Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Слот каньоните са една от цветните особености на природата. За разлика от Големия каньон, който е широк и дълбок, каньоните на слота са дълбоки, но тесни. Някои са толкова тесни, че посетителите трябва да се промъкнат през проходите, да се доближат доблизо и лично с цветни скални образувания. Повечето слот каньони се образуват от водна ерозия през вековете. Много от тях са подходящи само за напреднали туристи, но някои включват нежни разходки, които дори един диван може да направи.

10. Дефилето Онеонта

https://maps.google.com/?ll=45.589561,-122.075363&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Поредица от четири водопада съставят живописно ждрело Oneonta, източно от Портланд, Орегон, в булчинския воал, в живописното дефиле на река Колумбия. Пешеходната разходка с дължина 1,9 км (1,2 мили) се счита за умерена, но включва разходка в хладни води на потока, които понякога могат да бъдат дълбоки до гърдите, тъй като коритото на реката е пътеката в някои участъци.

Посетителите могат да видят стените на каньона, съставени от 25-годишни базалтови скални образувания, както и разнообразна растителност, уникална за района. Предишните посетители препоръчват това поход в делнични дни, защото уикендите са натоварени. Разходката е подходяща за Фидо, стига Фидо да е на каишка.

9. Цветен каньон

https://maps.google.com/?ll=29.146111,34.594860&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Цветният каньон на египетския полуостров Синай е описан като геоложка страна на чудесата със стени на каньона, достигащи 20 етажа в небето. Посетителите могат да видят скални образувания, изработени от пясъчник, варовик, базалт и гранит. Каньонът получава името си заради цветните скални образувания.

Походът от половин миля през този каньон на слота се счита за лесен в по-голямата си част, въпреки че има няколко места, където пешеходците трябва да се плъзгат надолу през тесни пространства или да се изкачат над камъни. Има някакво катерене в края на разходката.

8. Gorges du Fier

https://maps.google.com/?ll=45.895515,6.038488&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на около 10 километра (6,2 мили) от Annecy във Франция, Gorges du Fier е един от най -лесните каньони за преминаване. Това е така, защото посетителите преминават през каньона по оградена пътека, която е на около 30 метра (100 фута) над река, която се втурва отдолу.

Разходката също има табели, обясняващи как се е образувал каньонът и колко високи води са достигнали в миналото. Предишни посетители казват, че хората, които се страхуват от височини, може да искат да избегнат това. Те също така казват да внимавате на пътеката, когато е мокра. Каньонът е толкова тесен на петна, че посетителите могат да докоснат и двете страни.

7. Призрачен гълч

https://maps.google.com/?ll=37.479950,-111.209061&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Пътуващите, които са клаустрофобични, може да искат да избягват туризъм Spooky Gulch. В края на краищата има причина за това име. Проходите са толкова тесни на някои места, че туристите трябва да се притискат странично, което кара някои хора да изпаднат в паника. Също така може да бъде доста тъмно на дъното на каньона.

Каньонът е широк на входа, но само на няколкостотин фута след разходката, преминаването през тесните проходи става трудно дори за възрастни със среден размер. Тази разходка по каньона е на 5 км (3,2 мили) с и обратно. Spooky Gulch се намира на юг от Ескаланте, Юта. Тези, които не искат да се върнат по пътя, по който са дошли, могат да се изкачат по стените на каньона или да продължат напред през Peek-a-boo Gulch, друг красив каньон.

6. Дефиле на Уано

https://maps.google.com/?ll=-22.375708,118.302582&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Дефилето Weano в националния парк Karijini в Западна Австралия започва като лесна разходка през приказна природа, докато се вие през стръмни скали, които се превръщат в тесни пътеки. Това обаче става предизвикателство за посетителите, които искат да отидат до басейна за парапети, тъй като включва изкачване нагоре и надолу по стените на каньона.

Тези, които направят разходката надолу, ще бъдат възнаградени с цветни скални образувания, завършващи с ледено студен басейн на дъното. Дефилето Weano се счита за най -достъпното и цветно дефиле в парка.

5. Buckkin Gulch

https://maps.google.com/?ll=37.001667,-111.866112&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Buckskin Gulch в Южна Юта е един от най -дългите и най -дълбоки слотове в света и като такъв получава много посетители. Изкачването му обаче определено не е за плахи или неопитни. Походът през каньона е дълъг 34 км (21 мили). Buckkin Gulch рядко е с ширина над 3 метра (10 фута), като стените се простират нагоре до 150 метра (500 фута).

Въпреки че походът може да бъде направен за един ден, тези, които са го направили, препоръчват да се отделят два дни. Те също така препоръчват да не правите това през лятото поради опасността от наводнения. През всеки сезон туристите трябва да бъдат подготвени да бродят или да плуват. Виждайки скалните образувания, всичко това си заслужава.

4. Ехидна пропаст

https://maps.google.com/?ll=-17.329664,128.415802&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Echidna Chasm в Западна Австралия е умерено разходка от 2 километра (1,2 мили) през тесен каньон, който е дълбок 200 метра (или 654 фута). Echidna Chasm, смятан за един от акцентите в Националния парк Pumululu, има някои камъни за справяне и предизвикателно изкачване в края.

Стените на този каньон са доста цветни, с акценти, които се променят в зависимост от ъгъла на слънчева светлина. Каньонът се намира в планината Bungle Bungle, която се счита за една от най -добрите туристически дестинации в Австралия.

3. Каньон на метрото

https://maps.google.com/?ll=37.309444,-113.050552&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Каньонът на метрото в Националния парк Сион в Юта предлага грандиозни цветни скални образувания за тези, които имат достатъчно опит, за да се справят с предизвикателния терен. Каньонът започва от левия разклон на Северен Крийк.

Навигацията по него означава спускане на камъни надолу, плуване в студени води и изминаване на дълги разстояния; поради това авантюристите може да искат да носят гидрокостюми за седем-деветчасовия преход. Няма пътека, но GPS работи в каньона.

Метрото всъщност е много кратък участък от каньона, където двете стени се сближават много близо и по -голям тръбен овал е изрязан от течащата вода. За пътуването се изисква разрешение; се издават само 50 на ден. Каньонът съдържа едни от най -добрите пейзажи в Сион.

2. Сик Каньон

https://maps.google.com/?ll=30.322222,35.451668&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разходката през каньона Siq в Южна Йордания е като ходене към историята, тъй като това беше главният вход към древния град Петра. В края на поход от 1,2 километра (3/4 мили) се намира най-известната руина на Петра, Ал Хазне или хазната.

За разлика от повечето каньони на прорези, които са образувани от прибързана вода, ал-Сик е образуван от тектонски сили, въпреки че по-късно водата измива гладко страните му. Ал-Сик е широк по-малко от 3 метра (10 фута) на някои места, със стени на каньона, които варират от 90 до 180 метра (300 до 600 фута) високи.

1. Каньон на антилопа

https://maps.google.com/?ll=36.857777,-111.372223&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Слот каньон „Антилопа“ в Северна Аризона всъщност е два слота каньона: горен, наричан „пукнатина“ и долен, известен като „тирбушон“. И двете се намират на земя, собственост на племето навахо и са достъпни само чрез одобрени от племената туристически компании.

Оранжево-червените образувания от пясъчник могат да бъдат описани само като страхотни и са наслада на фотографа. Горният каньон е популярен, защото не изисква катерене, тъй като цялото ходене е на нивото на земята.

Долният каньон е изисквал изкачване по стените на каньона, но сега е достъпен чрез стълби. Въпреки че каньоните са красиви, те понякога могат да бъдат опасни. През 1997 г. светкавичен потоп обхвана Долна антилопа и уби 11 туристи.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: