Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Гърция е известна по целия свят със своите зашеметяващи плажове. Те могат да бъдат намерени в много части на гръцкото крайбрежие, включително както на континента, така и на многото великолепни гръцки острови. Всеки предлага нещо уникално за всеки пътешественик, който си проправя път към брега. Независимо дали посещават един или всички най -добрите плажове в Гърция, посетителите ще имат нещо специално, което да запази в спомените си през следващите години.

10. Агиос Прокопиос

https://maps.google.com/?ll=37.075848,25.347149&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Плажът на остров Наксос в Агиос Прокопиос е рай за плажуващите, които искат да се отпуснат по цял ден на белия пясък. Пътуващите могат да видят плажа, осеян с чадъри под наем през по -голямата част от годината, въпреки че силните ветрове през летните месеци правят водата по -подходяща за сърф, отколкото за слънчеви бани. Гледката в Агиос Прокопиос е една от най -добрите в Гърция. Посетителите ще видят скали на север и големи дървета, даващи сянка на юг. Този плаж е популярен сред семейства, които се радват на плитката брегова линия и лесен достъп до пазари и кафенета.

9. Koukounaries

https://maps.google.com/?ll=39.148663,23.401825&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на остров Скиатос, Koukounaries е популярен сред туристи от страната и чужбина. Водата е бистра, пясъкът е мек, а каменната борова гора създава уютна атмосфера, уникална за тази част на света. Туристите могат да бъдат забелязани да плуват, да се разхождат с лодка и да карат ски във водата или да яздят кон по суша. На плажа има заведения за хранене за ежедневни ястия и много курорти наблизо за по -елегантен подход.

8. Райски плаж

https://maps.google.com/?ll=37.410141,25.356407&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Остров Миконос наистина е дом на Рая. Това важи особено за онези туристи, които искат да празнуват през нощта близо до пясъка и морето. Paradise Beach е отворен за партита, натуристи и всеки, който иска вълнуващо плажно изживяване от здрач до зори. Дори ако посетителят не се интересува от партито, водата е топла, а плажът е пясъчен и мек. Много възможности за храна и напитки закръглят пътуването до Рая, просто не забравяйте да оставите децата у дома.

7. Лагуна Балос

https://maps.google.com/?ll=35.583035,23.588202&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Един от най -красивите плажове на Крит, лагуната Балос се намира близо до град Кисамос. Притиснат между малкия остров Имери Грамвуса и самия Крит, плажът е достъпен с лодка или кола. В лагуната Балос посетителите са посрещнати със зашеметяваща гледка, създадена от излизане на скала, заобиколена от розов пясък и синя и тюркоазена вода. Това е може би най -фотографираното природно чудо в цяла Гърция, което кара туристите да посещават в огромни количества. Месеците юли и август са най -натоварените. При пристигане в лагуната Балос е важно посетителите да донесат свои собствени напитки. На плажа има малко кафене, но изборът може да бъде ограничен.

6. Плаж Линдос

https://maps.google.com/?ll=36.094727,28.086025&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Родос е дом на плажа Линдос, наричан още плаж Палас, който е район, който се омъжва за морето с историята на гръцките острови. Пътуващите могат да се отпуснат на плажа, докато гледат храма от 4 -ти век, който е само на кратка разходка. Посетителите могат да релаксират и във водата, като наемат кану или гребло за мързелив следобед в спокойствието на морето. Близкото село Линдос, красиво селище на хълм, съставено от варосани къщи и калдъръмени улички, е задължително за посещение. Вкусете местната кухня и купете сувенири в безопасност, тъй като улиците са предназначени за пешеходци.

5. Плаж Елафониси

https://maps.google.com/?ll=35.270958,23.540636&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Плажът на Елафониси е наистина изключителен. Разположен на остров Елафонси в югозападната част на Крит. Екзотичният, розов и бял пясък отстъпва място на лазурната вода, която е идеална за плувци от всички възрасти. Спасителите се грижат всички да са в безопасност, а чадърите под наем поддържат всички туристи хладни дори през горещите гръцки лета. За почивка от плажа посетителите могат лесно да обиколят близкия манастир Хрисоскалитиса или фара Агия Ирини.

4. Плаж Симос

https://maps.google.com/?ll=36.466358,22.977724&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Малкият остров Елафонисос е домакин на плажа Симос, често приветстван от местните жители като най -добрият плаж в страната. Комбинацията от тюркоазени води, пясъчни дюни и уникална флора създават атмосфера, която се оценява от всички. Всъщност посетителите често ще намерят повече местни жители, отколкото туристи на плажа Симос, който е известен със спокойните си води и оживената атмосфера на партито. Цялото семейство може да се наслаждава на плажа Симос през деня. Децата могат да плуват и да се плискат в чиста, плитка вода с пясъчен под. Вечерта плажът оживява с музика, танци и напитки благодарение на многото барове в района.

3. Порто Кацики

https://maps.google.com/?ll=38.601177,20.550426&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Плажът Лефкадха на Порто Кацики редовно е класиран като един от най -добрите плажове в Европа. След като посетителят достигне дъното на стълбищната клетка, водеща към морския бряг, те не трябва да се чудят защо толкова много жадуват за това място. Тюркоазено синята вода и дългата плажна ивица под тревиста скала спира дъха. Въпреки че тълпи от посетители се изкачват на този плаж, има достатъчно място за всички. Туристите обаче ще трябва да донесат всякакви спортни принадлежности, тъй като единствените предмети под наем на плажа са чадъри и шезлонги. До Порто Кацики може да се стигне и с таксиметрова лодка за тези, които предпочитат да избягват дългото изкачване.

2. Плаж Навагио

https://maps.google.com/?ll=37.857777,20.626667&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Уединен и зашеметяващ, плажът Navagio е връхната точка за почивка на Закинтос, третият по големина от Йонийските острови. Плажът е разположен между варовиковите скали на острова и е достъпен само с лодка. След като посетителят пристигне, той ще види руините на корабокрушение, идеално чисти води и туристи, опитващи ръцете си в БАЗА, скачайки от скалите горе. На този плаж няма удобства, въпреки че лодките, които превозват туристи от и до понякога предлагат напитки или дори обяд.

1. Плаж Миртос

https://maps.google.com/?ll=38.343613,20.536112&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Плажът Миртос на Кефалония е колкото изненадващ, толкова и зашеметяващ. Яркото бяло на камъчетата стърчи рязко в дълбокото синьо на морето. Стръмните планини и високите скали зад плажа Миртос само допълват красотата му. Поради всички тези причини Myrtos преди това е бил гласуван 12 пъти за най -добрия плаж в Гърция. Тези, които се наслаждават на плажа Миртос, идват за слънце, слънце и повече слънце. Няма почти никаква сянка и единственият наличен воден спорт е плуването. Шезлонгите и чадърите обаче могат да се наемат срещу малка такса. Повечето посетители предлагат носенето на пясъчни обувки до плажа Миртос. Това, което прилича на пясък, всъщност е скала, което може да бъде трудно за подметките, докато човек достигне пясъчното дъно.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: