Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

През 19 век Хорас Грили е приписван на това да казва на младите мъже да отидат на Запад. Ако беше жив днес, той би могъл да каже „излез от утъпкания път, пътешественик“. Няма по -добро място да вземете присърце съвета му от Тайланд. Измъкнете се от Банкок и Пукет до места, които са живописни, изпълнени с диви животни или предлагат пусти плажове на по -слабо развити острови. Независимо дали разглеждате традиционни рибарски села или древни храмове, в Тайланд има много подценявани дестинации, които само чакат любознателни пътешественици. Нощувките не винаги са луксозни, но това е част от приключението, когато слезете от утъпканата пътека.

10. Ко Яо Ной

https://maps.google.com/?ll=8.002222,98.568886&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ко Яо Ной е сравнително непокътнат остров в залива Пханг Нга, въпреки че е на 30 минути път с лодка далеч от блясъка и блясъка на Пукет. На острова има някои курорти, но има и бюджетни квартири. Ко Яо Ной или „малък дълъг остров“ е планински. В източната част на планината има плажове, където можете да плувате и да се гмуркате с шнорхел. Западната страна е добро място за разглеждане на мангрови гори и оризови площи. Можете също така да вземете уроци по гмуркане на Ко Яо Ной или да плавате по залива до други острови. Островът е тих, което го прави една от тези дестинации в Тайланд за отдих в хамак.

9. Национален парк Khao Yai

https://maps.google.com/?ll=14.441389,101.369720&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако искате да видите дивата природа в родното й местообитание, се отправете към националния парк Khao Yai, само на три часа с кола от Банкок. Първият национален парк в Тайланд е дом на слонове, лаещи елени, гаври, макаци и мечки. Той също е дом на около 300 вида птици, включително най -голямата популация от рога на Тайланд. Най -доброто време за гледане на влечуги е март или април, когато мрежестият питон, китайската плъх змия и водният дракон и чучулият гущер излизат да играят. Други атракции включват пещера за прилепи (там живеят три милиона), водопади (Haew Narok е най -високият), къмпинг и туристически пътеки.

8. Фетчабури

https://maps.google.com/?ll=13.111944,99.945831&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Когато имате сладък зъб, поглезете го във Phetchaburi. Тайландският град е известен със своите десерти, особено khanong mor gaeng, крем. Столицата на провинция със същото име, Phetchaburi е един от най -старите градове в Тайланд. Хълмът е връхната точка на града, главно защото кралският дворец (Khao Wang) и ват или храм се намират на върха му. Spelunkers може да се насладите на посещение в пещерите Khao Luong извън града. В едната пещера са разположени будистки статуи, разположени сред сталактитите, а в другата има старо дърво в средата.

7. Ко Крадан

https://maps.google.com/?ll=7.314586,99.252129&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако имате нужда от известно време на престой във вихровата си обиколка на Тайланд, може би билет е остров Ко Крадан в Андаманско море. Ко Крадан е къс, тесен остров, който е част от националния парк Хад Чоу Май. Sunset Beach е чудесно място за гмуркане с шнорхел в коралови рифове, които са близо до брега на Sunset Beach. Другият основен плаж на острова, Paradise, няма добро гмуркане с шнорхел, но има страхотни пясъчни плажове за мързел или плажуване. Това е чудесно място за разглеждане на други острови и континента.

6. Ко Маак

https://maps.google.com/?ll=11.819444,102.478333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Тайланд има много красиви острови, сред които Ко Маак е един от тях. Описан като тропически рай, този красив остров се намира в Тайландския залив близо до границата с Камбоджа. Не по -малко красиви са плажовете и кристално чистата вода около острова. Центърът на острова е залесен с каучукови ферми и кокосови насаждения. Големите рифове правят Ко Маак добро място за гмуркане с шнорхел и шофиране, ако релаксирането на супер плажове стане твърде скучно. Можете също така да вземете уроци по тайландски бокс и готвене. Забележка: Носете много пари в брой, тъй като те не са банкомати на острова.

5. Лопбури

https://maps.google.com/?ll=14.800000,100.626945&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на малко над 150 км (90 мили) от Банкок, Лопбури отдавна е туристическа дестинация, най -вероятно започваща с италианския изследовател Марко Поло, който го споменава в книгата си „Пътувания“. Градът е най-известен със своите макаки, ядящи раци, които свободно се скитат из града и са спечелили града с прякора Маймунски град. Те са особено разпространени около кхмерските храмове и светилища, които сами по себе си заслужават да бъдат разгледани. Предупредителна дума: Тези маймуни обичат да си чопят джобове и могат да ви нападнат, ако смятат, че имате храна. Лопбури празнува фестивала на маймуните всеки ноември.

4. Исторически парк Phimai

https://maps.google.com/?ll=15.220833,102.493889&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Историческият парк Phimai е добро място за разглеждане на кхмерските храмове, които са сред най -добре запазените в Тайланд. Той има храмове, които са сравними с това, което ще видите в Ангкор Ват, но няма да се борите с тълпите, за да ги видите. Тук има и обрат в храмовете: те са построени от индуси, но в стила на будистки храмове, въпреки че все още запазват кхмерските архитектурни характеристики. Повечето сгради в историческия парк Фимай са построени през 11 и 12 век. Исторически парк Phimai в края на древния кхмерски път от Ангкор.

3. Ко Мук

https://maps.google.com/?ll=7.369200,99.283798&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Стигането до Ко Мук (известен още като Ко Мук), един от по -големите острови край провинция Транг, отнема малко планиране: само един ферибот на ден пътува между острова и континента. Веднъж там ще намерите популярния плаж Фаранг, който е отправна точка за Tham Morakot, пещера, която е достъпна само при отлив. Пещерата, със своята изумруденозелена вода, е най -известната атракция на острова. На острова ще намерите и традиционни рибарски села. Ko Muk (името се превежда като Перлен остров) предлага сдържан начин на живот. Жителите са предимно мюсюлмани, затова посетителите са помолени да се обличат по подходящ начин далеч от плажа.

2. Исторически парк Sukhothai

https://maps.google.com/?ll=17.021111,99.703613&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Историческият парк Sukhothai не само е подценена дестинация, но и се смята за свещена дестинация в Тайланд. Той е бил столица на Кралство Сухотай от 1238 г. Историческият парк е заобиколен от древна стена и ров. Разположен в северен Тайланд, паркът има 21 храма, като най -големият има 200 пагоди. Въпреки че сега е в руини, все още можете да видите как кхмерите и Шри Ланка влияят върху архитектурните стилове на това средновековно царство. Най-натоварената зона е централната зона, която е изпълнена с храмове, канали, езера и растителност, но останалите зони също си заслужават да се видят.

1. Ко Кут

https://maps.google.com/?ll=11.658333,102.542221&z=13

(ВИЖ КАРТА)

На 100 км (60 мили) от брега на източния Тайланд близо до Камбоджа се намира остров Ко Кут (известен още като Ко Куд). Това е планински остров, който няма какво да прави, но лежи в хамак и се взира в природата - счита се за един от най -живописните острови в Тайланд. Този остров има хубави пясъчни плажове и е поръсен с водопади, най -големият от които е Клинг Чао. Ако получите внезапен прилив на енергия, можете да гмуркате с шнорхел или да карате каяк или да се разходите в джунглата. Островът има и няколко рибарски села като Ао Салат и Ао Яй, които си струва да бъдат проучени.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: