Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Пристигането в далечна Австралия включва дълъг полет за повечето пътници. Можете да използвате времето за почивка, тъй като ще искате да се справите, ако обиколката на националните паркове на страната е на дневен ред.

Австралия има повече от 500 национални парка. Всеки от тях има свои собствени отличителни характеристики, като ефектни скални образувания от варовик и пясъчник, великолепни плажове, красива природа и чудесен набор от флора и фауна, включително световноизвестните кенгурута и динго. Ето преглед на най -добрите национални паркове в Австралия:

10. Национален парк Порт Кембъл

https://maps.google.com/?ll=-38.650555,143.062775&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Национален парк Port Campbell е мястото, където да отидете, ако търсите страхотни пейзажи, които съчетават океана с ефектни скални образувания. Тези зашеметяващи варовикови скални образувания са образувани от вълнообразно действие на Южния океан и имат такива имена като Дванадесетте апостоли, Лох и Дефиле и Лондонския мост.

Паркът също е добро място да научите за стари корабокрушения, тъй като се намира на брега на корабокрушенията на щата Виктория. Насладете се на гледките от пешеходния маршрут на откритието или шофирайте по Great Ocean Road. Тук има изобилие от флора, включително орхидеи, и диви животни, включително соколи сапсан.

9. Национален парк Намбунг

https://maps.google.com/?ll=-30.576111,115.169998&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният парк Намбунг е друго място, което съчетава океана с изключителни скални образувания. Само тези скални образувания, някои датирани от преди 3,6 милиарда години, не са във водата; те са в съседната пустиня Pinnacles.

Хиляди върхове или стълбове се издигат от жълтия пясък, граничещ с Индийския океан; някои образувания са къси и дебели, други са слаби и по -високи. Тук има изобилие от диви животни със 176 вида животни, така че може да видите сиви или червени кенгурута, динго и дори гърбави китове по време на миграционния им сезон. Насладете се на разходка по плажа в Западна Австралия на Kangaroo Point.

8. Национален парк Дейнтри

https://maps.google.com/?ll=-15.959167,145.401947&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният парк Дейнтри е известен със своята великолепна тропическа гора, най -старата в света. Разположен в Далечния север на Куинсланд, паркът е дом на флора и фауна, които не се срещат никъде другаде на планетата. Националният парк Дейнтри получава обилни валежи през цялата година, но е по -лошо през летния сезон на мусоните, така че планирайте посещението си съответно.

Ако можете да пренебрегнете летните наводнения, може да видите медузи, които са най -активни по това време по крайбрежните води, докато сладководните дупки за плуване са най -пълни и чисти по това време на годината.

7. Cradle Mountain-Lake St Clair NP

https://maps.google.com/?ll=-41.830276,145.924164&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Потопете се в пустинята в Националния парк Cradle Mountain-Lake St Clair на остров Тасмания. Паркът е дом на различни среди, вариращи от тропическите гори до алпийските планини, от планината Cradle на север до езерото St. Clair на юг.

Любителите на туризма ще се насладят на прочутата шестдневна Overland Track, която ще ги преведе през великолепната планинска природа; имайте предвид, че обслужването на парковете таксува туристите за този преход. Зашеметяващата природа на парка го прави една от най -популярните природни зони в Тасмания.

6. Национален парк Great Sandy

https://maps.google.com/?ll=-25.045279,153.210007&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако виждането на динго е високо в списъка ви със задължителни задачи в Австралия, отидете до най-големия пясъчен остров в света, остров Фрейзър, в националния парк Great Sandy на Куинсланд. Виещите кучеподобни животни са защитен вид на острова.

Не забравяйте да спазвате правилата за безопасност в парка, тъй като те могат да бъдат опасни за хората. Като изключим динго, паркът има разнообразни функции, вариращи от плажове и блата до дъждовни и мангрови гори, както и разнообразие от птици. Вземете петдневната Coolpola Great Walk или обиколка с превозно средство; Препоръчват се 4WD превозни средства, тъй като теренът е неравен.

5. Национален парк Костюшко

https://maps.google.com/?ll=-36.072224,148.348618&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Живописната е добра дума за описание на националния парк Костюшко в южния Нов Южен Уелс. Планинската природа, отразена в девствените ледникови езера, е перфектна картична картичка. В края на краищата това е Снежните планини и страната на река Мъри. Паркът е дом на връх Костюшко, най -високият връх в континентална Австралия, и Кабрамура, най -високият град в страната.

Дом на аборигени от около 20 000 години, паркът е единственото място, където може да бъде намерена застрашената южна жаба corroboree. Целогодишната туристическа дестинация предлага ски през зимата, а пешеходен туризъм и конна езда през лятото.

4. Национален парк Улуру-Ката Тюта

https://maps.google.com/?ll=-25.312222,131.018616&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Много посетители на австралийския национален парк Uluru-Kata Tjuta може да са по-запознати с предишното му име Ayers Rock. Името е променено, за да отразява своето аборигенско наследство, когато най -известната природна забележителност на Австралия се връща към местна собственост.

Той е духовен център за аборигените в региона. Улуру е огромен монолит от пясъчник, издигащ се от пустинята в Централна Австралия на Северната територия. Частта на парка Ката Тюта се състои от 32 скални купола. Това е мястото, където трябва да бъдете, ако искате зашеметяващи снимки на изгрев и залез, тъй като скалите променят цветовете си на слънчевата светлина.

3. Национален парк Фрейсинет

https://maps.google.com/?ll=-42.125278,148.298340&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Опасностите, сурови розови и червени гранитни планини, се издигат от морето в Националния парк Фрейсинет, най -старият парк в Тасмания. Под формациите са великолепните сини води на залива Wineglass, считан за един от най -добрите плажове в Австралия.

Докато търсите рядка флора и фауна (това е добро място за наблюдатели на птици), може да попаднете на сайтове, свързани с аборигените. Някои райони на парка са толкова отдалечени, че тепърва трябва да бъдат посещавани от хора, които иначе посещават тук за каяк по море, риболов, плажове и други водни дейности.

2. Национален парк Пурнулулу

https://maps.google.com/?ll=-17.463057,128.564163&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Когато живописните гледки се броят, най -добрият начин да видите Националния парк Пурнулулу е от въздуха. Bungle Bungle Range на парка е впечатляващ, когато прелитате над пчелни костенурки с форма на карстови пясъчници, маркирани с оранжеви и черни ивици. FYI, Bungle Bungle е аборигенско име, което означава „пясъчник“. Тези образувания от пясъчник са едни от най -обширните в света.

Пурнулулу в Западна Австралия е чудесно място за туризъм; къмпингуващите трябва да носят храна, тъй като няма такава в парка. Поради грубия, но живописен терен, някои части на парка са достъпни само с превозни средства с 4WD.

1. Национален парк Какаду

https://maps.google.com/?ll=-12.271111,132.673050&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният парк Какаду може да е единственото място на земята, където можете да видите както крокодили, така и аборигенско скално изкуство. Аборигените живеят в региона от 40 000 години, създавайки своето скално изкуство на около 5000 места.

Разположен в Северната територия, Какаду е дом на разнообразни терени и флора и фауна, включително кенгурута и гигантски крокодили - река Алигатор е в границите на парка. Това е най -големият национален парк в Австралия; около половината от размера на Швейцария. В парка се намира урановата мина Ranger, една от най -производителните в света.

Карта на националните паркове в Австралия

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: