Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Канада е разнообразна и живописна нация и няма край на списъка с неща, които можете да видите, правите и изследвате в Големия бял север. Много туристи пътуват към големи канадски градове като Ванкувър, Торонто и Отава.

Със сигурност обаче би било грешка да прескочите невероятните национални паркове, които Канада може да предложи. От снежни планински върхове до крайбрежна зеленина, ето някои от най -добрите национални паркове в Канада, които ще искате да посетите при следващото си пътуване.

10. Национален парк Йохо

https://maps.google.com/?ll=51.395279,-116.486664&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Континентално разделение разделя канадските провинции Алберта и Британска Колумбия. Страната на Алберта е дом на Национален парк Банф, а Британска Колумбия е дом на много сходния, но по -малко пренаселен Национален парк Йохо.

Само на два часа от оживения град Калгари, Националният парк Йохо е невероятно място за бягство за любителите на природата. Емералд езерото изглежда нереално благодарение на ярките си, живи цветове, а езерото О’Хара е също толкова живописно. Други топ атракции, които няма да искате да пропуснете, включват Natural Bridge, Takakkaw Falls и Wapta Falls.

9. Национален парк на остров Принц Едуард

https://maps.google.com/?ll=46.416668,-63.075001&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Както подсказва името, Националният парк на остров Принц Едуард се намира на остров Принц Едуард, единствената островна провинция с местоположение в Атлантическия океан. Разположен на северния бряг на острова, Националният парк на остров Принц Едуард може да се похвали с червени пясъчни скали, които се спускат точно във водата, създавайки зашеметяващи гледни точки по мили от крайбрежни пътеки.

Можете също така да се отпуснете на пясъка, да плувате в морето или да лагерувате през нощта, докато сте в парка. Няколко исторически забележителности и музеи са разположени в рамките на парка и много посетители ще искат да отделят време за обиколка на фара на пристанището в Коувхед или на територията на мястото на наследството на Green Gables, което измислената Ана от Green Gables описва като свой дом в емблематичния детски книги.

8. Национален парк Auyuittuq

https://maps.google.com/?ll=67.883331,-65.016670&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Един от най -големите острови в света е остров Бафин, който се намира в канадския регион Нунавут. На остров Бафин се намира Националният парк Auyuittuq, впечатляваща дестинация, известна със своите местни произведения на изкуството, арктически пейзаж и невероятно дълги летни дни.

Много посетители на националния парк Auyuittuq идват през месеците юни и юли, когато слънцето изобщо не залязва и то е също толкова ярко в полунощ, както и по обяд. Обиколките с екскурзовод са често срещани в този национален парк, което ви позволява да изпробвате уникални преживявания като спане в иглу или обиколка на куче с водена шейна през арктическата тундра.

7. Национален парк Грос Морн

https://maps.google.com/?ll=49.689445,-57.738056&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният парк Gros Morne се намира на брега на Нюфаундленд и е кръстен на най -големия си връх, Gros Morne. Голяма част от парка се състои от планините на дълги разстояния, които се простират нагоре от Апалачите. Основна причина да посетите Национален парк Грос Морн е туризмът, който предоставя безброй гледни точки за спиращи дъха пейзажи.

През по -голямата част от лятото можете да направите и обиколка с лодка с екскурзовод по водите на езерото Западен Брук за уникална гледка към околните върхове. Фарът Cow Head е друга забележителност, която да добавите към своя маршрут, която предлага завладяващ дисплей с много история.

6. Национален парк Riding Mountain

https://maps.google.com/?ll=50.863888,-100.036110&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В района на Паркленд на Манитоба се намира Национален парк Riding Mountain, който е див оазис, подходящ за къмпинг, туризъм и фотография сред природата. Тъй като в парка се намира и селището Уосагаминг, все още можете да намерите страхотни местни заведения за хранене и няколко възможности за нощен живот.

Любителите на историята може да искат да знаят, че паркът е бил лагер на военнопленници по време на Втората световна война, благодарение на отдалеченото си местоположение. Ако посетите Националния парк Riding Mountain, не пропускайте живописната пътека Loon’s Island, където можете да забележите диви животни като бобър, лосове, елени, сиви вълци, пуми, бели пеликани и канадски гъски. В близост до езерото Ауди има и дива зона на бизони.

5. Национален парк Waterton Lakes

https://maps.google.com/?ll=49.045834,-113.915276&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Една от най -интересните характеристики на Националния парк Уотъртън Лейкс е, че той се простира на границата между САЩ и Канада. Националният парк Waterton Lakes е канадската половина, а американската страна е известна като Национален парк Glacier на САЩ. Заедно двата парка се наричат Международен парк на мира „Уотъртън ледник“.

Една от най -ярките забележителности в парка е Red Rock Canyon, който може да се похвали с яркочервени скали, които приличат повече на пустиня Аризона, отколкото на канадски резерват. Интерес може да представлява и Buffalo Paddock, където можете да забележите стада биволи в естествените им местообитания, спокойните води на езерото Камерън и мощните и гръмотевични водопади Blakiston.

4. Национален парк Pacific Rim

https://maps.google.com/?ll=48.636112,-124.769165&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният парк Pacific Rim се намира на остров Ванкувър в Британска Колумбия и е ясно разделен на три големи части. Частта от парка, известна като Лонг Бийч, се намира в залива Уиканиниш и е едно от най -популярните места за къмпинг и сърф в цялата страна.

В раздела, известен като Broken Group, ще намерите колекция от малки острови, включително добре известни острови като Hand Island и Cree Island. Третият участък, известен като West Coast Trail, е дълга пешеходна пътека, която се простира на мили и гледа към Тихия океан през по -голямата част от пътя.

3. Национален парк Нахани

https://maps.google.com/?ll=61.597118,-125.852203&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в северозападните територии на Канада е Националният парк Нахани, дестинация, достъпна за повечето посетители чрез плаващ самолет. Този парк е далеч от утъпканата писта, което го прави привлекателен за безстрашните любители на открито. Река Южен Нахани е акцент в парка и можете да рафтирате, кану или каяк по водите му, докато стигнете до зашеметяващия водопад Вирджиния.

Националният парк Нахани често се избира от хора, които искат да лагеруват за една нощ или да ходят на многодневни походи, но еднодневните екскурзии са възможни със самолет, ако просто искате да видите планините точно на континенталното разделение, серните горещи извори или очарователните извори алпийска тундра.

2. Национален парк Джаспър

https://maps.google.com/?ll=52.799999,-117.900002&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В сърцето на скалисти планини Алберта е Национален парк Джаспър, невероятен и голям парк, който предлага всичко - от планински туризъм до зашеметяващи ледници. Националният парк Джаспър е най -доброто място за активност и няма недостиг на дейности на открито, достъпни за посетителите.

Туризъм, откриване на диви животни, скално катерене, риболов, къмпинг и конна езда са само някои от многото възможности. Не пропускайте основните атракции в парка, които включват великолепните водопади Атабаска, спиращите дъха гледки от борда на Jasper SkyTram и красивите, неподвижни води на Медицинското езеро.

1. Национален парк Банф

https://maps.google.com/?ll=51.166668,-115.550003&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Може би най -известният от националните паркове в Канада е Националният парк Банф, който се намира в Алпийските скали. Canada Place е чудесно място за започване на вашето пътуване, тъй като предлага информация и експонати за местната дива природа, наследство и култура. След това се уверете, че вървите по пътеките и забележете горещите серни извори в Националния исторически обект Cave and Basin.

Езерото Луиз е зашеметяващо водно тяло с живописни гледки, а гондолите в парка могат да осигурят още по -зрелищни въздушни гледки. Независимо дали искате да карате ски, походи, голф или да наблюдавате дивата природа, Националният парк Банф предлага по нещо за всеки.

Вижте също: Забележителности в Банф

Карта на националните паркове в Канада

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: