Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Испания предизвиква образи на танцьори на кастанети и фламенко, тапас и вечерни вечери и Алхамбра на лунна светлина. Какви прекрасни спомени ще създадете в този исторически имот на Иберийския полуостров! Ако имате ограничения във времето, две седмици в Испания е достатъчно време, за да ви позволи да усвоите историята, насладите и съкровищата на тази средиземноморска страна. Разбира се, ще искате да посетите градове в различни региони, за да ви дадем широка извадка от това, което Испания може да предложи. Не можете да видите цяла Испания за две седмици? Не се притеснявайте; това е една страна, която определено ще ви очарова при повторно посещение.

1. Барселона (2 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=41.383331,2.183333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Започваме нашите 2 седмици в Испания в Барселона, древния град на Средиземно море, който има силни връзки със света на изкуството чрез Пикасо и Миро. Той е известен със своята архитектура от римска до средновековна до каталунска. Просто изберете място и започнете да ходите; никога не знаеш на какво ще попаднеш. Старият квартал на града е изпълнен с тези вековни сгради. Примери за творбите на архитект Антон Гауди могат да бъдат намерени в целия град, включително Parc Guell и Casa Mila. La Rambla е известната градска улица за пазаруване, хранене и забавление. За освежаваща почивка вградете малко време за къпане на слънце на плажа в графика си.

Настаняване: Къде да отседнете в Барселона

Вижте също: Най -добрите атракции в Барселона

2. Тарагона (спирка)

https://maps.google.com/?ll=41.115696,1.249594&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако римските руини са вашата страст, определено ще искате да спрете в Тарагона по пътя от Барселона до Валенсия. Градът има втората най -добра колекция от римски руини в Испания. Представете си гладиатори в битка, докато обикаляте археологическия обект Тарако, спирате в древния морски амфитеатър или се чудите на градските стени, строени през вековете. Ако сте гладни, Тарагона е известна с калкотада (пържен лук на скара) и ксато, салата, приготвена от треска и ескарола.

3. Валенсия (2 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=39.466667,-0.383333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Валенсия, третият по големина град в Испания, е основан от римляните преди повече от 2100 години, но това минало отстъпи място на по -модерни неща. Това включва архитектурното чудо, наречено Град на изкуствата и науките, дом на най -големия аквариум в Европа. Друго нещо, което трябва да се види във Валенсия, е Barrio del Carmen, колекция от средновековни сгради, разположени по калдъръмени улички между ислямските и християнските стени. Вземете принадлежности за обяд за пикник в Mercado Central, за който се казва, че е най -дългогодишният пазар в Европа. Той има повече от 1000 сергии, предлагащи храни от всякакъв вид, сувенири и други подобни. Насладете се на покупките си, докато се разхождате или карате велосипед през градините Турия.

Вижте също: Най -добрите атракции във Валенсия

4. Толедо (2 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=39.856667,-4.024444&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Преди да напуснете дома си, може да искате да се обучите за посещението си в Толедо, известен средновековен град, построен на върха и надолу по хълм. Удобните обувки за ходене са задължителни, за да се движите по тесните калдъръмени улички, които гъмжат от чар на Стария свят. Задължително трябва да се види богато украсената готическа катедрала от 13 век в Толедо със своите 15 параклиса и приказно изкуство, включително картини на Ел Греко и Веласкес. Друго религиозно място, което трябва да се види, е Синагогата на Ел Трансито, сграда от 14-ти век, която се счита за най-доброто испанско-еврейско изкуство в Испания. През вековете той е служил и като католическа църква и военен щаб, а сега е музей. Старият Толедо е с изглед към река Тежу, предлагайки страхотна гледка към Ню Толедо.

5. Гранада (2 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=37.178055,-3.600833&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Алхамбра е огромен комплекс от крепости и замъци, който днес се смята за любовно писмо от маврите до Испания. Неговата ефирна красота го прави туристическа атракция №1 на Гранада; наистина, това е една от най -добрите забележителности на Испания. Трябва да планирате предварително, за да посетите тук, може би да закупите билети предварително по интернет, тъй като билетите са ограничени. Докато можете лесно да прекарате цялото си време в Гранада в Алхамбра, отделете време да посетите градините в Generalife, да се насладите на невероятна гледка към Алхамбра и Гранада от Mirador de San Nicolas и да си починете от турне с чаша мента чай в кафене.

Настаняване: Къде да отседнете в Гранада

Вижте също: Най -добрите атракции в Гранада

6. Кордоба (спирка)

https://maps.google.com/?ll=37.883331,-4.766667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Населен от праисторически времена, по -късно Кордоба се превърна в смесица от три култури: римляни, мюсюлмани и християни, всички от които оставиха своя отпечатък върху този град на река Гуадалкивир. Никъде в Кордоба това не е по-очевидно, отколкото в огромната джамия-катедрала в Кордоба, която е построена като джамия и се превръща в християнска църква през 13 век. Обърнете внимание на 890 стълба във вътрешността на тази църква, която е почти толкова голяма, колкото Свети Петър в Рим. Старият квартал, с неговите живописни улици, облицовани със средновековни сгради, също си заслужава да бъде посетен по време на почивката ви от пътуване до Севиля от Гранада.

Настаняване: Къде да отседнете в Кордоба

Вижте също: Най -добрите атракции в Кордоба

7. Севиля (2 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=37.377220,-5.986944&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Въпреки че се намира на 80 км (50 мили) от Атлантическия океан, Севиля има отличието, че е единственият речен пристанищен град в страната. Този град на река Гуадалкивир има история, изпълнена с мавритански завоевания и еврейски погроми; Мигел де Сервантес, който е писал Дон Кихот, е бил затворен тук. Градът е изпълнен с завладяваща архитектура, от Alcazar de Seville, мавританско-възрожденски дворец, до готическата катедрала в Севиля с емблематичната й камбанария до чадъра Metropol, уникално проектирана дървена скулптура, наподобяваща гъба. Отпуснете се с разходка с конски карета през парка Мария Луиза на река Гуадалкивир.

Настаняване: Къде да отседнете в Севиля

Вижте също: Най -добрите атракции в Севиля

8. Мадрид (3 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=40.400002,-3.683333&z=13

(ВИЖ КАРТА)
Опитайте се да бъдете в Мадрид в неделя сутрин, за да можете да пазарувате на световноизвестния му бълха пазар El Rastro, който е разпръснат в няколко блока. След като вземете най -добрите сделки, направете това, което правят Madrileños в неделя: разходете се през спокойния парк El Retiro. Прадо, световноизвестен музей на изкуството, е задължително, за да видите картини на велики испански художници, включително Веласкес. Вижте как са живели испанските кралски особи, като посетите разкошния Кралски дворец. Освен това не можете да напуснете Мадрид, без да имате churros y шоколад, сладка баница с канела, потопена в горещ шоколад, подобен на пудинг. Хората гледат на един от главните площади в Мадрид, Пласа Майор или Пуерто дел Сол.

Настаняване: Къде да отседнете в Мадрид

Вижте също: Най -добрите атракции в Мадрид

9. Сеговия (еднодневна екскурзия от Мадрид)

https://maps.google.com/?ll=40.950001,-4.166667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Въпреки че може да е трудно да се отдръпнете от Мадрид, еднодневното пътуване до Сеговия ще ви струва. Можете сами да решите дали градът, според легендата, е основан или от Херкулес, или от сина на Ной. Феновете на Спящата красавица на Дисни ще искат да посетят Алказар, замъка, за който се казва, че е образец за нейния замък в Дисниленд. Сеговия обаче е може би най -известен със своя величествен римски акведукт, който днес съществува в рамките на по -модерен град. Разходете се по тесните улички на красивия, но малък, стар град на Сеговия, като изберете кафене, където можете да опитате специалитета на града, бозаещо прасе.

Резюме

Ден 1: Пристигане в Барселона, сън в Барселона

Ден 2: Разгледайте Барселона, спите в Барселона

Ден 3: Влак за Валенсия през Тарагона, сън във Валенсия

Ден 4: Разгледайте Валенсия, спите във Валенсия

Ден 5: Влак до Толедо, спи в Толедо

Ден 6: Разгледайте Толедо, спите в Толедо

Ден 7: Влак за Гранада, сън в Гранада

Ден 8: Разгледайте Гранада, спите в Гранада

Ден 9: Влак до Севиля през Кордоба, сън в Севиля

Ден 10: Разгледайте Севиля, спите в Севиля

Ден 11: Влак до Мадрид, сън в Мадрид

Ден 12: Разгледайте Мадрид, спите в Мадрид

Ден 13: Сеговия еднодневна екскурзия, сън в Мадрид

14 ден: Отлетя вкъщи

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: