Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Понякога хората могат да бъдат сноби, когато пътуват: Те искат само да видят най -добрите дестинации в най -добрите градове. Това е особено вярно, когато става въпрос за Франция. Разбира се, Париж е страхотен и Ница е хубав, но има много други дестинации в Галия, които са достойни за нашето време и внимание. В тези подценявани дестинации ще видите зашеметяваща природа, живописни села и великолепни катедрали. Кой знае, като отидете там, може просто да допринесете тези по -малко известни дестинации във Франция да се превърнат в следващата туристическа гореща точка.

10. Ним

https://maps.google.com/?ll=43.838001,4.361000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Докато римските руини могат да бъдат намерени в цяла Франция, добро място за разглеждане на по -известните е Ним. Има толкова много руини, че понякога се нарича френски Рим. Амфитеатърът, построен през първи век, е най -добре запазената арена във Франция; днес се използва като бик за бикове. Също така ще искате да видите Maison Carrée, римски храм, посветен на синовете на Агрипа. Романско-готическа катедрала се намира на мястото на бивш римски храм. Една модерна сграда, проектирана от архитекта от 20 -ти век Кишо Курокава, е оформена като полуколка, напомняща за амфитеатъра.

9. Етретат

https://maps.google.com/?ll=49.707222,0.207500&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Англия може да има белите скали в Дувър, но през Ламанша Франция има белите скали на Етрета. Тези скали са основната претенция за слава на Етрета. Те са подпомогнати за постигането на този статут от много импресионистични изкуства, включително Клод Моне, който ги рисува. Изсечени от вятър, вода и ерозия, тези скали стоят на стража над водата в Нормандия. Силите на ерозията също са отговорни за създаването на три арки по скалите. Авиаторите може да искат да видят мястото, където двама френски летци се опитваха да направят непрекъснато пресичане на Атлантическия океан през 1927 г. в Бялата птица.

8. Тулуза

https://maps.google.com/?ll=43.604500,1.444000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Еха! Университетът в Тулуза, основан през 1229 г., има 103 000 студенти, но е едва четвъртият по големина във Франция. Независимо дали ще дойдете в Тулуза, за да видите университета, определено ще забележите уникалната архитектура на града. Тулуза е наречена Ville Rose или Pink City, защото сградите са направени от розови тухли от теракота. Докато сте там, може да искате да посетите най -голямата останала романска сграда в Европа, базиликата Свети Семин. Не пропускайте и Canal du Midi, който минава през Тулуза, тъй като свързва река Гарона със Средиземно море. Каналът се счита за един от най -важните строителни проекти от 17 -ти век.

7. Дижон

https://maps.google.com/?ll=47.290600,5.042800&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Бързо! Назовете най -известната горчица в света. Ако сте казали „Дижон“, отидете до началника на класа. Тази вкусна горчица е кръстена на града, в който е изобретен през 1858 г. Но горчицата не е единствената наслада, която този град в Източна Франция може да предложи. Дижон има много църкви, отразяващи разнообразие от архитектурни стилове през вековете, включително Нотр Дам де Дижон, Св. Филиберт, Св. Мишел и Дижонската катедрала с нейната хилядолетна крипта. Едно от най -уникалните неща е покривите, изработени от цветни остъклени керемиди, подредени в геометрични шарки.

6. Анси

https://maps.google.com/?ll=45.916000,6.133000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Анси е известен като „Перлата на френските Алпи“. Когато посетите там, скоро ще разберете защо. Градът е разположен в околности, които могат да бъдат описани само като зашеметяващо красиви. Понякога се нарича „Венеция на Алпите“, защото през нея преминават три канала и река. Анси е целогодишна дестинация със ски през зимата и туризъм през лятото. Когато и да отидете, ще искате да отделите време за разглеждане на Palais de l'Isle, замък, който е служил като правителствена централа на Женева до 1815 г. Днес в него се помещава местен исторически музей. Шато д’Анеси е бил дом на графовете на Женева от поколения.

5. Арл

https://maps.google.com/?ll=43.676701,4.627800&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Някога дом на майстор художник, Винсент ван Гог, Арл е провансалски град с отдалечено спокойствие и арестуваща красота. Една от най -големите забележителности на града са оцелелите останки от римската архитектура, които включват Римския амфитеатър. Тази голяма арена днес служи като място за бикове с бикове, фестивали и други специални събития. Няколко други значими гало-римски структури са Класическият театър, Криптопортикът, Обелискът и църквата Свети Трофим.

4. Корсика

https://maps.google.com/?ll=42.150002,9.083333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Корсика е остров в Средиземноморието, който е по -близо до Италия, отколкото до Франция. Това може да обясни някои от разликите между континентална Франция и острова. Островитяните говорят първо корсикански, втори френски. Въпреки че са част от Франция в продължение на повече от 200 години, те запазват старите си обичаи. Страната има див интериор; Parc Naturel Régional de Corse е добро място за разглеждане на най -високите планини на острова, както и за няколко защитени вида животни. Освен изобилна природа, „островът на красотата“ предлага и красиви крайбрежни градове, страхотни плажове и очарователни села на върха на хълма.

3. Биариц

https://maps.google.com/?ll=43.481701,-1.556100&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Само на няколко мили от Испания в сърцето на френската баска страна, Биариц е спокоен, но елегантен морски курорт. Разположен в Бискайския залив, Биариц е ценен заради прекрасните си плажове, които предлагат отлично плуване и сърф от световна класа. Основният плаж, Grand Plage, става много пренаселен през лятото, но има и дълъг плаж за сърфисти на булевард Дю Принц де Гал, наречен Кот дьо Баск. По протежение на главния залив се намира забележителната скална формация на града - Скалата на Девата, която е свързана с континента чрез стар железен мост, построен от Густав Айфел.

2. Колмар

https://maps.google.com/?ll=48.081699,7.355600&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Комар не винаги е бил част от Франция. Понякога Елзас, където се намира Колмар, е принадлежал на Германия. Ето защо ще видите много германска архитектура, смесена с френската. Един пример за това е Eglise Saint-Martin от 13-ти век, който е известен с ранните си витражи, няколко готически параклиса и скулптури. Църквата се намира в Стария град на Колмар, живописно място, в което ще искате да прекарате време. Следвайте тесните калдъръмени улички до къщи от фахверк и вижте къщи с богато украсени балкони по пътя. Може да срещнете и статуи, украсяващи тротоарите.

1. Авиньон

https://maps.google.com/?ll=43.950001,4.810000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на река Рона, Авиньон има стар град, който е направен само за скитане. Основна атракция тук са папските сгради, които са били използвани между 1309 и 1327 г., когато папите са живели тук вместо Рим. Няколко години по -късно папа купува града и той остава под църковен контрол до 18 век. Разбира се, ще искате да видите Palais des Papes и укрепленията около Стария град. Можете да отделите времето си в този средновековен град, дегустиращ местни специалитети в Хале, голям покрит пазар, след което да се отпуснете на круиз по река Рона.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: