Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Кабо Верде, известен също като Кабо Верде, се състои от 10 големи острова на около 560 км (350 мили) от западното крайбрежие на Африка. Разположен в централния Атлантически океан, архипелагът е формиран от вулканично действие преди милиони години, въпреки че някои острови са претърпели изригвания в по -новата история. Открит от португалските проучвания през 1462 г., той е колония на Португалия до придобиването на независимост през 1976 г.

Островите на Кабо Верде са предимно планини и пустини, с няколко зелени долини и гори, напръскани. Топло и сухо е - на някои острови рядко вали, така че това е добра целогодишна дестинация за пътуване. Планинският терен го прави популярен сред туристите, докато пасатите го правят популярен сред сърфистите и яхтерите.

10. Майо

https://maps.google.com/?ll=15.216667,-23.166668&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако се наслаждавате на плажния гребен, ще искате да посетите Мало с красивите му пясъчни плажове. Известно с бившите си солни мини, Мало е добро място за почивка в сънливи градове с техните цветни украсени с цветя къщи. Въпреки че растителността е оскъдна, Майо има най -голямата гора в Кабо Верде. Освен плажен гребен, Maio е добро място за наблюдение на птици, с скопи, морски лястовици и чучулиги. Главният площад в столицата на острова, Вила де Мало, е добро място за гледане на хора, тъй като е централното място за срещи на града. Живописният Моро има страхотен плувен плаж, който ще споделяте с костенурки през лятото.

9. Санта Лузия

https://maps.google.com/?ll=16.761389,-24.743889&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Най -малкият остров на Кабо Верде по същество е необитаем, но привлича яхти, както медът привлича мухи. Островът е ниско разположен, което. означава много слънчева светлина, а североизточните пасати го правят популярен, но изолиран котва за яхти. Може да изглежда запустело, но пресечената брегова ивица с ерозирани от ветровете камъни му придава живописно докосване. Достъпен е чрез двучасово пътуване с лодка от Сао Винсенте. Веднъж там може да откриете руини от човешко обиталище - то е изоставено за последен път през 60 -те години. Островът е кръстен на Сейнт Луси, защото е открит на нейния ден през 1462 г.

8. Брава

https://maps.google.com/?ll=14.866667,-24.700001&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Брава има няколко неща за това. Това е най -малкият остров Кабо Верде, който е населен, така че няма да срещнете много хора. Не че бихте могли да поберете много хора на остров, който не е дълъг дори седем мили. Второ, това е най -зеленият от тези острови, което го прави живописен - известен е като най -цветния остров. Открит през 1462 г. от португалски моряци, островът някога е бил известен със своя китолов. Днес икономиката му е ориентирана към риболов и селско стопанство, като кафе, банани и сладки картофи. Вила Нова Синтра се смята за най -красивият град в архипелага.

7. Сао Николау

https://maps.google.com/?ll=16.615000,-24.271000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Сао Николау има по -малко от 13 000 жители, което го прави добро място за бягство от тълпите. Поради планинския си терен, островът е популярен сред туристи и планински колоездачи. Това не е особено добро място за посещение, ако сте на плажове, защото достъпът до плажа е труден. Все пак е добро място да видите цветните къщи, които могат да бъдат намерени в целия Кабо Верде. Столицата, Рибейра Брава, е най -ярка сутрин, когато пазарната активност се движи с бързи темпове. Не пропускайте да вземете градския площад с прекрасната си двуцветна църква.

6. Мъгла

https://maps.google.com/?ll=14.950000,-24.342501&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Остров Фого е най -високият остров от веригата на Кабо Верде. Това се дължи на Pico de (Mount) Fogo, който е висок 2829 метра (9281) фута. Вулканът изригва периодично от 1680 г., като последното изригване се случва през 2014 г. FYI: Fogo се превежда като „огън“. Богатата вулканична почва означава, че кафето на Fogo е много добро, затова изпийте чаша на почивка. Островът е известен и с изисканите си вина. Популярно занимание на острова е изкачването на Пико, поход, който отнема около шест часа от село Ча дас Калдерас. Най -големият град на острова, Сао Филипе, си струва да се разгледа пеша.

5. Санто Антао

https://maps.google.com/?ll=17.070000,-25.171000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Санто Антао, вторият по големина от островите на Кабо Верде, е известен със своите планини. Въпреки, че на някои места изглежда запустел, островът също се отличава с буйна субтропична растителност, като ела, бор, фурми и кокосови палми. Рибейра Гранде, столицата на острова и най -големият град, е оживено място. Не пропускайте да посетите пазарите на храни и облекла и да изпитате усещане за мир в църквата Nossa Senhora do Rosario. Можете да си купите местно козе сирене в пристанищния град Порто Ново. Шофиране по стар път, свързващ Порто Ново и Рибейра Гранде, е чудесен начин да се насладите на природата.

4. Сао Висенте

https://maps.google.com/?ll=16.850000,-24.966667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Сао Висенте е сух остров, който е белязан от ниско разположени планини. В ясен ден можете да видите други острови. Повечето от 80 000 жители на острова живеят в Миндело, известен като културния център на Кабо Верде. Градът е известен като родното място на традиционните музикални стилове на страната, въпреки че глобализацията означава, че тук можете да чуете разнообразна музика. Забележителностите, които ще искате да видите в Миндело, включват рибния пазар и копие на известната кула Белем в Лисабон. Градът има африкански привкус поради търговията с този континент. Югозападният остров е популярен сред уиндсърфистите.

3. Сантяго

https://maps.google.com/?ll=15.066667,-23.633333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Остров Сантяго е най -големият остров Кабо Верде; там живеят половината жители на страната. Първият от заселените острови, той е дом на столицата на страната, Прая. Островът е добро място за разглеждане на някои от застрашените от природата видове, включително 38 растения и няколко редки птици. Островът има разнообразен пейзаж, на който да се насладите: планини, зелени долини, пясъчни плажове (Прая Праня е върховете) и най -голямото и най -старо дърво в страната, капок, който е на 500 години. Купувачите могат да се насладят на Mercado de Sucupira на Praia, където можете да си купите набор от стоки, включително занаяти, и да опитате традиционни храни.

2. Боа Виста

https://maps.google.com/?ll=16.103313,-22.803497&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Планините, пустинята и плажовете се комбинират, за да направят Боа Виста, третият по големина остров на Кабо Верде, добро място за посещение. С име, което се превежда като „красива гледка“, може ли да е нещо друго? Все повече туристи откриват острова, най -близкия до Африка, откакто през 2007 г. е открито международно летище. Не забравяйте да разгледате красивата църква в колониален стил близо до площада в Сал Рей, столицата на острова. Солта, произвеждана някога тук, се счита за „кралска“ поради високото си качество. И след като обиколите църквата San Rogue в Рабил, можете да си купите местна керамика като сувенир. В северната част на острова се намират останките от испански товарен кораб, който излезе на брега през 1968 г.

1. Sal

https://maps.google.com/?ll=16.716667,-22.933332&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Лесно е да се досетите коя е била основната индустрия на Сал някога: Името се превежда като „сол“. По -голямата част от добитата сол през 19 век се изнася за Бразилия; Солта днес се добива главно за туристи, които да вземат у дома и за местна употреба. Сал сега е популярна туристическа дестинация с главното международно летище в Кабо Верде. Това е главно плосък пясъчен остров, със зимни пасати, които го превръщат в Мека за сърфистите. Почти всеки ден има слънце и какво все пак е дъжд? Еспаргос е политическата и икономическа столица на острова, докато Педра Луна е известен със своята наклонена църква.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: