Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Аризона е това, което Старият Запад е за. От престрелките в Tombstone, до старите армейски крепости в индийската страна и Териториалния затвор в Юма, 48 -ият щат има всичко. Той също така съдържа някои от най -зашеметяващите живописни обекти в Америка, като Големия каньон и великолепния кактус сагуаро, който е символ на Стария Запад.

Той също така има стотици музеи и художествени галерии и удобства, които ще отговарят на всички пътници, независимо дали се наслаждават на туризъм или луксозни хотели. Посетителите могат да видят много от това състояние в поредица от еднодневни екскурзии от Финикс.

Карта на еднодневни екскурзии от Финикс

9. Бисби

https://maps.google.com/?ll=31.418333,-109.897781&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Бисби е стар град за добив на мед южно от Томбстоун. Викторианските домове са сгушени на хълм над стария център на града, изпълнен с антикварни магазини и бутици. Спирка в хотел Copper Queen е задължителна за феновете на автора J.A. Дженс, която е поставила своя шериф Джоана Брейди мистерии за убийство в района на Бисби.

Музей на минно дело, с оборудване на поляната, е точно под хотела; останки от открита медна мина са от другата страна на магистралата. Паркирането в стария Бисби е ограничено; посетителите трябва да бъдат подготвени да паркират на магистралата и да влязат в града.

Как да стигнем до Бисби

 • Шофирането до Бисби от Финикс е много просто; Interstate 10 ще ви отведе почти по целия път за малко повече от три часа. Насочете се на югоизток от центъра на града и останете на него чак до излизане 303. Тук завийте по Route 80; това ще ви отведе директно до Bisbee. Тъй като в Bisbee няма много места за паркиране, може да се наложи да паркирате отстрани на магистралата и да се разходите на кратко разстояние до града. На връщане към Финикс не забравяйте да посетите известния надгробен камък, който се намира точно до Бисби.

8. Флагстаф

https://maps.google.com/?ll=35.199165,-111.631111&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Заобиколен от най-голямата в света борова гора пондероза, височината на Флагстаф от 2000 метра предлага на посетителите какво да правят през четирите сезона-от снежни спортове като ски и сноуборд през зимата до пешеходен туризъм и скално катерене през лятото; посетителите също могат просто да седнат и да се насладят на живописната красота на Флагстаф.

Той също така предлага на автомобилистите възможност да шофират по американската магистрала, историческия маршрут 66. Флагстаф също предлага на посетителите голямо разнообразие от музеи, където те могат да научат повече за културата на Стария Запад и индианците.

Как да стигнем до Флагстаф

 • Като цяло отнема малко повече от два часа, за да стигнете до Флагстаф от Финикс. Просто се отправете на север от града и останете на Interstate 17, който ще ви отведе направо. След като видите живописния град, не забравяйте да се отправите и да разгледате някои от близките пейзажи; Седона също си заслужава да се провери на връщане към Финикс.

7. Джером

https://maps.google.com/?ll=34.748890,-112.113892&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на около 145 километра от Феникс, Джером е бивш град за добив на мед, който някога е бил смятан за най -нечестивия град на запад заради „проституцията“. Разположен на надморска височина от 1600 метра, Джером някога е бил четвъртият по големина град в територията на Аризона; днес той се счита за най -големия град -призрак в Съединените щати, като туристите са много повече от 450 -те жители на града.

Тегленията включват стара медна мина, исторически сгради и процъфтяваща художествена общност, както и разглеждане на град, който седи на хълм, толкова стръмен, че сградите понякога се плъзгат по него.

Как да стигна до Джером

 • Разположен почти директно на север от Финикс, Джером отнема два часа, за да стигнете до него, а Interstate 17 ще ви отведе до там. Просто изключете на изход 287, след което следвайте знаците за бившия град за добив на мед. Тъй като Флагстаф и Седона се намират в една и съща област, заслужава си да посетите и двамата, ако имате достатъчно време след проучване на Джером.

6. Замъкът Монтесума

https://maps.google.com/?ll=34.613056,-111.839996&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Замъкът Монтесума разполага с едно от най-добре запазените жилища на скали в Америка. Датираща от 12 век и използвана от цивилизацията на Синагуа, тази пететажна структура от 20 стаи прилича на древен висок жилищен комплекс. Въпреки че европейците са го кръстили на императора на ацтеките, жилището всъщност предхожда раждането на Монтесума II със 100 години. Сайтът разполага с посетителски център и музей, който показва асортимент от реликви и артефакти. Замъкът Монтесума е страхотно преживяване и добро място за разтягане на краката, когато пътувате между Финикс и Седона.

Как да стигнем до замъка Монтесума

 • Удивителният замък Монтесума се намира само на час и половина път с кола северно от Финикс и лесно се достига с кола. Тръгнете на север по Interstate 17 и изключете на изход 289, когато видите знаци за националния паметник на замъка Монтесума. След като разгледате великолепното място, можете да продължите да посещавате Джером, Седона и Флагстаф - три близки града, които си заслужават да бъдат посетени.
 • Друга възможност за посещение на замъка Монтесума е да направите обиколка с екскурзовод, която ще ви научи всичко за миналото на руините и за хората, които са живели там. С включено посещение на впечатляващия камък Бел в Седона, това е приказен ден; ефектната природа означава, че със сигурност ще излезете с някои невероятни снимки. Вижте отзивите и цените на пътуването.

5. Пустиня Сонора

https://maps.google.com/?ll=33.001667,-112.455002&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Изпълнена с разнообразие от кактуси, включително емблематичното сагуаро, пустинята Сонора има своя собствена красота. Пустинята, която се простира през Южна Аризона и Калифорния в Мексико, е най -добре посетена през пролетта, когато температурите са значително по -ниски от 120 градуса, които достигат през лятото.

Посетителите, които искат да разгледат по-отблизо, отколкото да шофират по магистралата, могат да направят обиколки с офроуд превозни средства от Финикс или да направят обиколка на самоуправление до Националния паметник на пустинята Соноран. Тусон предлага Национален парк Сагуаро, както и Музея на пустинята Аризона Сонора с подредени пътеки.

Как да стигнем до пустинята Соноран

 • Докато можете да шофирате по пътища, които минават през пустинята Соноран, за най-запомнящото се преживяване е най-добре да преминете през 4X4, който може да се справи с пътеки извън пътя; това ще ви позволи да се задълбочите в невероятната природа. За да стигнете до пустинята от Феникс, имате две възможности. Можете или да шофирате на запад от града по Interstate 10 и да вземете AZ-85 през пустинята, или да тръгнете на юг по Interstate 10 и от Maricopa да вземете AZ-238. И двата варианта отнемат около час и половина. Струва си да спрете, за да се разходите по някои от пътеките, които срещнете.
 • Грандиозен и уникален начин да посетите пустинята Соноран е да се присъедините към нощно турне, което ще ви преведе през невероятния пейзаж в хаммер. С залеза на слънцето ще можете да изследвате по -дълбоко в пустинята, отколкото други обиколки. Усещането е съвсем различно от това през деня, тъй като нощните същества излизат и всичко се охлажда. В допълнение към това, ще научите много за пустинята Сонора от вашия информиран водач, който ще ви разкаже всичко, което трябва да знаете за историята, животните и растенията в региона. Вижте отзивите и цените на пътуването.

4. Надгробна плоча

https://maps.google.com/?ll=31.715834,-110.064720&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Надгробният камък, градът, смятан за твърде труден, за да умре, е задължителна дестинация в Южна Аризона. Разположен на около 180 мили (290 км) от Финикс, Томбстоун е най -известен с това, че е мястото на престрелката в OK Corral, в която братята Ърп поеха банда хайдути.

Има такса, за да видите повторното изпълнение на тази известна битка, но престрелките, които са безплатни, се провеждат няколко пъти на ден на главната улица на Old Tombstone. Tombstone също е дом на гробището Boot Hill, където оръжейници и граждани са погребани на хълм с изглед към пустинята.

Как да стигнем до Tombstone

 • С кола отнема малко под три часа, за да стигнете до Tombstone. Упътванията не могат да бъдат по -ясни, тъй като междущат 10 се движи между двете. Просто останете на него в посока югоизточно от Финикс, след което изключете на изход 303, за да стигнете до там. След като видите Tombstone, си струва да карате още малко, за да видите очарователния град за добив на мед Bisbee.
 • Ако искате да научите повече за завладяващото минало на Tombstone, може да се заинтересувате да се присъедините към обиколка с екскурзовод до известния град. С експертен водач на ваше разположение ще посетите, наред с други забележителности, OK Corral и салона на Кейт с голям нос. Изходният ден завършва с интересно посещение на Сан Ксавие дел Бак - една от най -известните мисии в Аризона. Вижте отзивите и цените на пътуването.

3. Apache Trail

https://maps.google.com/?ll=33.415001,-111.546112&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Забравете съвременните междуградски пътища, където превозните средства се движат по магистрали със скорост 75 мили / ч. Apache Trail, известен също като State Route 88, е най -старата магистрала в Аризона, започваща като дилижанска пътека през индийската страна Apache.

Пътят започва от Apache Junction, част от по -голямата област Феникс, минаваща през планините на суеверието на легендата за изгубения холандец и националната гора Tonto. Част от пътя е тесен и неасфалтиран, криволичещ през планините, с не много мантинели или други бариери за безопасност, което го прави неподходящ за камиони и големи превозни средства.

Как да стигнем до Apache Trail

 • Тъй като началото на Apache Trail започва от Apache Junction в източна Меса, отнема само половин час, за да стигнете до там с кола от центъра на Феникс. Просто се насочете на югоизток, след това се качете на Route 60, който ще ви отведе до кръстовището. Оттук нататък всичко, което трябва да направите, е да шофирате по Аризона Route 88 (която е Apache Trail) до волята си, спирайки навсякъде, където искате да направите снимки на впечатляващата природа - или да посетите места като Goldfield Ghost Town и Canyon Лейк. Пътуването с кола означава, че можете да похарчите толкова малко или толкова, колкото ви харесва, за да изследвате Apache Trail. Въпреки че пейзажите със сигурност са спиращи дъха, важно е да се има предвид, че някои от пътищата са много тесни и пренебрегват скалите. Поради това не всички шофьори ще се чувстват комфортно да шофират покрай тях.
 • Друг вариант е да направите обиколка с екскурзовод по пътеката Apache; това означава, че не е нужно да се притеснявате, че ще карате сами по него. С толкова много невероятни гледки, живописна разходка с лодка по езерото Каньон и спирка в Историческия музей на Голдфийлд, това е чудесен ден, който служи като перфектното въведение в Дивия Запад. Вижте отзивите и цените на пътуването.

2. Голям каньон

https://maps.google.com/?ll=36.099998,-112.099998&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Аризона е известна като щата Гранд Каньон след великолепното природно чудо, което минава през нейния север. Каньонът също е подходящо наречен, тъй като е широк до 18 мили и на места повече от една миля. Почти два милиарда години в река Колорадо, която издълба каньона, е само тънка лента, лежаща на дъното на каньона.

Южният ръб на Големия каньон е най -близкият ръб до Финикс, въпреки че все още е на около 4 часа шофиране. Така че може да се направи в (изтощително) еднодневно пътуване от Финикс, вероятно би било по -приятно да прекарате нощта в хотел South Rim. Друг вариант е да направите организирана обиколка, за да не се налага да шофирате сами.

Как да стигнем до Гранд Каньон

 • Въпреки че е доста дълго шофиране до Южния ръб на Гранд Каньон - на около четири часа път с път - някои от пейзажите, които минавате, са абсолютно великолепни, така че поне ще можете да се насладите на някои драматични пейзажи по пътя. От Финикс тръгнете на север по Interstate 17 и продължете, докато стигнете до Flagstaff. Тук завийте на запад по Interstate 40 и вземете изход 165, който ще ви отведе чак до Големия каньон. Най -добре е да започнете доста рано, ако искате да се възползвате максимално от времето си там.
 • Ако искате сами да избегнете шофирането там, може би е по -добре да направите обиколка с екскурзовод; това наистина е един от най -добрите начини да видите възможно най -много от невероятните забележителности на Гранд Каньон за един ден. С включени спирки в Седона и историческия търговски пост Cameron, това е дълъг, изпълнен с екшън ден, който ще ви остави уморен, но щастлив - и с камера, пълна с невероятни снимки. Вижте отзивите и цените на пътуването.

1. Седона

https://maps.google.com/?ll=34.860001,-111.789169&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Заобиколен от зашеметяващи червени скални образувания и национални гори, Sedona е популярен сред любителите на открито, които обичат да се разхождат, да карат колело и да карат офроуд превозни средства през живописен терен. Считана за свещена от коренните американци, Sedona също е място за посещение, за да се обнови духовно или да се отдаде на луксозни спа процедури.

Наречена от USA Weekend като едно от най -красивите места в Америка, Sedona може да се похвали с повече от 40 художествени галерии и разрастваща се винарска индустрия. Седона се намира само на 115 мили (185 км) от Финикс, което го прави особено примамливо еднодневно пътуване.

Как да стигнем до Седона

 • Шофирането до Седона от Финикс отнема около два часа и упътванията не могат да бъдат по -ясни. Просто се отправете на север от центъра на града, качете се на Interstate 17 и изключете, след като видите табели, сочещи към Sedona. След като разгледате всичките му забележителности, можете да изберете да шофирате, за да видите близкия Флагстаф или да тръгнете да изследвате някоя от фантастичните гори и скални образувания около него.
 • Прекрасен начин да посетите Седона и да видите невероятните руини на индианците, лежащи наблизо, е да направите обиколка с екскурзовод, която комбинира и двете в едно незабравимо еднодневно пътуване. С опитен водач, който ви придружава, ще посетите редица спиращи дъха пейзажи и ще научите за очарователната история на района, докато свободното време ви позволява да разгледате Седона в свободното си време. Вижте отзивите и цените на пътуването.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: