Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Със своите известни археологически руини и красиви плажове, Родос е една от най -добрите туристически дестинации в Европа. Това може би е така, както трябва да бъде, тъй като е най -големият от гръцките Додеканези острови. Островът е може би най -известен с Колоса от Родос, статуя на гръцкия бог на слънцето Хелиос, който е разрушен при земетресение през 226 г. пр.н.е. Родос дава на пътуващите уникална възможност да разгледат руините на древните храмове и след това да се отпуснат на красив пясъчен плаж, докато съзерцават чудесата на по -ранен свят. Преглед на най -добрите атракции в Родос:

10. Пристанище Мандраки

https://maps.google.com/?ll=36.449806,28.226358&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Mandraki Harbour е едно от трите пристанища на Родос и единственото пристанище за яхти. Смята се, че едно от Седемте чудеса на света, статуята Колос Родоски някога е стояла в това пристанище. Пътуващите днес ще открият на входа скулптури от елени, средновековни вятърни мелници и крепостта Свети Никола. Вятърните мелници някога са били използвани за смилане на зърно, донесено в пристанището от древни товарни кораби; повечето са се разпаднали, но три са ремонтирани. Пристанището Мандраки някога е било военно пристанище за Родос и е можело да бъде затворено с вериги. Сега яхтите, круизните кораби и рибарските лодки споделят пристанището.

9. Древен Камирос

https://maps.google.com/?ll=36.335835,27.921389&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Камирос е древен град на северозападното крайбрежие на Родос. Камирос е един от трите дорийски града, които заедно с два други образуват град-държава Родос. Жителите му обаче постепенно изоставят Камирос, за да се преместят в град Родос. Споменато от Омир в неговите писания, горите покриват града, докато през 1929 г. не бъдат открити древни гробове и започна разкопки на Камирос. Археолозите смятат, че храм на Атина е бил на върха на Акропола, но е разрушен при земетресение през 226 г. пр. Н. Е. Градът е построен на три нива: Акропола отгоре, жителите в средата и водоемите на дъното.

8. Заливът на Антъни Куин

https://maps.google.com/?ll=36.321747,28.209772&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Антъни Куин може да е от Мексико, но е заснел няколко филма в Гърция, включително гърка Зорба и „Оръжия на Наварон“, който е заснет във Фалираки. Докато беше там, актьорът купи заливната част на острова. Поради това заливът е преименуван от залива Вагис в залива Антъни Куин, който е малко над една миля от Фалираки. Поради скалната си среда и кристално чистата изумрудена вода, той се смята за един от най -красивите плажове на Родос. Заливът е популярно място за акостиране на платноходки и малки плавателни съдове.

7. Манастир Цамбика

https://maps.google.com/?ll=36.230434,28.134821&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Пътуващите, които търсят невероятни живописни гледки в религиозна обстановка, могат да се насладят на посещение на манастира Цамбика, разположен на хълм. Хълмът, на около 25 км (15 мили) от град Родос, е увенчан с малка византийска църква, посветена на Дева Мария. Местна легенда казва, че ако една безплодна жена се изкачи на хълма, тя ще бъде благословена с дете, което трябва да носи името на манастира. Легендата трябва да е вярна, тъй като много жители на острова отговарят на това име. Произходът на първия манастир е неясен, но работещ манастир е построен през 1770 г.

6. Плаж Фалираки

https://maps.google.com/?ll=36.340740,28.204317&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Пътуващите, които са партита, вероятно ще гравитират към плажа Фалираки, най -популярния морски курорт на Родос. През деня посетителите мързелуват под цветни райети чадъри на плажа; през нощта те намират забавление под ярко оцветени неонови светлини. От пазаруване до скокове с бънджи, на плажа Фалираки има всичко. Фалираки също е дом на най -големия воден парк в Европа, където посетителите могат да правят различни пързалки; в парка има специална секция за деца. Посетителите могат да се забавляват при безопасни условия, тъй като плажът Фалираки има 12 сини знамена от Фондацията за екологично образование със своите строги стандарти за безопасност.

5. Плаж Линдос

https://maps.google.com/?ll=36.094727,28.086025&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на 50 км (31 мили) южно от град Родос, Линдос е популярна туристическа дестинация заради древните си руини и страхотните плажове. С история, която датира от 10 -ти век преди новата ера, Линдос някога е бил място за срещи на гърците и финикийците, а по -късно се превръща в голям търговски център. Някога е имал голям храмов комплекс, който е излязъл от употреба през ранния средновековен период; днес е важен археологически обект. Самият плаж е оживено място, като много британски жители прекарват тук цяло лято. Дълбоко сините заливни води правят Линдос Бийч особено красива туристическа атракция в Родос.

4. Замъкът Монолитос

https://maps.google.com/?ll=36.124405,27.726049&z=18

(ВИЖ КАРТА)

По едно време замъкът Монолитос се смяташе за една от най -мощните крепости на Родос. Построен през 1470 г., днес не остава много от замъка, освен външните стени. Едно нещо, което обаче остава, е великолепната гледка на върха на хълма с изглед към морето. За да се насладят на гледката, издръжливите посетители ще трябва да се изкачат нагоре по малки стръмни каменни стъпала; изкачването е напрегнато, така че миналите посетители препоръчват чести почивки за почивка. Вътре в замъка, построен върху бивш замък, пътниците ще намерят два параклиса от 15 -ти век.

3. Плаж Цамбика

https://maps.google.com/?ll=36.228268,28.148275&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Плажът Цамбика се счита за един от най -красивите плажове на Родос. Трудно е да се оспори това: тюркоазено сините води обикалят половин миля от чист златист пясъчен плаж. Притежаван от православната църква, плажът Цамбика е пренебрегван от връх, където се намира манастирът Цамбика. Тъй като водата е плитка и пясъчна, плажът се счита за добро място за семейства, които да се забавляват на слънце, или лежащи под чадър, или участващи във водни спортове. Част от плажа е отделена за посетители, които предпочитат да отидат на природа.

2. Акропол на Линдос

https://maps.google.com/?ll=36.091457,28.088217&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Тъй като е бил окупиран от толкова много сили, от гърците до османците, Акрополът на Линдос е интересен археологически обект. Това също е живописно място, тъй като седи на 115-метрова скала с изглед към морето. Достъпът е по стръмно изкачване по пешеходна пътека, но си струва пътуването. Веднъж на върха, посетителите ще намерят добре запазен Акропол, ограден с бойници, 20 бели елинистични колони и останки от храма на Атина Линдия. В горната част няма сянка, така че посетителите може да искат да носят шапки и да вземат вода за пиене.

1. Средновековен град Родос

https://maps.google.com/?ll=36.442574,28.226633&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Окупаторите през вековете са оставили своя печат върху средновековния град Родос, който датира стотици години преди раждането на Христос. Завоевателите, които са имали най -голямо влияние върху този древен град, са Орденът на рицарите на Сейнт Джон или Ерусалим, който окупира Родос от 1308 до 1523 г. Дворецът на Великите майстори, който функционира като техен щаб, е един от най -големите паметници, издигнати през Средна възраст. Горният град, с неговата улица на рицарите и 4 км (2,5 мили) дълга стена, се счита за много красив пример за готическа архитектура. Долният град разполага с украшения като джамии и обществени бани, добавени от османците. Пеша е най -добрият начин да разгледате тези скъпоценни камъни.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: