Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Преглед на най -популярните еднодневни обиколки в Италия:

Еднодневно пътуване от Рим до Помпей

Тази невероятна обиколка ще ви върне във времето до 79 г. сл. Хр., Когато Везувий изригна и погреба процъфтяващия тогава римски град Помпей под 13 до 20 фута пепел и пемза. По време на изригването град Помпей е бил дом на приблизително 10 000 до 20 000 граждани. За щастие повечето успяха да избягат. Но около 2000 граждани на Помпей бяха погребани във вулканичната пепел. Години наред градът беше загубен за света, но след това през 1748 г. изследователи разкопаха мястото и откриха, че под пепелта лежи зловещо запазен Помпей.

Днес посещението в руините на Помпей е завладяващ поглед назад във времето към годината, в която този град е погребан. На това турне ще се разходите по улиците с водач, който ще ви даде отлично разбиране за това какъв е бил животът в Помпей преди трагичното изригване, а също така ще можете да видите вида на жилищата, които са съществували по това време. Някои от сградите, които ще видите, включват магазини, жилища - както скромни, така и имения - и дори публични домове. Ще видите и Teatro Grande, форум, който може да побере 5000 души и който все още може да се похвали с невероятни акустични ефекти.

Освен това ще видите и редица гипсови отливки, направени от телата на загиналите по време на изригването. Когато археолозите разкопаха района, те откриха пространства, където гражданите на Помпей и техните животни са паднали. Запълвайки тези кухини с гипс, те успяха да създадат смразяващи статуи на падналите хора и същества.

Вашето пътуване до Помпей ще включва и разходка до върха на връх Везувий, където можете да разгледате калдерата и да се насладите на зашеметяваща гледка към Неаполския залив. Имайте предвид, че през зимата този поход се заменя с пешеходна обиколка на Националния археологически музей на Помпей. Тъй като е вероятно да сте развили апетит от цялата тази дейност, обиколката ви включва и спирка, за да се насладите на неаполитанската класика, неаполитанската пица.

Проверете цените и информацията за дневната обиколка

Тоскана в еднодневна обиколка от Флоренция

Тоскана е известна по целия свят с прекрасните си пейзажи, а също и с приказната кухня и вина. Така че кратко пътуване до провинцията на Тоскана е идеален начин да откриете това, което мнозина смятат за истинската „Италия“.

По време на целодневната обиколка с екскурзовод от Флоренция ще можете да видите и да се насладите на някои от най-добрите забележителности и атракции в региона, включително красивия средновековен град Сиена, който се простира на три хълма. Сиена е наистина град, който трябва да се види, който се гордее с красиви готически сгради и великолепна катедрала, Дуомо, която седи над известния Пиаца дел Кампо. Вашето турне включва влизане в тази църква, която е дом на невероятни произведения на изкуството, включително фрески от Pinturicchio. Олтарът Piccolomini в катедралата също може да се похвали с четири скулптури, които са завършени от млад Микеланджело. Смята се, че една от тези статуи, Свети Павел, е най -ранният автопортрет на Микеланджело.

Следващата спирка на вашето турне ще ви отведе до Chianti Hills, където можете да се насладите на дегустация на вино и вкусен тоскански обяд в имение от биологично вино. След като апетитът ви е наситен, следващото посещение на прекрасния Сан Джиминяно, малък средновековен град със стени, където можете да намерите приблизително дузина къщи -кули. През Средновековието тези къщи са били домовете на много богати.

Последната спирка на това турне ще бъде град Пиза, където можете да разгледате известната Наклонена кула. Ако предпочитате, можете да надстроите до запис за прескачане на наклонената кула в Пиза. Ще ви бъде предоставено и много свободно време, за да разгледате този град и неговите романски сгради и прекрасни площади. Не забравяйте да отделите малко време, за да посетите впечатляващата катедрала в Пиза, преди да се качите на автобуса си и да се върнете към Флоренция.

Проверете цените и информацията за дневната обиколка

Пешеходна обиколка на Древен Рим

Славата на древния Рим може да не се е харесала особено на Тони Бенет, който е оставил сърцето си в Сан Франциско. Може би г -н Бенет не е обичал древни руини, състезания с колесници и битки на гладиатори. Но ако сте, тогава тази полудневна пешеходна обиколка на древен Рим може много добре да бъде връхната точка на вашето посещение във Вечния град. Това е чудесен начин за първите посетители да започнат посещението си в столицата на Италия. Специалните билети ви позволяват да пропуснете опашките от туристи, чакащи да посетят руините.

Това турне започва на Опианския хълм, един от Седемте хълма на Рим. Гледките към Колизеума са зашеметяващи от този момент. Оттук ще слезете до Колизеума, където ще разгледате първото и второто ниво; можете да надстроите за обиколка на трето ниво, етажа на арената и подземните камери.

Колизеумът е най -големият амфитеатър, строен някога. Строителството върху тази овална бетонна и пясъчна конструкция е извършено през първи век. Построен за 80 000 зрители, той беше развлекателният център на деня. Представете си, ако щете, кървавите гладиаторски битки, екзекуции, лов на животни, подигравателни морски битки и речи, които се проведоха тук.

Римският форум е само на кратка разходка. Той служи като политически център на Рим. Ще видите останките от Дома на Весталските девици и храма на Юлий Цезар. Обиколката завършва с разходка по хълма Палатин за друга перспектива на руините по -долу. Ще видите и Circus Maximus, състезателната писта за колесници.

Проверете цените и информацията за дневната обиколка

Венеция в еднодневна туристическа обиколка, включително круиз по канал

Тази обиколка с екскурзовод предлага добро въведение в романтичния град Венеция, тъй като ще разгледате акцентите на пешеходна обиколка и след това ще завършите с разходка с канална лодка. Ще се разхождате по улиците на Венеция за два часа, толкова удобни обувки за ходене са задължителни. Първата спирка е главният площад на града, площад Свети Марко, известен на местно ниво като Пиаца.

Базиликата Свети Марко доминира в източния край на площада, който според Наполеон нарича „гостната на Европа“. Катедралата е най -известната църква във Венеция. Известна е още като Църквата на златото, защото е символ на венецианското богатство от 11 век. За това име допринасят и златните мозайки, които покриват горните нива на църквата. Мозайките са ключова причина хората да се стичат до катедралата. Редовете за влизане са дълги, но ще имате пропуск за преминаване, за да можете да влезете направо.

Катедралата е свързана с двореца на дожите; ще научите историята на техните затвори. От Сейнт Марко ще се разходите до Ospedale Civile, което първоначално е било училище, което преподава предприемачи за венецианската търговия. Днес това е музей и болница. След това ще прекарате време в разходки из живописните задни улици на Венеция, минавайки сега по тесни проходи, виждайки къщата на Марко Поло, дворците и мостовете, които пресичат канала.

Частта с екскурзовод завършва при известния мост Риалто във Венеция. Ще имате малко свободно време да разгледате магазините, преди да се качите на водно такси, за да круизнете по Гранд канала. Каналът, дълъг малко над 2 мили, е една от основните водни магистрали във Венеция.

Проверете цените и информацията за дневната обиколка

Пешеходна екскурзия Cinque Terre от Флоренция

Ако ви е интересно наистина да видите и изпитате един от най -зашеметяващите региони на Италия, ще искате да резервирате това ходещо приключение през зашеметяващия регион Чинкуе Тере. На
тази обиколка ще посетите петте очарователни рибарски села - Монтероссо, Вернаца, Корнилия, Манарола и Риомаджоре - които лежат на бреговата ивица на Италианската Ривиера, а също така ще можете да се уверите сами в ярко оцветените къщи, които този регион е известен за. Всъщност този район стана толкова популярен, че Италия реши да ограничи броя на пътуващите, които могат да посетят този живописен район. Италия също обяви целия парк Чинкуе Тере, включително петте му основни села, за парк.

Вашият треньор тръгва от Флоренция за приблизително два часа пътуване до Чинкуе Тере. По пътя вашият водач ще ви говори за град Лука и най -известния му жител Пучини, както и за Чинкуе Тере. Вашият треньор ще спре в хълмовете над Манарола, така че вашият водач да ви отведе до началото на вашето около 5,5 км (3,4 мили) поход. Районът е оставен възможно най -естествен, така че няма предпазни релси и пътеките на пътеката близо до ръба на скалите в някои райони.

Преди да стигнете до първата си спирка, Corniglia, ще имате стръмно изкачване с 382 стъпки. Но това очарователно село със своите невероятни гледки си заслужава усилията. Следващата ви спирка ще бъде град Vernazza, където можете да изберете да се потопите освежаващо в чистото синьо Средиземноморие, ако желаете.

Следваща спирка? Монтероссо, до който ще стигнете с влак. В този малък град ще се насладите на малко свободно време за разглеждане или хапване. Вашето невероятно пътуване през Чинкуе Тере ще продължи към Риомаджоре, до което ще стигнете с лодка или влак, в зависимост от времето. След последно пътуване обратно до Манарола, след това ще се качите на треньора си за връщане обратно във Флоренция.

Проверете цените и информацията за дневната обиколка

Еднодневно пътуване от Рим до Асизи и Орвието

Еднодневното пътуване до Асизи и Орвието е чудесен начин да опознаете „истинската“ Италия. Асизи и Орвието са средновековни градове, разположени в Умбрия. Ще пристигнете на първата спирка на тази обиколка, Орвието, след кратък час и половина път през живописния регион Умбрия. Орвието е великолепна гледка, кацнала високо над дъното на долината в горната част на дупе.

По време на посещението си в този исторически град ще искате да се уверите, че можете да разгледате неговата много цветна катедрала, която се гордее с готическа фасада, витражи и зашеметяващи фрески на Деня на Съда и Живота и Смъртта. Орвието също седи на върха на сложен лабиринт от пещери и тунели. Следващата ви спирка в това турне ще бъде за обяд на езерото Тразимено.

След тази кратка почивка, вие ще се отправите към град Асизи, който е най -известен като родното място на Свети Франциск, който основава францисканския религиозен орден. Разхождайки се през Асизи, ще откриете много интересни обекти, свързани с живота на Свети Франциск, включително местата, където се смята, че е роден, израснал и където се е посветил на църквата.

Любителите на архитектурата и историята също ще се радват да посетят този очарователен град, тъй като той е изпълнен с римски руини, впечатляващи базилики и замъци. Един от обектите, които трябва да посетите в Асизи, е базиликата Санта Киара, където са погребани останките на Света Клара и където се помещава Разпятието, което говори на Свети Франциск. Друг популярен сайт е Храмът на Минерва, който всъщност може да е бил храм, посветен на Херкулес. След като денят ви е свършен в Асизи, вашият треньор ще се върне у дома, но не преди да направи последна спирка в Санта Мария дели Анджели, за да разгледа базиликата си, която е построена между 1569 и 1679 г. и е една от най -големите християнски църкви в света.

Проверете цените и информацията за дневната обиколка

Еднодневна екскурзия от Милано до езерото Комо

Красивото езеро Комо, което се намира в подножието на Алпите, е създало репутация на детска площадка за богати и известни. Вероятно най -известният му жител днес е филмовата звезда Джордж Клуни, въпреки че е дом и на певицата Мадона и дизайнерката Донатела Версаче.

Маршрутът за вашето турне ще се различава в зависимост от сезона. През зимната версия, която продължава от ноември до март, вашето турне започва с едночасова разходка с автобус от Милано до езерото Комо. След пристигането ви в главния град на региона, Комо, вашият водач ще сподели с вас информация за неговите забележителности и неговата история. След това ще се качите на фуникулер до село Брунате, което се намира в хълмовете над Комо. Докато сте в Brunate, известен още като „Балконът на Алпите“, ще се насладите на малко свободно време за разглеждане, възхищение от зашеметяващите гледки или евентуално да хапнете вкусна хапка.

Когато времето ви в Brunate свърши, след това ще се качите на фуникулера обратно до Комо, където след това ще се качите на лодка за обиколка на красивото езеро Комо. Не дръжте очите си за величествените къщи на богатите и известните и луксозните курорти, осеяни с бреговата линия. Вашето турне завършва с посещение на базиликата Saint’Abbondio, която се намира извън стената на града, както и с малко свободно време, за да разгледате Комо самостоятелно.

Ако вашето турне се проведе през лятото, вашият маршрут ще бъде малко по -различен. След едночасовото ви пътуване с автобус от Милано, ще бъдете оставени в Комо, където вашият водач ще ви отведе да посетите базиликата Sant’Abbondio и Villa Olmo, великолепна неокласическа вила, която седи на брега на това красиво езеро. След това ще имате малко свободно време да разгледате района в свободното си време.

В уречен час вашето турне ще продължи с двучасов круиз около красивото езеро Комо, което ще ви даде широка възможност да потърсите великолепните домове на богатите и известните. След като сте на брега, ще отидете до историческото село Беладжио, популярен туристически курорт. След това ще предприемете друг круиз до Каденабия, преди най -накрая да се качите на треньора си за връщане обратно в Милано.

Проверете цените и информацията за дневната обиколка

Еднодневно пътуване от Рим до Тиволи

На това седемчасово пътуване от Рим ще посетите град Тиволи, който датира от 1215 г. пр. Н. Е. И всъщност е по-стар град от Рим. Разположен в хълмовете Монти Тибуртини на варовиков хребет, мекият климат на този град го е превърнал в популярно лятно убежище за богати римляни.

Пътувайте от Рим до Тиволи с климатизиран автобус, за да започнете еднодневното си пътуване. Първата спирка на това турне е градините Вила д’Есте, която първоначално е построена за кардинал Иполито д’Есте, син на Лукреция Борджиа, известна херцогиня от 15-ти век. Зашеметяващата територия на градините Villa d’Este, построена на мястото на бившия манастир, е осеяна с множество водни фонтани, статуи, басейни и пещери. Фонтаните се захранват от естествено налягане на водата, което е резултат от стръмния склон, върху който са монтирани градините.

Два от най-известните фонтани са Fontana dell’Organo, който разполага с орган с водно захранване и впечатляващият фонтан на Нептун, който е най-големият фонтан в градините. Самата вила също е много интересна, особено стенописите, които украсяват нейния таван. Обядът ще бъде сам.

Следващата спирка от вашето турне са руините на Вила Адриана, известна още като Вилата на Адриан. Това е невероятен комплекс от повече от 30 сгради и красиви градини, построени от римския император Адриан от 2-ри век за използване като императорска резиденция. Това е огромен обект и много от сградите са репродукции на известни структури, които императорът е виждал по време на пътуванията си в Гърция и Египет. Той също така е възпроизвел и поставил в комплекса си множество известни гръцки скулптури. Интересното е, че някои от оригиналните статуи са загубени, но репродукциите остават.

На обиколка из тези руини ще откриете също термални бани, храмове и дори подземни тунели. Една от най -впечатляващите черти на Вила Адриана е нейният морски театър, който се състои от басейн с остров в средата. Това беше частното студио на Адриан, където императорът прекарваше време, занимавайки се с две от любимите си хобита, живопис и архитектура.

Проверете цените и информацията за дневната обиколка

Обиколка от муранско стъкло и дантела от Бурано от Венеция

Мурано е поредица от острови, която е известна по целия свят със своите уникални и красиви стъклени творения. И макар остров Бурано да не е толкова известен, този остров произвежда едни от най -добрите дантели в света. Така че, ако останете във Венеция, определено ще искате да резервирате това приятно еднодневно пътуване до тези острови, разположени точно срещу Венецианската лагуна от Венеция.

Ще започнете пътуването си до Мурано и Бурано, като се срещнете с вашия екскурзовод на централна точка във Венеция. След това ще се качите на борда на лодка за краткото пътуване до Мурано, което стана фактическата столица за издухване на стъкло, когато Венецианската република принуди стъкларите да се преместят в Мурано през 1291. Някои смятат, че ходът е направен, защото леярните се считат за опасни опасност от пожар за предимно дървени сгради в силно населената Венеция. Други смятат, че стъклените са били принудени да се преместят в Мурано, за да затруднят чужденците да научат търговските си тайни.

Вашето турне включва посещение на цех за духане на стъкло, където можете да гледате талантливи занаятчии, които създават известните ярко оцветени парчета, с които Мурано е известен. След това можете да пазарувате за стъклено парче, което да вземете за спомен. Дори и да решите да не купувате някое от емблематичните стъклени творения, докато сте в Мурано, със сигурност ще се радвате да прекарвате време в разглеждане на магазините му и да се разхождате по пътеките му, които обикновено са много по -малко претъпкани от тези във Венеция.

От Мурано ще направите кратко пътуване с лодка до Бурано, където ще получите възможността да наблюдавате местни майсторки по време на работа върху красивите дантелени парчета, с които този остров е известен от 1500 -те години. Ще се насладите и на малко свободно време в Бурано, за да разгледате местните магазини, многоцветни къщи или да посетите Музея на Бурано дантела.

Проверете цените и информацията за дневната обиколка

Най -доброто от пешеходна обиколка на Флоренция

Това турне изследва тосканската столица Флоренция, считана за родното място на Ренесанса. През Средновековието този град е бил център на средновековна търговия и един от най -богатите градове по това време. Това турне ви дава въведение в изкуството и архитектурата, които правят Флоренция един от най -посещаваните градове в света. Това турне комбинира две полудневни обиколки с екскурзовод в едно. Тъй като Флоренция привлича толкова много посетители, ще имате пропуски, за да получите бърз достъп до някои от най-големите изкуства в света. Тази обиколка включва много ходене, така че не забравяйте да носите удобни обувки.

Първата спирка ще бъде галерия „Академия“, където сред другите безценни изкуства ще видите Давид, един от шедьоврите на Микеланджело, създаден, когато той е бил на 20 години. След това ще се разходите по историческите улици на града, за да видите неговите паметници, пресичайки моста Pointe Vecchio над река Арно. Ще посетите колоритния Дуомо, най -известната църква във Флоренция, която се смята за архитектурен скъпоценен камък. Прескочете опашката и обиколете невероятната катедрала, като научите за историята и дизайна от вашия водач.

Сутрешното турне завършва с два часа свободно време, където можете да разглеждате магазини и да се насладите на типична флорентинска храна в траторията. След обяд възобновете обиколката в галерия Уфици, може би най -известната галерия във Флоренция. Тяхното съхранение на картини и скулптури не е нищо друго освен изумително и включва произведения на най-големите европейски художници: Микеланджело, Ботичели, Рафаел, Леонардо да Винчи, Дюрер, Тициан и Рембранд. Еха! Ще посетите покрива Terrance за зашеметяваща гледка към Флоренция. Водената част от обиколката завършва в музея, оставяйки ви още два часа за разглеждане на фантастични колекции.

Проверете цените и информацията за дневната обиколка

Полудневна обиколка на Милано

Изкуствата, от живопис, музика до висока мода, доминират в това полудневно турне в Милано, един от най-големите градове в Италия.

Обиколката започва с посещение на манастира „Санта Мария деле Грацие“ от 15 -ти век, дом на една от най -известните картини в света „Тайната вечеря“ от Леонардо да Винчи. Стенописът, който изобразява последното хранене на Исус с учениците му, е една от най -ценените и най -посещаваните картини в света. Тъй като толкова много хора искат да го видят, обиколките са ограничени до 15 минути. Това не е много време, за да се полюбувате на най -големия шедьовър на да Винчи, но 15 минути са по -добре, отколкото изобщо няма минути.

Следвайки оценката на изкуството, ще се разходите из Милано, научавайки за неговата история и как се е превърнала в мегазвезда в света на модата. Спрете на 15 -ти век Кастело Сфорцеско или замъка Сфорца, по време на разцвета си, една от най -големите цитадели в Европа. Сега той е дом на няколко музея и колекции от произведения на изкуството. Ще имате възможност да разгледате обществените зони на тази великолепна структура.

След това се насочва към Ла Скала, несъмнено най -известната опера в света. Дивите, включително Мария Калас, пеят арии тук от 1778 г. Ако не се провежда шоу или репетиция, ще посетите публичната кутия, където можете да видите оркестровата яма, представяща великия Тосканини по време на работа. Крайната спирка на обиколката е аркадата Galleria Vittorio Emanuele, където можете да пазарувате в изискани бутици. Кръстен на крал на Италия, това е един от най -старите търговски центрове в света.

Проверете цените и информацията за дневната обиколка

Еднодневно пътуване от Милано до Чинкуе Тере

Ярко оцветените къщи, кацнали над красивото Средиземноморие, очарователните рибарски села и зашеметяващата гледка към брега, направиха Чинкуе Тере много популярен сред туристите. И тъй като тази област е толкова уникална, Италия обяви за парк целия Чинкуе Тере, включително петте си малки селца - Монтероссо ал Маре, Вернаца, Корнилия, Манарола и Риомаджореас. Италия също наскоро реши да намали броя на туристите, които могат да посетят този район. Тъй като районът е толкова живописен, малките градове привличат до 2,5 милиона туристи годишно. В бъдеще този брой ще бъде ограничен до 1,5 милиона, така че ако имате интерес да посетите този район, е наложително да резервирате това пътуване по -рано.

Вашето турне започва с климатизиран автобус от Милано до Залива на силите и село Портовенере на италианската Ривиера. По време на вашето пътуване вашият водач ще сподели с вас интересни факти за Чинкуе Тере, които ще ви помогнат да се възползвате максимално от пътуването си до две от очарователните му села.

Вашето основно пътуване започва с разходка с лодка до Монтероссо ал Маре, което е най -голямото от петте села на Чинкуе Тере. От морето ще се насладите на спираща дъха гледка към зашеметяващото крайбрежие на Чинкуе Тере. Докато сте в Монтеросо ал Маре, ще имате свободно време да разгледате това завладяващо село сами.

След това вашият водач ще ви отведе с влак до следващото село Vernazza, което авторът на пътеписи Рик Стивс нарече любим. Отново ще имате време да разгледате това прекрасно село в свободното си време. Пътуването ви до Чинкуе Тере ще завърши с живописно пътуване с влак до град Ла Специя, където ще намерите своя автобус, който чака да ви отведе обратно в Милано.

Проверете цените и информацията за дневната обиколка

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: