Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Швеция е известна по целия свят с много неща: автомобилите Saab и Volvo, музикалната група ABBA, кисела херинга и мегамаркетът IKEA „Направи си сам“. Той е също толкова известен със своите зашеметяващи пейзажи, живописни рибарски села, като земя на елени и безкрайно лятно слънце.

Швеция е изпълнена с цветни дървени сгради, традиционни хижи, каменни крепости и катедрали и някои доста иновативни съвременни архитектури. Независимо дали търсите пешеходни пътеки или музеи на изкуството, които търсите, Швеция го има. Преглед на най -добрите места за посещение в Швеция:

10. Национален парк Костерхавет

https://maps.google.com/?ll=58.833332,11.016667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Швеция има много брегова линия, няма съмнение в това, но най -доброто място за наблюдение на морската линия при защитени обстоятелства е Националният парк Костерхавет. Костерхавет, който граничи с Норвегия, е първият морски национален парк в страната. С 6000 вида морски живот, паркът е дом на няколко вида, които не могат да бъдат намерени никъде другаде в Швеция. Паркът е съсредоточен около бреговете и морето на островите Костер. Кораловите рифове на Костерхавет го правят популярен сред гмуркачите с шнорхел и водолази, докато ландшафтите могат да се насладят на странни рибарски села, чакащи да бъдат превърнати в картички с картини.

9. Марстранд

https://maps.google.com/?ll=57.883331,11.583333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Марстранд, град от 1200 г., е известен с две неща: ветроходство и стара крепост. Тази морска общност, разположена на остров в западна Швеция, е домакин на ежегодния Match Cup Sweden, важно състезание по ветроходство. Тук се намира и крепостта Карлстен от 17 -ти век, величествена каменна структура, която пази града. Посетителите описват Марстранд, който прави еднодневно пътуване от Гьотеборг, като „момент на Кодак“, така че бъдете готови да направите много снимки на богато украсените, пастелно оцветени исторически сгради, разположени по калдъръмени улички. Други атракции „не пропускайте“ включват Музея на изкуството Strandverket, реставрираният фар Pater Noster и живописни туристически пътеки.

8. Малмьо

https://maps.google.com/?ll=55.605831,13.035833&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Нещо старо, нещо ново е може би най -добрият начин да се опише Малмьо, средновековен исторически град с пейзаж, осеян с модерни, съвременни сгради. Третият по големина град в Швеция има прекрасен Стар град (Gamla Stoden) с три основни площада: Stortoget, Lilla Torg и Gustav Adolfs Torg. Старият град също е мястото, където ще намерите замъка Malmohus Slott. Този мултикултурен град със 150 етноса е свързан чрез моста Оресунд с Дания. Задължителна „нова“ атракция е Turning Torso, архитектурен шедьовър, който се извисява над 190 метра (600 фута) в небето, което го прави най-обсъжданата сграда в Швеция.

7. Истад

https://maps.google.com/?ll=55.416668,13.833333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Истад, крайбрежен град в Южна Швеция, със сигурност ще привлече мръсници и ще убие феновете на мистериите. Известният автор Хенинг Манкел поставя своите детективни романи на Курт Валендер в Истад и околностите. Забележителни сгради, които ще намерите в неговите книги, включват абатството Greyfriars, един от най -добре запазените средновековни манастири в Швеция, и църквата Дева Мария, голяма средновековна църква; и двете са изключителни примери за готическа архитектура Hansa. Пешеходна разходка по калдъръмени улички също ще ви отведе покрай живописни сгради с фахвертен цвят в пастелни цветове. Призовава се и разходка по красивите пясъчни плажове на града. Източно от Истад е мегалитният паметник на Алес Стенар, състоящ се от 59 големи камъни, образуващи каменен кораб.

6. Стокхолмски архипелаг

https://maps.google.com/?ll=59.387779,18.735809&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако се интересувате от скачане на остров, обиколката на архипелага Стокхолм може да бъде само вашата чаша акавит. Очевидно няма да имате време да посетите всеки остров, тъй като има 30 000 от тях - тук се броят големи скали, стърчащи от морето. Фериботите обслужват основните точки в архипелага, започвайки с 10-минутно пътуване с лодка от Стокхолм. Посетете крепостта от Първата световна война в Старофортет или Ваксхолм, „столицата“ на архипелага с неговите богато украсени сгради и история на риболова на херинга. Поглезете се в спа център в Nacka, най -близкият до Стокхолм и достъпен с моторно превозно средство.

5. Упсала

https://maps.google.com/?ll=59.858055,17.644722&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Упсала, разположен на 70 км (44 мили) северно от Стокхолм, е религиозният център на Швеция и е от 12 век насам. Преди християнството Упсала е била известна с идолите на скандинавските богове. Катедралата в Упсала, седалище на архиепископа на Швеция, е най -голямата катедрала в Скандинавия. Образованието е важно и тук, с университета в Упсала, който е основан през 1477 г., което го прави един от най -старите колежи в Скандинавия. През града минава река Fyris, като средновековният участък се намира западно от реката. Катедралата и замъкът в Упсала доминират над хоризонта тук. Ботаникът от осемнадесети век Карл Линей е живял в Упсала, така че разгледайте ботаническата градина до замъка.

4. Шведска Лапландия

https://maps.google.com/?ll=65.929001,16.743000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако търсите приключение в пустинята, няма по -добро място за посещение в Швеция от шведската Лапландия. Разположен на далечния север над Северния полярен кръг, където лятото грее денонощно. Лапландия е за кануери, туристи и зрители на дивата природа. Шведската Лапландия е обитавана от издръжливите местни саами. Които живеят в масивни гори и безплодна тундра. Добър начин да се докоснете до региона е да преминете по 359 км (223 мили) дълъг път на пустинята от центъра за кану в Стромсунд до крайната точка във Вилхелмина, църковен град, през Fatmomakke, където ще видите традиционни дървени колиби. Зимните посетители могат да си купят еленски кожи в Jokkmokk, центъра на живота на саамите.

3. Гьотеборг

https://maps.google.com/?ll=57.700001,11.966667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Гьотеборг, разположен на западното крайбрежие на Швеция, е зелен град, осеян с множество паркове от всякакъв размер. Много от парковете датират от 19 -ти век, включително Kungsparken, парк, който обикаля канала, който звъни около центъра на града. в Скандинавия. Най -големият пристанищен град в Скандинавия, Гьотеборг също може да се похвали с най -големия филмов фестивал в региона, както и с множество музикални фестивали през цялата година. Гладни? Опитайте haga bulle, голямо руло канела в Haga, квартал, известен със своите живописни дървени къщи.

2. Готланд

https://maps.google.com/?ll=57.500000,18.549999&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Като най -големият остров в Швеция, заобиколен изцяло от Балтийско море, бихте си помислили, че риболовът ще бъде основната индустрия на острова. Не е така. Селското стопанство, туризмът и информационните технологии са сред водещите индустрии. Островът е една от най -популярните туристически дестинации в Швеция; търсещите слънце го харесват, защото има повече слънчева светлина през годината от всяко друго място в Швеция. Висби, единственият град на острова, е красив, ограден със стени ханзейски град, който е запазил по -голямата част от своя градски пейзаж и исторически сгради. На острова има и около 100 средновековни църкви и безброй праисторически обекти.

1. Стокхолм

https://maps.google.com/?ll=59.349998,18.066668&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Стокхолм, красив град, разположен на 14 острова, има много предимства като столица на Швеция и най -големият град в Скандинавия. Основан през 13 век, Стокхолм е мястото, където се раздават годишните Нобелови награди. Музеят Васа, посветен на военен кораб от 17 -ти век, потънал по време на първото си пътуване, е най -посещаваният музей в Скандинавия. Стокхолм е по -лесен за вашия бюджет от други скандинавски градове, като предлага безплатен достъп до 15 музея, включително шведската история, средновековния музей, кралската оръжейна палата и замъка Скоклостер. Също така няма да искате да пропуснете Кралския дворец, Музея за модерно изкуство и Кметството.

Най -големият и столичен град на Швеция, Стокхолм се възхищава като една от най -красивите столици на Скандинавия. Разположен в югоизточна Швеция, столицата обхваща множество десетки острови и скалисти островчета, които са свързани с очарователни стари мостове и модерни настилки. Буйните зелени паркове, атракции от световна класа и смесица от историческа и модерна архитектура правят Стокхолм привлекателна туристическа дестинация.

Сред задължителните забележителности на Стокхолм е добре запазеният средновековен център на града със своите красиви стари църкви, кралски дворец, живописни мостове, канали и калдъръмени улички, облицовани с кафенета и магазини. Буйният зелен остров Джургарден е дом на някои от най-популярните туристически атракции в Стокхолм като тематичния парк Грьона Лунд, зоопарка в Стокхолм и музея на открито Скансен. Задължително е да разгледате града от върха на най-голямата кръгла сграда в света, Ericcson Globe.

Музеят Васа, посветен на военен кораб от 17 -ти век, потънал по време на първото си пътуване, е най -посещаваният музей в Скандинавия. Стокхолм е по -лесен за вашия бюджет от други скандинавски градове, като предлага безплатен достъп до 15 музея, включително шведската история, средновековния музей, кралската оръжейна палата и замъка Скоклостер. Също така няма да искате да пропуснете Кралския дворец, Музея за модерно изкуство и Кметството.

Настаняване: Къде да отседнете в Стокхолм

Вижте също: Най -популярните туристически атракции в Стокхолм

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: