Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Град Залцбург, Австрия, се намира близо до границата с Южна Германия. Залцбург е може би най -известен със своите музикални връзки, тъй като е родното място на Моцарт, както и фона на емблематичния филм „Звукът на музиката“.

Австрийският град също е дом на зашеметяваща архитектура, която включва замъка, наречен Schloss Hellbrunn и впечатляващия замък Hohensalzburg. За да оцените напълно австрийската култура, пейзажи и история, опитайте се да добавите няколко от тези еднодневни екскурзии от Залцбург към вашия маршрут.

Карта на еднодневни екскурзии от Залцбург

9. Херенхимзее

https://maps.google.com/?ll=47.860558,12.398056&z=13

(ВИЖ КАРТА)

45 минути път с кола западно от Залцбург ще ви отведе през германската граница, в Бавария и направо до езерото, известно като Кимзее. В рамките на самото езеро има три големи острова, единият от които се нарича Herreninsel. На този остров ще откриете комплекс от кралски структури, известен заедно като Herrenchiemsee.

Тези сгради са построени по заповед на крал Лудвиг II и са сред най -важните архитектурни обекти в Бавария. Няма да искате да пропуснете обиколка на Neues Schloss, създадена по модела на двореца Версай във Франция. Около замъка има красиви градини, както и впечатляваща колекция от скулптури.

Как да стигнем до Херенхимзее

 • За да стигнете до Herrenchiemsee с обществен транспорт, първо искате да вземете влака от Залцбург до жп гара Prien am Chiemsee. След като пристигнете, направете едно прекрасно 15-минутно пътуване с лодка до самия Херенхимзее. Като цяло пътуването трябва да ви отнеме около час и 15 минути.
 • Шофирането до Херенхимзее е също толкова лесно и ви спестява около 15 минути време за пътуване, въпреки че може да ви отнеме известно време, за да намерите място за паркиране в Prien am Chiemsee. От Залцбург вземете bundesautobahn 1 до германската граница, където след това продължете по 8, докато стигнете до езерото Chiemsee. След като паркирате, отново трябва да се качите на лодка, която ще ви отведе до славното Херенхимзее.

8. Цел ам Зее

https://maps.google.com/?ll=47.316666,12.800000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Цел ам Зее е популярен здравен и туристически курорт, разположен южно от Залцбург. Най -голямата атракция е езерото, около което е изграден целият град. Водите на езерото идват от околните ледници, а заснежените планини създават зашеметяващ визуален фон.

Може да искате да посетите Цел ам Зее, ако се занимавате със спорт на открито, защото отдихът е голяма част от привлекателността на местоположението. През лятото гребането, колоезденето и туризмът са често срещани, а през зимата хората се отправят към близкия Schmittenhöhe за ски.

Как да стигнем до Цел ам Зее

 • Тъй като директните влакове се движат доста често от Цел ам Зее, е много лесно да се стигне от единия до другия. Пътуването обикновено отнема между 90-120 минути. По пътя ще преминете през очарователно красива природа и след като пристигнете, всичко е на пешеходно разстояние.
 • С кола пътуването до Цел ам Зее отнема около час и половина, въпреки че може да се окажете, че често спирате да правите снимки на прекрасните планини, покрай които минавате. От центъра на Залцбург вземете bundesautobahn 1 на запад до границата с Германия. След като преминете, следвайте bundesstrasse 21, докато се озовете на австрийската граница от другата страна на националния парк Berchtesgaden. След като продължите известно време по 178, изключете към 311; това ще ви отведе чак до Цел ам Зее.

7. Лихтенщайнклам

https://maps.google.com/?ll=47.310799,13.190800&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Една от най -спиращите дъха природни забележителности в Австрия е Лихтенщайнклам. Разположен на 70 км (45 мили) южно от Залцбург, Лихтенщайнклам е обширна клисура или дере, с високи, високи страни. Водопадите и течащата вода ерозираха ждрелото в това, което е днес, и можете да преминете през него по редица пътеки и мостове.

Докато вървите, ще чуете ревящия звук на водата, която се втурва през дефилето, ще видите водопади и ще можете да се възхищавате на буйната зеленина благодарение на постоянните валежи. Посещението в Лихтенщайнклам може наистина да се почувства като отвъдно преживяване, което никога няма да забравите.

Как да стигнем до Лихтенщайнлам

 • С обществения транспорт е лесно да стигнете до Лихтенщайнклам, въпреки че ще трябва да вземете влак и след това автобус. На първо място, качете се на директен влак от Залцбург Hbf до гара St. St. Johann im Pongau. Те се изпълняват много често и пътуването отнема около час. От гарата вземете автобус 540 за последния десетминутен участък от пътуването. След като слезете на спирка St. Johann im Pongau Steglehen, ще видите табели, които ви казват къде да отидете. За този последен участък можете също да вземете такси, ако е по -удобно.
 • Друг вариант е да карате там; това означава, че можете да спрете на невероятни забележителности като замъка Хоенверфен, пещерата Айсрисенвелт и солната мина Залцвелтен на връщане към Залцбург. За да стигнете до Лихтенщайнклам, просто обикаляйте около центъра на Залцбург по бундесаутобан 1, докато стигнете до 10, след което следвайте това на юг до Елмаутал. Тук продължете по bundesstrasse 311. Около St. Johann im Pongau ще видите табели, които ви насочват към Лихтенщайнклам.

6. Замъкът Хоенверфен

https://maps.google.com/?ll=47.481945,13.187778&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Над град Верфен, разположен само на 40 минути южно от Залцбург, се издига величествен замък и крепост. Hohenwerfen, което буквално означава „Над Верфен“, е построен през 11 век. Заобиколен от красивите Берхтесгаденски Алпи, както и от планините Тененгебирге, Хоенверфен изглежда като нещо от приказка.

Историята на замъка включва много войни и дори кратък престой, служещ като затвор, но днес структурата е предимно музей. Ако посетите, можете да разгледате много от ремонтираните стаи, както и интересни функции като колекцията от оръжия и соколката, която може да се похвали с редица красиви грабливи птици.

Как да стигнем до замъка Хоенверфен

 • С изглед към град Верфен, замъкът Хоенверфен не може да бъде по -прост за посещение от Залцбург. Просто се качете на влак в Salzburg Hbf и слезете на жп гара Werfen около 45 минути по -късно. Оттук можете или да се разходите по живописна пътека до замъка, или да направите кратко пътуване с такси. Докато сте във Верфен, си струва да посетите едновременно впечатляващата пещера Айсрисенвелт, тъй като тя се намира наблизо.
 • Също така е много лесно да шофирате до замъка от Залцбург. Просто скочи на Bundesstrasse 150, насочвайки се на юг от центъра на града. След като стигнете до Bundesautobahn 10, просто го следвайте до Werfen, където ще видите табели, които ви насочват към паркинга на замъка. Докато сте в района, не забравяйте да разгледате възхитителния Лихтенщайнлам, който е само на 15 минути от Верфен. Или се отбийте до най -старата в света солна мина в Hallein на връщане към Залцбург.

5. Пещера Айсрисенвелт

https://maps.google.com/?ll=47.502777,13.189722&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Също в град Верфен са ледените пещери Айсрисенвелт. Това са естествено образувани ледени и варовикови пещери в планината Хочкогел. Eisriesenwelt, което се превежда на английски като Светът на ледените гиганти, се счита за най -голямата ледена пещера в целия свят. Пещерата е отворена само от май до октомври всяка година, но не позволявайте на летния климат на земята да ви заблуди.

В пещерата температурите често са под нулата. Някои от най -добрите атракции при обиколка на пещерата включват катедралата Александър фон Мьорк, която е най -голямата стая в пещерата, и огромният сталактит, наречен Posselt Tower.

Как да стигнем до пещерата Eisriesenwelt

 • С обществения транспорт до пещерата Eisriesenwelt е много лесно да се стигне от Залцбург; директните влакове се движат редовно до Верфен - най -близката жп гара. От Залцбург Hbf, отнема около 45 минути, за да стигнете до там. След като пристигнете, ще намерите автобуси, които ще ви отведат до грандиозната пещера за нула време. След като посетите пещерите, не забравяйте да разгледате фантастичния замък Хоенверфен, преди да се качите на влака обратно до Залцбург.
 • Също толкова лесно е да шофирате до пещерата Eisriesenwelt от Залцбург, въпреки че ще трябва да платите някои такси, ако искате да поемете по най -бързия маршрут. Насочете се на юг от града по бундещрасе 150. След като стигнете до Ной-Аниф, завийте по бундесаутобан 10 и го следвайте на юг, докато видите табели за пещерите около Верфен. Като цяло отнема около час. С кола можете лесно да посетите замъка Хоенверфен или близкия Лихтенщайнклам, който се намира само на 15 минути южно от Верфен.
 • Чудесен начин да видите пещерата Eisriesenwelt е да направите обиколка с екскурзовод. Не само ще видите всичките му невероятни забележителности и ще научите за неговата завладяваща история, но ще посетите и красивите водопади Голинг и зрелищния Залцвелтен - най -старите солни мини в света. Вижте отзивите и цените на пътуването.

4. Мюнхен

https://maps.google.com/?ll=48.133331,11.566667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Директните влакови връзки свързват Залцбург и Мюнхен, което прави столицата на Бавария чудесна дестинация за еднодневни екскурзии за посетители. Мюнхен е невероятен град с много за разглеждане. В центъра на града или Altstadt определено ще искате да разгледате Новото кметство, построено на Мариенплац. Вслушайте се в звуците на Glockenspiel, който излиза редовно по цял ден.

В Мюнхен има десетки музеи за разглеждане, така че изберете темата, която ви харесва най -много: автомобили на BMW, антики, история на Бавария и много други. Дори и да не сте в Мюнхен по време на Октоберфест, присъединете се към тълпите туристи в бирарии като Hofbräuhaus за халба.

Пристигане в Мюнхен

 • За да стигнете до Мюнхен с влак от Залцбург обикновено отнема между час и половина до два часа, а влаковете се движат много редовно. Докато някои са директни влакове до централната гара на Мюнхен, други спират на Munchen Ost, откъдето можете да направите кратко пътуване с метро до центъра. Въпреки че много от влаковете са директни, при някои трябва да смените влаковете в Rosenheim, така че не забравяйте да проверите, преди да закупите билетите си.
 • Шофирането отнема приблизително еднакъв период от време, в зависимост от трафика и от това дали взимате пътища с такса. От центъра на Залцбург се насочете на югозапад от града по А1 и го следвайте през границата с Германия. Тук той се превръща в bundesautobahn 8. Всичко, което трябва да направите, е да го следвате директно до Мюнхен. Ако имате време на връщане, спрете на прекрасното езеро Кимзее, за да видите красивия кралски дворец там.

3. Волфгангзее

https://maps.google.com/?ll=47.750000,13.400000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

На по -малко от 30 км (20 мили) източно от Залцбург се намира Волфгангзее, езеро в курортната област, известно като Залцкаммергут. На брега на Волфгангзее има много очарователни ресторанти и малки градове с богата историческа привлекателност. Един такъв град, Сейнт Гилген, може да се похвали с така наречените „къщи за шоколадови кутии“ с видими външни дървени материали и класически австрийски стил.

Волфгангзее е място за приключения на открито, а забавленията като туризъм и разходка с лодка са голямо привличане за района. Не тръгвайте, без да опитате местния кулинарен специалитет, Steckerlfisch, който е местна риба, изпечена на шиш върху открит пламък.

Как да стигнем до Волфгангзее

<>
 • С градския транспорт отнема само час и половина, за да стигнете до Санкт Волфганг. Просто се качете на автобус 150 от Залцбург Hbf и слезте на Strobl Busbahnhof, където след това ще трябва да вземете автобус 546 за последните 15 минути от пътуването.
 • Друг вариант е отново да вземете автобус 150, но вместо това да слезете в Сейнт Гилген в единия край на Волфгангзее. След това можете да отидете на прекрасен ферибот до Санкт Волфганг.

 • Шофирането до Волфгангзее също е много лесно. Това означава, че можете да разгледате някои от другите прекрасни градове край езерото, които лежат наблизо. До Сейнт Гилген например отнема само половин час; всичко, което трябва да направите, е да се придържате към bundesstrasse 158, който ще ви отведе чак там от Залцбург. Оттук можете да шофирате до близките Санкт Волфганг, Халщат или Бад Ишл - всички от които са приятни за посещение.
 • За да се впишат възможно най -много в деня им във Волфгангзее, много хора решават да направят обиколка на забележителности до езерото на Австрия. Освен че изследват както Сейнт Гилген, така и Санкт Волфганг, обиколките включват живописна разходка с лодка по езерото и пътуване до замъка Фушл. Вижте отзивите и цените на пътуването.
 • 2. Халщат

  https://maps.google.com/?ll=47.555832,13.646667&z=13

  (ВИЖ КАРТА)

  Югоизточно от Залцбург се намира Халщат, малък град, който гледа към великолепните сини води на езерото Халщат. Историята на този град датира от повече от 4000 години, като регионът се използва предимно поради наличните солни мини.

  Днес повечето посетители пристигат заради живописните гледки и самия очарователен град. През лятото колите не се допускат в Халщат, което го прави напълно удобно за пешеходци място за разглеждане пеша.

  Можете да обиколите оригиналните солни мини, ако желаете, или да разгледате една много необичайна атракция, наречена Beinhaus. Beinhaus или Bone House е мястото, където подредените кости на предишни жители се сушат и подреждат поради ограниченото място за погребение в града.

  Как да стигнем до Халщат

  • Халщат е на около два часа и половина път с обществен транспорт. Пейзажът, през който преминавате по пътя там и обратно, е абсолютно зашеметяващ. От Залцбург Hbf първо искате да вземете автобус 150 до Bad Ischl, където след това да вземете автобус 542 или влак до гара Hallstatt. След това ви предстои още един етап от пътуването: красиво пътуване с ферибот през езерото до самия град.
  • Малко по -дълъг маршрут, който е малко по -удобен, е да вземете влака от Залцбург до Халщат. Ще трябва обаче да слезете и да се преоблечете на половината път до гара Attnang-Puchheim. Тази опция все още включва пътуване с ферибот от спирка на Hallstatt до очарователния град край езерото.
  • С кола отнема само час и 15 минути, за да стигнете до Халщат от Залцбург. Ще минете покрай славни, блестящи езера и извисяващи се планини. Просто се отправете на изток от центъра на града по бундещрасе 158 и го следвайте чак до Бад Ишл. Оттук се качете на 145. След Bad Goisern, всичко, което трябва да направите, е да следвате знаците, които ви насочват към Hallstatt. На връщане към Залцбург не забравяйте да се отбиете до красивия Волфгангзее, за да разгледате очарователния град Сейнт Гилген.
  • Друга възможност за посещение на Халщат е да направите обиколка с екскурзовод до живописния малък град. Това включва и спирка до впечатляващия водопад Muhlbach и смразяващата, но очарователна Hallstatt Bone House. В допълнение към това, гостите имат възможност да разгледат града в свободното си време и да се качат с кабинков лифт до фантастична гледка. Вижте отзивите и цените на пътуването.

  1. Берхтесгаден

  https://maps.google.com/?ll=47.631390,13.004167&z=13

  (ВИЖ КАРТА)

  Точно над германската граница е Берхтесгаден. Този очарователен град, перфектен за пощенски картички, е красив сам по себе си и неговият фон се състои от зашеметяващи планински върхове и солни мини. Тези солени пещери изглеждат като направени от диаманти, да не говорим за сюрреалистичното подземно езеро.

  Това, което прави Берхтесгаден толкова популярен, е, че в него се помещава Орловото гнездо или Келщайнхаус. От тази гледна точка можете да се любувате на невероятни гледки и тя е създадена като подарък за Адолф Хитлер. Дори след края на Втората световна война Kehlsteinhaus е запазен. Днес тя е трогателно напомняне за миналото.

  Как да стигнем до Берхтесгаден

  • С обществения транспорт е много лесно да стигнете от центъра на Залцбург до зашеметяващия Берхтесгаден точно над границата в Германия. Просто се качете на автобус 840 от Залцбург Hbf и ще се озовете в Берхтесгаден приблизително 50 минути по -късно, след като сте преминали през прекрасна природа. След като слезете, ще откриете, че всички забележителности на града са на пешеходно разстояние, въпреки че ще трябва да направите кратко пътуване с автобус на 838, ако искате да посетите Орловото гнездо.
  • Още по -бързо е да шофирате сами до Берхтесгаден. Това ви дава възможност да разгледате околностите в свободното си време. От Залцбург се отправете на юг от центъра на града по бундещрасе 150 и просто го следвайте през границата с Германия. Тук се превръща в 305 - това ще ви отведе директно до Берхтесгаден. Тъй като стигате само до 30 минути, винаги можете да продължите по -нататък в Националния парк Берхтесгаден, ако искате да разгледате повече от девствената алпийска природа. Като алтернатива можете да се отбиете до замъка Хелбрун на връщане към Залцбург.
  • За да се възползват максимално от времето си в Берхтесгаден, много хора избират да направят обиколка с екскурзовод до известното Орлово гнездо, от което се открива спираща дъха гледка към околните планини. След като научите за неговата интересна история от вашия водач, ще имате свободно време да разгледате живописния Берхтесгаден, преди да се впуснете в живописния автобус до дома. Вижте отзивите и цените на пътуването.

  Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

  Категория: