Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Като столица на Бавария, Мюнхен е безспорно една от най -вълнуващите и популярни туристически дестинации в Германия. Той може да се похвали с буйни бирени зали, автентична баварска кухня, безброй музеи и исторически катедрали. Мюнхен също е дом на някои впечатляващи замъкови дворци, по -специално бароковият замък Нимфенбург и Residenz от 14 -ти век. Независимо дали се интересувате от архитектура, история или германски кралски особи, можете да планирате да видите някои от другите замъци близо до Мюнхен, които определено си заслужават да бъдат посетени.

8. Замъкът Прун

https://maps.google.com/?ll=48.950279,11.739583&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Ако се насочите на 120 км (75 мили) северно от Мюнхен, ще стигнете до Бург Прун. Построен в началото на 13 век, този замък е проектиран в късния готически стил. Дизайнът на замъка е впечатляващ, но също толкова впечатляващо е и местоположението му. Замъкът Прун е разположен на издънка, която гледа към долината на река Алтмюл отдолу. От замъка ще се насладите на невероятна гледка. Едно от най -добрите неща за обиколка на замъка Прун е, че той все още запазва средновековния си декор. На приземния етаж голяма зала остава точно в готическия стил от 13 век. Замъкът също е оттам, откъдето идва Кодексът на Prunner, исторически ръкопис на класически германски епос.

7. Schloss Herrenchiemsee

https://maps.google.com/?ll=47.860558,12.398056&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Приблизително на 90 минути от Мюнхен е Chiemsee, красиво езеро. В средата на това езеро има остров, където можете да намерите забележителния Schloss Herrenchiemsee. Построен от крал Лудвиг II в опит да възпроизведе красивия Версайски дворец, този замъчен дворец е въплъщение на разкош. При обиколка на интериора се пригответе за държавни спални, капещи в златен декор, световноизвестни портрети и несравнима колекция от порцелан. Точно както във Версай, градините на Schloss Herrenchiemsee са феноменални и няма да искате да си тръгнете, преди да се разходите през вдъхновените от Англия и Франция тревни площи.

6. Замъкът Траусниц

https://maps.google.com/?ll=48.531944,12.152222&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Североизточно от Мюнхен в баварския град Ландсхут се намира замъкът Траусниц, средновековна структура, датираща от 13 век. В продължение на няколкостотин години замъкът Траусниц е бил седалище на баварската монархия. Няколко големи преустройства през годините придават на замъка немски ренесансов стил, флорентинско влияние и дори богато надграждане през 19 век. Днес забележителни зони за разглеждане в рамките на Траусниц включват Рицарската зала, която все още се използва за банкети, недовършената стая, известна като Бялата зала и терасата на кулата, или Söller, която можете да изкачите за гледки над град Ландсхут по -долу.

5. Нюрнбергският замък

https://maps.google.com/?ll=49.457779,11.075833&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Град Нюрнберг е най -известен с организирането на наказателни и военни процеси след Втората световна война, но средновековната дестинация също е дом на невероятен замък. Части от огромния замък датират от 12 век, а днес замъкът Нюрнберг доминира в стария център на града. Посещението на замъка означава да надникнете в историята на Свещената Римска империя и ролята на град Нюрнберг през Средновековието. Зашеметяващият романски двоен параклис е в центъра на замъка, но няма да искате да пропуснете други части като дълбокия кладенец, който преди това беше единственият източник на вода за замъка.

4. Дворец Линдерхоф

https://maps.google.com/?ll=47.571667,10.960556&z=13

(ВИЖ КАРТА)

На около 100 км (60 мили) от Мюнхен, точно извън град, наречен Обераммергау, се намира дворецът Линдерхоф. Това е още един от фантастичните дворци на крал Лудвиг II и е един от малкото, който е напълно завършен и използван от краля. Дворецът Линдерхоф отново е моделиран след френските замъци, така на мода през 19 век, и тази структура е не по -малко украсена от другите, построени по това време. Фасадата е категорично барокова, но много от интериорните щрихи са превъзходен рококо. Това означава много украшения, тежък текстил и пищни материали. Докато дворецът има какво да се възхищава, градините също са много стилизирани и си заслужават обширна обиколка.

3. Замъкът Хоеншвангау

https://maps.google.com/?ll=47.555557,10.736111&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Ако се насочите на югозапад от Мюнхен, в крайна сметка ще стигнете до границата с Австрия. На по -малко от една миля, преди да преминете границата, ще откриете един от най -красивите замъци близо до Мюнхен: замъкът Хоеншвангау. Тъй като този замък е точно срещу световноизвестния Нойшванщайн, много посетители не му придават заслуженото признание. Замъкът Хоеншвангау обаче определено си заслужава да бъде посетен, особено ако вече сте в района. Този замък от 19 век е бил дом на крал Лудвиг II, когато е бил дете, и може да се похвали с много интересни характеристики. Забележително е външният Лебедов фонтан, както и красивите салони и бални зали.

2. Замъкът Бургаузен

https://maps.google.com/?ll=48.156113,12.828889&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Насочете се 90 минути източно от Мюнхен и ще откриете замъка Бургхаузен точно на границата с Австрия. С изглед към река Залзах, този красив замък е един от най -дългите замъчни комплекси в света. Замъкът Бургаузен е построен през 11 век, въпреки че мястото е било използвано още през бронзовата епоха. Самостоятелните обиколки на замъка Бургхаузен предлагат много свобода, така че можете да разгледате повечето от стаите сами. Не забравяйте да посетите всеки от шестте двора и да отделите време да се любувате на невероятната колекция от готическо изкуство в Държавната галерия. Поискайте упътвания до платформата за наблюдение на покрива, която осигурява невероятна гледка към реката и през границата с Австрия.

1. Замъкът Нойшванщайн

https://maps.google.com/?ll=47.557499,10.750000&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Близо до замъка Хоеншвангау е замъкът Нойшванщайн, замък, който е може би една от най -известните туристически атракции в света. Легендата разказва, че Уолт Дисни е използвал зашеметяващия замък като вдъхновение за собствените си замъци на Дисни. Schloss Neuschwanstein е построен през 19 -ти век благодарение на крал Лудвиг II, който използва лични, а не правителствени средства за строителството. Дизайнът е вдъхновен от движението на романтизма и е нещо като почит към оперите на Вагнер. Стаите на двореца са грандиозни и капещи с висококачествени елементи. Някои от най -екстравагантните пространства за възхищение включват цветната зала на певците и спалнята на краля.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: