Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Архипелагът Мадейра е автономен регион на Португалия, но се намира край бреговете на Мароко в Северния Атлантически океан. Състои се от четири отделни острова, Мадейра е дом на основните острови Мадейра и Порто Санто, както и на по -малките острови Дезертас и Селвагенс. Мадейра е известна като градинския остров, както и перлата на Атлантическия океан и се гордее с мек и комфортен климат през цялата година. От планински пейзажи до оживения град Фуншал, има много невероятни туристически атракции в Мадейра, които винаги ще помните.

10. Писта Монте Тобоган

https://maps.google.com/?ll=32.691666,-16.899445&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Над град Фуншал се намира Ботейската градина на Мадейра. Когато приключите с изследването на тези градини, няма нужда да се разхождате сами. Вместо това можете да изпитате пистата за сан Монте. Този вид транспорт се използва широко от аристократите от средата на 19 век. От върха ще се качите в плетена кошница с две седалки, която се плъзга по планината върху дървени бегачи. Бутането и воденето на кошницата ще бъде двама мъже, облечени в традиционния изцяло бял костюм, сламена шапка и носещи гумени обувки, които служат и като спирачки!

9. Понта де Сао Луренко

https://maps.google.com/?ll=32.745834,-16.700001&z=18

(ВИЖ КАРТА)

По протежение на източния край на Мадейра се намира Ponta de Sao Lourenco, живописен полуостров, който сега е природен резерват. За разлика от голяма част от острова, Ponta de Sao Lourenco е суха и ветровита със зашеметяващи вулканични скални образувания. Това е мястото за изследване, ако се вълнувате от невероятни природни пейзажи. Пешеходният туризъм е най -популярният начин за придвижване и няма недостиг на пътеки за проверка. Помислете за еднодневна екскурзия, която ви отвежда нагоре и надолу по каменни стъпала, до гледни точки с изглед към Атлантическия океан и накрая надолу до плажа с черен пясък, наречен Prainha.

8. Пещерите Сао Висенте

https://maps.google.com/?ll=32.797600,-17.042400&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Преди повече от 890 000 години пещерите Сао Висенте се образуват в резултат на изригване на вулкана. Външната част на потока лава се охлажда бързо, докато вътрешността отне повече време. Това създава безброй тръби от лава, много от които са отворени за обществеността от 90 -те години на миналия век. Цената на входа ви позволява да се разхождате през тези невероятни подземни пещери и включва също посещение на Вулканския център. Това е страхотна колекция от експонати, обясняващи повече за вулканичната дейност и геоложкото формиране на невероятния пейзаж на Мадейра.

7. Порто Санто

https://maps.google.com/?ll=33.084442,-16.322222&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Най -северният остров в архипелага Мадейра е Порто Санто. Този остров е широко известен със своите ефектни плажове, които се простират на близо 10 км (6 мили). Порто Санто не е толкова развит, колкото Мадейра, което означава, че има повече крайбрежни разходки и походи за любителите на природата. Не пропускайте да разгледате разходката из Пико да Фачо, която е най -високата гледка на острова, за невероятни гледки. Порто Санта също предлага изобилие от история, като най -популярната забележителност е известната къща на Христофор Колумб, която също е музей. Колумб е живял и дори се е оженил в Порто Санто, така че има много улици и дестинации, които все още носят неговото име.

6. Природни басейни Porto Moniz

https://maps.google.com/?ll=32.868687,-17.170460&z=18

(ВИЖ КАРТА)

В северозападния край на острова се намира Порто Мониз, дестинация, известна със своята вкусна захарна тръстика и медена торта. Освен само пекарните, ще искате да разгледате естествените басейни в района. Тези естествени басейни са образувани чрез охлаждане на вулканична лава и водата в тях идва от морето. Солената вода тече в и извън басейна, което означава, че винаги плувате в прясна течност. Въпреки че басейните са естествени, има удобства като шкафчета и душове, които можете да използвате, когато посещавате.

5. Тропическа градина Монте Палас

https://maps.google.com/?ll=32.674046,-16.902039&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Jardim do Monte Palace или тропическите градини на Monte Palace са градините, открити извън бившия хотел, наречен Monte Palace. Градината е дом на повече от 100 000 вида растения, които сами по себе си биха били впечатляващи. Това, което отличава тези тропически градини обаче, е колекцията от така наречените живи вкаменелости, известни като цикаси. Има и много птици, които свободно обикалят имота, включително лебеди, патици, гъски и пауни. Ще намерите и музей на няколко етажа, посветен на всичко - от минерали от цял свят до африканска скулптура. Това означава, че тропическата градина Монте Палас е привлекателна както в слънчеви, така и в дъждовни дни.

4. Кабо Жирао

https://maps.google.com/?ll=32.653137,-17.006041&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако търсите този епичен изглед, не търсете повече от Cabo Girao. Това е една от най -високите океански скали в света и предлага наистина зрелищна гледка. За да се добави към вече грандиозната гледка от скалата, сега има стъклен панорам. Това означава, че можете да видите през пода и направо към водата отдолу. Това създава несравнимо преживяване и това прави Cabo Girao една от най -популярните туристически атракции в Мадейра. Cabo Girao се намира на южното крайбрежие на острова, точно извън Фуншал.

3. Пико до Ариеиро

https://maps.google.com/?ll=32.735558,-16.928888&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Кабо Гирао може да е невероятна гледка, но далеч не е единствената в Мадейра. Miradouro е португалската дума за гледна точка и точно това ще намерите в Pico do Arieiro. Планината е третата по височина в Мадейра и до нея лесно може да се стигне с кола или по пешеходна пътека, която отнема около два или три часа. През зимата Pico do Arieiro е едно от малкото места, където можете да намерите снеговалежи на острова. Най -хубавото е, че от върха се открива наистина спираща дъха гледка към Curral das Freiras и дъното на долината отдолу.

2. Ботаническа градина Мадейра

https://maps.google.com/?ll=32.662201,-16.895800&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Една от най -добрите атракции в град Фуншал е Ботаническата градина в Мадейра. Известни на местните жители като Jardim Botânico da Madeira, градините се намират само на миля от центъра на града и са кацнали над града. Това означава, че ще можете да се насладите на невероятни гледки, докато изследвате повече от 2000 растения, които изпълват градините по склона. Много от растенията са местни, но има раздел, запазен за редки чужди растения. Ботаническата градина също е дом на Parrot Park, където ще имате възможност да видите впечатляваща колекция от тропически и цветни птици.

1. Levada Walks

https://maps.google.com/?ll=32.765259,-17.127165&z=18

(ВИЖ КАРТА)

В Мадейра левадите са система от акведукти, много от които датират чак до 15 век. Левадите играят решаваща роля в снабдяването на местните ферми с водата, необходима за селското стопанство. Един от най -добрите начини да разгледате Мадейра е по една от многото различни пешеходни пътеки, които предлагат тези левади. Разходките с левада ще ви отведат по тази отворена канална система и те могат да бъдат намерени както във влажните райони на север, така и в по -сухите райони на юг. Ако сте в района, не пропускайте много популярната разходка с левада в Rabaçal. Тази разходка е дълга само 10 км (6 мили), минава през три левади и ви позволява да видите повече от две дузини водопади по пътя.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: