Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Понякога екзотичните гледки, звуци и миризми на град като Маракеш могат да ни завладеят. Когато това се случи, е време да излезем от града за няколко часа и да заредим батериите си.

Въпреки че няма да намерите приказните замъци на Европа на тези еднодневни екскурзии от Маракеш, ще откриете пустини и планини, които имат живописна красота. Ще откриете и живописни берберски села с техните многоцветни кирпичени сгради, както и някои добри риболовни и плажове и дори ефектни водопади.

Карта на еднодневни екскурзии от Маракеш

7. Езеро Такеркоуст

https://maps.google.com/?ll=31.340183,-8.141078&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако искате да изпитате пустинна среда, езерото Takerkoust е добро място за посещение. Пустинята Агафай, където се намира езерото, е много по -близо от пустинята Сахара. Езерото Такеркоуст е построено от французите през 20 -те години на миналия век, за да доставя вода и електричество на Маракеш.

Езерото е добро място за прекарване на деня на открито. Можете да отидете на риболов - костур и черен бас са с размер на трофей, гребане с лодка или ски. Можете да направите поход или да яздите кон. Картофените дивани могат да се отдадат на масаж, да накиснат уморени пътуващи крака във външен спа център за крака или да практикуват йога в стая с гледка.

Как да стигнем до езерото Takerkoust

 • Само на 45 минути път с кола от Маракеш, до езерото Takerkoust е много лесно да се стигне; всичко, което трябва да направите, е да следвате P2009, който ще ви отведе директно там. Езерото се намира югозападно от града, а гледките са зашеметяващи. Има и много великолепни панорами в планините Високи Атлас, разположени точно на юг от Takerkoust, ако искате да продължите приключението си след посещението си на езерото.
 • Друга възможност за посещение на красивото езеро Takerkoust е да направите обиколка с екскурзовод. Те са особено запомнящи се, тъй като те ви превеждат и през четирите долини, с които е известен регионът - всяка по -красива от предишната. На всичкото отгоре ще можете да се отбиете до някои местни берберски села и да научите повече за тяхната богата култура и традиции. Вижте отзивите и цените на пътуването.

6. Имлил

https://maps.google.com/?ll=31.135794,-7.918889&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако обичате да се разхождате в планината, Imfil предлага перфектната възможност за вас. Разположен в долина в планините Високи Атлас, е добра точка да започнете похода си до връх Тубкал, най -високата планина в Северна Африка.

На около 60 км (37 мили) южно от Маракеш, Imfil се грижи за туристи и алпинисти, но е достатъчно лесно да се намерят други неща за вършене: да се скитате из малко берберско село с малките си кирпичени къщи, да гледате как жените перат дрехите на реката, да пазаруват за занаяти в магазините или отпийте чай на върха на Касба. С други думи, Imfil е чудесно място да се отпуснете и да се отпуснете след натовареността на Маракеш.

Как да стигнем до Имлил

 • От Маракеш отнема около два часа път с кола до Имлил, който се намира на юг. От центъра на града вземете P2009 до Amzough Chetoui. Тук можете да спрете за гледки към блестящото езеро Такеркоуст, преди да продължите по P2024 до Асни, където ще видите табели, които ви насочват към Имлил. С господстващата планина Тубкал, извисяваща се над нея, можете или да паркирате в Имлил и да разгледате забележителностите му, или да отидете на поход в околните планини и долини.

5. Уарзазат

https://maps.google.com/?ll=30.916668,-6.916667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако сте виждали Лорънс Арабски, Игра на тронове или Гладиатор, тогава сте виждали Уарзазат на екрана. Този стар берберски град е участвал в много филми и дори е застъпил Тибет, на половин свят. Посещението на известните кино студия е само едно нещо, което можете да направите тук.

Сгушен между пустинята и планините, Уарзазат проектира зашеметяващ профил с кирпичени сгради, които съответстват на цвета на планините. Отделете малко време, за да се скитате из града, веднъж да спрете по търговския път на камилите.

Как да стигнем до Уарзазат

 • Въпреки че отнема малко по -малко от четири часа, за да шофирате до Уарзазат, със сигурност няма да се отегчите по пътя, тъй като живописните планини Атлас са толкова хипнотизиращи, за да шофирате. От Маракеш просто се качете на N9 и го следвайте на югоизток през целия път. Ако имате време на връщане, не забравяйте да се отбиете до грандиозното берберско село Ait Benhaddou, което се намира наблизо.
 • Запомнящ се начин да разгледате тази очарователна част от Мароко е да направите обиколка с екскурзовод; това включва спирки както в Ouarzazate, така и в Ait Benhaddou. И двете са красиви за гледане и освен че ще посетите основните им забележителности, ще можете да научите за живота на берберите, когато посетите традиционна семейна къща. Вижте отзивите и цените на пътуването.

4. Есауира

https://maps.google.com/?ll=31.513056,-9.769722&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Есауира е аномалия сред крайбрежните градове: тя не получава много плажуващи или слънчеви бани през по -голямата част от годината. Това обаче привлича много уиндсърфисти. Силните ветрове спечелиха този бивш португалски град -крепост титлата „град на вятъра в Африка“. Но има какво да се прави далеч от плажовете на крайбрежието на Атлантическия океан.

Можете да се разхождате из старата медина, да се насладите на европейската архитектура от 18 -ти век, с която е известен градът, или да си купите местно дърворезба. Вземете ежегодния световен музикален фестивал Gnaoua или гледайте кози да се катерят по аргановите дървета.

Как да стигнем до Есауира

 • Разположен на западното крайбрежие на Мароко, Есауира е на около три часа път с автобус. От центъра на Маракеш се отправете към главната жп гара, откъдето автобусите тръгват за Есауира на всеки няколко часа. След като пристигнете, това е само кратка разходка из някои прекрасни паркове до центъра на крайбрежния град.
 • С кола е малко по -бързо; отнема само два часа и 40 минути. Насочете се директно на запад по N8 и в Chichaoua продължете по R207, който ще ви отведе чак до Есауира.
 • Един от най -добрите начини да видите възможно най -много Есауира за един ден е да направите обиколка с екскурзовод от Маракеш. Освен че ще ви отведе там и обратно, еднодневната екскурзия включва и разглеждане на великолепното пристанище и морската крепост, както и свободно време за разглеждане на оживения сук. Вижте отзивите и цените на пътуването.

3. Водопад Узуд

https://maps.google.com/?ll=32.015202,-6.718900&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в планините Гранд Атлас, на около 150 км (90 мили) североизточно от Маракеш, водопадът Узуд е едно от природните чудеса на Мароко. Живописните падания се падат на 110 метра (360 фута) над скалите, така че бъдете готови да видите красиви дъги.

Някои казват, че Ouzoud означава „изкуството на смилане на зърно“ в Бербер, така че ще видите стари мелници за брашно, които все още се използват, ако влезете в пещерите. Други казват, че Ouzoud означава „маслини“, което също е разумно, тъй като се разхождате през маслинови дървета до водопада. Възможно е да видите макакови маймуни, докато правите едночасовата разходка до водопада.

Как да стигнем до Узуд

 • Водопадът Узуд е на около два часа и половина път с кола от Маракеш. По пътя ще преминете през някои зашеметяващи планински пейзажи. Излезте от центъра на града и вземете N8 североизточно до малко след Tamallalt, когато завивате на R208. Останете на него до Ouled Khellouf, след което вземете R304 и продължете по него, докато видите табели, които ви насочват към водопада.
 • Много хора, които искат да посетят водопад Узуд, предпочитат да направят обиколка с екскурзовод. Освен че ще ви разведе из водопадите, вашият водач ще ви научи за берберската култура. Можете дори да решите да отидете на поход из вълшебния пейзаж, ако ви се иска. Вижте отзивите и цените на пътуването.

2. Долината на Урика

https://maps.google.com/?ll=31.261314,-7.678891&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако трябва да избягате от парещата жега на лятото в Маракеш, направете това, което правят местните жители: посетете много живописната долина Оурика. Температурите са много по -хладни в тази долина на Високите Атласки планини. Най -красивото време за посещение обаче е от февруари до април, когато долината е изпълнена с диви цветя и вишни и бадемови цветове.

Sitti Fatma е популярен уикенд курорт и достатъчно близо до Маракеш, че много посетители се возят с моторолери, където ще пикничат край живописни водопади и потоци. Най -доброто ски в Мароко е в Оукаимеден, който е известен и с праисторически скални резби.

Как да стигнем до долината Урика

 • От Маракеш долината Урика е само на 45 минути път с кола; за нула време ще се озовете в различен свят, заобиколен от буйна зеленина и водопади. От центъра на града, просто се качете на P2017 и той ще ви отведе директно до долината. Веднъж там можете да паркирате и да разгледате долината пеша или да обиколите околните хълмове и долини, като се насладите на красивата природа.
 • Друг начин да посетите живописната долина е да направите обиколка с екскурзовод до Урика. Пътуването също ще ви отведе да разгледате планините Атлас, като по пътя ще спрете в берберските села. Включена е спирка в Oukaimeden, а популярният ски курорт предлага фантастична гледка към провинцията около планините. Вижте отзивите и цените на пътуването.

1. Айт Бенхаду

https://maps.google.com/?ll=31.049999,-7.133333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

С еднодневно пътуване от Маракеш до Айт Бенхаду, можете да преживеете отново дните, когато каравани от камили превозваха търговски стоки между Сахара и Маракеш. Този древен град е известен със своята глинена архитектура от терасовидни жилища, построена на хълм и оградена със стена.

Айт Бенхаду е толкова живописен, участвал е в много филми, включително „Човекът, който би бил крал и бижу на Нил“. Айт Бенхаду е най -известният ксар (укрепено село) в долината Оурила. Думи като „страхотно“ и „грандиозно“ не са адекватни, за да опишат този много живописен стар град.

Как да стигнем до Айт Бенхаду

 • Разположен почти на 200 километра югоизточно от Маракеш, Ait Benhaddou е много лесен за шофиране; всичко, което трябва да направите, е да останете на N9 през по -голямата част от пътуването. Докато отнема общо около три часа и половина, за да стигнете дотам, вие преминавате през някои прекрасни пейзажи по пътя, като планините Атлас са особено впечатляващи. От центъра на града просто се насочете на югоизток по N9 и продължете през целия път до Tabourahte, където ще видите знаци, сочещи ви към Ait Benhaddou, само десет минути по -нататък. Докато сте в района, си струва да комбинирате пътуването си до селото със спирка в близкия Уарзазат - друг красив берберски град.
 • Ако не ви харесва да правите дългото шофиране в страна, в която не сте пътували досега, може би е по -добре да направите екскурзия до Айт Бенхаду. С експертно ръководство под ръка ще можете да разгледате всички забележителности на укрепеното село, както и да посетите традиционна берберска къща. Вижте отзивите и цените на пътуването.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: