Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Централна Америка е тънката част от земята, която свързва северноамериканския континент с южноамериканския континент. Регионът се състои от седем малки, предимно тропически страни, които би било лесно да се прескочат на картата. И все пак те представляват сложна смесица от култури, древни руини, тропическа дива природа, активни вулкани и страхотни плажове.

Мексико понякога се счита за част от Централна Америка поради езика и културното наследство, което споделя с няколко от своите южни съседи. Този списък на най -добрите места за посещение в Централна Америка обаче се фокусира само върху страните от Белиз, Гватемала, Хондурас, Никарагуа, Коста Рика и Панама.

Карта на Централна Америка

10. Леон, Никарагуа

https://maps.google.com/?ll=12.433000,-86.886002&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Проспериращ университетски град и един от най -старите и големи градове в страната, Леон е политическият и интелектуален център на Никарагуа. Разположен по протежение на река Чикито северозападно от столицата Манагуа, Леон е богат на испанска колониална архитектура, както и на изкуства и култура и изобилства от студенти и туристи.

Лесно изследван при ходене и колоездене, Leon предлага много възможности за разглеждане на забележителности. Градът може да се похвали с повече колониални църкви, отколкото други градове в Никарагуа, а посетителите могат да обиколят няколко от тези църкви, за да се любуват на художествени произведения и да разгледат гробниците на важни исторически личности като тази на най -обичания поет в страната, Рубен Дарио. Сред тези църкви е катедралата Леон, една от най -големите в Централна Америка. Други значими забележителности в Леон са гробището в Гуадалупе, мостът в Гуадалупе и селският дом Сутява. Известен също със своята съкровищница на изкуството, Леон има няколко музея, центрове за изкуство и много публични стенописи.

Разположен само на няколко мили навътре в Тихия океан, Леон е дом на популярни плажове като Poneloya и Las Peñitas, които предлагат водни дейности и възможности за нощен живот. Точно извън града посетителите могат да наемат ruletos (камиони, работещи като автобуси) до близките вулкани, реки и мангрови гори, за да се насладят на туризъм, каяк и разглеждане на диви животни.

Като град, който е домакин на студенти от цял свят, Leon предлага разнообразие от възможности за хранене за всеки вкус и бюджет. Пазарът е добро място за намиране на местни ястия като пържено сирене, боб и ориз и пълнени със сирене живовляци. В изобилие има и барове, клубове и танцови зали, пулсиращи с танци на салса.

9. Копан

https://maps.google.com/?ll=14.840000,-89.139999&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Някога важен център на правителството, изкуството, културата и астрономията на маите, днес Копан представлява голям комплекс, състоящ се от две големи пирамиди, няколко площада, топка за игри и многобройни каменни храмове, олтари и стели, които са известни със своите йероглифи и сложни резби. които изобразяват история, събития, вярвания и обичаи на древните маи.

8. Вулкан Аренал

https://maps.google.com/?ll=10.463333,-84.703331&z=13

(ВИЖ КАРТА)

До последните няколко години Аренал беше най -активният вулкан в Коста Рика и честите малки експлозии веднъж осигуриха невероятни прояви на бълване на лава. Въпреки това, през 2010 г. цикълът на Arenal влезе във фаза на покой, поставяйки неопределена пауза върху изригванията. Въпреки това районът около Аренал все още предлага изобилие от забележителни забележителности и вълнуващи дейности.

7. Гранада, Никарагуа

https://maps.google.com/?ll=11.933333,-85.949997&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Един от най-големите градове в Никарагуа, Гранада е и един от най-старите и исторически важни центрове в страната, с богатство от испанската история и добре запазена колониална архитектура. Разположена в западната част на Никарагуа по бреговете на езерото Никарагуа, Гранада предлага на туристите много възможности за разглеждане и правене от разглеждане на забележителности до отдих на открито и изкуства и култура.

Обиколка на центъра на града награждава забележителности на разноцветни колониални сгради, забележителности, стари църкви, испанска крепост и оживен пазар, бръмчащ от продавачи, продаващи продукти и занаяти. Музеите и художествените галерии демонстрират историята на града, изкуството, културата и производството на пури и шоколад. Централният парк на Гранада е широко отворено зелено пространство с павилиони за храна, където хората могат да се отпуснат и да се насладят на пикници и отдих на открито. Наблизо езерото Никарагуа и неговите многобройни островчета предлагат риболов, плуване, разходка с лодка, конна езда и археологически обекти, докато малко по -далеч вулканите и тропическите гори предлагат туризъм, обиколки с балдахин и разглеждане на диви животни.

6. Панама Сити

https://maps.google.com/?ll=8.983333,-79.516670&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Столицата и най-големият град на Панама, Панама Сити, е концентрация на съвременни високи кули, издигащи се от околните тропически гори. Жив, космополитен град, проспериращ с развитието на Панамския канал, Панама Сити е едно от най -добрите места за посещение в Централна Америка. Докато посещението на най-известната атракция на града, Панамския канал, се нарежда на върха на повечето туристически маршрути, изследвайки калдъръмените улици и колониалните сгради на историческия квартал, Casco Viejo, също е задължително.

5. Антигуа Гватемала

https://maps.google.com/?ll=14.566667,-90.733330&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на живописния фон на три внушителни вулкана в централните планини на Гватемала, красивият, стар колониален град Антигуа е една от най -добрите туристически дестинации в страната. Голям център за изучаване на испански език, Антигуа предлага множество впечатляващи забележителности и дейности. Само обикновена разходка из центъра на града дава гледка към грандиозна архитектура, исторически църкви и забележителни забележителности като арката Санта Каталина.

4. Ambergris Caye

https://maps.google.com/?ll=18.013947,-87.931038&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Най-големият от няколкостотинте острова в Белиз, Ambergris Caye е мечтано, тропическо място, където шортите и джапанките са дрескод, количките за голф са начинът на транспорт, а лежането по пясъчно бели плажове е основната дейност. Кратък полет със самолет или ферибот от Белиз Сити, Ambergris Caye е една от най-добрите дестинации за пътуване в Белиз, защото представя най-доброто бягство от Карибите с класически плажове, места за настаняване от световна класа, страхотна трапезария и ултра релаксация.

3. Облачен горски резерват Монтеверде

https://maps.google.com/?ll=10.300000,-84.816666&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в центъра на Коста Рика, Monteverde Cloud Forest Reserve е една от най -желаните туристически дестинации в страната поради удивителната си естествена красота и изобилието от дейности, включително обиколки с цип и балдахин. Резерватът е най -известен със своето изключително биологично разнообразие: Тук се срещат около 400 вида птици, повече от 100 вида бозайници, включително маймуни вой и капуцини и 1200 вида земноводни и влечуги. Наред с мега разнообразието на дивата природа, има 2500 вида растения, 420 от които са орхидеи.

2. Роатан

https://maps.google.com/?ll=16.383430,-86.417831&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Известна дестинация за гмуркане и пристанище за круизни кораби, Roatan е най-големият от островите на залива, край източния бряг на Хондурас. Заобиколен от втория по големина бариерен риф в света, Roatan е отлично място за гмуркане и гмуркане с шнорхел. Нещо повече, плажовете на острова предлагат множество дейности от плуване до каяк и наблюдение на делфини.

1. Тикал

https://maps.google.com/?ll=17.221001,-89.622002&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в тропическите гори на провинция Петен в Северна Гватемала, Тикал е един от най -големите градове на древната цивилизация на маите. Археолозите изчисляват, че в своя пик населението на Тикал варира от 50 000 до 100 000 жители. Сред многото места на маите в Централна Америка, Тикал е може би най -спиращият дъх поради обстановката си в джунглата с впечатляващи храмове, пронизващи балдахина. Посетителите могат да се изкачат на върха на няколко от пирамидите и да получат панорамна гледка от върховете на дърветата.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: