Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Стокхолм взема тортата, когато става въпрос за красиви градове. Разположена на 14 острова, шведската столица е изпълнена както със средновековни сгради, така и с иновативна съвременна архитектура. Една трета от площта в границите на града се състои от вода, а друга трета включва паркове и гори. В резултат на това Стокхолм е един от най -здравите градове в Европа и чудесно място за прекарване на времето. Преглед на най -добрите атракции в Стокхолм:

10. АББА Музеят

https://maps.google.com/?ll=59.325001,18.096390&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Кога музеят не е музей? Когато е ABBA Музеят. ABBA Музеят е постоянна експозиция в Шведската музикална зала на славата. ABBA е шведска поп група, спечелила световна известност подобно на британските Бийтълс няколко години по -рано, като също ни дава стандарти като „Dancing Queen“ и „Knowing me, know you“. Мюзикълът „Mamma Mia!“ Е базиран на техните песни. Изложбата съдържа техните костюми и интерактивни експонати, където можете да разпънете песните им или да носите костюмите им по цифров път. ABBA се разпадна преди 30 години, но тяхното наследство живее.

9. Millesgarden

https://maps.google.com/?ll=59.358891,18.121389&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Художествена двойка, художникът Олга Милс и нейният съпруг, скулптор Карл Милс, дадоха на Стокхолм своя дом Millesgarden, сега музей на изкуството и градина със скулптури, и мястото, където са погребани. Изпълнен със страхотни картини и великолепни скулптури, самият дом е произведение на изкуството с тераси, стълбища, фонтани и буйни градини. Сайтът съдържа и студио на открито, построено за посрещане на дихателните проблеми на Карл Милс, създадени чрез извайване на прах. Цялата тази красота се намира на остров Лидинго, само на 20 минути от центъра на Стокхолм.

8. Ostermalm Saluhall

https://maps.google.com/?ll=59.335968,18.078089&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Ако пътувате да ядете, поставете Ostermalm Saluhall в горната част на списъка си с кофи. Залата за хранене в края на 19 век е пълна с храна - много от нея: пресни продукти и морски дарове, печени изделия, месо и други вкусни продукти. Можете да съберете фиксираните за пикник или прасе на шведски морски дарове и други класически ястия или ежедневна храна, наречена хусманскост в един от многото ресторанти. Историческата сграда е в процес на обновяване до 2022 г., като предприятията се преместват във временни помещения наблизо.

7. Slottet Kungliga

https://maps.google.com/?ll=59.326942,18.071667&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Kungliga Slottet е официалната резиденция на шведското кралско семейство, въпреки че се използва само за официални церемонии и е отворена за обществеността. С повече от 600 стаи на седем етажа, това е един от най -големите дворци в Европа. Нищо уютно в това място! Проектиран в началото на 18 век и моделиран по римски дворец, дворецът разполага с работното пространство на кралското семейство, зали за държавни функции и Кралския двор на Швеция. Дворецът също е дом на три музея: съкровищница, музей на антики и музей Кронер, кръстен на по -ранен средновековен дворец.

6. Музей на открито Скансен

https://maps.google.com/?ll=59.326111,18.103611&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Построен през 1891 г., най -старият музей на открито в света, Скансен, е добро място да научите повече за Швеция. В него се помещава единственият зоопарк в Стокхолм, в който има животни, произхождащи от Швеция. Ще намерите и традиционна прединдустриална мини Швеция, със 150 ферми и сгради, преместени от други части на страната. Ще видите костюмиран персонал, демонстриращ занаяти и други аспекти от живота на 19 -ти век. Разположен на красивия остров Джургарден, там се празнуват много традиционни шведски фестивали, като Лусия и Еньовден. Насладете се и на гледките към Стокхолм от тук.

5. Дворец Дротнингхолм

https://maps.google.com/?ll=59.321758,17.886850&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Швеция има няколко дворци, но дворецът Drottningholm е мястото, където живее кралското семейство. Разположен на остров Ловон, името на този дворец от края на 16 век означава „остров на кралицата“. Първоначалният дворец е изгорен през 1661 г., но е възстановен. Той е бил използван като лятна резиденция в продължение на няколко века, но е излязъл от употреба и се разпада през 19 век. Оттогава той е модернизиран и реставриран. Територията на двореца включва 1736 църква, използвана от местните жители в последната неделя на всеки месец, и еклектичен микс от градини, датиращи от 17 -ти век. Градините са основната туристическа атракция тук.

4. Stadshuset

https://maps.google.com/?ll=59.327499,18.055000&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Stadshuset (кметство) е нещо повече от правителствени служби. Това е една от основните туристически атракции на Стокхолм. Той е дом на луксозен ресторант Stadshuskällaren и там се провежда банкетът за Нобелова награда. Що се отнася до историческите сгради, това не е така, тъй като е построена в края на 20 век. Кметството се състои от няколко зали, включително Синята зала, дом на най -големия орган в Скандинавия с 10 270 тръби, и Златната зала с нейните 18 милиона мозаечни плочки, които изобразяват шведската история. Достъпът на посетителите до залата е с обиколка с екскурзовод.

3. Остров Джургарден

https://maps.google.com/?ll=59.325001,18.116667&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Независимо дали искате да се разходите в гората или да посетите музеи, остров Джургарден в центъра на Стокхолм е мястото, където да отидете. Островът, достъпен пеша, ферибот или автобус, привлича повече от 10 милиона души годишно, които идват да се отпуснат в тази най -популярна туристическа атракция в Стокхолм. Djurgarden е дом на увеселителния парк Grona Lund, пристанища за яхти, ливади, гори, пешеходни пътеки, най-старият музей на открито в света Skansen и исторически сгради, включително двореца Rosendal.

2. Музей Васа

https://maps.google.com/?ll=59.327942,18.091391&z=18

(ВИЖ КАРТА)

„Васа“ е военен кораб от началото на 17 -ти век, който, подобно на „Титаник“, потъва при първото си пътуване. След 300 години на дъното на океана, корабът беше спасен, за да се превърне в единствения почти непокътнат ветроход от 17-ти век, запазен някога. Днес той участва в музея Vasa, морски музей, който е най -посещаваният музей в Скандинавия. Самата сграда на музея е уникална; 384 архитекти подадоха проекти, като печелившият с меден покрив със стилизирани мачти на височината на Ваза. Vasa може да се разглежда от шест нива. Други експонати са в центъра на морската история на Швеция и включват още четири кораба.

1. Гамла Стан

https://maps.google.com/?ll=59.325001,18.070833&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Старият град на Стокхолм се намира на остров Стадсхолмен. Официално наречен Staden mellan broama, което означава „градът между мостовете“, известен е неофициално като Gamla Stan. Средновековният Стар град е изпълнен с калдъръмени улички и северногерманска архитектура. Той е дом на големия площад Stortorget, място на кърваво клане през 1520 г. Историческите сгради включват Кралския дворец, катедралата в Стокхолм и Den glyden freden, бизнес ресторант от 1722 г. Нобеловият музей също се намира в Gamla Stan.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: