Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Йелоустоун не е само първият национален парк в САЩ. Това е и първият в света национален парк. Йелоустоун е и един от най -уникалните национални паркове в света. Тъй като се намира на върха на супервулкан, районът буквално е огнище на геотермална активност. Той също е дом на повече диви животни от почти всяко място в Съединените щати. Този парк всъщност е едно от малкото места, където редки същества, като сивия вълк и мечките гризли, се виждат доста редовно. Преглед на най -добрите туристически атракции в Националния парк Йелоустоун:

10. Западен гейзерски басейн

https://maps.google.com/?ll=44.418610,-110.573059&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Гейзерният басейн West Thumb се намира на брега на езерото Йелоустоун. Въпреки че това е един от най-малките гейзерни басейни в Йелоустоун, той съдържа добре позната геотермална характеристика-гейзер за риболовен конус. Преди 1911 г. риболовците, които ловяха риба в езерото Йелоустоун близо до този гейзер, понякога щяха да уловят улова си все още на куката във врящата вода на конуса, като го готвят ефективно жив. Тази практика е забранена през 1911 г. Басейнът West West Thumb също е дом на няколко други гейзери, бълбукащи кални съдове и горещи извори, включително най -дълбокия басейн на парка, Abyss Pool. Заливът West Thumb, където се намира този басейн, получава името си, защото езерото Йелоустоун е описано от страна на ранна експедиция като приличащо на ръка. И се казваше, че този западен залив прилича на палеца на тази ръка.

9. Езерото Йелоустоун

https://maps.google.com/?ll=44.466667,-110.366669&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Това е много голямо езеро - всъщност най -голямото сладководно езеро над 2100 метра в Северна Америка. Това е и много необичайно езеро. Под повърхността му лежат гейзери, горещи извори и каньони с дълбочина до 390 фута (120 метра). Има също място в Мери Бей на езерото Йелоустоун, където са регистрирани температури на водата от 252 градуса F. От повърхността обаче това водно тяло изглежда - в по -голямата си част - точно като всяко друго езеро в Съединените щати. И риболовът - изисква се разрешение - и разходката с лодка са разрешени на езерото Йелоустоун, което съдържа няколко различни вида риби, включително пъстърва и лопатки. Посетителите, които искат да останат близо до това езеро, трябва да резервират настаняване в хотел Lake Yellowstone, който първоначално е построен през 1891 г., или в Lake Lodge Cabins.

8. Маунт Уошбърн

https://maps.google.com/?ll=44.797779,-110.434441&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Този планински връх е кръстен на Хенри Д. Уошбърн, който ръководи експедицията Уошбърн-Лангфорд-Доун, която изследва Йелоустонския парк през 1870 г. Маунт Уошбърн е едно от най-популярните места за разходки в Йелоустоун. Има две пътеки, които се изкачват по планината - едната започва от пътеката Dunraven Pass Trailhead и друга, която започва от паркинга Chittenden Road. И двете предлагат спиращи дъха гледки към околностите, но поради своята популярност те могат да бъдат претъпкани по време на пиковия туристически сезон. Въпреки че тези пътеки се считат за доста лесни, високата надморска височина засяга някои туристи. По тези пътеки понякога могат да се видят диви животни, включително планински кози и мечки.

7. Гейзерният басейн на Норис

https://maps.google.com/?ll=44.728611,-110.704445&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Гейзерният басейн Норис е най -старият в Йелоустоун. Той е и най -горещият и съдържа редки киселинни гейзери. Норис е разделен на два раздела, порцеланов басейн и заден басейн. Районът на порцелановия басейн съдържа стотици геотермални елементи в концентрирана зона, докато атракциите в залесения заден басейн са разпръснати. Една от най -впечатляващите характеристики на задния басейн е пароходният гейзер, който е най -високият в света. Пароходът може да изстрелва вода от 300 до 400 фута (120 метра) във въздуха. За съжаление, това е непредсказуемо, така че няма начин да се знае точно кога ще изригне. Гейзерният басейн Норис е много динамична област, където промяната е норма. Например гейзерът Echinus някога е бил много редовен изпълнител, изригващ приблизително на всеки 35 до 75 минути. Но през 1998 г. това се промени. И сега само рядко изхвърля.

6. Хейдън Вали

https://maps.google.com/?ll=44.643890,-110.455559&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Тъй като тази долина е централно, тя е едно от най -популярните места за посетители да отидат да видят дивата природа. Често могат да се видят големи стада биволи, които пасат по ливадите на тази долина и не е необичайно да се забележат и лосове, антилопи и мечки. За щастие, има много стрелки в долината Хейдън, където посетителите могат да паркират, за да видят по -добре живописната долина и дивата природа. Hayden Valley също може да се похвали с две пътеки, където туристите могат да получат близък и личен изглед към красивата местност. Пътеката на долината Хейдън минава от езерото Йелоустоун до Големия каньон на Йелоустоун и засенчва река Йелоустоун. Пътеката Мери планина следва стара пътека за вагони и се казва, че е най -популярната пътека в парка. Трябва да се внимава при туризъм в долината, тъй като мечките често се скитат в тази област.

5. Мамутни горещи извори

https://maps.google.com/?ll=44.966946,-110.712219&z=18

(ВИЖ КАРТА)

В горещите извори Mammoth гореща вода се излива върху травертинови тераси, създавайки красива, но неземна сцена. Някои хора дори описват горещите извори на Мамут като пещера, обърната навън. Районът на горещите извори на Мамут е разделен на две части, Горната и Долната тераси. Всеки раздел съдържа множество горещи извори и разнообразие от интересни образувания. Този регион на парка също е добро място за търсене на лосове. Те често могат да бъдат видени да се мотаят около посетителския център на горещия извор на Мамут. Въпреки че изглеждат опитомени, най -добре е посетителите винаги да им дават широко място, особено по време на есенния сезон на коловоза, когато мъжките могат да бъдат особено опасни. Известно е също, че женските лосове с бебета таксуват посетителите, ако смятат, че се доближават твърде много до малките си.

4. Гейзерски басейн Midway

https://maps.google.com/?ll=44.517776,-110.832222&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен - както подсказва името му - между горните и долните гейзерни басейни, Midway е един от най -малките басейни в Йелоустоун. Той също така съдържа Горещия призматичен горещ извор, който е най -фотографираната геотермална характеристика в парка. Този огромен горещ извор с дължина 120 фута (37 метра) е известен със своето сюрреалистично, ярко оцветяване. Центърът му е прекрасен церулав оттенък, който сам по себе си би бил зашеметяващ. Но не е сам. Вместо това синьото е заобиколено от огнени червени, жълти и оранжеви. Този гейзерен басейн също е дом на Excelsior, който някога е бил най -големият гейзер в света. За съжаление този гейзер, който някога излива вода до 300 фута, не е изригвал от 1880 -те години. Той все още е активен термален извор.

3. Ламарската долина

https://maps.google.com/?ll=44.867622,-110.175011&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Понякога наричан американски Серенгети, този участък от Йелоустоун предоставя едни от най -добрите гледки към дивата природа в парка. Разположена в североизточния ъгъл на Йелоустоун, долината Ламар е дом на големи стада биволи и също така там посетителите имат най -голям шанс да забележат вълци. Най -малко една вълча глутница, понякога две, обикновено се намират в тази долина. Всъщност долината Ламар беше мястото, където някога е живял един от най -известните глутници в парка - друидите. Други същества, които могат да бъдат забелязани в долината Ламар сравнително редовно, са антилопи, лосове, койоти и мечки. Мечките и вълците могат да се наблюдават най -добре или рано сутрин, или късно вечерта.

2. Голям каньон на Йелоустоун

https://maps.google.com/?ll=44.716667,-110.496666&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Този здрав, пъстър каньон е издълбан от мощната река Йелоустоун в продължение на хиляди години. Големият каньон на най -известните атракции на Йелоустоун са двата му много зашеметяващи и големи водопада - Горния водопад и Долния водопад. Долните водопади са два пъти по -високи от Ниагарския водопад, спускайки се на около 300 фута (90 метра), докато Горните водопади падат на 109 фута (33 метра). В района могат да се видят и няколко горещи извора и отвори за пара. За тези, които биха искали да останат в тази област, има налични места за настаняване в Canyon Village, включително хотелски стаи и места за камиони и палатки.

1. Горна гейзерна котловина

https://maps.google.com/?ll=44.464443,-110.829170&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Горният басейн на гейзера е може би най -популярната атракция в Йелоустоун. Това е най -големият гейзерен басейн в парка и съдържа и най -голямата концентрация на горещи извори в света. Тук се намира и най -известният гейзер на Националния парк Йелоустоун, Old Faithful. Този гейзер е много популярен сред посетителите, защото паркът може да предвиди доста точно кога ще изригне, а интервалите между изригванията са доста кратки - между 60 и 110 минути. Освен Old Faithful, в този басейн има повече от 150 гейзери, както и горещи извори и фумароли. Паркът е изградил хубава пътека през басейна на Горния гейзер, което улеснява разглеждането на многото очарователни геотермални характеристики в района.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: