Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Разположен в алпийските пейзажи на централна Швейцария, Люцерн е добро място за опознаване на страната. Пътуващите обаче биха се справили добре, ако прекарат известно време в този красив град, преди да скочат с влак до друго място. Независимо дали посетителите искат да пътуват по великолепно синьо езеро (езерото Люцерн), да видят цветно боядисани средновековни домове, да слушат страхотна класическа музика или просто да гледат планини, Люцерн е мястото, където да се отдадете на сетивата си. Люцерн е похвален от много туристи, включително кралица Виктория и Марк Твен. Днес атракциите на Люцерн предоставят много възможности за туристите да добавят свои собствени похвали.

10. Музей на Рихард Вагнер

https://maps.google.com/?ll=47.042389,8.329033&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Рихард Вагнер е известен немски композитор от 19 век, известен с оперите си, по-специално с четири части „Пръстените на Нибелунгун“. Може би още по -известен е неговият булчински хор от операта „Лоенгрин“, който се играе, докато булката слиза по пътеката. Вагнер живя на езерото Люцерн в продължение на шест години, където композира други важни опери. Посетителите могат да научат за неговия живот и музика чрез сувенири в музея на Рихард Вагнер, който се намира в селското му имение, Трибехен. Музеят е затворен от декември до април и в понеделник.

9. Стената на Musegg

https://maps.google.com/?ll=47.054356,8.304460&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Musegg Wall дава възможност на пътешествениците да се разхождат из историята, като в същото време се наслаждават на панорамна гледка към Люцерн. Стената, важна част от укрепленията на Люцерн, е построена през 13 век и е до голяма степен непокътната днес. Musegg Wall има девет кули, въпреки че само няколко са достъпни в наши дни. Може би най -известната отворена кула е Zyt; той съдържа най -стария часовник в Люцерн. Този часовник 1536 обаче не е просто часовник. Звъни на час една минута преди всички други градски часовници да звънят. Гледките от достъпните кули също са доста фантастични.

8. Швейцарски музей на транспорта

https://maps.google.com/?ll=47.052776,8.335833&z=18

(ВИЖ КАРТА)

С експонати, обхващащи сухопътни и космически пътувания, Швейцарският музей на транспорта е най -популярният музей в Швейцария. Построен през 1959 г., музеят е дом за обучение на локомотиви, моторни превозни средства, кораби и самолети. В него се помещава и големият спътник EURECA, изстрелян от Европа и САЩ през 90 -те години. Но Швейцарският музей на транспорта е нещо повече от транспорт. Той също така има планетарий и обширна колекция от произведения на скулптора и художника от Люцерн Ханс Еми. Разположен на езерото Люцерн, музеят съдържа въздушна фотография на Швейцария. Чокохолиците ще се радват да научат повече за любимото си сладко в шоколадовото приключение на музея.

7. Лъв от Люцерн

https://maps.google.com/?ll=47.058334,8.310556&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Лъвът от Люцерн е тъжна, трогателна почит към швейцарските войници, които се опитаха да защитят кралското семейство по време на Френската революция. Мемориалът показва умиращ лъв, издълбан в пясъчник на езерце в източния край на Люцерн. Американският автор Марк Твен нарече статуята „най -тъжното и движещо се парче камък в света“. Той възпоменава повече от 800 швейцарски пазачи, които загинаха, защитавайки крал Луи XVI и семейството му в двореца Тюйлери или които по -късно умряха във френски затвор. Само около 100 войници успяха да избягат от клането.

6. Хофкирхе

https://maps.google.com/?ll=47.055698,8.314050&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Хофкирхе, или Придворната църква на Свети Леодегар, е главната катедрала в Люцерн. Основан е като бенедиктински манастир през осми век, като по -късно монасите основават Люцерн. Огънят унищожил първоначалната църква през 1633 г .; няколко религиозни обекта, кулите и олтарът на Света Мария, с панел, датиращ от 1500 г., са почти всичко, което е останало от тази църква. Позлатени статуи украсяват интериора от бял камък на подменящата църква. Богато украсените и обикновени пейки представляват местата, където богатите и бедните се покланят отделно. Хофкирхе е най -важната ренесансова църква в Швейцария.

5. Езерото Люцерн

https://maps.google.com/?ll=47.019402,8.401100&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Езерото Люцерн, четвъртото по големина езеро в страната, предлага на пътешествениците много начини да се насладят на неговата фиордова красота с планини, които се спускат точно до брега. Те могат да шофират по магистрала А2 или да вземат параход с гребни лодки от Люцерн и между селата на езерото. Езерото е особено живописно в красив летен ден или зимна нощ, за да видите как коледните светлини на Люцерн блестят. По-енергичните посетители могат да обикалят с колело около него или да изминат 34-километровата швейцарска пътека, построена в чест на 700-годишнината на Швейцария през 1991 г. Удължената следва сложна пътека с ръце и остри завои по маршрута си.

4. Планината Риги

https://maps.google.com/?ll=47.056667,8.485556&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Езерото Люцерн е заобиколено от планини, но малцина са по -зрелищни от планината Риги. „Кралицата на планините“. Известен е като масив, защото се е образувал при преместването на земната кора. Посетителите му дават високи оценки за зашеметяващата му красота, но предупреждават да го посещават само в ясен ден. Планината Риги е уникална, защото се намира на три езера: Люцерн, Цуг и Лауерц. Влакът с зъбно колело е популярен начин да се достигне върха на този висок връх от 1797,5 метра (5 897 фута), но посетителите могат да стигнат до него и с гондола и кабинков лифт. Планината Риги предлага туризъм през лятото и снежни спортове през зимата.

3. Планината Пилат

https://maps.google.com/?ll=46.973888,8.241111&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Друг планински масив, планината Пилат, всъщност се състои от няколко върха, които гледат към Люцерн. Най -високият връх е Томлинсън с височина 2 128 метра (6 982 фута). Планината Пилат се счита за икона на града. Стигането до планината Пилатус е само приключение: пътешествениците се движат по най -стръмната железопътна железопътна линия в света, която работи между май и ноември. Или могат да изберат гондоли или въздушни въжени линии по всяко време на годината. Летните посетители могат да предприемат „Златното кръгово пътуване“, което включва разходка с лодка през езерото Люцерн и след това разходка нагоре по планината.

2. Старият град

https://maps.google.com/?ll=47.052517,8.306298&z=18

(ВИЖ КАРТА)

В сравнение с други европейски градове, Старият град на Люцерн (Aldstadt) е малък, но това само улеснява разходката. Намира се на десния бряг на река Ройс, която е пресечена от най -известната туристическа атракция в Люцерн; параклисният мост от 14 век. Заобиколен от градската стена, Старият град е много добре запазен с площади с фонтани и калдъръмени улички. Докато посетителите се разхождат из Стария град, считан за един от най -красивите в Швейцария, те ще открият стенописи, изрисувани върху множество сгради. Пътуващите ще се натъкнат и на ярко боядисани къщи от дървен материал от средновековни бюргери. Италианската ренесансова кметство е построена през 1602 г.

1. Мост на параклиса

https://maps.google.com/?ll=47.051109,8.307222&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Средновековният параклисов мост, или по -скоро неговата подмяна, е може би най -фотографираното място в Люцерн. Забележителният мост е построен през 14 век и, докато не изгори през 1993 г., се смята за най -стария дървен мост в Европа. Мостът беше незабавно възстановен и е толкова живописен, както винаги. Реставрираният мост съдържа повече от 100 снимки от живота на Люцерн през 17 -ти век, висящи от гредите. Тези снимки включват и светци -покровители. Покритият мост пресича река Ройс по диагонал. Кръстен на близкия параклис Свети Петър, мостът е известен също като Kapellbrücke.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: