Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

През есента на 1990 г. приятелите Par Granlund и Yngve Bergqvist имаха визия да построят иглу в инуитския стил, но по -голям от всякога създаван. Първото им иглу, разположено в малкото градче Jukkasjarvi в Швеция, беше обикновена художествена галерия, посещавана предимно от любопитни местни жители. Нарастващи ежегодно в размер, който никога няма да се повтори, ледените стаи бяха включени в края на деветдесетте за тези, които искат да останат по-дълго, да търсят вдъхновение и да се възхищават на сградата и нейното зашеметяващо местоположение. IceHotel в Jukkasjarvi все още се възстановява всяка година, но в наши дни ледени хотели се появяват в няколко други северни страни, обслужвайки авантюристични пътешественици, търсещи прохладно убежище.

Имайте предвид, че това не са типовете места, където можете да се озовете пред вратата и да търсите стая. Повечето от тези ледени хотели трябва да бъдат резервирани до една година предварително.

10. Хотел Snow Village Китила

https://maps.google.com/?ll=67.541084,24.495049&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположени високо над Полярния кръг, стаите на Snow Village разполагат с изваяни ледени мебели, а някои също имат декорации от лед и сняг. Гостите могат да вечерят в IceBar или да се насладят на дискотеката igloo. Orthey може просто да се възхити на великолепното скулптурно изкуство в района. Хотелът предлага и организирани дейности като риболов на лед, разходки с шейни с кучета и сафари със снегомобили и елени.

Проверете отзивите и цените

9. Курорт Хошино Томаму Кулата

https://maps.google.com/?ll=43.063614,142.619705&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Alpha Resort Tomamu в Япония разполага със собствено ледено селище, където гостите могат да отседнат в хотел, където трапезарията, спалнята и банята са направени от лед. Дори вечерята се сервира върху ледена чиния. Това обаче не излиза евтино. При около 50 000 йени (603 долара) на нощ, стаята работи до два пъти и половина повече от сравнимата стая другаде в курорта.

Проверете отзивите и цените

8. Снежно село Канада

https://maps.google.com/?ll=45.517288,-73.536072&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположено на остров Света Елена, Snow Village Canada е на около 5 км (3 мили) от центъра на Монреал. Всяка година хотелът възпроизвежда различен голям град от лед и сняг и сградите са цветно осветени през нощта. Гостите могат да се отпуснат в една от горещите вани или да получат напитка в чаша с лед в ледения бар The Kube. Стаите и иглутата в Snow Village са направени изцяло от лед. Леглата са изработени от лед, дървена рамка и матрак. Осигурен е термо спален чувал, който да затопля през нощта.

Проверете отзивите и цените

7. Igloo Village Kakslauttanen

https://maps.google.com/?ll=68.334358,27.334248&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположено високо над Арктическия кръг във финландската Лапландия, село Igloo Kakslauttanen предлага настаняване в стъклени и снежни иглута. Той разполага и с най -голямата димна сауна в света. Селото Igloo разполага с 4 ресторанта, включително 2 в традиционна хижа от Лапландия. Всеки ресторант сервира лапландски специалитети като елени и сьомга на скара. Дори димната сауна на хотела има собствен ресторант. По време на престоя си гостите могат да опитат вълнуващи зимни сафарита с елени, хъски и моторни шейни или да участват в снежно рали.

Проверете отзивите и цените

6. Хотел Balea Ice

https://maps.google.com/?ll=45.604221,24.616669&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Единственият леден хотел в Румъния, хотел Balea Ice се намира на 2000 метра над морското равнище. Всяка година хотелът се възстановява с нов дизайн, използвайки ледени тухли от близкото езеро Balea. Всички стаи имат ледени легла с удобен матрак, покрити с чаршафи и меки кожи. На гостите ще бъде осигурен и спален чувал за през нощта. Достъпен само с кабинков лифт, Ice Hotel Balea предлага и ресторант, който сервира международна кухня.

Проверете отзивите и цените

5. Снежен хотел

https://maps.google.com/?ll=65.732895,24.554401&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Изработен изцяло от лед и сняг, хотел Snow е част от снежния замък на Кеми във Финландия, най -голямата снежна крепост в света. От 1996 г. се преустройва всяка зима с различен дизайн. Въпреки различните си конфигурации, снежният замък има няколко повтарящи се елемента: параклис, ресторант и хотел. При средна температура от -5 ° C всички стаи в хотела разполагат с легла, покрити с агнешка кожа и спални чували. Някои стаи са украсени с красиви ледени резби.

Проверете отзивите и цените

4. Киркенес Сноухотел

https://maps.google.com/?ll=69.705399,30.037804&z=13

(ВИЖ КАРТА)

TheKirkenes Snowhotel е открит за първи път през 2006 г. и оттогава предоставя на своите гости прекрасно преживяване в една от най -красивите околности на Норвегия. Разположен в арктическия град Киркенес, близо до руската граница, хотелът се възстановява всяка зима и отваря врати приблизително на 20 декември. Изграден е изключително с лед и сняг, но има нормални легла с матраци за здравословен сън. До хотела Snow има отопляема обслужваща сграда и екзотичен, отопляем ресторант Lavvo.

Проверете отзивите и цените

3. Hotel de Glace

https://maps.google.com/?ll=46.888645,-71.305305&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Хотел de Glace се намира на около 5 км (3 мили) северно от град Квебек, на първите склонове на планините Laurentian. Първият леден хотел в Северна Америка, той посрещна над милион души по целия свят от откриването си през 2001 г. Hôtel de Glace се отваря всяка година в началото на януари, осигурявайки тримесечен живот, преди да бъде свален през април. Само баните се отопляват и са разположени в отделна изолирана конструкция. Има и параклис, където се празнуват сватби.

Проверете отзивите и цените

2. Хотел Алта Иглу

https://maps.google.com/?ll=69.842583,23.455811&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Един от другите ледени хотели в Норвегия, хотел Alta Igloo е направен изцяло от сняг и лед всяка година и предлага на гостите уникално преживяване в далечния север на страната. Във всяка стая се предлагат спални възглавници от еленска кожа и ултра -топли спални чували, но при постоянна температура между -4 и -7 ° C, гостите също се насърчават да внасят свои собствени термични дрехи под дрехите. Хотелът разполага също със сауна и 2 горещи вани на открито за загряване и релакс. На разположение са сафари за моторни шейни, за да разгледате околностите.

Проверете отзивите и цените

1. Icehotel

https://maps.google.com/?ll=67.850616,20.595116&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Icehotel в малкото селце Jukkasjärvi в Северна Швеция беше първият хотел в света с лед. След първото си откриване през 1990 г., хотелът се възстановява всяка година от декември до април. Целият хотел е направен от снежни и ледени блокове, взети от замръзналата река Торне. Дори чашите в бара са направени от лед! Документални филми, фокусирани върху IceHotel, могат да се гледат от време на време в Discovery Channel и National Geographic.

Проверете отзивите и цените

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: