и успешно преживяване при разглеждане на мечки в естественото им местообитание. Преглед на някои от най -добрите дестинации в света за страхотно мече сафари.

10. Планини Piatra Craiului

https://maps.google.com/?ll=45.533333,25.216667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

С около 4500 мечки Румъния има най -голямата популация от мечки в Европа. Докато много туроператори рекламират обиколки за наблюдение на мечки в Румъния, всъщност е много трудно да се видят мечки в дивата природа и търсенето на мечка (или диво животно) е може би по -добър термин. Добро място за обиколка на сафари с мечки са планините Piatra Craiului, планинска верига в Южните Карпати. Цялата гама е включена в национален парк. Zărneşti е най -важният град за посещение на националния парк.

9. Остров Адмиралтейство

https://maps.google.com/?ll=57.733334,-134.333328&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен край брега на Аляска Панхандъл, остров Адмиралтейство е дом на най -голямата плътност на кафявите мечки в Северна Америка. Приблизително 1600 кафяви мечки обитават острова, повече от всички долни 48 щата, и превъзхождат броят на жителите на Адмиралтейството почти три към едно. По -голямата част от остров Адмиралтейство е заета от защитена пустинна зона. Растителността на тропическите гори осигурява идеални местообитания за черни и кафяви мечки и други животни като елени и орли.

8. Остров Врангел

https://maps.google.com/?ll=71.233330,-179.416672&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Остров Врангел е планински остров, разположен доста над арктическия кръг. Вълнени мамути оцеляват тук до 1700 г. пр. Н. Е., Най -новото оцеляване на всички известни популации на мамути. Въпреки това, поради ограниченото предлагане на храна, те бяха много по -малки по размер от типичните мамути. Остров Врангел има най -високото ниво на биоразнообразие във високата Арктика. Островът може да се похвали с най -голямата популация в света на тихоокеански морж и най -голямата плътност на бърлоги от полярни мечки (снежни пещери).

7. Национален природен резерват Волонг

https://maps.google.com/?ll=31.033333,103.183334&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният природен резерват Волонг е защитена зона в централен Китай. Резерватът е дом и на много застрашени видове, включително червени панди, златни маймуни, елен с бели устни. Най -известните същества в парка обаче са 150 -те силно застрашени гигантски панди. Гигантската панда е застрашен вид мечка, като само около 1500 индивида са останали в дивата природа. Поради земетресението през май 2008 г. центърът на пандата Wolong в момента е затворен за обществеността. Повечето от пандите са преместени в сестринския център, Bifengxia, извън град Ya’an.

6. Knight Inlet

https://maps.google.com/?ll=50.750000,-125.666664&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Knight Inlet се намира в южната част на тропическите гори на Великата мечка, която започва само на 125 мили северно от Ванкувър и съдържа някои от най -популярните дестинации за сафари на мечка Гризли в Британска Колумбия. Knight Inlet е едно от малкото места в Северна Америка, където тези обикновено самотни животни се събират в голям брой. През есента наблюдението на мечка със сьомга се провежда от две защитени щандове с изглед към канал за хвърляне на хайвера и не е необичайно да видите половин дузина мечки, които се състезават за най -добрите места за риболов.

5. Природен резерват Кроноцки

https://maps.google.com/?ll=54.925278,160.540283&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Природният резерват Кроноцки се намира на брега на полуостров Камчатка, където сафари обиколките с мечки стават все по -популярни. Кроноцки често е наричан Земята на огъня и леда поради смесицата си от вулкани и гейзери. Природният резерват може да се похвали с над 700 кафяви мечки, някои от най -големите в света, които могат да нараснат до над 540 кг (1200 паунда). Мечките в резервата Кроноцки често се срещат при потоци сьомга в парка, където могат да общуват свободно един с друг.

4. Национален парк Денали

https://maps.google.com/?ll=63.333332,-150.500000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният парк и резерват Денали се намира във вътрешността на Аляска и съдържа планината Маккинли, най -високата планина в Северна Америка. Думата „Денали“ означава „най -високият“ на родния атабаскански език и се отнася до планината Маккинли. Денали е дом на здрава популация от мечки гризли и черни мечки. Дивите боровинки и сапунените плодове процъфтяват в този пейзаж и осигуряват на мечките основната част от диетата си. Въпреки голямата концентрация на мечки в Денали, усилията на рейнджърите да информират посетителите за превантивните мерки значително намалиха броя на опасните срещи.

3. Сафари на полярната мечка Шпицберген

https://maps.google.com/?ll=78.000000,16.000000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Шпицберген е архипелаг, разположен по средата между континенталната част на Норвегия и Северния полюс. Полярните мечки са емблематичният символ на Шпицберген и една от основните туристически атракции. Свалбард и Земята на Франц Йосиф (руски архипелаг на изток) споделят обща популация от 3000 бели мечки. Островите на Kong Karls Land имат най -голямата концентрация на бяла мечка в Шпицберген, но са затворени за посетители. Полярните мечки могат да бъдат изключително непредсказуеми и са далеч по -опасни от европейските кафяви мечки. Макар и защитен, всеки извън населено място е длъжен да носи пушка в краен случай при нападение на бяла мечка. Следователно мечките могат да бъдат наблюдавани най -добре на организирано сафари с мечки.

2. Национален парк Катмай

https://maps.google.com/?ll=58.500000,-155.000000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният парк Катмай е национален парк с размерите на кит в южна Аляска. Катмай е една от водещите дестинации за сафари с кафява мечка в света. Последното проучване на мечки документира над 2000 кафяви мечки в парка. Мечките са особено склонни да се събират в Брукс Фолс, където идват да се хранят със сьомгата. Рейнджърите в парка Катмай са изключително внимателни, за да не позволят на мечките да получат човешка храна или да влязат в конфронтация с хората. В резултат на това мечките по уникален начин не се страхуват и не се интересуват от хората и ще позволят на хората да се приближават (и снимат) много по -отблизо, отколкото мечките другаде.

1. Чърчил

https://maps.google.com/?ll=58.769169,-94.169167&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Чърчил е малък град на брега на залива Хъдсън в Канада. Поради многото полярни мечки, които се придвижват към брега от вътрешността на страната през есента, той е наречен „Столицата на бялата мечка на света“. Туристите могат спокойно да видят полярните мечки от специално модифицирани автобуси, известни като бъгита на тундрата. Ноември е най -възможното време да видите полярни мечки, стотици от които чакат на огромния полуостров, докато водата замръзне в залива Хъдсън, за да могат да се върнат, за да ловуват основния си източник на храна, околовръстените тюлени.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: