Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Красивата Аруба е част от така наречените ABC острови, които включват Аруба, Бонайре и Кюрасао. Тези три острова лежат на юг от урагановия пояс - областта в Атлантическия океан, която е най -вероятно да бъде засегната от тези разрушителни бури. Това направи Аруба особено популярен избор за тези, които искат да почиват в Карибите през летните и есенните месеци. Времето в Аруба също е по -малко влажно от повечето други острови в Карибите.

В допълнение към чудесното време, Аруба може да се похвали и с красиви курорти, казина и великолепни плажове. Разположен само на 15 мили от брега на Венецуела, тропическият остров е независима държава, която е част от Кралство Холандия. Преглед на най -добрите места за посещение в Аруба.

10. Де Палм Айлънд Аруба

https://maps.google.com/?ll=12.469677,-69.984604&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Търсите бягство, докато сте в Аруба, което предлага по малко от всичко? Тогава ще искате да се регистрирате за това ол инклузив частно островно приключение. Можете да избирате между целодневно или полудневно приключение, а входната ви такса покрива множество дейности, включително, но не само, разходки със зиплайн, уроци по салса и разходки с банан. Той включва също закуска и обяд на шведска маса и вашите напитки. Остров Де Палм също може да се похвали със собствен аквапарк. И тъй като това е коралов остров, околните води гъмжат от облаци от цветни тропически риби, така че шнорхелингът е още един вариант. Срещу допълнително заплащане има и други преживявания, включително масажи. Де Палм Айлънд Аруба предлага и разходка с подводна каска, която позволява на плувците да се насладят на преживяване, подобно на гмуркач.

9. Златна мелница Буширибана

https://maps.google.com/?ll=12.553574,-69.976616&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Когато изследователите за пръв път попаднаха на Новия свят, повечето бяха в търсене на богатства, особено злато. И през 1824 г. тези мечти за богатство най-накрая се сбъднаха в Аруба, когато златото беше открито от 12-годишно овчарче, докато пасеше овце. В крайна сметка повече от 3 милиона паунда злато бяха извлечени от Аруба. Някои хора дори твърдят, че името на острова може дори да се позовава на златото. По едно време се предполагаше, че се нарича Oro Ruba, което означава Червено злато. Първоначално копаенето на Аруба се извършва от отделни лица. Но в крайна сметка всички минни права на острова бяха предоставени на холандска компания. Днес живописните стари каменни руини на златната мелница в Буширибана са популярна атракция за туристите. Те могат да бъдат посетени пеша или, ако предпочитате, можете да ги видите и като част от конна езда или ATV обиколка.

8. Параклис Alto Vista

https://maps.google.com/?ll=12.575900,-70.010902&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Дори и да не сте католик, ще искате да разгледате параклиса Alto Vista, който се намира на хълм близо до град Норд. Официално известна като „Дева Мария от Алто Виста“, това е първата католическа църква в Аруба. Жълта на цвят с червен покрив, тази малка църква контрастира добре с ярко синьото море зад нея. Параклисът Alto Vista е отворен всеки ден от 17:00 до 19:00 часа, а във вторник има литургия. Въпреки че настоящата структура е построена през 1952 г., на това място има параклис от 1750 г. Ако решите да посетите параклиса Alto Vista, не забравяйте да разгледате Лабиринта на мира, където можете да медитирате или да се молите, докато се разхождате по неговите кръгове. .

7. Магарешко светилище Аруба

https://maps.google.com/?ll=12.490123,-69.966179&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Въпреки че магаретата не са родени в Аруба, те играят много важна роля в историята на страната. В продължение на много години те бяха основният вид транспорт за местните жители и също помагаха за изграждането на тази нация. Пристигането на автомобили в Аруба сложи край на това и много магарета бяха освободени, за да намерят себе си. За съжаление болестите и инцидентите с моторни превозни средства в крайна сметка убиха голяма част от населението. А през 70 -те години в дивата природа останаха само 20 магарета. Любителите на животните не искаха да видят тези същества да изчезват от тъканта на острова, затова създадоха светилище, където да живеят безопасно. Светилището е безплатно за посещение, но даренията са добре дошли.

6. Калифорнийски фар

https://maps.google.com/?ll=12.613756,-70.051422&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Този каменен фар, построен между 1914 и 1916 г., е една от най-известните забележителности на Аруба. Той е кръстен на S.S. California, който е кораб, потънал през 1910 г. Можете да намерите наскоро ремонтирания фар в Худишибана близо до плажа Араши. Въпреки че съвременните технологии вече го направиха остарял, 100-футовият Калифорнийски фар все още е голямо привличане за туристите, особено след като предлага някои от най-добрите гледки към назъбеното крайбрежие на Аруба. И ако походът към върха на тази структура трябва да ви остави гладни, има ресторант на място, разположен в къщата на бившия пазач на фара, където можете да хапнете да хапнете.

5. Антила развалина

https://maps.google.com/?ll=12.602000,-70.057999&z=18

(ВИЖ КАРТА)

SS Antilla, което е второто по големина гмуркане при корабокрушение в Карибите, преживя смъртта си по доста драматичен начин. През 1940 г., по -малко от една година след първото пътуване на кораба, неговият собствен германски екипаж го запали, вместо да го хване. Корабът е бил закотвен в залива Малмок в Аруба, когато Германия нахлу в Холандия. Не е изненадващо, че холандското правителство нареди да бъдат иззети всички германски кораби в Холандските Антили и тогава SS Antilla беше изтласкана и в крайна сметка потъна. Днес развалината, която изобилства от тропически риби, е популярно място както за гмуркачи, така и за гмуркачи. Всъщност мнозина го смятат за едно от най -добрите гмуркания с корабокрушение в Карибите.

4. Бебешки плаж

https://maps.google.com/?ll=12.413800,-69.879601&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Baby Beach е един от най-известните плажове в Аруба. Това е красива, плитка, изкуствена лагуна с много спокойни води, което я прави идеална за деца. Baby Beach също е популярен сред кайтбордистите и уиндсърфистите. Можете да намерите този плаж в югоизточния край на острова, далеч от оживената курортна зона. Докато водата в лагуната е спокойна, различна е историята, при която заливът се отваря към Карибско море. Там течението може да бъде много силно. За съжаление, тази област е и мястото, където можете да намерите най -доброто гмуркане с шнорхел. Така че, ако все пак решите да се гмуркате с шнорхел в Baby Beach, важно е да сте нащрек и да не позволявате на красивата риба да ви примами извън защитените води на лагуната.

3. Национален парк Арикок

https://maps.google.com/?ll=12.498800,-69.926537&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако сте любител на природата, определено ще искате да разгледате Националния парк Арикок, който обхваща приблизително 20 процента от острова. Някои от съществата, с които може да се сблъскате в този хълмист парк, включват арубанският гущер с камшик, арубанска змия с котешко око, папагал от Аруба и бухал от Аруба. Паркът е дом и на три красиви плажа - Дос Плая, Бока Принс и Плаж Даймари. Една от най -популярните характеристики на парка е Natural Pool, известен още като Conchi. До красивия естествен басейн можете да стигнете само с 4 × 4 превозни средства, ATV, пеша или на кон.

2. Оранжестад

https://maps.google.com/?ll=12.519000,-70.037003&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Оранжестад е най -големият град в Аруба, а също и неговата столица. Той е и популярно пристанище за круизни кораби. Така че не се изненадвайте, ако улиците от време на време са претъпкани с пътници на круизни кораби, които проверяват магазините и ресторантите в града. Разхождайки се по Оранжестад, ще откриете смесица от колоритни колониални сгради и високи курорти, ресторанти, барове и магазини. Най -старата сграда на Оранжестад е Форт Заутман, който датира от 1798 г. Днес крепостта е мястото на фестивала Бон Бини, местно танцово и музикално шоу, което се провежда всеки вторник.

Придвижването в Оранжестад не е проблем, дори ако нямате кола, тъй като има безплатна трамвайна услуга, която прави половин дузина спирки в целия град. Oranjestad може да се похвали и с най -дългия линеен парк в Карибите. Основната характеристика на този парк е павирана пътека, която е идеална за ходене, бягане и колоездене.

1. Палм Бийч

https://maps.google.com/?ll=12.566667,-70.033333&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Палм Бийч е мястото, където можете да намерите по-голямата част от високите курорти на Аруба. Този район също може да се похвали с много ресторанти, казина, барове и магазини. Така че, ако няма да наемате кола, Палм Бийч ще бъде най -доброто място за посещение в Аруба, тъй като е много пешеходно. В допълнение, сърфът в Палм Бийч обикновено е спокоен, което го прави идеален за плуване. И за онези моменти, когато ви е скучно да улавяте лъчи или да се разхождате в сърфа, винаги можете да наемете гребло или вълнобегач от някоя от многото концесии за водни спортове в района. Палм Бийч също предлага едни от най -добрите нощни заведения в Аруба.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: