Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Столицата на Швейцария е историческа дестинация в Швейцария. Предлагайки комбинация от дворци, паркове и градини, Берн е наистина живописен град. Трудно е да си представим по -живописна дестинация! Река Ааре е отличителна черта на града, осигуряваща гледка към брега от хиляди гледни точки. Независимо дали сте научен глупак, фен на изкуството или любител на природата, можете да сте сигурни, че има туристическа атракция в Берн, която е на разположение и чака.

10. Zentrum Paul Klee

https://maps.google.com/?ll=46.949165,7.473889&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Вълнообразната структура на Zentrum Paul Klee е зашеметяваща забележителност сама по себе си. Вътре обаче продължава да впечатлява. Zentrum е най -впечатляващата колекция от изкуства в света от Paul Klee. Произведенията на Klee са експресионистични, сюрреалистични и кубистки произведения и до голяма степен са повлияни от дизайна и архитектурата на Bauhaus. В Zentrum Paul Klee можете да разгледате две големи изложбени зали с емблематични парчета като Park Near Lu, цветна картина, която контрастира черните линии на дървото с цветните листа, които го заобикалят.

9. Исторически музей в Берн

https://maps.google.com/?ll=46.943054,7.449167&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Един от най -големите музеи в Швейцария е Бернският исторически музей. Експонатите на музея проследяват историята на Швейцария от нейния праисторически и древен произход чак до някои от най -впечатляващите съвременни постижения на града. Въпреки че има безброй експонати, не забравяйте да разгледате бургундските гоблени и сложните златни и сребърни колекции от 16 -ти до 18 -ти век. В историческия музей в Берн се помещава и музеят на Айнщайн, който е фантастичен начин да научите повече за Айнщайн, историята на живота му и приноса му в света на науката.

8. Гуртен

https://maps.google.com/?ll=46.917221,7.443611&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Местните жители в Берн познават хълма Гуртен като едно от най -живописните, релаксиращи и слънчеви места в града. Прекалено много туристи обаче го прескачат. Гуртен е голям хълм точно извън града, предлагащ невероятна гледка. От едната страна можете да се любувате на града, а от другата страна можете да видите Бернските Алпи. Разгледайте някои от туристическите пътеки, които се вият из региона и могат да бъдат приятен начин да повишите апетита си преди вкусна швейцарска вечеря. Въпреки че можете да ходите пеша от трамвайната гара, може да искате да вземете Gurtenbahn. Това е влак, който предлага панорамна гледка само за пет минути пътуване.

7. Айнщайнхаус

https://maps.google.com/?ll=46.947899,7.449900&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Между 1903 и 1905 г. Алберт Айнщайн живее в Крамгасе № 49 в центъра на Берн. Айнщайн живееше в резиденцията със съпругата си Милева и сина си Ханс. По време на престоя си в този конкретен дом, Айнщайн е написал документите Annus Mirabilis, които са жизненоважни за основаването на физиката, каквато я познаваме днес. Неговият апартамент може да бъде разгледан и обзаведен с декор и мебели, подходящи за 1905 година. Насочете се на един етаж и можете да разгледате историята на Айнщайн и връзката му с Берн и Швейцария като цяло.

6. Мечешка яма

https://maps.google.com/?ll=46.948017,7.459628&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Според местна легенда името Берн произлиза от думата за мечка и мечките отдавна играят важна роля в историята и културата на града. Мечите ями, или Bärengraben, вече не са само ями, където мечките са изложени. Вместо това местообитанията на мечките са драстично разширени и може да забележите, че мечките плуват или охлаждат в река Ааре. Оригиналните ями за мечки са създадени през 16 -ти век и всички от Айнщайн до Ленин надникват в животните през годините. Докато мечините ями остават важна част от наследството на града, днес с мечките се отнасят много по -добре, отколкото в миналото.

5. Федерален дворец

https://maps.google.com/?ll=46.946667,7.444167&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Bundeshaus, или Федералният дворец на Швейцария, е мястото, където се събират както Швейцарското федерално събрание, така и Федералният съвет. Двете крила помещават двата клона на управление, което очевидно прави сградата една от най -важните в страната. Построен през 19 век, Bundeshaus е красива структура, която също има честта да бъде седалище на една от първите съвременни демокрации в света. Когато парламентът не заседава, е възможно да се обиколи федералната сграда. Точно пред Bundeshaus потърсете фонтана, разположен на площада Bundesplatz, който е любима туристическа атракция в Берн.

4. Розенгартен

https://maps.google.com/?ll=46.951942,7.460278&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Ако планирате да прекарате известно време в Стария град на Берн, определено ще искате да се отбиете в Rosengarten. Малкият градски парк се намира на върха на малък хълм, което означава изключителна гледка към града отдолу. В градината ще намерите повече от 200 сорта рози, да не говорим за толкова много видове ириси и дори колекция от рододендрони. Има малка детска площадка за децата и дори има прекрасен ресторант, където можете да отпиете кафе, да вечеряте на лек обяд и да наблюдавате шума и суетата на града отгоре.

3. Минстър Берн

https://maps.google.com/?ll=46.947224,7.451389&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Въпреки че строителството на Бернския министър е започнало чак през 15 -ти век, швейцарската реформаторска катедрала е завършена едва през 1893 г. Това е най -високата катедрала в града и дори в цяла Швейцария. Готическата архитектура се гордее с три ножа и невероятен шпил, който се извисява над града. Вероятно най -красивите аспекти на Бернския министър е порталът с неговото подробно изобразяване на Страшния съд. Въпреки че е добра идея да видите катедралата отблизо и да разгледате интериора, някои от най -добрите външни гледки и снимки идват от гледка на моста, известна като Kirchenfeldbruecke.

2. Zytglogge

https://maps.google.com/?ll=46.948055,7.447778&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Една от най -разпознаваемите забележителности в Швейцария е Zyglogge, часовникова кула от 13 -ти век, открита в сърцето на Бертския Алтщат. Часовникът прави далеч, много повече от просто да ви казва часа. Няколко минути преди часа, на всеки час, един шут започва да барабани и музиката започва. Когато часовникът удари началото на часа, героите, изобразяващи краля и неговите мечки, излизат от часовника и започват да завладяват публиката отдолу. Това е удоволствие за децата, но възрастните също ще оценят дълголетието на този часовник и неговата роля в историята на Берн. Потърсете дисплея на часовника, който показва месеца и дори текущия зодиакален символ.

1. Altstadt

https://maps.google.com/?ll=46.947933,7.447307&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Старият град на Берн е един от най -очарователните в цяла Швейцария. Калдъръмените алеи, облицовани с аркадни сгради от пясъчник, са се променили малко за петстотин години и ще можете да разгледате някои от най -старите и значими атракции в Берн. Алтщад е заобиколен от три страни от река Ааре, създавайки естествена граница за този исторически район. Средновековният квартал може да се похвали с фонтани от 16 -ти век и аркади от 15 -ти век. Трамваите минават през Алтщат за бърз оглед на реката и най -красивите фонтани и техните скулптури, но ходенето е най -добрият начин да се възхищавате на колкото се може повече хора.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: