Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

На пръв поглед шотландският пейзаж е суров: предчувстващи крепости по хълмове и скали, пустите мочурища … Но прекарайте известно време тук и бързо ще разберете, че Шотландия има своя уникална красота: спиращи дъха планини, създадени за туризъм и разходки, скалисти брегове , паметници, които са горди напомняния за отдавнашни битки, и сини езера и реки, направени за риболов.

Шотландия е земя на легенди и романтика, от Робърт Брус и Макбет до езерните чудовища и трагичната шотландска кралица Мери. И, да, истинските мъже носят поли тук. Преглед на най -добрите места за посещение в Шотландия:

10. Оркни

https://maps.google.com/?ll=59.000000,-3.000000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Седемдесет острова, включително 20 населени, съставляват Оркнейските острови, архипелаг край северното крайбрежие на Шотландия. Жителите на Оркней предшестват римляните от няколко хиляди години и някога са били част от Норвегия. Той има някои от най -добре запазените и най -старите неолитни обекти в Европа.

Праисторическият пръстен на Бродгар, кръг от каменни образувания, използвани в ритуали, е задължителен за разглеждане. Островите са добро място за разглеждане на тюлени и пъпки, както и разнообразие от местно изкуство в галерии и музеи. Столицата Kirkwall е най -големият град на островите.

9. Глазгоу

https://maps.google.com/?ll=55.858002,-4.259000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Сега най -големият град в Шотландия, Глазгоу датира от праисторическите времена на река Клайд. Най -голямото морско пристанище във Великобритания, някога е било важен център за корабостроенето и търговията със Северна Америка. Това е добро място за посещение, където можете да се потопите в приятелство, чар и музика - градът е домакин на средно 130 музикални събития седмично.

Ще откриете исторически средновековни сгради като катедралата в Глазгоу и старата стена на Антонин, рай за магазини с повече от 1500 магазина, за да изкушите джоба си и разнообразни спортни събития. Разходете се по хълмовете над града за прекрасни гледки.

8. Сейнт Андрюс

https://maps.google.com/?ll=56.340401,-2.795500&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Хората отиват в Сейнт Андрюс, град североизточно от Единбург, по много причини. Те отиват да се учат: Университетът на Сейнт Андрюс е третият най-стар в англоговорящия свят. Те ходят да играят голф: Сейнт Андрюс е домът на голфа и най -честото място в Откритото първенство. Те отиват да се отпуснат: Сейнт Андрюс е приятен крайбрежен курортен град. Те отиват в историята: да видят замъка Сейнт Андрюс, седнал на скала с изглед към морето и града. Или може да отидат да се помолят: някога катедралата „Сейнт Андрюс“ е била най -голямата катедрала в Шотландия; сега е в руини.

7. Инвърнес

https://maps.google.com/?ll=57.471802,-4.225400&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Най -северният град на Великобритания, Инвърнес, е портата към Шотландската планина. Разположен в северния край на Лох Нес, Инвърнес е добро място за посещение в Шотландия, ако обичате да се разхождате. Разходете се по река Нес до островите Нес, Каледонския канал или църквите по реката. Разходете се и през Стария град със старите му каменни сгради и викториански пазар, където можете да си купите занаяти.

Разходете се до замъка Инвърнес от 19 -ти век, но не очаквайте да видите вътрешността, освен ако не сте били палави, тъй като в момента замъкът предоставя местни съдебни услуги в Шотландия. В такъв случай може да искате да се помолите в прекрасната катедрала на Инвърнес.

6. Лох Ломонд и тросачите

https://maps.google.com/?ll=56.250000,-4.616667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Да, Лох Ломонд е езеро бони. „В никакъв случай не е малко, тъй като това е най -голямото вътрешно езеро във Великобритания. Езерото съдържа повече от 30 острова, включително Inchmurrin, най -големият остров със сладка вода на Британските острови.

През 2002 г. той е комбиниран с Trossachs, малък горски участък, за да направи Националния парк Loch Lomond и Trossachs. Пейзажът, включително седем водопада, ще ви спре дъха. Има много дейности на открито, започвайки с риболов, голф и лесни разходки и завършвайки с къмпинг, колоездене и катерене. Планирайте да посетите Inchcailloch, за да видите руините на древната църква и гробището.

5. Стърлинг

https://maps.google.com/?ll=56.117222,-3.939722&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Вълкът е почетно животно в централния шотландски град Стърлинг. Според местната легенда, вълк извика, когато викингите щяха да нахлуят, като по този начин предупреди селяните за нападението, за да могат да спасят домовете си.

Стърлинг е добро място за разглеждане на средновековен шотландски град, пълен с внушителна крепост, замък и църква от 12 -ти век, където синът на Мери кралица на Шотландия, крал Джеймс VI е коронован през 1557. Църквата „Свети Руд“ все още извършва богослужения в неделя. Стърлинг също беше мястото, където тъпчеше легендарният Робърт Брус.

4. Гленко

https://maps.google.com/?ll=56.668999,-5.026000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Един от най -известните долини или долини в Шотландия, Glencoe е зашеметяващо красив с понякога суровостта си. Разположен на 26 км (16 мили) южно от Форт Уилям, Гленко е сгушен между хълмове и планини, включително пирамидалната Буахайл Етив Мор.

Докато пътувате през тази U-образна долина, бъдете нащрек за паметника в памет на клането от 1692 г. в Гленко, когато Аргайлс направиха засада на Макдоналдс. Glencoe е много популярен сред туристите и алпинистите с пътеки, достъпни от пътя. Glencoe е особено популярен сред зимните катерачи и скиори, тъй като това е най -близката до Глазгоу ски зона.

3. Хебриди

https://maps.google.com/?ll=57.833332,-7.000000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако харесвате шотландска галска литература и музика, островите Хебриди са точно мястото, където да се отдадете на страстите си. Архипелаг край западното крайбрежие на Шотландия, Хебридите са известни с тази култура. Тук Джордж Оруел е написал 1984 г. Островите, обхващани от ветровете, имат тиха красота.

Повече от 50 острова, включително остров Скай, съставляват Вътрешните и Външните Хебриди. Островите имат страхотни плажове и вероятно ще видите тюлени и морски птици. Опаковайте тези туристически ботуши, защото Хебридите са за чудесното навън.

2. Единбург

https://maps.google.com/?ll=55.953056,-3.188889&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на Firth of Forth, Единбург е столицата на Шотландия и служи като седалище на парламента от 15 -ти век. Градът има много неща за разглеждане и правене и е втората най -популярна туристическа дестинация след Лондон във Великобритания. Разбира се, ще искате да видите неговия известен замък и Royal Mile, основния маршрут през Стария град.

Единбург е град, известен с многобройните си фестивали, включително Fringe, най -големият международен фестивал на изкуствата в света и Military Tattoo. Може да разпознаете града като декор за няколко филма, включително „Премиерът на мис Джийн Броди“ и „Кодът на Да Винчи“.

1. Лох Нес

https://maps.google.com/?ll=57.299999,-4.450000&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Повечето пътници посещават Лох Нес с едно наум: Искат да видят Неси, легендарната дама на езерото. Вероятно няма да видите чудовището от Лох Нес, но круизът по езерото е забавен начин за търсене. Лох Нес е доста дълбок, на повече от 230 метра (750 фута) на някои места, предлагащ много скривалища за Неси.

Той също е огромен и съдържа повече прясна вода от всички езера в Англия и Уелс, взети заедно. Разходете се по езерото или посетете странни села, включително Drumnadrochit, дом на изложбен център Лох Нес, разпръснат около езерото.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: