Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Канада е страна, която може да предложи много на посетителите, от островните забележителности до живописните планински водопади. Разпростираща се от Атлантическия океан до бреговете на Тихия океан, тази бивша френска и британска колония има богато наследство от индианците от Северното крайбрежие на Британска Колумбия до френските изследователи на Квебек. Тъй като френският и английският са националните езици, посещението в Канада е като посещение на две държави. Всъщност Канада привлича туристи, които се интересуват от природата и космополитните градове. Преглед на върха туристически атракции в Канада:

10. Национален парк Грос Морн

https://maps.google.com/?ll=49.689445,-57.738056&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният парк Gros Morne в Нюфаундленд е важен за света, геологически, защото древните скали помагат на хората да разберат как са създадени океаните и континентите. Паркът е рай за любителите на природата, включващ низини по залива на Сейнт Лорънс и алпийската обстановка на планините на дълги разстояния.

Паркът е популярен сред зрителите на дивата природа, които ще видят всичко - от малки пойни птици до гигантски китове; чести мечки, лосове и елени са често срещани. Повечето посетители идват тук през краткия летен сезон. Изключението е пиковият зимен сезон (от февруари до април), когато паркът преживява поредния мини-бум на моторни шейни и ски бягане.

9. Стампед в Калгари

https://maps.google.com/?ll=51.049999,-114.066666&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Stagpede в Калгари, един от най -известните родео в света, проследява своя произход от пътуващите шоута на дивия запад в края на 1800 -те и началото на 1900 -те. Stampede се разраства с годините, като днес привлича най -добрите каубои в света, които се състезават за 2 милиона долара парични награди.

Други дейности включват концерти на живо, карнавал, много храна и танци, тъй като този канадски град е домакин на най -доброто на запад. Парад с дължина 4 км (2,5 мили) открива това, което Калгари нарича „най -голямото шоу на открито на земята“. Десетдневното събитие се провежда всеки юли.

8. Вътрешното пристанище на Виктория

https://maps.google.com/?ll=48.421112,-123.392776&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Вътрешното пристанище на Виктория на остров Ванкувър е страхотно място за посещение. От едната страна има вода, а от друга - величествени правителствени сгради, тъй като Виктория е столицата на Британска Колумбия. Градът е домакин на класически фестивал на лодките в Деня на труда през септември, като пристанището се пълни с дървени лодки.

Посетителите също могат да се придвижват в пристанището с каяци или туристически лодки. Отделете време за традиционен британски чай в хотел Empress, забележителност на Виктория от началото на 1900 -те години; е точно срещу пристанището.

7. Bay of Fundy

https://maps.google.com/?ll=45.000000,-65.800003&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Заливът на Фанди, разположен на брега на Атлантическия океан в източна Канада, е известен със своя прилив и отлив. Поради уникалната форма на залива разликата в нивото на водата между отлив и отлив може да достигне до 16 метра (52 фута). Едно от най -добрите места за наблюдение на приливите и отливите са скалите Хоууел, редица кули от пясъчник, увенчани с дървета. Основата на скалните образувания се покрива с вода два пъти на ден и може да се види от нивото на земята при отлив.

6. Водопадите Атабаска

https://maps.google.com/?ll=52.664165,-117.883614&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Националният парк Джаспър в провинция Албърта е най -големият от канадските паркове Скалисти планини, който се гордее с широки долини, скалисти планини, ледници, гори, алпийски ливади и диви реки. Една от най -добрите атракции е водопадът Атабаска, красив водопад, който гърми през тесен пролом.

Дори когато нивото на водата в горната река Атабаска е ниско, огромните количества вода се изливат над водопадите. Около водопада са разположени няколко наблюдателни площадки и пътеки, където е безопасно да се снима живописната сцена. Шофьорите могат да преминат през водопадите, като поемат по магистрала 93А в град Джаспър.

5. Чърчил

https://maps.google.com/?ll=58.769169,-94.169167&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Може да е само малък град с 1000 жители в провинция Манитоба на брега на залива Хъдсън, но Чърчил привлича огромни тълпи всяка година, за да види най -известните си жители, полярните мечки. Наречен „Световната столица на полярните мечки“, той е една от най -добрите туристически атракции в Канада. В допълнение към полярните мечки, Чърчил е също популярно място за разглеждане на китове, птици и полярно сияние.

4. Ниагарски водопад

https://maps.google.com/?ll=43.116669,-79.066666&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Много американци смятат, че Ниагарският водопад е само водопад в САЩ, а именно Ню Йорк, когато в действителност Ниагарският водопад е три водопада на границата между САЩ и Канада.

Horseshoe Falls е най -големият водопад и се намира главно от канадската страна, докато по -малките американски и булчински воал са предимно от САЩ. Комбинирани, трите падания имат по -висок дебит от всеки друг в света. Около 20 милиона души посещават тук годишно, като много от тях се разхождат с лодка по „Майката на мъглата“, най -старата атракция на водопада.

3. Канадецът

https://maps.google.com/?ll=53.578899,-113.530701&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Пътуващите, които търсят релаксиращ начин за преминаване през Канада, може да помислят за влака, в случая канадския. Свързващ Торонто и Ванкувър, това е едно от най -известните пътувания с влак в света, пътуващо през езерата в северен Онтарио, прерийните провинции и канадските скали, включително Национален парк Джаспър, за да завърши в космополитния град Ванкувър. Изминаването на 4 466 километра (2 775 мили), свързващи двата града, отнема 3 дни. Наскоро Via Rail похарчи 22 милиона долара за модернизация на влака.

2. Vieux-Quebec

https://maps.google.com/?ll=46.813000,-71.208000&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Vieux-Québec, или Old Quebec, е исторически район в град Квебек. Тук френският изследовател Самюел дьо Шамплен основава Форт Сейнт Луис през 1608 г. Военното присъствие тук е силно както при французите, така и при британците, като районът е силно укрепен. Днес това е туристически район с много малки бутици и стотици исторически и фотографски забележителности.

Посетителите ще искат да посетят Цитаделата, известна като „Гибралтар на Северна и Южна Америка“, поради стратегическото си местоположение с изглед към река Сейнт Лорънс. Посетителите също ще искат да се насладят на емблематичния замък Frontenac и да се насладят на очарованието на пазаруването в европейски стил на Rue Saint Jean.

1. Езеро Морейн

https://maps.google.com/?ll=51.325279,-116.183334&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Езерото Морейн в Национален парк Банф е едно от най -фотографираните места в западна Канада. Това езеро, захранвано с ледник, е великолепно синьо-зелено, заобиколено от планини в Алберта. Намира се в Долината на десетте върха на височина 1885 метра (6 183 фута). Пътеката Rockpile е популярна сред туристите, които правят снимките си в края й.

По едно време това алпийско езеро беше включено в канадската банкнота от 20 долара, което спечели този сайт с прякора Twenty Dollar View. Други туристически пътеки предлагат невероятна гледка към езерото; посетителите могат да получат различна гледка, като карат в нея.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: