Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Между Индийския и Тихия океан и директно над екватора е нацията на Индонезия. Страната е дом на зашеметяващите 18 000 различни острова. Най -известните острови като Ява, Суматра и Борнео са едни от най -големите в света, но по -малките също си заслужават да бъдат посетени. Въпреки че не всички от тях са обитавани, над 6000 са.

Тези острови са дом на великолепни плажове, зашеметяващи вулкани, някои от най -добрите дестинации за гмуркане в света и екзотични култури. Ако планирате пътуване до най -големия архипелаг в света, това са най -добрите острови в Индонезия, които най -много искате да разгледате.

10. Остров Тернат

https://maps.google.com/?ll=0.783333,127.366669&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Островите Малуку, известни някога просто като Островите на подправките, бяха единственото място на земята, където се отглеждат индийско орехче, боздуган, карамфил и няколко други ценни подправки. Днес те до голяма степен са извън пътя за посетителите. Един от най -интригуващите острови Maluka е Ternate, малък остров, който сега е столица на провинцията.

Тъй като някога Ternate е имал толкова изгодна търговия с подправки, островът е дом на няколко крепости, много от които сега са в разруха. Любителите на историята определено ще искат да обиколят Форт Оранже, построен от холандците, и Форт Толуко, който е построен от португалците, холандците и испанците. Има и много красиви места за плуване, включително чистите води на плажа Суламадаха. Доминиращ Ternate е вулканът Гамалама, който изригна едва през 2011 г.

9. Ломбок

https://maps.google.com/?ll=-8.565000,116.350998&z=13

(ВИЖ КАРТА)

На изток от Бали е по -малко известен, но не по -малко красив остров, наречен Ломбок. Островът е много популярен сред пътешествениците и е дом на няколко малки града. Най -големият град, Матарам, е мястото, където можете да намерите зашеметяващия дворец на Таман Маюра от 18 -ти век, както и Таман Нармада, индуистки храм, превърнат в парк, където местните жители, пътешествениците и дори кралете идват да се отпуснат и да се отпуснат.

Ломбок също е дом на Кута, процъфтяваща плажна дестинация, където сърфирането е най -голямото забавление. Кута е рай за туристи, с невероятни плажове и спокойна, приветлива атмосфера.

Настаняване: Къде да отседнете в Ломбок

8. Острови Уакатоби

https://maps.google.com/?ll=-5.683333,124.000000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В далечния югоизточен ъгъл на Индонезия се намира провинция Сулавеси Тенгара, която е дом на островите Уакатоби. Този малък архипелаг е известен с едно специално нещо: гмуркане. Островите Уакатоби се считат за едно от най -добрите места за гмуркане в цяла Индонезия, но въпреки това е много по -малко пренаселено от някои други туристически дестинации.

Много от местните курорти и хотели се обслужват директно от водолази, предлагайки оферти, които съчетават чести гмуркания и настаняване. Две от най -добрите места в архипелага Вакатоби за гмуркане включват Пулау Томия, известен със своя морски живот, и Пулау Хога, известен със своите цветни коралови рифове.

7. Острови Банка-Белитунг

https://maps.google.com/?ll=-2.133333,106.116669&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Точно до брега на големия остров Суматра се намират островите Бангка-Белитунг. Тези острови са фантастично място за посещение, ако търсите едни от най -добрите плажове в света. Много от плажовете са дълги мили, до голяма степен не са претъпкани и могат да се похвалят с девствен бял пясък, заедно с чиста, бистра вода.

Можете също така да разгледате някои от многото холандски фарове, повечето от 19 -ти век, които са построени, когато островите са били част от много по -голям търговски път. Холандските колониални сгради по целия остров също намекват за миналото на региона.

6. Острови Банда

https://maps.google.com/?ll=-4.583333,129.916672&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В Южен Малуку са островите Банда, архипелаг, който е най -известен с производството на подправки. Индийското орехче, по -специално, постави островите Банда на картата в миналото. Островите Банда са били под португалски, холандски и дори британски контрол в миналото, създавайки уникална култура.

Не очаквайте търговски центрове или големи атракции на островите Банда, но очаквайте феноменални пейзажи и отдих на открито. Популярни забавления, включително туризъм Гунунг Апи, най -високият връх в архипелага, гмуркане с шнорхел в морето и хранене на Икан Бакар, или прясно уловена риба на скара.

5. Остров Флорес

https://maps.google.com/?ll=-8.674722,121.384445&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Един от малките острови Сунда в Индонезия се нарича Флорес. Португалски за цветя, островът безспорно е с невероятна живописна красота. Докато островът предлага много неща за правене, разглеждане и изследване сам по себе си, той е най -известен като портал към остров Комодо.

Labuanbajo на Флорес е често срещано място за фериботите да вземат пътници, насочени към Национален парк Комодо, където е възможно да се видят комодските дракони в естествените им местообитания. На Флорес най -завладяващата атракция е събирането на кратерни езера на планината Келимуту, които често променят цвета си благодарение на минерални и химични промени, дължащи се на вулканичен газ.

4. Бунакен

https://maps.google.com/?ll=1.621463,124.760033&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В далечния североизточен край на Сулавеси се намира Бунакен, домашна база за тези, които искат да разгледат Националния морски парк Бунакен. Когато откриете, че този морски парк е дом на зашеметяващите 70 процента от всички видове риби в Индо-Западния Тихи океан, лесно е да разберете защо Бунакен е толкова популярно място за водолази и гмуркачи с шнорхел.

Като цяло местата за гмуркане са насочени към напреднали водолази със силни плувни умения. Нарастваща популярност обаче има шнорхел в по -плитките коралови рифове по -близо до бреговата линия. След един ден активност, не забравяйте да опитате местния алкохол, форма на дестилирано бяло вино, сервирано с лимон и известно като Cap Tikus.

3. Островите Гили

https://maps.google.com/?ll=-8.350000,116.050003&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Една от най -популярните туристически дестинации в цяла Индонезия е мястото, известно като островите Гили, които се намират точно до брега на Ломбок. Веднъж мека за туристи, които искат да слязат от победената глутница, островите Гили вече не са тайно място за пътуване.

Най-големият от островите Гили, Гили Траванган, е идеалното място да опитате гмуркане, да се отпуснете с едноседмично отстъпление по йога или да отидете на сърф. Остров Гили Мено е известен като най -романтичния от Гили и е популярен сред двойките на медения месец. Третият остров, Gili Air, е изключително популярен сред сериозните водолази, които искат несравними условия без големи тълпи във водата.

2. Островите Раджа Ампат

https://maps.google.com/?ll=-1.183333,129.833328&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В района на Папуа в Индонезия се намират островите Раджа Ампат. Въпреки че има над 600 отделни острова, които съставляват Раджа Ампат, четирите основни острова са Вайгео, Мисо, Бантанта и Салавати. Тези острови са известни с биологичното си разнообразие, което го прави първо място за гмуркачи, шнорхели и наблюдатели на птици.

В Раджа Ампат можете да забележите редки птици като райските птици Cendrawasih и Wilson. Тези острови също са дом на невероятни плажове, с плитки сини води и фин бял пясък. Лагуните осигуряват защита от вятъра и специално място за почивка в рая. На островите също е популярно да живееш с местни хора и да учиш местни занаяти и умения.

1. Бали

https://maps.google.com/?ll=-8.650000,115.216667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Бали е най -популярният и световно известен от индонезийските острови. Въпреки че тук може да има пренаселено място през разгара на сезона, той остава един от най -добрите острови в Индонезия за посещение. Известен още като Островът на боговете, Бали се гордее с разнообразен пейзаж, невероятни плажове и интригуваща индуистка култура.

Едно от най -интересните места на острова е град Убуд, дом на гори, пълни с маймуни, художници и галерии. Докато сте на Бали, можете да разгледате индуистки храмове, да се разходите из подножието на активния вулкан, наречен връх Батур, или да видите традиционните оризови тераси, които все още се отглеждат от местните жители.

Ако можете да си представите спорт на открито, той вероятно е достъпен в Бали. Сърф, каяк, риболов, йога и гмуркане са също толкова малко от безбройните забавления, на които можете да се насладите на големия живописен остров Бали.

Настаняване: Къде да отседнете в Бали

Вижте също: Най -добрите места на Бали

Карта на най -добрите острови в Индонезия

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: