Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Пътуването в Белгия разкрива изображения на средновековни покриви, прекрасни канали, вкусна бира и още по -снизходителни шоколади. Има обаче какво да се види в тази забележителна европейска страна, където времето сякаш се движи с по -бавни темпове, а хората са приятелски настроени и приветливи към туристите. От съвременните градове, които се гордеят с дизайнерски магазини и бляскави галерии, до калдъръмени улички, натоварени с музеи и местни индулгенции, най -добрите места за посещение в Белгия има по нещо за всеки да се наслади на почивка.

10. Монс

https://maps.google.com/?ll=50.450001,3.950000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Като столица на провинция Ено, Монс е най -известен с магическото и изненадващо звънене на славните камбанарии на града, които произлизат от 80 -метровата кула. Криволичещите улици позволяват на посетителите лесно да обикалят градските обекти, които са богата смесица от архитектурни стилове. Кметството Mons в готически стил привлича вниманието, а колегиалната църква Sainte-Waudru може да се похвали с изключително впечатляваща колекция от алабастрови статуи на Jacques Du Broeucq от 16-ти век. Естествено, една спирка до къщата на Ван Гог е задължителна, за да видите невероятни репродукции на произведенията на този майстор.

9. Динант

https://maps.google.com/?ll=50.266666,4.916667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този град се намира по протежение на искрящата река Мааз в провинция Намюр, само на 65 км (40 мили) южно от столицата. Пещерите на Хан и пещерата на Динан са някои от природните забележителности, които привличат посетителите тук. Тези пещери са едни от най -големите и красиви в Европа и са разположени в резерват за диви животни, изобилстващи от местна флора и фауна. Забележителността на града, колегиалната църква Нотр Дам, все още е забележителна, след като е частично възстановена след масивно свлачище, както и възстановената Цитадела, която гледа към града. Достъпът до повечето светилища на Dinant е достъпен с уговорка, но Sanctuary of Beauraing е отворен всеки ден.

8. Льовен

https://maps.google.com/?ll=50.883331,4.700000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Домът на най -стария католически университет в света, Льовен е дом на около 100 000 жители, като почти 35 000 от тях са студенти, които поддържат града оживен, когато се провеждат занятия. Две на пръв поглед безкрайни улици са натоварени с интересни магазини и галерии, докато по -историческата част на града може да се похвали със забележителности като Камбанарията на църквата "Св. Петър" и Голямата бегинация. Посетителите ще намерят много действия и неща за вършене на пазара Grote в Льовен, където сайтове като кметството са в непосредствена близост до изключителни заведения за хранене и пъбове и кафенета на улицата. Местоположението на този град го прави идеална алтернатива на Брюксел като основен център на летовници за опознаване на останалата част от страната.

7. Tournai

https://maps.google.com/?ll=50.599998,3.383333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В непосредствена близост до Франция, причудливата и прекрасна общност на Tournai е отлично място за преодоляване на шума и суетата на по -големите белгийски градове. Повече от 2000 години богата културна история могат да бъдат проучени тук и този град е дом на това, което се смята за една от най -красивите църкви в света - готическата и романската катедрала Нотр Дам с пет кули. Построена през 12 -ти и 13 -ти век, катедралата съхранява светилището на Дева Мария и работи на Ruvens и Jordaens. Градът Камбанария е най -старият в страната и предлага на посетителите 257 стъпки до най -забележителните гледки в град Tournai. Музеят за изящни изкуства е изпълнен с шедьоври на примитивни и съвременни художници, вариращи от Кампин и Рубенс до Роджър Ван дер Вайден и Ван Гог.

6. Мехелен

https://maps.google.com/?ll=51.016666,4.466667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Жив град, който не привлича туризма, който правят много други градове в Белгия, Мехелен всъщност е едно от най -добрите места за посещение в Белгия. От обиколки на пивоварната Beguinage до обиколки с речни лодки, има какво да се види и направи в този регион на Фландрия. Пътуване до върха на масивната кула на катедралата Сейнт Ромбют е най -добрият начин да получите панорамна гледка към пристанището на Антверпен и този прекрасен град. Една спирка, която не пропускайте, е великолепното училище Carillion, където ученици идват от цял свят, за да получат инструкции за свирене на този сложен инструмент на камбани.

5. Ардени

https://maps.google.com/?ll=50.250000,5.666667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

За пешеходен туризъм, колоездене и къмпинг посетителите на Белгия трябва да се отправят към пресечените хълмове на Ардените с техните тесни гори, пещери и скали. Те са дом на диви свине, елени и рис и крият редица приятелски села, много замъци и няколко други забележителни забележителности. Впечатляващите пещери на Han-sur-Lesse, замъкът Bouillon и модерният лабиринт на Barvaux са едни от най-добрите снимки. Град Намюр е чудесна база за разглеждане на Ардените и също има някои хубави забележителности.

4. Антверпен

https://maps.google.com/?ll=51.216667,4.400000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Антверпен е град с много лица. Въпреки че може да не е толкова исторически запазен като Брюж или Гент, това е много динамичен град, предлагащ перфектна комбинация от история и днешен съвременен живот. Любители на чудесна храна, страхотна бира и хубави моменти, този град е най-известен с Диамантения квартал, където се търгуват над 70 процента от необработените диаманти в света. Изкуството изобилства в Антверпен, като Revenshuis празнува бароковите творби на Peter Paul Ruebens, а музеят Plantin Moretus е домът на принтера и книговезката Christoffel Plantin. Архитектурните чудеса очакват с построяването през 1351 г. готическата катедрала „Дева Мария“ и величествената комбинация от барокова и готическа архитектура на църквата „Свети Павел“.

3. Гент

https://maps.google.com/?ll=51.049999,3.733333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Най -добре пазената тайна на Белгия, Гент е град на историята. През Средновековието той е бил един от най -богатите и мощни градове в Европа. Някога се е смятал за втория по големина град на север от Алпите, след Париж. Въздействието на това богато минало може ясно да се види при разглеждане на внушителната архитектура на църкви и къщи на богати търговци. Целият център на града е възстановен по този начин и все още диша атмосферата на процъфтяваща късносредновековна градска държава. Това е особено вярно по живописното старо пристанище Граслей и великолепните средновековни катедрали и замъка Гравенстен.

2. Брюксел

https://maps.google.com/?ll=50.849998,4.350000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Известен с разнообразието си от забележителности и забележителности, Брюксел е столицата на Белгия и вероятно посетителите ще започнат разглеждането си. Като седалище на много европейски институции, Брюксел също може да се счита за нещо като столица за Европейския съюз.

Най -вече Grand Place е центърът на града и е създаден през 13 век. Около този централен площад има изобилие от кафенета и пъбове с тераси, както и други интересни обекти, като зашеметяващата кметство в готически стил. Пазаруването е изобилно сред Galeries St. Hubert, централно разположена аркада със стъклен покрив, изпълнена с магазини, кафенета и театри.

Вижте също: Атракции в Брюксел

1. Брюж

https://maps.google.com/?ll=51.216667,3.233333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в северозападна Белгия, Брюж е един от най-добре запазените средновековни градове в Европа, който може да се похвали със старинен чар и романтична атмосфера. Някога важен център за фламандското изкуство и текстил, днес Брюж е най -известен със своите красиви канали.

Брюж може да е най -големият град в провинция Западна Фландрия, но все още е достатъчно малък, за да се изследва пеша. Основната атракция в Брюж е старият град, идеален за картички. Заобиколен от живописни канали и средновековни стени, историческият квартал изобилства от красива стара архитектура, включително романски и готически църкви като Църквата на Дева Мария, в която се намира скулптура на Микеланджело, и базиликата Света кръв, която твърди, че притежава флакон с кръв от Исус Христос.

Най -известната забележителност на града е камбанарията на площад Маркт. Посетителите могат да се изкачат на тази камбанария от 13-ти век, за да се любуват на невероятна гледка към града. Други обекти, които не трябва да пропускате, включват грандиозното имение Gruuthuse и впечатляващата болница „Свети Йоан“, построена през 1188 г.

Задължителните дейности в Брюж включват посещение на музеи, които излагат културата, традициите и произведенията на града на известни фламандски художници. Разхождайки се по калдъръмените улици предлагат десетки магазини, продаващи вкусни шоколадови бонбони, белгийска бира и традиционни дантели. Живописни круизи по канали са лесно достъпни, докато разходките с конски карета представят романтични преживявания.

Настаняване: Къде да отседнете в Брюж

Вижте също: Топ туристически атракции в Брюж

Карта на Белгия

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: