Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Разположен на повече от 2500 метра (8000 фута) над морското равнище е Богота, столицата на Колумбия с голяма надморска височина. Богота е далеч по -голяма, отколкото си представят повечето хора, сравнима по размер с метрополии като Ню Йорк и Мексико Сити. В рамките на Богота ще намерите много очарователни забележителности. От историческия квартал La Candelaria до панорамната гледка към Cerro de Monserrate, ето някои от най -добрите туристически атракции в Богота, които определено няма да искате да пропуснете.

10. Музей Санта Клара

https://maps.google.com/?ll=4.596667,-74.077225&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Санта Клара е една от най -старите църкви в цяла Колумбия, а интериорът й е и един от най -екстравагантно декорираните. Построена през 50-годишен период през 17-ти век, църквата е изпълнена с богато украсени елементи като таван от сводове, боядисан в златен флорален мотив и близо 150 скулптури и картини на светци, украсяващи стените на сградата. Църквата сега е собственост на колумбийското правителство и тя е превърната в музей. Въпреки че има много красиви църкви, които да се видят в и около Богота, Museo Santa Clara определено е задължителна забележителност в града.

9. Парк 93

https://maps.google.com/?ll=4.676940,-74.048599&z=18

(ВИЖ КАРТА)

В Северна Богота, в района Chapinero, ще намерите Parque 93. Известен също като Parque de la 93, това се счита за гореща точка за хранене и нощен живот в Богота. През деня Parque 93 е отлично място за разглеждане на забележителности, разходка или просто наслада на слънцето в самия парк. В парка има чести музикални и арт фестивали, да не говорим за изобилие от въртящи се публични арт инсталации. Вечер космополитните местни жители и международните пътешественици гравитират към модерните кафенета и оживените места за нощен живот и това е чудесно място за питие и чаша.

8. Iglesia de San Francisco

https://maps.google.com/?ll=4.601667,-74.073334&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Една от най -важните религиозни забележителности в Богота е Iglesia de San Francisco. Построена между 1557 и 1621 г., сградата е най -старата оцеляла църква в града. Тъй като се намира само на няколко крачки от известния Музей на златото, Iglesia de San Francisco е популярно място за разглеждане. Изработените християнски произведения на изкуството украсяват стените, правейки го по -скоро като галерия за религиозно изкуство, отколкото като традиционна църква. Не забравяйте да отделите известно време, любувайки се на изключителната олтарна картина от 17 -ти век, която е позлатена в злато и украсена с красиви детайли.

7. Жардин Ботанико де Богота

https://maps.google.com/?ll=4.667880,-74.099777&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Ботаническата градина на Богота, известна още като Jardín Botánico José Celestino Mutis, е най -голямата по рода си в цяла Колумбия. Основана през 1955 г., това е отлична възможност да се полюбувате на зашеметяващия брой растения и цветя, които се срещат естествено в цялата страна. Разходете се през розови градини и лечебни градини, а след това се насладете на гледката на повече от 5000 орхидеи на едно място. От особено значение е голямата сграда, съдържаща пет стаи, всяка от които представлява уникална климатична зона в страната. Можете да преминете през всеки и да видите растенията и атмосферата, открити във всяка от тези колумбийски климатични зони.

6. Пласа де Боливар

https://maps.google.com/?ll=4.598060,-74.075798&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Енергичният главен площад в сърцето на Богота е Plaza de Bolivar. Около площада ще откриете няколко исторически сгради, включително неокласически дворци, правителствени сгради и най -голямата църква в цяла Колумбия. Тази дестинация е била известна като Plaza Mayor, но е преименувана през 19 век след военачалника Симон Боливар. Плаза де Боливар е центърът на града и това е, което Богота наистина е израснал наоколо. Ако имате възможност само да спрете на една важна дестинация в Богота, това трябва да е Пласа де Боливар.

5. Богота Цикловия

https://maps.google.com/?ll=4.606742,-74.119133&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Град Богота е много удобен за пешеходци и също така се гордее с най -голямата мрежа от велосипедни маршрути в цяла Латинска Америка. Всяка неделя колоезденето превзема града благодарение на седмичника Ciclovia. Между седем сутринта и два следобед всяка неделя много пътища са затворени за автомобили. Това позволява на колоездачи, джогери или ролери да изследват града по съвсем нов начин. Страничките за освежаване са разположени отстрани на пътя и дори има представления по пътя. Няколко магазина дават велосипеди под наем в района, наречен La Candelaria.

4. Музео дел Оро

https://maps.google.com/?ll=4.935000,-74.121666&z=18

(ВИЖ КАРТА)

В Богота има няколко фантастични музея, но един от най -завладяващите е Museo del Oro или Музеят на златото. Преди Колумб и други европейски изследователи да дойдат в Колумбия, златото е значителна част от местната култура и наследство. Museo del Oro изследва това, включващо невероятна колекция от злато, датираща от минали векове. Ще откриете невероятни парчета разтопено злато, произведени от безброй племена и групи от Латинска Америка, включително известния златен сал Паска, който може би е вдъхновил легендите за Ел Дорадо. На място има и ресторант, магазин за подаръци и кафене.

3. Museo Botero

https://maps.google.com/?ll=4.596600,-74.073196&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Museo Botero е кръстен на Фернандо Ботеро, който е най-известният и най-влиятелен колумбийски художник на всички времена. Известна още като Художествената колекция Banco de la Republica, този музей съхранява личната колекция от произведения на Ботеро. Когато посетите музея, ще можете да видите над 3000 произведения на изкуството, датиращи от 16 -ти век чак до днес. Входът е безплатен за всички и предлага възможност да видите творби на Алехандро Обрегон, Грегорио Васкес де Арсе и Себалос и безброй други. По-голямата част от колекцията се състои от картини, но има и някои скулптури и смесени средни произведения.

2. Наблюдавайте

https://maps.google.com/?ll=4.605833,-74.056389&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Град Богота е доминиран от планина, наречена Монсеррат. На върха на върха има църква и светилище, а също така ще имате достъп до зашеметяваща гледка към града отдолу. На върха също има два прекрасни ресторанта и много сергии за сувенири. Има няколко начина за качване и слизане Monserrate. Каменната пътека отнема около 90 минути, за да се изкачите нагоре, но можете да карате и фуникуляра. Monserrate лесно е една от най -добрите атракции в Богота и е чудесен начин да се запознаете с оформлението на Богота отгоре.

1. Ла Канделария

https://maps.google.com/?ll=4.591722,-74.074127&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Може би най -важният район в града е La Candelaria. Това е сърцето на Богота и там Симон Боливар избяга, революционната героиня Поликарпа Салавариета беше екзекутирана и революцията започна с Грито де Либертад. В допълнение към цялото това историческо значение, La Candelaria е дом на множество забележителности. Определено ще искате да посетите Пласа де Боливар и няма как да пропуснете Паласио де Нариньо. Само ходенето по улиците на този квартал означава, че можете да се любувате на красива колониална архитектура, а изумруденият пазар е ослепително място, което много посетители обичат.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: