Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Рейкявик е столицата на Исландия и център за повечето международни туристи. Ако посещавате Исландия, почти сигурно ще летите в Рейкявик. Градът е пълен с невероятни неща за гледане и правене, включително цветните му сгради, живописното езерце, наречено Tjörnin и впечатляващата колекция от изкуства в Националната галерия на Исландия.

За да усетите истински това, което Исландия е подготвила, обаче, вие също ще искате да допълните времето си с някои от невероятните еднодневни екскурзии от Рейкявик до следните дестинации.

Карта на еднодневни екскурзии от Рейкявик

9. Кратер Керид

https://maps.google.com/?ll=64.041000,-20.885000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

По -малко от час източно от Рейкявик е кратерът Керид. Този вулканичен кратер е изпълнен със смела, ярко синя вода и изглежда наистина извън този свят. Можете да обиколите целия ръб на кратера за по -малко от 20 минути, което прави това бързо, но незабравимо спиране.

Ако се чувствате приключенски, можете също да слезете от ръба направо в кратера и да се качите до ръба на езерото. През зимата може да забележите местни хора, които се разхождат по замръзналите води на езерото на кратера, но това не се препоръчва.

Как да стигнем до кратера Керид

 • Само на час път с кола източно от столицата, кратерът Керид е много лесен за посещение с кола. Излезте от Рейкявик по маршрут 1 и го следвайте до малко преди Селфос, когато се качвате на 35, насочени на север за последните десет минути от пътуването. Ако имате достатъчно време след посещението на кратера, можете да се върнете в столицата по маршрута на Златния кръг, който ще ви отведе покрай много от най -красивите забележителности на Исландия.
 • Популярен вариант с много хора, които искат да посетят кратера Керид, е да направите еднодневна екскурзия с екскурзовод около Златния кръг. Този маршрут ще ви отведе не само до кратера Керид и Националния парк Тингвелир, но и до други спиращи дъха забележителности като водопада Гулфос и геотермалната зона Гейзир. Вижте отзивите и цените на пътуването.

8. Скогафос

https://maps.google.com/?ll=63.529720,-19.513889&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на север от Вик, Skógafoss е един от най -известните и най -красивите водопади, открити в Исландия. Skógafoss се намира в село Skóga и е висок 55 метра (180 фута)

Ако сте готови за поход, можете да тръгнете по пътеки през долината на река Скога, докато стигнете до Скогафос, а по пътя ще видите още дузина по -малки водопади. Има и възможност за кратка пътека до върха на водопада, която предлага невероятна перспектива за размера на Skógafoss.

Как да стигнем до Скогафос

 • На малко повече от два часа от Рейкявик, Скогафос е много лесен за шофиране. Почти е невъзможно да се изгубите, тъй като просто трябва да следвате маршрут 1 чак до там. Просто скочете по пътя, насочен на югоизток, и го следвайте през всички красиви пейзажи, през които преминавате. В тази част на Южна Исландия има какво да се види, така че е добра идея да планирате пътуването си предварително и да посетите някои от другите водопади, ледници и плажове в околността.
 • Ако имате време, чудесен начин да видите възможно най -голяма част от южната част на страната за един ден е да направите обиколка за разглеждане на забележителности. Това е много ефективен във времето начин да посетите водопадите Скогафос и Селяландсфос, да видите красивите черни плажове във Вик и ледниците Солхеймайокул и Мирдалйокул. В района наистина има какво да се види и вашият водач ще ви разкаже всичко за чудесните природни забележителности, докато вървите. Вижте отзивите и цените на пътуването.

7. Плаж Рейнисфяра

https://maps.google.com/?ll=63.405090,-19.074394&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Известен още като Черния плаж, Рейнисфяра може да се похвали с брегова линия, покрита с черни камъчета и пясък. Тук ще намерите и колони от черен базалтов камък, които се открояват по наистина драматичен начин. Много хора идват на плажа Рейнисфяра, само за да направят снимки и да се любуват на природата, но заслужава да се отбележи, че районът също е фантастичен за гледане на птици като пуфини и монетки.

Как да стигнем до плажа Рейнисфяра

 • Двучасово шофиране на юг по крайбрежието ще ви отведе от столицата до малкия град Вик. Вик е добре известен със своя огромен ледник, известен като Mýrdalsjökull, но още по -голяма причина да посетите е възможността да разгледате плажа Reynisfjara. На връщане не забравяйте да намерите време да спрете до красивите водопади Селяландсфос и Скогафос, ако можете.
 • Друг вариант, ако нямате кола, е да направите туристическа обиколка до плажа. С опитен водач на ръка ще научите много за невероятните пейзажи и геология на страната, докато посещавате плажа Рейнисфяра и ледниците Солхеймайокул и Мирдалйокул - наред с други забележителности. Вижте отзивите и цените на пътуването.

6. Seljalandsfoss

https://maps.google.com/?ll=63.615833,-19.992779&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Водопадите са едно от големите привличания към Исландия и към региона около Рейкявик, а Seljalandsfoss е един от най -популярните от тези водопади. Разположен близо до град Seljaland, водопадът е висок повече от 64 метра (210 фута).

Възможно е да се разходите зад водопада, така че донесете дъждобран, тъй като ще се намокрите от дъжда. Докато сте там, отделете време да се отдалечите малко по -далеч и да забележите Gljúfrabúi. Това е по -малък водопад, но можете да се доближите много до водата и да направите няколко феноменални снимки.

Как да стигнем до Seljalandsfoss

 • Разположен само на един хвърлей разстояние от южното крайбрежие на Исландия, Seljalandsfoss е на около 130 километра от Рейкявик и отнема около час и 45 минути, за да шофирате до там. От столицата се насочете на югоизток по 1, която се затваря из целия остров; просто останете на него, докато видите знаци, насочващи ви към водопада. Докато сте в района, си струва да продължите по 1 малко по -далеч, за да видите Скогафос - друг възхитителен водопад - и красивите плажове с черен пясък във Вик.
 • Много хора, които искат да посетят Seljalandsfoss, правят обиколка, която съчетава най -доброто от забележителностите на Южна Исландия в едно незабравимо еднодневно пътуване. Наред с двата зашеметяващи водопада, посетителите могат да разгледат и ледниците Solheimajokull и Myrdalsjokull. Вижте отзивите и цените на пътуването.

5. Gullfoss

https://maps.google.com/?ll=64.326111,-20.121111&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Името Gullfoss се превежда на английски като Golden Falls и е една от основните атракции в Южна Исландия. Въпреки че Gullfoss не е толкова висок, колкото някои от другите великолепни водопади в района, той е двоен водопад, което го прави грандиозен за гледане.

В допълнение, Gullfoss се захранва отчасти чрез ледников отток, което означава, че това е водопадът с най -голям обем в Европа. Можете да се разходите направо до плато с изглед към водопадите за невероятна гледка към водата отдолу.

Как да стигнем до Gullfoss

 • Разположен на североизток от столицата, до Гулфос е много лесно да се стигне с кола. Просто се насочете на югоизток от града на 1 и завийте на 35, насочен североизточно точно преди да стигнете до Селфос. След това е направо шофиране през целия път. На връщане можете да поемете по различен маршрут до Рейкявик. Това означава, че можете да спрете до гейзерите на Хаукадалур и славния водопад Бруарфос. Този маршрут ще ви отведе по 37 и 36 обратно до столицата. Отново времето за пътуване е около час и 45 минути.
 • Разходката с екскурзовод около Златния кръг е опция, която е популярна сред много хора, тъй като ви позволява да видите много от най -невероятните природни забележителности на Исландия само за един ден. Освен посещение на блестящия водопад Гулфос, обиколката ще ви разведе из красивия национален парк Тингвелир и до Строкур - впечатляващ естествен горещ извор. Вижте отзивите и цените на пътуването.

4. Обиколка за наблюдение на китове

https://maps.google.com/?ll=64.195740,-22.225573&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Някои от най -популярните еднодневни екскурзии от Рейкявик са обиколки за наблюдение на китове. Заливът извън Рейкявик, известен като Faxaflói, е дом на голям брой китове през цялата година. На следобедно или целодневно пътуване до морето почти гарантирано ще забележите шепа китове.

Гърбатите китове са по -рядко срещани, но все пак можете да ги забележите, когато условията са подходящи. Ако се отправите към пристанището, ще видите редица туристически доставчици, предлагащи възможност да се отправите към залива и да забележите китове в дивата природа.

Разходка за наблюдение на китове

 • От Рейкявик ежедневно тръгват много круизи до залива Факсафлои, където най -вероятно ще хвърлите поглед на величествените същества. Вижте отзивите и цените на пътуването.

3. Гейзери на Хаукадалур

https://maps.google.com/?ll=64.316681,-20.299900&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Хаукадалур е долина в Исландия, която се намира на около 90 минути източно от Рейкявик. Тази дестинация е най -известна по света като дом на някои от най -зрелищните гейзери в Исландия. Всъщност самото име гейзер вероятно идва от Хаукадалур и неговия гейзер на име Гейзир. Въпреки че Geysir не изригва често, това е наистина великолепен дисплей.

Точно до Гейзир е гейзерът на име Строккур. Този гейзер изригва с невероятна честота, обикновено на всеки пет минути. В допълнение към тези два невероятни гейзера, долината Хаукадалур е пълна с геотермални горещи извори и кални съдове, създавайки невероятен пейзаж, който скоро няма да забравите.

Как да стигнем до Хаукадалур

 • Пътуването до Хаукадалур с кола от Рейкявик трябва да ви отнеме около час и половина. Най -простият начин да стигнете до там е да тръгнете на югоизток от столицата на 1 и да го следвате до малко преди Селфос, когато завиете на 35, насочени към североизток. Това ще ви отведе директно до Хаукадалур. След като посетите грандиозните гейзери, трябва да разгледате близкия водопад Гулфос. На връщане към Рейкявик, красивият водопад Бруарфос също си заслужава да спрете.
 • Много хора, които искат да посетят района, правят обиколка с екскурзовод, която съчетава гейзерите на Хаукадалур с пътуване до водопада Гулфос. Освен че ще се насладите на зрелищните природни забележителности, вашият водач ще ви отведе до Пингвелир - най -старият парламент в света - и до Хверагерди, очарователно малко селце. Вижте отзивите и цените на пътуването.

2. Национален парк Thingvellir

https://maps.google.com/?ll=64.258057,-21.125000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Само на 30 минути с кола от исландската столица е Националният парк Тингвелир, който е бил седалище на правителството преди повече от 1000 години. Днес националният парк е дестинация за разглеждане на пейзажа, както и на историята си. В Националния парк Thingvellir можете да тръгнете на поход през разломна долина, да се любувате на скални образувания сред зелената трева или зимния сняг.

Можете да се разходите точно до първото място на парламента на Исландия, въпреки че мястото е маркирано с знак, а не с обширни руини. За да видите какъв би бил районът в миналото, невероятно модерните експонати в Центъра за посетители са задължителна част от парка.

Как да стигнем до националния парк Thingvellir

 • Чудесен начин да посетите националния парк Thingvellir е да направите обиколка с екскурзовод. През деня вашият знаещ водач ще ви отведе да видите блестящия водопад Гулфос, грандиозния Гейсир и цветния кратер Керид - сред другите забележителности. С толкова много включени, вашата обиколка около Златния кръг е фантастичен начин да видите възможно най -много от красивите пейзажи на Исландия за един ден. Вижте отзивите и цените на пътуването.

1. Синя лагуна

https://maps.google.com/?ll=63.880001,-22.448055&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В най-югозападната част на Исландия се намира Синята лагуна. Тази дестинация е може би най -известното място в цялата страна и си заслужава да бъде посетено, ако сте в Исландия. Този огромен геотермален спа център се гордее с топли води, пълни с минерали, а студеният климат в региона означава, че водата често е покрита с дебел слой пара.

В допълнение към накисването в топлите води на Синята лагуна, можете да намерите водопад, на който да се полюбувате, или можете да се потопите в естествено оформена пещера. Ако се чувствате особено снизходителни, има и СПА център, където естествените минерали се използват за лечение.

Как да стигнем до Синята лагуна

 • Разположени на около 50 километра югозападно от Рейкявик, посетителите, които искат да се потопят в Синята лагуна, имат на разположение редица възможности. Въпреки че сам по себе си няма обществен транспорт, има редовни автобусни трансфери, които се движат от Рейкявик; те тръгват на час от столицата. Пътуването с автобус отнема около час, а около града има 12 спирки, на които можете да се качите.
 • Тъй като толкова много забележителности в Исландия се достигат най -добре с кола, много хора избират да шофират до Синята лагуна. Просто се отправете на юг от града на 40, след което се преместете на 41, насочвайки се на запад. След известно време ще видите табели, които ви насочват към Синята лагуна. Като цяло, това трябва да отнеме около 50 минути.
 • Много хора решават да направят обиколка с екскурзовод, тъй като те не само включват посещение на Синята лагуна, но и ще ви отведат до Национален парк Тингвелир, красивия водопад Гулфос и впечатляващия кратер Керид. Докато разглеждате великолепните забележителности на Златния кръг, ще научите всичко за невероятните вулканични пейзажи, които посещавате от вашия експертен водач. Вижте отзивите и цените на пътуването.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: