Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Островите без автомобили могат да бъдат перфектната дестинация за почивка без автомобили, предлагаща спокойна и спокойна атмосфера. Освободете се от задръстванията, таксите за паркиране или борбата за намиране на свободно място за паркиране, тези острови могат да бъдат разгледани пеша или с велосипед. Но с над 500 милиона коли в този свят намирането на остров без автомобили става все по-трудна задача. Освен това островите в този списък трябва да бъдат отпуснати (това изключва Венеция) и да имат поне малко население и някои съоръжения (това изключва всички необитаеми острови).

10. Малкият царевичен остров

https://maps.google.com/?ll=12.291735,-82.981117&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Малкият царевичен остров е по -малкият от двата царевични острова, разположени на около 70 км източно от карибския бряг на Никарагуа. Островът първоначално е колонизиран от британците и повечето местни островитяни имат повече общи културни характеристики с други англоговорящи карибски острови, отколкото с континенталната част на Никарагуа. Без пътища и моторни превозни средства единственият вариант да се придвижвате из острова е пеша. Околните коралови рифове го правят популярна дестинация за гмуркане и гмуркане с шнорхел.

9. Остров Ротнест

https://maps.google.com/?ll=-32.001999,115.516998&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Остров Ротнест се намира край бреговете на Западна Австралия близо до град Пърт. Островът е бил населяван от аборигени преди около 30 000 години, докато покачването на морското равнище отделя острова от континента. Когато холандците изследват острова през 17 век, островът е необитаем. Днес островът е популярна туристическа дестинация. Дейностите включват плуване, гмуркане с шнорхел, риболов, сърф, гмуркане и колоездене около 11 -километровия остров. Колите не са разрешени, въпреки че има няколко туристически автобуса. Просто не бързайте да посещавате годишните абитуриенти, които масово идват на остров Ротнест.

8. Кадаву

https://maps.google.com/?ll=-19.049999,178.250000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Кадаву е четвъртият по големина остров във Фиджи и има около 10 000 жители. Някои от природните ресурси на Кадаву включват планинските джунгли и водопади, заливите, оградени от коралови рифове и мангровата гора, които осигуряват местообитание на множество диви животни и птици, включително папуга кадаву. Недокоснатото и естествено състояние на острова го прави идеален за отдалечена дестинация за почивка. В Кадаву има много малко пътища и основният начин на транспорт включва таксита с лодки и фериботи.

7. Хидра

https://maps.google.com/?ll=37.349998,23.466667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Хидра е един от Сароническите острови на Гърция, отделен от Пелопонес с тясна ивица вода. Островът заслужено е една от най-популярните дестинации за еднодневни екскурзии от Атина. Пристанището на Хидра има живописно местоположение в дълбоко пристанище, с варосани къщи, издигащи се по хълмовете от двете страни от лазурно синьо море. Моторният транспорт е забранен на Hydra. Центърът на града е достатъчно малък, за да се придвижва пеша, докато магарета, велосипеди и водни таксита осигуряват обществен транспорт до останалата част на острова.

6. Остров Ламу

https://maps.google.com/?ll=-2.283333,40.866669&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Остров Ламу е част от архипелага Ламу и една от най -популярните атракции в Кения, освен парковете за диви животни. Старият град Ламу, главният град на острова, е едно от най-старите и най-добре запазени суахили селища в Източна Африка. Построен от коралов камък и мангров дървен материал, градът разполага с вътрешни дворове, веранди и изискано издълбани дървени врати. На острова няма пътища, само алеи и пешеходни пътеки и следователно на острова има малко моторни превозни средства. Жителите се движат пеша или с лодка, а магаретата се използват за транспортиране на стоки и материали.

5. Кей Кейлкър

https://maps.google.com/?ll=17.742500,-88.025002&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Caye Caulker е малък коралов остров в Карибско море и е достъпен с високоскоростно водно такси или малък самолет. През последните години островът се превърна в една от най-добрите туристически атракции в Белиз за туристи и други туристи заради (сравнително) евтини цени, спокойна атмосфера и изобилие от ресторанти и барове. Основният вид транспорт на острова е просто пешеходен. Пътеките са добре определени и пресичането на острова отнема около 20 минути. Могат да се наемат и велосипеди и колички за голф.

4. Перхентийски острови

https://maps.google.com/?ll=5.916667,102.733330&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположени недалеч от тайландската граница, Перхентийските острови са една от най -популярните бюджетни туристически атракции в Малайзия. Двата основни острова са Perhentian Besar („Големият перхентиански“) и Perhentian Kecil („Малкият Perhentian“). И двата острова имат бели пясъчни плажове с ръбове на палми и тюркоазено синьо море. Гмуркане, гмуркане с шнорхел и плуване са най-популярните туристически дейности тук. На повечето плажове водата е плитка с много лъчи, сепия и папагал. Освен ходенето пеша, единственото транспортно средство са водни таксита.

3. Ла Диг

https://maps.google.com/?ll=-4.366667,55.833332&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ла Диг е един от по -малките острови на Сейшелите. Населението му е около 2000 души, които живеят предимно в село La Passe на западното крайбрежие, което е свързано с ферибот с островите Praslin и Mahé. Популярен начин да обиколите острова е с велосипед. Страхотна велосипедна екскурзия е до L’Anse Source D’Argent, един от най -добрите плажове в света.

2. Островите Гили

https://maps.google.com/?ll=-8.350000,116.050003&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Най -популярната туристическа дестинация на Ломбок, островите Гили са архипелаг от три малки острова: Гили Траванган, Гили Мено и Гили Еър. Островите са много спокойни и спокойни, с безброй малки плажни кафенета, които все още играят реге и няма коли или мотори, които да нарушат спокойствието. Моторите се предлагат под наем, а основните писти са достатъчно добри за каране, поне на Гили Траванган. Островите обаче са само с няколко мили в диаметър и вместо това могат просто да се разхождат.

Обърнете внимание, че името „острови Гили“ е по -скоро излишно, тъй като gili просто означава „малък остров“ в Сасак и има много други острови около брега на Ломбок с Гили в техните имена.

1. Ko Phi Phi

https://maps.google.com/?ll=7.733333,98.766670&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ko Phi Phi е малък архипелаг в провинция Краби в Южен Тайланд. Ko Phi Phi Don е най -големият остров от групата и е единственият остров с постоянни жители, докато по -малкият Ko Phi Phi Leh е много популярен като плаж или гмуркане. На острова няма автомобили или мотори, така че транспортът на острова е предимно пеша. Могат да бъдат наети лодки с дълги опашки, които ще ви отведат до плажовете на острова, до които не можете да стигнете пеша.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: