Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Известна със своите класически сафани савана, Кения е страна с драматични крайности и класически контрасти. Пустини и алпийски снегове; гори и открити равнини; метрополисът на Найроби и цветни племенни култури; сладководни езера и коралови рифове. За много хора Кения е Източна Африка в микрокосмоса. Сафаритата за диви животни са на върха туристически атракции в Кения в продължение на десетилетия, докато други дейности включват преходи по планината Кения, балониране над Масай Мара и гмуркане с шнорхел в Малинди на брега на Индийския океан.

10. Национален парк Найроби

https://maps.google.com/?ll=-1.373333,36.858891&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният парк Найроби е само на 10 минути път с кола от центъра на Найроби само с ограда, разделяща дивата природа на парка от метрополиса. Небостъргачите на Найроби могат да се видят от парка. Въпреки близостта си до града и относително малкия размер на парка, Националният парк Найроби може да се похвали с голяма и разнообразна популация от диви животни. Мигриращите гну и зебра се събират в парка през сухия сезон и това е едно от най -успешните светилища на носорози в Кения.

9. Малинди

https://maps.google.com/?ll=-3.216667,40.116669&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Малинди предлага много хубаво въведение в крайбрежните туристически атракции в Кения със своите обширни коралови рифове и красиви плажове. Има сърф, гмуркане с шнорхел, дълбоководен риболов и други водни спортове. Морският национален парк Малинди е защитен и има фини плажове с чиста вода и много цветна риба. Малинди се обслужва с вътрешно летище и магистрала между Момбаса и Ламу.

8. Планината Кения

https://maps.google.com/?ll=-0.150000,37.299999&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Планината Кения е най-високата планина в Кения и втората по височина в Африка, след Килиманджаро. Планината предлага красива гледка. Поредицата от върхове е увенчана със сняг, а склоновете му са покрити с гора. Високата върха на 5199 метра (17,057 фута) е трудно техническо изкачване, няколко понижения върхове обаче са лесна дестинация за всеки подходящ трекинг.

7. Национален резерват Самбуру

https://maps.google.com/?ll=0.618056,37.529999&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният резерват Самбуру е много спокоен национален парк в Северна Кения. Той привлича дивата природа поради река Uaso Nyiro, която минава през нея и смесицата от горска и тревна растителност. И трите големи котки, лъв, гепард и леопард, могат да бъдат намерени тук, както и слонове, биволи и хипопотами. Река Uaso Nyiro съдържа голям брой нилски крокодили.

6. Национален парк Hell's Gate

https://maps.google.com/?ll=0.618056,37.529999&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният парк Hell’s Gate е малък парк, кръстен на тесен пробив в скалите, някога приток на праисторическо езеро, което е хранело ранните хора в долината Рифт. Той е уникален сред парковете за диви животни в Кения, тъй като ви е позволено да ходите или да карате велосипед без водач. Има драматични пейзажи със стръмни скали, клисури и базалтови колони. Националният парк е дом на голямо разнообразие от диви животни, макар че много от тях са малко. Примери за малко забелязани диви животни включват лъвове, леопарди и гепарди.

5. Остров Ламу

https://maps.google.com/?ll=-2.283333,40.866669&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Остров Ламу е част от архипелага Ламу в Кения и е успял да остане непокътнат и недокоснат от масовия туризъм, ударил голяма част от бреговата ивица на Кения. Като най -старият жив град в Кения, град Ламу е запазил целия чар и характер, изграждани през вековете. На остров Ламу няма пътища, а само алеи и пешеходни пътеки и следователно на острова има малко моторни превозни средства. Жителите се движат пеша или с лодка, а магаретата се използват за транспортиране на стоки и материали.

4. Национален парк Цаво

https://maps.google.com/?ll=-2.966667,38.466667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Цаво е най -големият национален парк в Кения и един от най -големите в света. Поради размера си паркът беше разделен на Цаво запад и Цаво изток. Tsavo West има невероятна природа с подвижен вулканичен пейзаж, докато Tsavo East има по -отворена савана от западния си брат. Националният парк Цаво е идеалната дестинация в Кения за хора, които търсят уединение и уединение, както и възможност да изследват пустинята.

3. Езеро Накуру

https://maps.google.com/?ll=-0.366667,36.083332&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Езерото Накуру е много плитко езеро в централна Кения. Изобилието от водорасли в езерото привлича огромни количества по -малки фламинго, понякога повече от един милион наведнъж. Често наричани най -големият птичи спектакъл на земята, фламингото е една от най -добрите атракции на Кения. За съжаление през последните години броят на фламинго в езерото Накуру намалява поради влошаване на околната среда и замърсяване.

2. Национален парк Амбосели

https://maps.google.com/?ll=-2.641389,37.248055&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Национален парк Амбосели е сравнително малък парк, разположен близо до границата с Танзания в подножието на най -високата планина в Африка, планината Килиманджаро. Паркът е известен с това, че е най-доброто място в Африка, за да се доближи до слонове на свобода. Други атракции на Националния парк Амбосели включват възможности за среща с народа Масаи и невероятна гледка към планината Килиманджаро.

1. Национален резерват Масаи Мара

https://maps.google.com/?ll=-1.490000,35.143890&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният резерват Masai Mara е една от най -добрите туристически атракции в Кения и най -популярният парк за игра в страната. Всяка година Националният резерват Масаи Мара се посещава от хиляди туристи, които идват тук, за да наблюдават изключителната популация от дивеч и годишната миграция на зебра и гну. „Голямото преселение“ се провежда всяка година от юли до октомври, когато милиони гну и зебра мигрират от Серенгети в Танзания.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: