Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Вашингтон е най -известен със своя най -голям град Сиатъл, но щатът Евъргрийн също е дом на зашеметяващ брой живописни дестинации. Независимо дали искате да се изкачите до водопади, да се любувате на заснежени планини от разстояние или да прекарате деня на острови край брега, Вашингтон има всичко.

Лесно е да опаковате ваканцията си с градски живот, атракции от световна класа, национални паркове и други, докато сте в северозападната част на Тихия океан. Използвайте този списък с най -добрите места за посещение в щата Вашингтон, докато планирате следващия си маршрут.

10. Езеро Челан

https://maps.google.com/?ll=47.841110,-120.046387&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В основата на планинската верига Северни каскади във Вашингтон е езерото Челан, център за пейзажи, отдих на открито и дегустация на вино в северозападната част на Тихия океан. Посещението на лозята е голямо привличане за региона и можете да прекарате един ден, отпивайки и разглеждайки забележителности на места като винарска изба Vin du Lac, Karma Vineyards или Mellisoni Vineyards.

За да разгледате по-отблизо невероятния естествен терен, карайте с хидроплан, който излита и каца в самото езеро, или опитайте водни ски през летните месеци. Възможностите за пешеходен туризъм са в изобилие, а на Historic Main Street можете да се насладите на кухня от ферма до маса от различни независими заведения за хранене.

9. Дефилето на река Колумбия

https://maps.google.com/?ll=45.704723,-121.791664&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Южно от хълмовете на гърмящата змия и точно в сърцето на платото на река Колумбия, се намира дефилето на река Колумбия. Дефилето пресича Каскадните планини, образувайки границата между Вашингтон и Орегон и можете да получите невероятна гледка към дефилето отгоре. Водопадът Multnomah се каскади право в дефилето в един момент, само добавяйки към красотата на тази конкретна дестинация.

Един от най -добрите начини да видите дефилето на река Колумбия от страната на Вашингтон е да шофирате по държавен път 14, като спрете на многото живописни гледни точки за снимки.

8. Спокан

https://maps.google.com/?ll=47.658890,-117.425003&z=13

(ВИЖ КАРТА)

След Сиатъл, Спокан е най -големият град във Вашингтон и се намира в източната част на щата, близо до границата с Айдахо. В Spokane можете да посетите Riverfront Park, който е дом на Световното изложение през 1974 г., и да се разходите по бреговете на живописната река Spokane.

Някои от най -добрите забележителности на града включват Арборетума Джон А. Финч, Северозападния музей на изкуствата и културата и водопада Спокан. Може също да искате да разгледате някои от популярните голф игрища в града или да направите дегустационна обиколка през някои от многото пивоварни, които се появиха в Спокан през последните години.

7. Снокуалми Фолс

https://maps.google.com/?ll=47.541466,-121.837341&z=13

(ВИЖ КАРТА)

На половината път между градовете Сноквалми и Фол Сити е водопадът Снокуалми, една от най -популярните атракции на Вашингтон. Бурните води на водопада го правят зашеметяващо и незабравимо място за посещение и първо място за фотографите в северозападната част на Тихия океан. Може би вече разпознавате паданията за появата му в популярното култово телевизионно шоу „Туин Пийкс“.

Около водопада Снокуалми има кратки пешеходни пътеки, където посетителите могат да се любуват на огромни дървета и буйни зелени растения в пръските на водопадите. Има и голям център за посетители и магазин за подаръци, където можете да вземете леки закуски или сувенири, за да си спомните пътуването.

6. Национален парк Северни каскади

https://maps.google.com/?ll=48.832779,-121.347504&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Повече от половината от всички ледници, открити в континенталната част на САЩ, се намират в рамките на Националния парк Северни каскади във Вашингтон. Паркът е дом и на поразително количество диви животни, включително животни като мечки гризли, сиви вълци и рис.

Разходка или шофиране до планината Бейкър, вулкан, разположен в северните каскади, за да получите несравнима гледка към близката планина Шуксан, която е може би най -фотографираният връх в цяла Северна Америка. В рамките на националния парк ще намерите възможности за алпинско катерене и къмпинг в провинцията, но можете да се отправите и към по -кратки дневни походи и пътеки за планинско колоездене през лятото.

5. Островите Сан Хуан

https://maps.google.com/?ll=48.532066,-123.029251&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В северната част на Пюджет Саунд и близо до Британска Колумбия ще намерите островите Сан Хуан. Въпреки близостта до Канада, те принадлежат на САЩ и в частност на щата Вашингтон. Островите Сан Хуан са привлекателно отстъпление и бягство от суматохата на ежедневието, предлагащи изобилие от дейности на открито в зашеметяващ пейзаж.

Можете да карате каяк във водата, да правите обиколки, за да забележите Orca Whales в естествените им местообитания, да вечеряте с пресни морски дарове или да се разходите из Националния исторически парк на остров Сан Хуан. Friday Harbour и Rocher Harbour са двата центъра за хранене, пазаруване и разглеждане на забележителности, а също така предлагат някои търговски полети, пристигания с лодки и музеи.

4. Олимпийски национален парк

https://maps.google.com/?ll=47.969349,-123.498558&z=13

(ВИЖ КАРТА)

За да видите буйна зелена дъждовна гора и пресечена планинска верига в една -единствена дестинация, опитайте Олимпийския национален парк. Един от акцентите при посещението в Националния олимпийски парк е тропическата гора Хох, където можете да видите стада лосове, които обикалят пейзажа, или можете да тръгнете на предизвикателен поход до върха на планината Олимп.

За по -малко напрегнато приключение се насладете на летните диви цветя на Hurricane Ridge или се разходите сред блъфове и морски пещери в Кейп Флатери. Чиста синя вода и зашеметяваща природа ви очакват в езерото Полумесец на парка, а някои от най -невероятните гледки, които можете да видите направо от колата си, се намират по пътя, известен като крайбрежната ивица.

3. Национален вулканичен паметник на планината Света Елена

https://maps.google.com/?ll=46.233166,-122.184540&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В югозападния Вашингтон се намира националният вулканичен паметник на планината Сейнт Хелънс, дестинация, която бележи мястото на вулканичното изригване през 1980 г. Достъпен от Сиатъл на еднодневна екскурзия, но и идеалното място за прекарване на няколко нощи, може да се похвали планината Сейнт Хелънс редица интересни и живописни атракции за посетителите.

Не пропускайте посетителския център Mount St. Helens в Silver Lake, където можете да разгледате кратка история на региона и изригването през 1980 г., или да се отправите към посетителския център Hoffstadt Bluffs за обиколки, както и възможности за хранене с изглед към вулкана. Обсерваторията на Джонстън Ридж може да се похвали с невероятни гледни точки от северната страна на планината Сейнт Хелънс, както и с обширен център за посетители.

2. Сиатъл

https://maps.google.com/?ll=47.609722,-122.333054&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Заемайки тесен провлак между Пюджет Саунд и езерото Вашингтон, Сиатъл е красив град и сред най -популярните места за посещение във Вашингтон. Най -големият град в северозападната част на Тихия океан може би е най -известен със Starbucks, но Сиатъл може да предложи много повече. В центъра, отбийте се на Пайк Пазара за пресни продукти и риба, уловена тази сутрин.

Насладете се на културата на града в Experience Music Project, невероятен музей, посветен на музика, филми и поп култура. Насочете се към Space Needle за гледки към града и през Puget Sound или разходете се около Green Lake за чист въздух и поглед към местния живот в Сиатъл.

Вижте също: Забележителности в Сиатъл

1. Национален парк Mount Rainier

https://maps.google.com/?ll=46.849998,-121.750000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

На по -малко от час път с кола извън Сиатъл е Националният парк Mount Rainier, който е фокусиран върху извисяващия се връх на самия Mount Rainier, най -високата планина във Вашингтон. Този невероятен парк е популярна дестинация за посещение през цялата година, но снежното време ограничава достъпа до някои райони. В райската част на парка ще видите полета с цветни диви цветя и отлични туристически пътеки.

В раздела „Изгрев“ можете да шофирате до най -високата гледка в парка за наистина невероятни гледки. Алпинизмът и катеренето на ледници са две възможности за отдих в парка, но планината Rainier предлага и по -лесни походи. Green Lake Trail, например, отнема малко повече от час и води туристите през старата гора и водопадите.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: